Egy ​ház a tónál 126 csillagozás

Riley Sager: Egy ház a tónál

Casey, a sikeres színésznő éppen a hétvégi házában időzik. Igazából nincs nagyon mit csinálnia. Amikor a kezébe akad egy távcső, figyelni kezdi a szomszédjait: Tom és Kathrine látszólag abszolút álompár. A férj jólmenő befektető, a feleség gyönyörű ex-model. Tényleg fogalmuk sincs, hogy valaki lesi őket?
Casey megfigyelős játéka nemsokára rögeszméssé válik. Aztán váratlanul eltűnik a szép feleség a szomszédból. Vajon hol lehet? És közben miért posztol az Instagramon olyan fotókat, mintha minden rendben lenne? Tényleg annyira fontos Casey számára, mi történik a másik házban?
Ne felejtsd, mindenkinek van titka! Csak egyeseké pokolian veszélyes.

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Lettero, Budapest, 2022
398 oldal · ISBN: 9786155685941 · Fordította: Daróczi Péter
>!
Lettero, Budapest, 2022
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155685934 · Fordította: Daróczi Péter
>!
Lettero, Budapest, 2022
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155685934 · Fordította: Daróczi Péter

Kedvencelte 4

Most olvassa 10

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 123

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

Egy pszichológiai thriller?, amely alaposan személyiség-vezérelt, és olyan nőket követ, akiknek indítékai, eszközei és lehetőségei ugyanolyan homályosak, mint a maga címadó Green-tó. Olvasása közben, olyan érzésem volt (mint sok más olvasónak is), mintha két könyvet kevertek volna egybe, ami kissé nehézkes hangulatot adott az egész narratívának, és azt a benyomást keltette, hogy talán túl sok minden van benne, miközben egy bizonyos típusú cselekményfordulatot is szolgál. A finálé valószínűleg a könyv legvitatottabb része lesz, (egyetlen döbbenetes csavarral felforgat mindet olyat, amelyet egyes olvasók értékelni fognak, míg mások / mint ahogy én is, mert túlzó, irreális és túlságosan kényelmes /) egyszerűen nem. A könyv csavarja a hitetlenség hatalmas felfüggesztését igényli, amire a könyv első kétharmadában átgondoltabb írással felkészíthette volna az olvasót. Ettől függetlenül szórakoztató utazásra viheti az olvasókat, de nálam már az első két felvonás is csupán középutas élményt nyújtott, ráadásul mivel a csavar nem működött, akkor tényleg nincs üdvözítő dolog.

1 hozzászólás
pribrgre P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

A történet első fele olyan mint A lány a vonaton, vagy A nő az ablakban (habár sokkal jobb kivitelezésben), itt is a másokat kukkoló alkoholista főhősnő adja az alapot. Ám hamar kiderül, hogy sokkal több van ebben a történetben, mint amit az olvasó először gondolna.

A második felében már jönnek a csavarok, az utolsó 50-100 oldalban pedig már csak kapkodtam a fejem.
Habár összességében tetszett, a vége kicsit keserű szájízt hagyott maga után, nekem too much volt ez a nagy happy end.

Dóra_Viki P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

Ez volt az írótól az első olvasásom, de nem lett kedvenc. De lehet adok neki még egy esélyt. Mert láttam az értékeléseknél, hogy nem ez a legjobb regénye.
Eleinte nagyon emlékeztetett a A. J. Finn: Nő az ablakban -hoz. Csak a helyszín más, de hasonló a sztori. Egy nő aki túl sokat iszik és túl sokat lesi a tó túloldalán élő házaspárt.
Összességében tetszett, de mivel a paranormális címke elkerülte a figyelmemet, nagyon meglepett ez a fordulat. Nem is igazán szeretek ilyet olvasni.
Így az utolsó negyedével kettősség van bennem. Tetszett is meg nem is.
Viszont a legvégén kicsit kiábrándító volt, ez a szirupos happy end.

smetalin>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

Szerintem ez egy jó könyv lett volna, ha az első 150 oldal nem a főszereplő alkesz ivási szokásait taglalja. De állandóan ám. Viszont amikor ezen túljutottunk, nekem nagyon tetszett a sok fordulat, a vége kicsit összecsapott lett, de azért na, sokkal rosszabbat is írt már. Lehet velem a baj, hogy nem húzom le, de én csípem a misztikus keveréket.

9 hozzászólás
Mónika_T P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

Egy spoileres értékelés és egy bizonyos könyvhöz való hasonlítgatás után a lelkesedésem csökkent a könyv iránt, csakhogy Riley Sager összes eddig magyarul megjelent művét olvastam, így természetes, hogy az Egy ház a tónál sem maradhatott ki.
Sajnos a csattanó így nem ütött akkorát, mint tudott volna.
A sokak által megírt leselkedős téma nekem csak azért nem tűnt elcsépeltnek, mert nem olvasok ilyeneket.
Oké, a történet nem éppen egyedi, de egy kellemes, gyorsan kiolvasós, nem túl izgulós, inkább lazulós pszicho-thriller volt.

Azt hiszem teljesen sorban olvastam az író könyveit. Érezhető volt a fejlődés. Egyre jobb lett, de ez itt most kicsit olyan, mint egy első könyves író majdnem közepesre sikerült próbálkozása. Nehéz megítélnem, hogy ugyanez lett volna-e a véleményem akkor is ha nem olvasok róla előre.
Amiért nem haragszom, az Sager stílusa. Még mindig szeretem.
A Várj, amíg sötét leszszel magasra tette a mércét. Nehéz lesz felülmúlni. Remélem legalább megközelíteni sikerül még!
A Survive the Night egész ígéretesnek tűnik, de biztos nem olvasom el róla előre senki véleményét! off

Books_of_Peter>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

RS első két könyve szerintem gyenge volt, de a harmadik és (pláne) a negyedikkel kiköszörülte a csorbát, ezek alapján nagy elvárásokkal vettem a legújabbat kézbe.
A fülszöveg és a könyv első negyede elolvasása után dejavu érzés kerített hatalmába. Paula Hawkins “A lány a vonaton” c. regénye ugyanezekkel a zsánerekkel van tele. Leskelődő alkoholista nő Casey a főszereplőnk (mint Rachel) aki ráadásul végtelenül antipatikus és természetesen egy nyomozói vénával is meg van áldva.
A regény maga a lélektani vonalra megy rá. Kevés szereplővel és kevés cselekménnyel operál, folyamatosan őrlődünk, kinek higgyünk, kinek nem, ki gyanús, ki nem. A klasszikus két idősík könnyen követhető, de amikor megérkezünk a misztikus szálhoz spoiler , akkor már sok lesz az egész, a végén levő csavar pedig feleslegessé és olcsóvá teszi a könyvet.
Borzalmasan elcsépelt a cím, semmi eredeti megoldás, nagy csalódás Mr. Sager!

7 hozzászólás
EssentialH2_0 P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

El vagyok keseredve. Riley Sagert nagyon bírom, és a könyvei egyre jobbak lettek. Mostanáig.
Írja a végén, hogy a covid alatt írta, de ez nem mentség, csak magyarázat, mert ez a könyv is akkor íródott, mégis zseniális.
Eredetiség nemigen van benne, innen-onnan összelopkodott történetekből gyurmázott egy könyvet. És annyira nyögvenyelős, hogy 10, azaz tíz napig tartott, mire elolvastam ezt a négyszáz oldalt.
Van itt mindenből egy kicsi, most nem sorolom, mert előttem már megtették, csak éppen izgalom nincs.
Tényleg sajnálom, mert nagyon vártam, de bármelyik könyvét jobb szívvel ajánlom, mint ezt.

2 hozzászólás
Csafale P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

A borító megfogott… A fülszöveg megtartott… Ééés sajnos itt vége is a történetnek. Elolvastam a könyvet, de túl sok jót nem tudnék róla elmondani.
Folyamatosan dejavu érzésem volt. Mintha több könyvet gyúrtak volna össze eggyé. Kissé kezd unalmassá válni a történet, miszerint egy alkoholista csaj leselkedik másik élete után, és nyomozásba kezd..
Nem is beszélve a misztikus vonalról. Most tényleg nem tudott volna jobbat kitalálni? Kellett ez?
Egy túlzsúfolt történet kevés szereplővel, kevés helyszínnel és kevés cselekménnyel.

A_Shara>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

A 2/3-a tetszett, hozta a hangulatot, amit egy pszichothrillertől várok. Aztán jött a „csavar”, ami engem spoiler, de itt nagyon nem jött be. Becsapva érzem magam, megvezetve, átverve.

Baranyi_Nagy_Betti P>!
Riley Sager: Egy ház a tónál

Ez egy nagyon jó kis thriller volt. Számomra majdnem tökéletes kategória egy apró dolog van ami nem tetszett ill. reméltem, hogy nem ilyen jellegű megoldás lesz vagy nem misztikus megoldás lesz.
A történet nagyon érdekes, már csak azért is mert előtte és most részekből áll össze. Nagyon jól vannak adagolva az információk és végig fent tudta tartani az érdeklődésem. Van egy pont ahol már elég szépen összeérnek a szálak és kezd kialakulni a kép, hogy mi történt. A mostani ügy megoldása és a régi gyilkosságok megoldása is összeáll és akkor bejön egy misztikusabb szál ami a megoldáshoz is vezet. Ez nekem annyira nem tetszett. Szerintem azért mert addig nagyon a realitás talaján maradunk. Nekem közben az jutott eszembe, hogy Stephen King-nél szokott az lenni, hogy halad a könyve a realitás talaján és aztán jön a teljes King őrület (én így hívom :D ) és aztán átmegyünk misztikusba és elrugaszkodik a valóságtól. Viszont nála ez nekem nem igen szokott gondot okozni, mert amíg nem érünk el eddig a pontig is ejt el egy-egy mondatot, ami előre vetíti, hogy számítani lehet az őrületre. Ennél a könyvnél viszont ezt nem éreztem. Inkább úgy éreztem, hogy annyira beletekeredett, hogy nem igen tudna rá más magyarázatot adni vagy másképpen fényt deríteni arra, hogy a gyilkosság sorozat kihez és hogyan köthető. Így tudta a leginkább megmagyarázni, a realitás talaja nem engedte volna meg, hogy kiderüljön az igazság.
Ezt leszámítva ill. egyébként a maga nemében ez sem volt egy rossz megoldás, hiszen összeáll a végére és minden kiderül, de egyébként egy jó sztori. Nagyon jó ritmussal megírva és tagolva. Muszáj olvasni és haladni vele.


Népszerű idézetek

pribrgre P>!

A tó sötétebb, mint egy lezárt koporsó.

(első mondat)

bartok_brigitta P>!

Az egyetlen személy, aki kirángathat ebből a káoszból, amit magamnak teremtettem, az én vagyok.

37. oldal

bartok_brigitta P>!

A humoromat néhányan durvának minősítik. Én inkább azt gondolom, hogy olyan íze van, mint az olajbogyónak a martini alján. Vagy szereted, vagy nem.

26. oldal

bartok_brigitta P>!

Az akarat olyan vágyat jelent, amely ha nem teljesül, nem fogja hosszú távon megváltoztatni a dolgokat. A szükség arra utal, hogy kell valami a túléléshez.

168. oldal

Mónika_T P>!

– Azért viccelek – közlöm –, mert így könnyebb eljátszani, hogy nem érzem azt, amit valójában érzek.

Mónika_T P>!

Végül is a közösségi médiában követni valakit sokkal elfogadottabb formája a kémkedésnek.

melindaa_toth>!

Talán nem én keresem a bajt.
Talán én magam vagyok a baj.

69

melindaa_toth>!

…a titkunk ugyanúgy összeköt minket, mint a házasságunk.

311

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: A nyár gyermekei
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Søren Sveistrup: A gesztenyeember
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Chuck Wendig: Halálmadarak
Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza
Karen M. McManus: Tartsd meg a titkot
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
John Cure: Hontalan lelkek