Lopott ​szerencse (Lopott szerencse 1.) 223 csillagozás

Riley Baker: Lopott szerencse

Hatvan másodperc nem sok, de arra bőven elegendő, hogy az életed egy pillanat alatt megváltozzon.
A főnököm kiment az irodából, én pedig gondolkodás nélkül felkaptam a sorsjegyet az asztalról. Az élet folyamatosan rossz lapokat osztott nekem, talán most jött el az ideje, hogy törlesszen ezért…Hát legyen!

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158194204

Enciklopédia 2


Kedvencelte 37

Most olvassa 11

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ProKontra>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Üdítően jól esős, kikapcsolódós, humoros, könnyed nyári olvasmány.

bemese05 P>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Szeretem az írónő stílusát, mindig nagyon jól szórakozom olvasás közben. Nagyszerű kikapcsolódást nyújtanak a könyvei!
Nagyon tetszett az alaptörténet! Izgalmas volt Rebecca menekülése és a hozzáállása a dolgokhoz! Tetszett Zaidennel a szócsatáik, nem kímélték egymást :D
A végén kicsit meglepődtem, bár sejtettem, h mi lapulhat a háttérben! Nagyon várom a folytatást, mert ennyi nem volt elég!

kincsii_v>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Riley Baker új regénye most igazán levett a lábamról. Hozzászoktam már az írónő stílusához, amit nyújtott A Happy End után sorozatában, illetve a Szavad ne feledd! című könyvében. Ugyan mást nem olvastam tőle, de ismerem a stílusát és gyanítom, hogy ez a többi szerzeményében is megnyilvánul.

A Lopott szerencse azonban más. Megismerhettük Riley Baker egy teljesen új, merészebb oldalát is, ami a többi regényében korábban nem jelentkezett. Ezt persze nem rossz értelemben írom, hanem a lehető legjobban, amit elképzelhet az ember. Nekem az ő könyvei közül ez a mostani kiemelkedett a többi közül és határozottan a kedvencem lett a szerzőtől.

A történet főszereplője Rebecca, aki abszolút az édesanyját és a húgát helyezi előtérbe. Ő egy vakmerő, furfangos, talpraesett, szívós, elszánt női karakter, akinek nagyon szerettem a stílusát. Az ő múltja igencsak szívszorító. Szegény családban nőtt fel, állandóan menekült, mert nem élhettek konstans lábakon.
Zaiden egy kicsit titokzatos, de igen derék, humoros karakter, aki imádja a zenét. Gazdag családból származik, de az ő családi háttere sem dísztelen.

Amin nagyon sokat nevettem, az a Zaiden és a „Consuela” vagyis a takarítónő közötti szócsata. De nem hagynám ki Rebecca elméletét sem a Lucky Stars-ban dolgozó nőről. Lehet velem van a baj, de rengeteget nevettem rajta.

Hogy egy kis szót ejtsek még a könyv köntöséről, elmondanám, hogy nagyon találó és imádni való borító takarja ezt a roppant izgalmas, humoros, romantikus történetet.

Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy szórakoztató, de kalandos történetet keres♥

Dsheavenofbooks>!
Riley Baker: Lopott szerencse

A napokban fejeztem be a könyvet, amely egy nagyon izgalmas alapkoncepciót tár elénk. Rebecca múltja nem volt könnyű, hiszen az egész életét az apja előli menekülés töltötte ki. Amikor a bunkó és a munkavállalókat rettegésben tartó főnöke 100millió dollárt nyer a kaparós sorsjegyen, akkor gyors döntést kell hoznia. Miután a főnöke rádöbben, hogy Rebecca meglépett a sorsjeggyel, őrült hajsza kezdődik, ahol Rebecca segítőtársa lesz egy igen érdekes helyi zenész. Vajon Rebecca sikeresen el tud menekülni?

Alapkoncepciót tekintve ez az eddigi kedvencem az írónőtől, izgalmas volt, érdekes, egy nem szokványos történetet tárt elénk. Úgy érzem, hogy a szerző ebben a regényben sokkal jobban meg tudta mutatni, hogy milyen író ő valójában, a fejlődés látványos volt a korábbi történeteihez képest. Rebecca karakterét nagyon szerettem, tetszett, hogy nem egy tipikus naiv fruska benyomását keltette, hanem igenis beleállt a dolgokba. A romantikus szál azonban sajnos nem lett a kedvencem, és ez leginkább Zaiden karakterének köszönhető. Egyszerűen nem tudtam megbarátkozni a megnyilvánulásaival, pláne a takarítónővel történő szóváltásaival, amelyek számomra elég életidegennek hatottak, a Rebeccával való találkozása pedig elég vegyes érzéseket keltett bennem, de a regény végi plot twist kapcsán már érthető, hogy miért nem engedhette el a lányt.
Ó, az a plot twist! Számítottam, hogy lesz valami csavar, de ez sokkal jobban sikerült, mint azt én terveztem. Kíváncsi vagyok, hogy innen hová fog tartani a történet, én biztosan olvasni fogom.:)

morcosmacska>!
Riley Baker: Lopott szerencse

A kliséről mindig úgy beszélünk, mintha alapvetően negatív dolog lenne. Lehet bennem van a hiba (én szeretem az elcsépelt romkom filmeket is), de szerintem ez nem feltétlen van így. Attól, hogy egy történet tartalmaz kliséket, nem lesz unalmas vagy kevésbé érdekfeszítő, legfőképp nem vesz el az értékéből. Mint mindennél itt is meg kell találni az arany középutat, és ezt is menő utálni…

A Lopott szerencse az első könyvem Riley-tól. Nagyon jókat nevettem rajta. Izgalmas és fordulatos történet kellő mélységgel, de egyszerre humoros és romantikus is … az ember lánya csak úgy darálja az oldalakat.

Adott,
-egy maffiózó apa,
-egy görény főnök,
-egy belevaló, nagyszájú, eltántoríthatatlan főhősnő,
-egy ellenállhatatlan, rafinált, tetovált motoros pasi (aki nem mellesleg zenész is)
-és végül egy katasztrófális nap, amikor főhősnőnk a kezébe veszi a szerencséjét és a sorsát.

Imádtam minden sorát, a függővégtől egyenesen megvesztem…. ja és Zaiden, bakker még az én szívem is kitépted a helyéről ♥

Riley, te pedig a csajos regények és külső mögött egy hatalmas kocka nőszemély vagy amiért külön imádlak. Olyan utalásokat kapunk, mint GTA, Stranger things, Trónok harca, Lucifer, párhuzamos univerzumok… :)

Nagyon várom a folytatást!

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Nagyon szeretem Riley történeteit, mert teljes mértékben be szoktak szippantani engem. *-* Nagyon jól ért a romantikus szálak kibontakoztatásához és a férfi karakterek megformálásához. Rebecca élete nem mondható könnyűnek, folyamatos menekülés az élete, aminél csak az fáj jobban neki, hogy az édesanyja és a húga élete is ugyanolyan nehéz. Épp emiatt csap le a kínálkozó lehetőségre, hogy ellopja a gonosz főnöke többmilliós, nyertes sorsjegyét és ezzel megpróbáljon jobb jövőt biztosítani a családjának. A történetbe menet közben, pontosabban menekülés közben bekerül egy srác, Zaiden is. A kettejük közötti szócsaták nagyon tetszettek nekem, olyan jókat tudtam nevetni azon, ahogy egymás fejéhez vágják a kitalált sérelmeket, miközben nem is ismerik egymást. Talán pont emiatt sikerül olyan gyorsan egy hullámhosszra kerülniük. Kíváncsian várom, hogy a következő részben hogyan folytatódnak a kalandjaik és hogy Rebecca hogyan mászik ki ebből a galibából.
Bővebben: link

vivi_reads>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Ez egy nagyon szuper kisregény volt! *-*
Végig izgultam Rebeccaval az egészet. Együtt éreztem vele, féltem és estem szerelembe egy az egyben. Zaiden annyira szexi pasi! A kettőjük szócsatáit meg egyszerűen imádtam. Annyit nevettem ezen a könyvön, mint nem mostanában. A történet is egész izgalmas volt, folyamat volt valami, ami miatt az ember tovább akarta olvasni. Letehetetlen volt. Plusz pont a rövid fejezetekért, hiszen így sosem kellett a sztori kellős közepén abbahagynom, na meg úgy egyáltalán abbahagynom :DD Jól kitalált és egyedi történet. Nem tudok semmilyen hibát felhozni benne. Imádtam!♥
Eddig fogalmam sem volt arról, hogy miért szeretik ennyien az írónőt, de most már kezdem kapiskálni. Az tuti fix, hogy nem ez volt az utolsó könyv, amit olvastam tőle. :)

latenight_reader P>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Azt hiszem Riley ezzel a könyvével kellően rácáfolt arra a tévhitre, hogy egy kisregény nem lehet olyan figyelemre méltó, mint az 500 oldalasra duzzasztott társai, mert számomra talán még komplexebb élményt nyújtott most ez a pár oldal, mint egy korábbi hosszabb olvasmányom túlbonyolított gondolatai.

Csupán 24 óra alatt játszódik le az egész cselekmény, mégis ezalatt a csekély idő alatt egy sor izgalomban van része Rebecca-nak, akinek az élete korábban sem volt egyszerű. Hét éven át nem szólt másról, csak a folytonos bujkálásról és menekülésről saját édesapja elől. Éppen ezért nem kíván ő többet, pusztán azt, hogy édesanyjával és szeretett testvérével együtt végre normális és nyugodt életet élhessen.

Ennek köszönhetően abban a sorsszerű pillanatban egy percig sem habozik, hogy a basáskodó főnökétől elorozzon egy 100M $ érő nyertes sorsjegyet. Csak van egy kis bökkenő, volt főnöke éppen annyira bosszúszomjas és veszélyes, mint aki elől eddig menekülnie kellett.

A helyzetét csak tovább bonyolítja az, hogy ebben a nagy rohanásban nem várt segítője akad, egy meglehetősen bosszantó, de már-már ellenállhatatlanul vonzó srác személyében. De vajon egy máig eddig ismeretlen személy tényleg képes őrült hajszába keveredni csupán Rebecca két szép szeméért?

Éles szócsaták, szenvedélyes pillanatok és számtalan humoros jelenet jellemzi ezt a pörgős történetet, amelynek olvasás közben garantáltan nem unatkozik az ember.

Kissé mérges vagyok magamra amiért eddig halogattam ezt a könyvet, de valahol meg áldom az eszem, hogy csak most olvastam el, mert egy ilyen függővég után biztosan nem lehetett könnyű kivárni a folytatást. Szóval én már ugrom is neki a következő résznek.

4 hozzászólás
nagydianagloria>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Izgalmas, pörgős, humoros, romantikus kis olvasmány.
Szerettem a szócsatákat a főszereplők között. Rebeccát nagyon megszerettem. Kemény csaj. Zaidennel egy kicsit bajban vagyok, bírtam is meg nem is.
A vége egy kicsit meglepett, kíváncsian várom a folytatást.
A borító nagyon jó, és passzol a történethez.

Vikiberry>!
Riley Baker: Lopott szerencse

Riley Baker könyveit eddig is imádtam, nagyon magával ragadó a stílusa! Ez a könyv viszont abszolút kiemelkedő kedvencem lett!
Az írónő nagyon jó karaktereket alkotott ismét, Rebecca és Zaiden fenomenális és imádnivaló páros.♥ A szócsatáik, a személyiségük, annyira de annyira tetszett! És nem mellesleg maga a történet is zseniális!
spoiler
A lezárás nagyon meglepett és alig várom a folytatást, szerencsére már nemsokára olvashatjuk. :)

>!
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158194204

Népszerű idézetek

Riley_Baker I>!

Ha az egész életed annak szenteled, hogy szeress valakit, akkor a végén rohadtul fog fájni.

morcosmacska>!

Istenem, ha most kiengedsz az ajtón, legközelebb venni fogok sütit az ajtón kopogtató kiscserkészektől. Nem fogom többet az alattunk lakó Dorothynak a 365 napot ajánlani, amikor azt kérdezi, hogy tudok-e valami szívmelengető, romantikus filmet.

3 hozzászólás
Barbcsie P>!

A szerelem megmenthet, de meg is ölhet ugyanabban az időben.

bemese05 P>!

Még szerencse, hogy senkit nem csuktak le azért, mert bűnös gondolatai támadtak… Máskülönben szerintem Cooper összes ismerőse a börtönben ülne.

17. oldal

3 hozzászólás
bemese05 P>!

– Miért beszélsz úgy, mintha egy hetvenéves nő rekedt volna a testedben? – lassan végigfuttatta rajtam a tekintetét, majd színlelt aggodalommal közelebb hajolt. – Hívjak ördögűzőt?

83. oldal

Clementine_929>!

Ez a hely olyan volt, mintha kopogtatnál a pokol kapuján.
Bár ha Tom Ellis nyitna ajtót, szó nélkül besétálnék rajta.

130. oldal

bemese05 P>!

Emlékszem, mindig azt mondta nekünk, hogy egy férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, szóval megőriztem, hogy mindig az eszemben legyen, hogy sose főzzek egy pasinak sem.

53-54. oldal

bemese05 P>!

Van, akinek nem áll jól ez a zsivány nagyképűség, és van, akinek igen. Sajnos, ő elég erőteljesen az utóbbihoz tartozott.

87. oldal

bemese05 P>!

– Csak a pénz számít… – fintorodtam el.
– Mondta a lány, aki kirabolt valakit.
– Hagyd már abba ezt, hogy úgy beszélsz, mint egy narrátor. Baromi idegesítő, csak mondom.
– A srác jót szórakozott azon, hogy a lány ideges lett.

129. oldal


A sorozat következő kötete

Lopott szerencse sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
J. K. Smith: Káosz a köbön
Janet Evanovich: Két ravatal
B. E. Belle: Mia
Kollár Betti: Álmomban megleltelek
Kollár Betti: A vonzás szépsége
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Ali Hazelwood: Utálom, hogy szeretlek
Jodi Taylor: Semmi lány