Céltudatos ​élet 11 csillagozás

Rick Warren: Céltudatos élet Rick Warren: Céltudatos élet

Miért élek a Földön?

Győzelmes a keresztyén életünk, vagy csak erőlködünk? Rick Warren könyve mérföldkő a keresztyén életben. Ha az életünk értelmét keressük, nem magunkra kell néznünk, hanem Istenre, a Teremtőnkre, akinek célja van az életünkkel. Ha tisztában vagyunk Isten személyesen ránk szabott tervével, a keresztyén életünk nem küszködésről és erőlködésről fog szólni, hanem világos döntésekről, amelyek következményeit az örökkévalóságban is érezni fogjuk. A könyv egy 40 napos „lelki utazást” kínál fel, amelyet ha végigcsinálunk, életünkben jelentős változás állhat be, jobban igazodhatunk Isten tervéhez.

Rick Warren, Oswald Chambers nyomdokain haladva a XXI. század emberének ad egy olyan modellt, amely segít a keresztyén életet a mai korban győzedelmesen élni. A könyv elolvasása reményt ad, de kihívást is jelent, amikor életünk értelmét keressük.

>!
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639390324 · Fordította: J. Füstös Erika
>!
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639390324 · Fordította: J. Füstös Erika
>!
316 oldal · ISBN: 9639390321 · Fordította: J. Füstös Erika

Enciklopédia 2


Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Dana
Rick Warren: Céltudatos élet

Kiváló lelkigyakorlatos könyv, volt eleje és vége, vagyis íve. Nem egy pszichológiai önsegítő könyvecske, nem egy afféle feel-good kereszténység jellegű írás arról, hogyan legyünk nagyon gazdag és sikeres emberek Istennel, hanem egy kemény program is egyben. Különösen a keresztény jellemről szóló részek tetszettek. Nagyon sok kérdés nyugtalanít most, hogy befejeztem és még fog. És ez így jó, ez így kell.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ptagi P

Sokan azért nem bocsátanak meg szívesen, mert nem értik a különbséget bizalom és megbocsátás között. A megbocsátás ugyanis a múlt eltörlését jelenti, míg a bizalom a jövőre vonatkozik. A megbocsátás halaszthatatlan kötelességünk, attól függetlenül, hogy történt-e bocsánatkérés. A bizalom kiépüléséhez azonban időre van szükség, és kell, hogy legyen alapja. Ha valaki újra meg újra megbánt bennünket, az azonnali megbocsátás mindig követelmény Isten részéről, ám nem kell újra azonnali bizalmat adnunk neki, s nem kell engednünk, hogy újra megbántson. Az illetőnek előbb bizonyítania kell, hogy valóban tartósan megváltozott.

132. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: bizalom · megbocsátás
8 hozzászólás
>!
csucsorka

Életünk minden egyes pillanata megpenget egy húrt, amely az örökkévalóságban rezonál.

39. oldal

>!
ptagi P

Békét teremteni nem azt jelenti, hogy kerüljük a konfliktust. Ha hátat fordítunk a problémának, úgy teszünk, mintha nem létezne, vagy félünk beszélni róla – nos, ezt gyávaságnak nevezik. Jézus, a Békesség Fejedelme soha nem hátrált meg a konfliktusok elől, sőt időnként maga provokálta őket a jó cél érdekében. A konfliktust időnként valóban kerülni kell, máskor viszont megteremteni vagy éppen megoldani.

142. oldal, 20. fejezet

1 hozzászólás
>!
ptagi P

Békét teremteni azt sem jelenti, hogy meghunyászkodunk. Jézus soha nem kérte tőlünk, hogy engedjük: mások lábtörlőnek használjanak, átgázoljanak rajtunk.

142. oldal, 20. fejezet

>!
asfour

Ne feledjük, annál többet nem kell megbocsátanunk az embereknek, mint amennyit nekünk megbocsátott Isten.

145. oldal

>!
asfour

A legtöbb konfliktus betöltetlen szükségletekben gyökerezik, és ezek közül néhányat egyedül Isten képes betölteni. Amikor bárki mástól – baráttól, házastárstól, rokontól – várjuk a megoldást ezekre, akkor szinte már garantáljuk is magunknak a későbbi csalódást, keserűséget. Egyedül Isten képes arra, hogy mindent megadjon nekünk.

156. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Raana Raas: Hazatérők
On Sai: Lucy
David Heller: Kedves Isten!
Peter Shaffer: Equus / Amadeus
Terry Pratchett: Kisistenek
Biblia
Böjte Csaba – Karikó Éva: Ablak a végtelenre
Blaise Pascal: Gondolatok
Adrian Plass: Egy kegyes kétbalkezes naplója