Várj, ​amíg sötét lesz 34 csillagozás

Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

ELHAGYOTT ​HÁZ, VÁRATLAN ÖRÖKSÉG ÉS EGY MÉLYEN ELTEMETETT TITOK – vajon kiderül-e az igazság? Maggie Holt hozzászokott, hogy mindenki arról faggatja, milyen volt a Beléndek-villában élni. Huszonöt éve, még kislányként költözött a szüleivel ebbe a különös, régi házba. Ám alig három hét után, a család az éjszaka kellős közepén menekült el onnan.
Maggie édesapja később könyvet írt a kalandról a Horrorház – igaz történet címmel, ami szenzációs világsiker lett: tele túlvilági szellemekkel és megmagyarázhatatlan eseményekkel. Ám Maggie sosem hitt el egy szót se belőle. Így amikor megörökli a Beléndek-villát, habozás nélkül visszatér oda. Csakhogy a házban egyre többször tapasztal olyan hátborzongató jelenségeket, amelyekről az apja írt a könyvében.
Talán mégsem volt kitaláció az egész? És miért leskelődnek Maggie után a helyiek? Mit titkolnak előle? Mi lehet félelmetesebb még a túlvilági szellemeknél is?

„Ha tetszett a Holtodiglan, kezd ej olvasni Riley… (tovább)

>!
Lettero, Budapest, 2021
400 oldal · ISBN: 9786155685491 · Fordította: Sajó Tamás
>!
Lettero, Budapest, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155921292 · Fordította: Sajó Tamás
>!
Lettero, Budapest, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155685484 · Fordította: Sajó Tamás

Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Bírom ezt a csávót. Már az előző könyvénél is pedzegette ezt a kísértetházas vonalat, itt folytatta. Persze itt is minden természetfeletti dologra meglesz a magyarázat, mégis izgalmas volt. Érdekes volt ez a könyv a könyvben felépítés is, így párhuzamosan futott a múlt és a jelen. Hasonlóság lehet még az előző könyveivel a lassú felvezetés, bár azért ez már kissé jobban pörgött, de biztos lesz olyan, akinek még ez sem annyira tempós.
Amikor pedig már azt hittem, hogy megfejtettem a rejtélyt, még mindig akad egy csavar a végére, és mégsem lesz „najóvanezmátúlzás” érzése az embernek.
Az Zárj minden ajtót! értékelését így fejeztem be: „Szóval hajrá, Riley, aki fiú, eddig minden könyved eggyel jobb volt, mint az előző, úgyhogy nagyon várom a negyediket!” Most ugyanezt tudom mondani, csak az ötödiket várom.

KönyvMoly_1989>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Riley Sagerrel való első találkozásom eléggé balul sült el, nagyon nem tetszett a Három lány című regénye. Utána viszont sorban elolvastam mindhárom magyarul megjelent könyvét, mindet imádtam, és bátran állíthatom, hogy ez magasan a legjobb műve! Izgalmas, feszes tempójú, egy pillanatra sem hagyott alább az érdeklődésem.
Tetszett a tematika, hogy felváltva kaptunk részleteket a főszereplő apja által írt könyvből, illetve a jelen történéseit is megismerhettük.
Bátran ajánlom azoknak is, akik szeretik a nem hagyományos kísértethistóriákat, azoknak is, akik szeretik a jó thrillereket és nem utolsó sorban azoknak is, akik szeretik a pszichológiai krimiket. Nem fognak csalódni!

bartok_brigitta P>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Oda vagyok Riley Sager munkásságáért. Már korábbi könyveit is nagyon szerettem, de úgy érzem, hogy a Várj, amíg sötét lesz című kötetével valami egészen nagyot alkotott. Nagyszerű érzékkel keveri a szellemtörténetek elemeit azzal a belső utazással, amin a főszereplője megy keresztül, miközben szembenéz a múltjával. Imádtam a narrációt. Mind Maggie szemszögét, mint pedig a fejezeteket A KÖNYV-ből. Kicsit olyan volt, mintha két kötetet kaptunk volna egyben, amelyek remekül egészítették ki egymást.
A feszültségkeltés tökéletesen működik. Már korábban is dicsértem az író azon tehetségét, hogy mennyire élethűen tudja ábrázolni a környezetét, a szereplői lelki vívódásait. A Beléndek villa tökéletes helyszín, és a főszereplők – mindkét szemszögkarakter, akikről olvashatunk – nagyon kedvelhetőre sikerültek, akikkel nem volt nehéz szimpátiát érezni. Élveztem, ahogy a Maggie-vel történtek finomat reflektáltak a múlt történéseire. A párhuzamok tökéletesek voltak számomra.
Kicsit tovább tartott ugyan az olvasás, mint terveztem, de ez semmit sem von le a könyv értékéből. Sőt, talán még jót is tett neki, hogy nem volt alkalmam átszaladni rajta. Örültem ennek a könyvnek. Repült is a kedvencek közé.

kinga133 >!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

„Minden háznak megvan a maga története és titkai.”

Ez volt az első könyvem a szerzőtől, de biztosan nem az utolsó. Szeretem a házakkal kapcsolatos történeteket, és ez a történet nagyon izgalmas volt. Egy jelenet volt, amitől a gyomrom felfordult, nem szívesen élnék át olyasmit, de az, hogy „könyv a könyvben” megoldás volt, nagyon tetszett. Két szálon fut az esemény, az egyik a jelenben a másik a múltban. 20 napot követünk nyomon és persze a végkifejletet. Ajánlom a krimit kedvelőinek is, mert szerintem inkább az volt ez a regény, és nem thriller. A megfilmesítését pedig várom, mert klassz kis filmet vagy sorozatot ki lehet belőle hozni.

silverstark>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Pörgős, érdekes, de túlságosan is kiszámítható. A creepy faktor nagyon működik, az író eltalálta a horror elemeket, az atmoszférája nagyon jó, de a végén a „csavar” sajna nem durrant valami nagyot, én legalábbis nem lepődtem meg, számítottam egy ilyesfajta megoldásra. Mondhatni csavar volt a csavarban, de egyik se váltotta meg a világot.
A végén a nagy lelepleződések már szinte átmentek komikus jellegűbe, hogy minden szereplő akinek köze volt a házhoz hirtelen megjelenik itt vagy ott, mikor dramaturgiai szempontból éppen kényelmes volt.
Jó könyv, hátborzongató, atmoszferikus, szimpatikus a főszereplő, de a végén a csavar és a scooby-doo szerű nagy lelepleződések miatt nem tudom rá megadni az öt csillagot, csak négyet.

3 hozzászólás
Ewelyn>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Nagyon kedvelem a szerzőt, az összes eddig megjelent könyvét olvastam.
De véleményem szerint, ez a regénye lekörözte az elözőeket!
Folyamatosan fenntartja az érdeklődést, nincsenek felesleges leírások, párbeszédek.
A történetben minden egyes mondat kapcsolódik valamihez, ami a végére szépen összeáll.
Ami a legjobban tetszett benne az az, hogy folyamatosan azt gondoltam, hogy „megfejtettem” a cselekményt, és összeállt a kép. De mindig tévedtem. Az utolsó oldalak is hatalmas csavart, és meglepetéseket tartogatnak az olvasónak!

Pink_dinosaur P>!
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz

Érdekes könyv volt. Olyan volt, mintha egy horrorfilmet olvastam volna. Emiatt pedig alig várom, hogy megfilmesítsék, vagy sorozat legyen belőle. Nem tudom, hogy mit terveznek vele.
A vége kiszámítható volt, de tetszett ahogy kibontakozott az, hogy a könyvben szereplő könyv jelenetei hogyan is történtek igazából.


Népszerű idézetek

pribrgre P>!

Minden háznak megvan a maga története és titkai.

(első mondat)

pribrgre P>!

Nyilván rengeteg ember hisz a szellemek létezésében, de hát az emberek sok mindent elhisznek. A Télapót. Hogy nem volt semmilyen holdra szállás. Hogy Michael Jackson él, egészséges, és krupié Las Vegasban.

22. oldal

Harriet P>!

Szó szerint élete végéig hazudott nekem. És az emberek nem hazudnak, hacsak nem rejtegetnek valamit. Vagy meg akarnak óvni valakit az igazságtól.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A halálsoron
Robert McCammon: Egy fiú élete
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Stephen King: Minden sötét, csillag sehol
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Stephen King: A remény rabjai