Oké, pillanat, megkeresem az állam…
Azt a kutya fáját! Ez továbbra is meglepően jó. Nem nagyszerű, semmiképp sem tökéletes, és nem kezdek el fan-sikongatni sem, but holy crap.
Ritka és nagyon jó érzés, amikor talál az ember egy olyan könyvet, amit nem bír letenni, amitől nem bír szabadulni, ami folyamatosan ott motoszkál az agyában. Ez most egy ilyen könyv volt a számomra. Végigszáguldottam rajta (saját tempóban mérve :)), az utolsó 1/3-án ma, mert annyira tudni akartam, hogy mi lesz.
Nagyon érdekes volt az összeállítása a könyvnek. Az első rész után felkészültem a több nézőpontos elbeszélésre, de ezt valami fantasztikusan hozta össze az író. A történet Ringerrel kezdődik (akinek eleinte nem örültem, de most már nagyon jónak találom, hogy ilyen sok szerep jutott neki), akiben felmerülnek kérdések. Ezekre a kérdésekre kapunk választ Cassie szakaszában, aminek a végén van egy hatalmas csattanó, és értetlenkedés és OMG! És aztán Evan szakaszában kapunk egy teljes összképet az addig történtekről. És így tovább. És ez a fokozatos felépítés olyan klasszul sikerült, hogy még most is csak ámulok. Sokkal jobban ki lett ez találva, mint az első rész.
A cselekmény nagyon izgalmas, érdekfeszítő és akciódús. Volt egy-két jelenet, ami azonban kuszán sikerült, vagy kérdéseket hagyott maga után. Voltak szakaszok, amiknek többször is neki kellett futnom, és volt olyan dolog is, amit csak kétszáz oldallal később értettem meg igazán. spoiler És ami a végén kiderült… nos, azt még fel kell dolgoznom, és még várom, hogy betömje a kimaradt lyukakat Yancey. De nagyon várom! :)
Megdöbbentem és örültem, hogy mennyire háttérbe szorította a szerelmi szálakat az író; nem voltak nagy jelenetek, ömlengések és sok cupp-cupp-cupp. Aztán egyszer csak úgy döntött, hogy mi lenne, ha ezt most bepótolnám. És a baj ezzel igazából az, hogy némely csók totál érthetetlen volt. Nem értettem, hogy ez most honnan jött, miért történt, mi volt a szereplők indíttatása. Kérdőjeleken lógnak a smacik, Yancey!
Amúgy a stílusa talán kicsit javult, ezúttal legalábbis nem gyűjtöttem ki érthetetlen mondatokat. Pár furába belebotlottam, de nem tartottam érdemesnek feljegyzésre, ezen a kettőn kívül:
– slighter darker – szerintem ez inkább slightly darker
– At it draws closer, the dark imperfection takes on a human shape. – Itt az „at” valószínűsíthetően „as”.
A borító nem olyan hatásos, mint az első részé, de azért nem rossz. Tetszik, hogy a bagoly motívum itt is megjelenik, és már alig várom, hogy lássam, mit dobnak össze a harmadik részhez.