Végtelen ​tenger (Az ötödik hullám 2.) 358 csillagozás

Rick Yancey: Végtelen tenger

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!

Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt.
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek…
Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
312 oldal · ISBN: 9789632664149 · Fordította: Havadi Krisztina
>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664125 · Fordította: Havadi Krisztina

Kapcsolódó zóna

!

Az ötödik hullám trilógia

42 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 21., 04:20


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Evan Walker · Cassie Sullivan · Ben Parish (Zombi) · Marika Kimura (Adu) · Alex (Penge) · Sam Sullivan (Mazsola) · Süti · Allison (Porcelányka) · Dumbo · Alexander Vosch · Grace


Kedvencelte 46

Most olvassa 21

Várólistára tette 197

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Aztamindenit! Wow! *.*
Hűűű! *.*

Értelmesebben:
Yancey aztán tud írni, innentől kezdve a rajongója lettem!

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.com/2016/12/rick-yancey-veg…

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664125 · Fordította: Havadi Krisztina
17 hozzászólás
_Eriii>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Most lehet ha nem leszek népszerű, de nekem az első rész jobban tetszett. Ott egy kicsit nehezen indult be a cselekmény, de mikor beindult akkor pörgött minden. Ez sem volt rossz, félreértés ne essék, de nekem nem nagyon tetszett, hogy egy csomó szemszöget kaptunk. Ha már az első részben is így kaptuk volna a cselekményt, akkor sokkal jobban rá állok, de így egy picit zavart. Meg az volt az érzésem, hogy ez nem annyira pörgős, akciódús. Szerintem, itt inkább az információk és a történet megismerése volt a lényeg. Én több Cassiet és Evant szerettem volna. Ami kellemes csalódás volt az Adu. Az Ő szemszöge eléggé bejött. A végén amik meg kiderültek, teljesen kiakasztott. Szóval, összességében nem volt rossz, én mindenképp várom a folytatást.

6 hozzászólás
gesztenye63 P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Minden kedves rajongótól előre is elnézést kérek. Magánvélemény következik:
Mindenkinek jár még esély… Gondoltam én, kis buta Az ötödik hullám olvasása után. A trilógia első kötete kifejezetten érdekesen, egy ötletes koncepcióra építve indult. A szerző felkeltette a figyelmemet a főhős karaktere, sorsa iránt és rajta keresztül érdekessé vált az is, hogy mi marad kis bolygónkból és fajunkból egy ilyen durván megtervezett és professzionálisan kivitelezett apokalipszist követően. A könyv harmada körül elvesztettem mindent – a szereplőket, a cselekményt, de legfőképp az érdeklődésemet. A Végtelen tenger-be tehát már az esélytelenek nyugalmával kezdtem bele. De örök igazság, hogy „mindig van lejjebb”.
Mint ahogy talán a címe is erre utal, egy VÉGTELENÜL következetlen, alkalmanként érthetetlen és értelmetlen, néha bántóan banális fragmentumokra szabdalt, nyúlós és mégis darabos teremtményt adott a kezembe a szerző. Ha van is benne történés, az olyan átlátszó, mint a legegyszerűbb ablaküveg. Dialógusai gyermekdedek, szánalmasan próbálnak trendinek, vagánynak tűnni, karakterei gyakorlatilag nem léteznek, vagy ha igen, úgy folytonos önigazolási pánikot élnek meg és keresik a helyüket a történetben. Úgy gondolom pedig, hogy a klasszikus leosztás szerint engem – az olvasót – kéne, hogy terelgessenek az „érdekfeszítő cselekmény buja, izgalmakkal és meglepetésekkel teli dzsungelében”. A regény romantikus szálai bármely Romana füzetecskében megállnák a helyüket és bántóan kilógnak az eredeti – legalábbis általam elképzelt – koncepcióból.
Érthetetlen számomra, hogy mit is akart ezzel a résszel kezdeni az író. A regény megszületésének körülményeire és a végkifejlet hátterére a kötet végén található köszönetnyilvánítás adott számomra néminemű magyarázatot. Életemben nem olvastam még ilyet szerzőtől. Mit várhatok a továbbiakban attól, aki ilyen fokú önértékelési és alkotói válságban lebegve (és mindezt fennen hirdetve és kinyilatkoztatva) teszi le elém egy trilógia második, közbülső – a sorozat lezárásának előkészítését hivatott – kötetét?
Attól tartok, hogy ebből én már kinőttem, ráadásul a pocsékolnivaló időm is vészesen fogy! :(
Nem próbálkozom a trilógia zárókötetével.

9 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Nehéz úgy írni a Végtelen tengerről, hogy ne áruljak el semmit. Márpedig természetesen nem akarok és nem is fogok. Induljunk ki a fülszövegből. Abban a lepukkant hotelban kezdődnek el, vagy folytatódnak az események. Eleinte én is tanácstalanul olvastam, szinte tébláboltam a szereplőkkel együtt, hogy akkor most mi legyen, van-e bármire is valamiféle remény. Van-e esély egyáltalán az életre, van-e esélyük küzdeni érte, a szupertechnikával rendelkező idegenek és a gyermekekből képzett hadseregük ellen. Nekem úgy tűnt, hogy ezt sokszor ők maguk sem tudják, sőt én is éppen ennyire zavart voltam, kilátástalan helyzetben éreztem magam, egyszóval hamar sikerült ismét belehelyezkednem a történet eseményeibe.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.nl/2016/01/rick-yancey-vegtel…

A blogbejegyzés nem tartalmaz egy ici-pici Spoilert sem. :) Ezt azok kedvéért írtam, akik még az olvasása előtt állnak. :)

11 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Annak ellenére, hogy időnként bosszantó, elkeserítő, dühítő és szomorú, maximálisan jár az öt csillag. A történet ott folytatódik, ahol az előző véget ért. Cassie és a többiek – Sam, Zombi, Süti, Dumbó, Adu és Porcelányka a megbeszélt találkozási ponton várják Evan Walkert. Egy idő után azonban elegük lesz, és Adu elindul új búvóhelyet keresni. Bár a többiek is képben maradnak, mégis Adu az, akivel a legérdekesebb dolgok történnek. Bár az előző részben is történtek meglepő dolgok, de amire a végén Adu rájön, az megint csavar egyet a történteken. És még mindig nincs vége…

9 hozzászólás
AniTiger P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Maga a történet nagyon összetett, nagyon durva és sajnos néha túl zagyva. Túlbonyolítottnak éreztem, holott sok dolgot baromi érdekesnek és ötletesnek találtam. (Jaj, az a „Fáj a torkom”-rész! …nagyon mély ütés volt…)
spoiler

Klasszikus „fejkapkodós” sztori: itt aztán lehet gondolkodni azon, hogy ki kivel van és ki kinek tartozik hűséggel meg azon is, hogy végső soron kihez hűséges…
A vége kegyetlen(ül jó) volt! *.*

Bővebben: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/02/theinfinit…

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664125 · Fordította: Havadi Krisztina
Evelena>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Rick Yancey írásmódja kissé…. na jó, inkább nagyon eltér más írókétól, akiktől olvasni szoktam. Néhol többször is el kell olvasni egy-egy sort, hogy igazán megérthessük, mit is akar közölni az író.
Nagyon szerettem az első részt, mert izgalmas volt, új, más.
Itt sokszor unatkoztam, több száz oldalon át szinte végig egy helyszínen vagyunk, nem történik szinte semmi, találgatások: Mi van ha? Mi lenne ha? stb. ..
A másik az pedig az, hogy folyamatosan különböző szemszögeket kapunk, amivel nem is lenne baj, ha oda lenne írva, hogy kinek a szemszöge. De nincs! Van, hogy oldalakat olvasol végig és csak arra fókuszálsz, hogy kitaláld, kiről olvasol. Annyira zavaró, de úgy olvastam, hogy a következő részben már oda lesznek írva a nevek a fejezetek elejére. Hurrá!
Adut nagyon nem kedveltem korábban, még most sem vagyunk teljesen kibékülve, de örülök, hogy többet tudhattam meg róla. Végül az ő szemszöge tetszett a legjobban.
Cassie és Evan párosáról sokkal többet olvastam volna még.
Ha valaki az első résznél azon gondolkozott, hogy mi a válasz a benne felmerülő kérésekre, akkor felkészíteném, hogy itt még több felmerül és csak nő a kuszaság.
Remélem a befejező részben sikerül mindenre választ kapni.
Voltak persze izgalmasabb részek, de nem volt olyan pörgős, mint az előző rész. Várom a folytatást. :)

Szilvi00 P>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Őszintén szólva, jobban örültem volna több Ben, Evan és Cassie fejezetnek, de összességében így is egész jó volt. Sajnos Adu továbbra sem a szívem csücske, viszont tagadhatatlanul érdekes karakter, és ami Vele történt a könyv második felében, az valami elképesztő. A teljes könyv egyszerre volt frusztráló és izgalmas. Sokszor megdöbbentem, dühömet pedig szívesen levezetném Vosch parancsnokon fején, egy nagy kalapáccsal a kezemben. Sok kérdésemre még mindig nem kaptam választ. Helyette egy nagy csavart, amitől még most is szédelgek, annyira váratlanul ért.

Sheila_7>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Rick Yancey az első kötet során felállította a sakktáblát.

Azzal, hogy belevágtam Az 5. hullámba, elfogadtam a néma megfigyelő szerepét a játszma időtartama alatt.

Láttam jó és rossz lépéseket egyaránt.

Vesztettem el gyalogokat, futókat, lovakat, bástyákat.

A Végtelen tenger során szinte végig pingponglabdaként egyik féltől a másikig vándorló sakk állapotnak lehettem tanúja.

Aztán amikor eljött a sakk és matt, Rick Yancey fogta a táblát és leborította, újrarendezve a figurákat.

Hiába szeretnék üvölteni, toporzékolni, zokogni, összeszedegetni a szívemet, beszállni, nem lehet. Én csak egy tétlen megfigyelő vagyok, akinek az a sorsa, hogy némán, tehetetlenül kövesse a hatalmasok játszmáját.

Rick Yancey az én Némítóm.

Ittimi78>!
Rick Yancey: Végtelen tenger

Oké, ez a rész is jó volt. Alaposan ki van találva minden, és továbbra sem lehet biztosan tudni, hogy mi is a helyzet :D Tehát muszáj olvasni…

Hogy miért négy és fél csillag akkor? Nem is tudom. Az első rész a vége felé már olyan izgalmas volt, hogy hajnalig fennmaradtam, annyira izgultam a szereplőkért, tudni akartam, mi lesz velük. Ebben valahogy nem éreztem ilyet. Talán azért mert sok szemszögre lett felbontva. Valószínű, ha ezer oldalas lett volna a könyv, lett volna idő és oldalszám elmélyülni minden szereplő egyéni problémájában, és talán a körmöm is rágtam volna miattuk, de ez így nekem nem jött annyira át. Legalábbis elmaradt az első résznél kapott „aztamindenit” érzés. Süti szemszögét pl. teljesen feleslegesnek éreztem. És az is zavaró volt (nekem), hogy két főhősnőnk van, külön történettel (külön helyszíneken). Mintha két történet lett volna egy könyvbe írva.

Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, hogy a harmadik rész milyen lesz :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

anglee>!

Onnantól fogva, hogy farkasszemet nézel a halállal, és a halál pislog először, már semmi sem lehetetlen.

21. oldal

Gorkie P>!

Én több vagyok, mint pusztán a félelmeim összessége.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)
Gorkie P>!

Csak semmi pánik. A pánik gyilkol.

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)
Gorkie P>!

Gondolkodj gyorsan! Ne ess pánikba! Ahogy a sakkban. Latolgasd az esélyeket! Mérd fel a kockázatot!

29. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)
Gorkie P>!

– A világ véget ér. A világ véget ér, és a világ elkezdődik. Mindig is így volt ez.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grace
Gorkie P>!

Nem a félelem fogja legyőzni őket. Nem a félelem és nem a hit, sem a remény, de még a szeretet sem – hanem a düh.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)
FairyDust P>!

Néha rosszkor vagyunk rossz helyen és ami történik, azért senki sem hibás.

molly_>!

Felálltam, vettem egy nagy levegőt, és lekentem neki egy pofont, arra a szép arcára. Le is lőhettem volna, de úgy döntöttem, hogy lazán fogom kezelni a dolgokat.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
anglee>!

Nincs remény hit nélkül, nincs hit remény nélkül, nincs szerelem bizalom nélkül, nincs bizalom szeretet nélkül. Vedd ki az egyiket és az egész emberi kártyavár összedől.

73. oldal

Gorkie P>!

Minden a kockázatról szól.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)

A sorozat következő kötete

Az ötödik hullám sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Suzanne Collins: A kiválasztott
James Frey – Nils Johnson-Shelton: Endgame – Sky Key
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
Dan Wells: Fragments – Töredékek
James Dashner: Lázkód
Ann Aguirre: Horda
Lois Lowry: Valahol, messze
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala
Lauren Oliver: Delírium