Francia ​Odüsszeia 2 csillagozás

Rick Stein: Francia Odüsszeia

Volt ​egy hajós, aki szívesebben csorgott végig Franciaország csatornarendszerén a Földközi-tengerhez, mint hogy Spanyolországot és Portugáliát körülhajózva tegye meg ugyanezt az utat. Ő adott egy könyvecskét Rick Steinnek, amely annyira felkeltette az ínyenc érdeklődését, hogy elhatározta, maga is gasztronómiai felfedezőútra indul Padstow-ból Bordeaux-n keresztül Marseille-be. Az út során francia piacokon nézelődik, találkozik a gazdálkodókkal, bortermelőkkel, és a családi vállalkozásban működtetett éttermek főztjét is megkóstolja. Vajon arra kell rájönnie, hogy itt is a hamburger és a sült burgonya a kíméletlen, új valóság, vagy rátalál a még mindig létező vidéki francia konyhaművészet mennyországára? És milyen volt a két tenger között vezető, rövidebb hajóút?
A könyv egyik része napló, a másik pedig recepteket tartalmazó fejezetekből áll. A történet Cornwallban kezdődik, ahol Rick fájó búcsút vesz a Chalky nevű jack russel terriertől, aki már túl öreg ahhoz, hogy elkísérje… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2007
216 oldal · ISBN: 9789633704455 · Fordította: Szabolcska Orsolya

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Hasonló könyvek címkék alapján

Földes József – Garaczi János – Gullner Gyula – Hradszky Judit – Nemeskövi Dénes – Tóth András: Mesterszakácsok mesterművei
Serényi Zsolt: A tetovált séf
Mindnyájunk szakácskönyve
Sudi Pigott: Dobd fel!
Széll Tamás: Széll Tamás sokszínű élete
A nagyi régi receptjei
Margaret Raymen – Kay Dilley – Kay Gibbons: A prosztata védelmében
José van Mil – Christine Archer-Mackenzie: Kemoterápia alatt
Berek János (szerk.): A la carte Budapest
Dobozy László: Sütés-főzés hegyen-völgyön vízparton