Vuk 62 csillagozás

Rigó Béla: Vuk Rigó Béla: Vuk Rigó Béla: Vuk Rigó Béla: Vuk

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Magyarországon nincs olyan gyerek vagy felnőtt, aki ne ismerné Vuk történetét. A rókakölyök nyolcadmagával jön világra, azonban nem sokáig élvezheti a tóparti rókavár nyugalmát, és szülei gondoskodását. Megjelenik a színen a Simabőrű és vadászkutyái, Vuk pedig elveszti szüleit és testvéreit. A kis vöröst nagybátyja, a magányos Karak veszi pártfogásába, és megtanítja a kölyköt a vadászat és a szabad élet minden fortélyára.

Fekete István kisregénye alapján: Fekete István: Vuk
A 2013-as kiadáshoz:
A szöveget Fekete István regénye, valamint Imre István és Tarbay Ede forgatókönyve alapján írta Rigó Béla. Az illusztrációkat Dargay Attila rajzos forgatókönyvei alapján készítette Máli Csaba.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Móra, Budapest, 2017
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634158554
>!
Móra, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634154693 · Illusztrálta: Máli Csaba
>!
Móra, Budapest, 2015
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631198188 · Illusztrálta: Máli Csaba

5 további kiadás


Kedvencelte 7

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Rigó Béla: Vuk

Gyerekként rengetegszer láttam a rajzfilmet és ez a könyv igazi nosztalgia. Ahogy olvastam, pergett a fejemben a rajzfilm is, pedig sok éve nem láttam már. Az illusztrációkat imádtam.
Bár picit hiányosnak érzem a könyv szövegét, itt-ott elbírt volna egy kis leírást, még sem tudok kevesebbet adni, mint 5 csillag. Egyszerűen melengedte a szívemet. :)

Rodwin>!
Rigó Béla: Vuk

Nem is lehetne más, mint öt csillag, ha lehetne hatot is adnék, annyira szép ez a mesekönyv!
Ha jól emlékszem nekem is megvolt mese magnókazettán, és persze számtalanszor láttam, a belőle készült filmet is.
Kis Vuk történetét követhetjük végig, ahogy számtalan galibába keveredik, rácsodálkozik a világra, annak örömeire, nehézségeire. Mindezt csodásan illusztrálva, és könnyeden elmesélve. Egész kicsiktől, akár a kisiskolások kedvence is lehet.
Vicces, humoros, tanulságos mese, csak ajánlani tudom!
Ezt a könyvet is itt fedeztem fel, úgy érzem számtalanszor fogom még elmesélni, nem csak a gyerkőc örömére. :)

>!
Móra, Budapest, 2016
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634154693 · Illusztrálta: Máli Csaba
Bazil P>!
Rigó Béla: Vuk

Csak a poén kedvéért kezdődhetne úgy ez a kis értékelés, hogy: Ko-ko-ko-losszális!
De azért nem egészen az. Az eredetije igen, meg a belőle készült rajzfilm is, ez a képes könyv, mely a rajzfilm könyv-változata, azonban tartalmaz egy-két folytonossági hiányt, a sztorit illetőleg. De hát nem férhet bele minden ebbe a pár oldalba. Az egyik kedvenc mondatom azonban nem maradt ki:
Mondja kolléga, mi az az ágyelő?

3 hozzászólás
Coffee I>!
Rigó Béla: Vuk

Nagyon szeretem Vukot, és jó volt ezt a könyvet olvasni, örülök, hogy megvettük. Az illusztráció szerintem a mesefilmből lett kivágva, és annyira hű hozzá minden párbeszéd, hogy az ember nem tudja hangosan olvasva elfeledni, hogy a mesében kinek milyen a hangja, és ha akarja, ha nem, úgy olvassa fel. :D

Az óvodába jött a kiadó, ott szoktunk mesekönyveket, foglalkoztatókat vásárolni. Most Lilkó kezébe adtam a döntést, kézbe vettem egy Barbie-könyvet, meg ezt, és kértem, hogy válasszon egyet. Boldog voltam, hogy Vuk mellett döntött. :) Amióta megvettük, minden nap el kell neki olvasnom, már lassan kívülről fújjuk az egészet, de nem tudjuk megunni. :)

1 hozzászólás
mandris>!
Rigó Béla: Vuk

A történetet, gondolom, nem kell bemutatni. A képek nagyon szépek, a rajzfilmet követik, így azok esetében, akik látták azt, rögtön fel is idézi a kellemes emlékeket, de fiaimnak is tetszett, akik nem ismerték a rajzfilmet. A szöveg is jó, csak az átvezető szövegeket hiányoltam, így a felolvasáskor ki kellett egészíteni a könyvben szereplő szöveget, hogy követhető legyen.

Niko_oka>!
Rigó Béla: Vuk

Fekete István meséje örök kedvenc! És a stílus generációkon átívelő örökség :) Köszönöm Rigó Bélának ezt a remek ötvözést: lehetővé tette, hogy kedvenc mesém szeretetét beletápláljam modern meséhez szokott gyerekeimbe :) Nagyon remélem, hogy egy nap az eredetit már önmaguktól veszik kézbe.

Véda P>!
Rigó Béla: Vuk

Amikor mostanság ilyen régi mesekönyveket olvasok (esti, vagy délutáni alvás előtti meseként) mindig átvillan rajtam: „Istenem de jó, hogy Pocak is ugyanúgy szereti, mint én szerettem!”
Most meg mindketten ugyanúgy szeretjük! :)

gabona P>!
Rigó Béla: Vuk

Gyermekkorom egyik nagy kedvence volt Vuk története, csak évekkel később realizáltam, hogy Fekete István eredeti története nem olyan, mint azt a rajzfilmből megismertem. Ez a mese volt az első DVD-m, közel tizenöt évvel ezelőtt, manapság pedig amikor csak tehetem – évente legalább két alkalommal –, megnézem, mert mindig remekül szórakozom rajta. spoiler Gyerekként elszórakoztatott és gyönyörködtetett, évekkel később pedig mélyebb tartalmát is felfedeztem ennek az aranyos, örökké aktuális mesének. Még ennyi év után is nehéz az embernek elvonatkoztatnia attól, hogy ne a szereplők hangján hallja a párbeszédeket és ne csodálja meg állandóan a gyönyörű illusztrációkat. Éppen ezért volt kár hazavágni mindezt az élményt a Kis Vuk nevű borzadállyal, ami szintén megvan hasonló formátumú mesekönyvben, de egészen egyszerűen borzasztó, bár szerencsére a filmen nem tesz túl.

1 hozzászólás
Jeffi P>!
Rigó Béla: Vuk

Végtelenül aranyos könyv :) Azt hiszem, újra kellene néznem a mesét, és el kéne olvasnom az eredetijét. Amit sajnálok, hogy a 2013-as borító nem sikerült tökéletesre. Tekintve, pont a konkrét könyv szerzője és illusztrátora nincsen feltüntetve rajta. Minden esetre örülök, hogy újra kiadták, és hogy olvashattam. Vissza is vittem a könyvtárba, már ki is kölcsönözték, azt hiszem sosem fog sok időt benn tölteni :))

>!
Móra, Budapest, 2013
64 oldal · ISBN: 9789631194128 · Illusztrálta: Máli Csaba

Népszerű idézetek

Morn>!

– Mit hozzak, gyerekek? Ludat vagy kacsát?
– Ludat! Kacsát!
– Meg kakast is!

Morn>!

– Ko-ko-ko-losszális! Igazi ko-ko-koloratúr! Hiába, az én Marcim!
– A mi Marcink, ko-ko-komámasszony!

Morn>!

– Va-vadonatúj híreim va-vannak.
– Va-valami új pletyka a va-vadászházból?
– Va-valóságos szenzáció! Vahurt megint csúffá tette az a fránya Vuk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Vuk
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Beatrix Potter: Kacsa Jolán kalandjai
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Vázsonyi Endre: Fortélyos mester királysága
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi
Nógrádi Gábor: Kengu elrablása
Jean de La Fontaine – Sarah Albee: A kakas és a róka
Ljuba Stíplová: Kisállatok esti meséje
Sven Nordqvist: Tűzijáték a rókának