The ​Last Star (The 5th Wave 3.) 8 csillagozás

Rick Yancey: The Last Star

We’re here, then we’re gone, and that was true before they came. That’s always been true. The Others didn’t invent death; they just perfected it. Gave death a face to put back in our face, because they knew that was the only way to crush us. It won’t end on any continent or ocean, no mountain or plain, jungle or desert. It will end where it began, where it had been from the beginning, on the battlefield of the last beating human heart.

Master storyteller Rick Yancey invokes triumph, loss, and unrelenting action as the fate of the planet is decided in the conclusion to this epic series.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, 2016
352 oldal · ASIN: B00RUSH6IE
>!
Putnam, 2016
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780399162435

Kapcsolódó zóna

!

Az ötödik hullám trilógia

38 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 21., 04:20


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cassie Sullivan


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

readbyhelena>!
Rick Yancey: The Last Star

Nem tudok mást mondani csak azt, hogy így kell középszerűen és teljesen felejthetően befejezni egy szuperül induló trilógiát. Szomorú voltam 2016-ban is amikor tűkön ülve vártam ennek a könyvnek a magyar megjelenését és most is ahogy angolul olvastam a történetet. Ez nekem semmilyen nyelven nem jön be. Itt már engem is zavart a sok szemszög, egyszerűen túl sok volt. Azt pedig, hogy az írót éppen Veronica Roth írónő „történet befejezési módja” ihlette meg totális katasztrófának tartom. whyyyyyyyyy Egyedül a már korábban megszeretett karakterek miatt adok ennyi csillagot, a könyv első kétharmadában jó volt a gondolataikba ismét bepillantást nyerni, viszont a könyv utolsó harmadát pedig elégetném ahogy van. itwassoobad

Sastojci>!
Rick Yancey: The Last Star

Hát ezért kár volt. Az első fele sajnos pont olyan eseménytelen volt, mint az előző rész, csak hőseink most máshol ültek egy helyben tervezgetve és tűnődve. Közben pedig válogatás nélkül mindenki Evan Walkert tervezi kinyírni, bár a szereplők nagy részének erre egyébként semmi indítéka nincs. Csak.
Ráadásul a nézőpontok is csak gyűlnek, de sajnos egyikük sem ad hozzá igazi pluszt a történethez, viszont néhányuk baromi unalmas legalább. (Volt aki nagyjából azért került be, hogy aztán három oldallal később örök búcsút vegyünk tőle, ennek a világon semmi értelmét nem láttam.)
Aztán féltávon beindul az akció, itt egy részét még élveztem is, de aztán sajnos ez is logikátlanságba fulladt. A befejezés epic lehetett volna, de sajnos nem lett az. Megrázó lehetett volna, de sajnos az sem lett. Lezárhatta volna nagyon királyul a történetet, de ez is elmaradt. Ellebegett az egész a súlytalanságban, és ennyi.
Tényleg nagy kár érte. Az első részt szerettem, és meg vagyok róla győződve, hogy ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.


Népszerű idézetek

Lyraevi>!

I don't know why I bother writing this. No one will ever read it – and if you do, Evan, I will murder you.

Page 93, Chapter 22

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
Sastojci>!

I couldn't see a single romantic element in genocide, but maybe that's just my lack of insight into the nature of love, having never been in love.

chapter 22 - Cassie

Sastojci>!

„Where's the launcher?” Ben asked.
Evan pointed at the ceiling. Upstairs. Or it used to be, when there was an upstairs.
Dislodged cobwebs and dust swirled around them. The ceiling was holding for now. He doubted it could withstand another hit. Ben Parish must have been thinking the same thing.
„Oh, that's great.” Ben turned to Cassie. „Let's everybody form a prayer circle, quick, because we have just been royally fucked.”

chapter 42 - Evan Walker

colorful_monkey>!

Thinking about the bacon – the potential of bacon – gives me hope. Not all is lost if bacon isn't.

Chapter 7


Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Sanderson: Skyward
Neal Shusterman: Thunderhead
Susan Ee: World After
Suzanne Collins: The Hunger Games
Alexandra Bracken: Never Fade
Ilsa J. Bick: Ashes
Amy Tintera: Reboot
Alaya Dawn Johnson: The Summer Prince
Julianna Baggott: Pure
Karen Thompson Walker: The Age of Miracles