Az ​ötödik hullám (Az ötödik hullám 1.) 922 csillagozás

Rick Yancey: Az ötödik hullám Rick Yancey: Az ötödik hullám

Az ​első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán.
Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani.
Cassie családja túlélte az első és a második hullámot. A harmadik és negyedik viszont már nem kímélte őket. Cassie most az ötödik hullámmal néz farkasszemet: vagy öl, vagy megölik. „Csak akkor maradsz életben, ha… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Carta Light Cartaphilus

>!
Cartaphilus, Budapest, 2016
486 oldal · ISBN: 9789632664149
>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664576 · Fordította: Havadi Krisztina
>!
Cartaphilus, Budapest, 2014
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632663272 · Fordította: Havadi Krisztina

Kapcsolódó zóna

!

Az ötödik hullám trilógia

38 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2019. szeptember 21., 04:20


Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Evan Walker · Cassie Sullivan · Ben Parish (Zombi) · Marika Kimura (Adu) · William Shakespeare · Sam Sullivan (Mazsola) · Süti · Allison (Porcelányka) · Reznik · Tank · Alexander Vosch · Crisco · Hutchfield · Lizbeth · Mitchell Phelps · Oliver Sullivan


Kedvencelte 163

Most olvassa 52

Várólistára tette 494

Kívánságlistára tette 515

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Fogalmam sincs, hogy hogyan fogok tudni egy normális értékelést írni ehhez a könyvhöz.
Talán kezdeném avval, hogy megint kiakadtam magamra, hónapok óta húzom az olvasását, mindig levettem a polcról, majd vissza raktam. A filmet nem láttam (eddig) és nem is akartam megnézni. Valahogy az egész olyan idegen érzéssel töltött el.

Most pedig itt ülök és nézek ki a fejemből, hogy tulajdonképpen, mit is olvastam és hogyan fogok ezek után bármit csinálni, hogy ne rohanjak beszerezni a folytatásait.

Valami elképesztően izgalmas, fordulatokban gazdag, imádtam ezt a (hideg) szerelmi szálat/szálakat!
A több szálon futó nézőpont tökéletes volt, ahogy az is, hogy bár voltak sejtéseim, a kérdések csak egyre jöttek a fejembe, mire egyre választ kaptam, három másik lépet a helyére.
Még az utolsó oldalakon is feszülten olvastam, és egyszer csak elfogyott az utolsó lap is. És csak egy hatalmas kérdés maradt. MIÉRT? Miért nincs meg a következő rész?

A főszereplő nagyon szimpatikus volt, igen lehet nagyon fiatal, de a gondolkodás módja teljesen lenyűgözött. És igen megint új álom férfiakba botlottam: Evan és Zombi!

Minden megvan benne amit imádok és alig várom a következő kötetét. Olvassátok! :)

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664576 · Fordította: Havadi Krisztina
MFKata>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Lebénít a sokk. (…) Majd a pánik. Végül rögtön utána a zavarodottság.
Főleg azért, hogy én ezt miért nem olvastam eddig? Talán azért az egyért bocsátok meg magamnak, mert nem kell várnom a folytatásra. Még kérek ilyen izgalmas, fordulatos 'brutáljó' könyvet! A könyvesboltba menet, pedig megejtem a mozit is ;-)

Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2016/01/rick-yancey-az-…

3 hozzászólás
Ittimi78>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Egyértelműen öt csillag! Nem lehet más, ha hajnalig olvastam, nemde?

Remekül felépített történet, nagyon jó karakterek, érdekes (és a figyelmet végig fenntartó, elgondolkoztató) elképzelések egy esetleges földönkívüli támadásról. Nekem jobban tetszett, mint az összes többi disztópia, amit olvastam.

Az elején még nagyon drukkoltam, hogy Cassie újra találkozzon Bennel spoiler, de az érzések szépen átalakultak bennem, ahogy haladtunk az idővel. Evan fan lettem és spoiler nagyon remélem, hogy lesz ennek még folytatása.

Annyira álmos voltam már éjjel kettő körül, mégsem volt mit tenni, folytatnom kellett, mert a vége iszonyú izgalmasra sikeredett. Még az arcpirító „elaludtam reggel a buszon, ezért – mint egy zsák – ledőltem a székről a kanyarban” szituációt is megérte. Hogy mennyien látták, azt nem tudom, mert hirtelen nagyon érdekesnek találtam a csupasz tájat odakint, de a kuncogásokat hallottam. Ahh, milyen nehéz is egy moly élete… :D

Úgy tudom film is készül a könyvből, nagyon kíváncsi leszek rá!

32 hozzászólás
AniTiger P>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Ez tipikusan az a fajta tini disztópia, amit nekem írtak. (Csak így egoistán…) Több szálon futó cselekmény, váltott nézőpont más-más helyszínekről, szerethető-utálható karakterek és sok-sok akció – csupa finomság. Szerintem elég fordulatosra sikerült és nagyon jó az alapötlete. Nem egyedi ugyan, de élvezetes: sikerült újítania a műfajon belül, mert a Csodaország-program és a különféle hullámok megdobták a sztorit. Nem mondom, hogy átmentem fangirl-be, mert ez nem igaz, de úgy érzem, kár lett volna kihagynom ezt a regényt. A folytatást nagyon várom – az elsővel együtt megvettem a második részt is –, spoiler

A filmért viszont kár, mert elég gagyira sikerült – én inkább a könyvet ajánlom, ha valakit érdekel az egész sztori.

♥ Kedvenceim: Evan Walker, Zombi (és Mazsola közlegény)

Film & könyv, stb.: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/08/the5thwave.html

5 hozzászólás
Gorkie>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Ösztönösen éreztem, hogy nekem ez tetszeni fog! Nagy reményekkel álltam neki.
Az eleje nagyon tetszett, aztán valami nem stimmelt. Nem értettem, hogy mi, mert a sztori nagyon jó. Aztán rájöttem, hogy én nem tudok azonosulni a tizenéves szereplőkkel. Ami nem a könyv hibája. Csak már szinte minden disztópia a tizenévesekről szól, akikkel amúgy sem tudok azonosulni. Nem tudom megkedvelni őket igazán. Szerencsére itt nem a tipikus tinik jelennek meg. Aztán ismét beindultak az események. Remek magyarázatot kaptam a fiatalabbak szerepére. Bár itt, a Molyon megzavartak a vélemények spoiler, csak egy ideig mászott a fejembe a dolog. Erről is megfeletkeztem végül. Amikor pedig beindultak az események alig tudtam letenni. Teljesen magával ragadott a történet. Hihetetlen izgalmas volt! Megszerettem a szereplőket is. Evant különösen. ♡♡♡ spoiler
Összességében nagyon tetszett a megingássaim ellenére is! Az író elérte nálam, hogy túllépjek rajtuk, ami nem kis teljesítmény! Szóval húha! Hol a következő rész??? Már megrendeltem.:)

>!
Cartaphilus, Budapest, 2015
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632664576 · Fordította: Havadi Krisztina
19 hozzászólás
brena>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Letehetetlen volt. Huuuuu! Imádtam a váltott szemszoget. Pörgött magával ragadott letaglozott elképesztett! Csak úgy hullott a nép. …Sötét sztori ez…Eddig először a Tisztáknál éreztem ilyent. Talán még a Szabadulás hasonló csak az hosszú volt. És a Csodák kora…
Tuti nem vagyok jól össze rakva, hogy ilyen könyvekert rajongok:)
Várom nagyon a folytatást!
Külön kiemelném a könyvjelzőt ami a könyvhöz jár! Mekkora ötlet:)

>!
Cartaphilus, Budapest, 2014
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632663272 · Fordította: Havadi Krisztina
29 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Ez a könyv valami fantasztikus volt!! Igen, igen szó szerint is az volt :), de ahogy ki volt találva, ahogy meg volt írva, és amiért nem tudtam letenni, csak ezzel a jelzővel tudom illetni. Már az első oldalaktól kezdve megfogott, megdöbbentett a történet keménysége és a kitalált invázió. Végig izgalomban tartott, mert csak nagyon sokára kezdtem tisztán látni. Nem tudtam ki ember, ki földönkívüli. Tulajdonképpen azt sem, hogy milyenek a földönkívüliek, honnan lehet tudni, hogy ők azok, de hát ezzel így volt a főszereplő Cassie is, aki egyedül vándorolt, bujdosott, nem adta fel, mert az öccsének, az ötéves Sammynek tett egy ígéretet. Nem értettem én sem, miért nem rohanják le a földet a lények, miért nem ölték meg az összes embert egyszerre, miért voltak a hullámok. Szörnyű világ volt ez, Cassie viszont hősiesen élte a napokat, egyiket a másik után.
Evan megjelenésekor kicsit megijedtem, hogy akkor most elromlik a történet, egy oda nem illő romantikus, esetleg habos-romantikus résszel, de végülis elviselhető volt, valahol érthető. Bár Evan szerelmének keletkezését jobban megmagyarázhatta volna az író. Néha még találtam egy-két megmagyarázni való dolgot, de aztán már nem foglalkoztam vele.
Folytatás: http://konyvutca.blogspot.nl/2015/12/rick-yancey-az-oto…

2 hozzászólás
FairyDust P>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Ó, drága könyv….hol voltál eddig? Mondd, miért nem találtam rád hamarabb?

Imádoooom az ilyesfajta könyveket, viszont mindig egy általános hibát érzek velük kapcsolatban, mégpedig azt, hogy sosincs jól megmagyarázva az ok-okozati szál. De itt végre logikus, kézzelfogható magyarázatot kapok minden kérdésemre. A történet pillérei szépen illeszkednek egymásra, és végül elkészül a felhőkarcoló. A könyv már az első mondatával lekötött, ami elég ritka nálam…általában a felvezetéseknél mindig halálra unom magam. Nagyon azonosulni tudtam a szereplőkkel, örültem, hogy az álompár titulust azok kapták meg akiknek szurkoltam. :-P
Remélem a film nem fog csalódást okozni… És most ha még nem olvastad el, akkor azonnal rendeld meg és állj neki!

6 hozzászólás
ncsn87>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Aztapasztaaa… Sejtettem, hogy tetszeni fog, de hogy ennyire… Imádtam és kedvencet avattam! *.*
Minden szereplő, cselekmény, apró mozzanat a helyén van és összekapcsolódik. És nem csak akció van és izgalom, hanem a szereplők lelkivilágát is erősen boncolgatja az író. Nagyon durva, ahogy elindul és felvázolja, hogy mi történt addig, mi volt az elő négy hullám. Megrázott és lesokkolt, nem kicsit…
Állati fordulatos és kiszámíthatatlan, hiába csak szép lassan adagol mindent. De ettől lesz emészthető. Van mondanivalója is, nem is kicsi. Humora is van, ami nekem fontos összetevő mindig. Ütős egy könyv!
A szereplőkre nem térnék ki, mert tényleg nagyon összetettek. De Evan… Szerelem! *.* <3 Nálam mindent visz! És végre egy erős női főszerepő, Cassie, aki nem rinyál. Felüdítő komolyan!
Van benne szerelmi szál, amit imádok. Annak meg külön örültem, hogy normálisan van felépítve e tekintetben is. Nem lesz túl sokkk… Nagyon rendben van az egész!
És hozzátenném, mivel több disztópiát is olvastam mostanában, ezt a műfajt meghagynám a férfi íróknak. Eddig azok tetszettek sokkal jobban, ugye a Részben ember, Az útvesztő és most ez is. Viszont A beavatott trilógia… Inkább hagyjuk, mert felhúzom magam! Elmegy egy nyálas, csöpögős cuccba És mondom ezt úgy, hogy imádom a romantikus könyveket is. :D, pedig a disztópiának nem erről kell főleg szólnia. A csajok ebben nem jók és kész De nyitott vagyok arra, hogy bebizonyítsák, nem így van. ;)! Hagyjuk meg Dan Wellsnek és Rick Yanceynek! Gratulálok srácok komolyan!
Szépen felépített regény! Bravo!
Nagyon, de nagyooon várom a folytatást!!!

45 hozzászólás
zsiina>!
Rick Yancey: Az ötödik hullám

Nem a szerencsések lesznek azok, akik állva maradnak a végén.

Amikor elkezdtem a könyvet, nagyon féltem, hogy nem fog tetszeni. Cassie nem fogott meg magának, igaz az alaptörténet érdekesnek tűnt, de untatott. Zavart, hogy egyszer a jelenben vagyunk, aztán a múltba kapunk betekintést, és néhol azt sem tudtam, hogy akkor most mi történik. De aztán, amikor kezdett beindulni a történet, na onnantól se sem tudtam tenni a könyvet! Mind a szereplők Evan (különösen téged), Ben imádlak titeket!❤, mind a történet, a cselekmény nagyon jól volt leírva. Egyszerűen letehetetlen, fordulatos, izgalmas volt mindvégig, néhol szórakoztató, néhol pedig félelmetes. Nagyon bölcs gondolatok voltak a könyvben, szinte minden második mondat az igazságot takarta. Szerettem volna néhány idézetet írni, de hát ennyi erővel magát a könyvet is leírhattam volna. :) Nem fogok ódákat zengeni a könyvről. Viszont annyit még szeretnék elmondani, hogy ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasni! És persze, hogy alig várom a filmet!

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

zsiina>!

– Ha még egyszer megcsókolsz, tökön rúglak.

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan · Evan Walker
3 hozzászólás
kinderbueno>!

Futsz = meghalsz. Maradsz = meghalsz. Ennek a bulinak, úgy tűnik, ez a központi témája.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
Godzsi IP>!

– Minden rendben? – kiáltok fel neki.
– Aha. Definiáld, mi az, hogy „rendben”.
– A rendben azt jelenti, hogy nem fogsz elvérezni.
– Rendben vagyok.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ben Parish (Zombi) · Cassie Sullivan
Godzsi IP>!

Ha valaki a családban elkezdett panaszkodni, hogy unatkozik, azon nyomban egy portörlővel a kezében eszmélt föl.

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
Godzsi IP>!

Eljött az idegen apokalipszis. Fogd a sört és fuss?

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
Godzsi IP>!

A kegyetlenség nem személyiségjegy. A kegyetlenség szokás.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evan Walker
DarknessAngel>!

– Cassie. Ne. Cassie…
– Engedj… engem… elmenni.
– Hát épp ez a baj. Képtelen vagyok rá.

370. oldal - Cápa az erdő mélyén

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan · Evan Walker
Godzsi IP>!

– Zombi közlegény, az 53-as raj saját kicseszett zabhegyezője. Zombi közlegény, azt hiszem, magába zúgtam. Érzem, ahogy elgyengül a térdem. És gyűlölöm a saját anyámat, amiért egy hímnemű csecsemőnek adott életet, és így sajnos nem lehetek a gyermekei anyja.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ben Parish (Zombi) · Reznik
6 hozzászólás
mrsp>!

Őrült: ez most az új normális.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassie Sullivan
Rise>!

– Az őrültek sosem tudják, sosem gondolják magukról, hogy ők őrültek. A saját őrültségük tökéletesen racionális a számukra.

310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Marika Kimura (Adu)

A sorozat következő kötete

Az ötödik hullám sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A burok
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Tahereh Mafi: Ne engedj
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Neal Shusterman: Kaszás
S. J. Kincaid: A kárhozott
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Xiran Jay Zhao: Vasözvegy