The ​Titan's Curse (Percy Jackson and the Olympians 3.) (Camp Half-Blood Chronicles 3.) 61 csillagozás

Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse

In ​this installment, Riordan continues to enliven ancient mythology with wit, contemporary staging, and teenage heroics. Percy Jackson is now 14, a bit older and wiser, yet still entangled with the Fates. Friends, monsters, dysfunctional gods, and the romantic stirrings of all things natural and mythological are encountered. His good friend, if oft-time rival, Annabeth (daughter of Athena) is missing, as is Artemis, goddess of the hunt. Joined by best buddy Grover-the-goat-boy and an argumentative array of accomplices, Percy sets off to fulfill, and hopefully foil, the foreboding prophecy of the Oracle. Plagued by ominous dreams, thwarted by hideous monsters, and challenged by conflicting partnerships, the search party's success hinges on unlikely unity. The droll pitch is teen-perfect, as when Apollo heats up the scene by arriving in his fire-red Maserati, wearing jeans, a sleeveless T-shirt, and loafers. 'Wow,' Thalia muttered, 'Apollo is hot.' 'He's the sun god,' I said.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789780
>!
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423101482 · Illusztrálta: John Rocco
>!
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781423101451

6 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Grover Underwood · Thalia Grace · Árnyék Zoé · Fekete Péter


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Nutellaღ__>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Már alig vártam, hogy folytatni tudjam a sorozatot, és nem kellett csalódnom. Most is imádtam. :) Minden rész a maga módján csodálatos és nem lehet csak egy kedvencet választani. Hozta a formáját ez a rész is, mivel érdekes eseményekben nem szűkölködött.
Még mnidig úgy tartom, hogy erdeti nyelven az igazi. :)

brigi11 P>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Ahogy haladunk a történetben, egyre jobban látom, hogy nem én vagyok a célközönség. Így a harmadik résznél egyszerűen meguntam, hogy újra és újra ugyanazokat az oldalakat olvasom, már ha csak a Percy vonalat nézem. Viszont az istenségek csatározásait imádom, és ennek a résznek is olyan lett a vége, amiután érzem, hogy tovább fogom olvasni a sorozatot.

marcipáncica P>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nagy csodát nem vártam ettől a könyvtől, kellemes kikapcsolódás volt, és szerintem érezhető előrelépés az előző részhez képest. Persze ez a kötet is követte pont ugyan azt a cselekményfelépítést, mint az előző két kötet, de valahogy ez most jobban összerakottnak tűnt, nem volt olyan kapkodós, Riordan nem sűrített bele annyi felesleges mellékszálat, mint az előzőkbe, és így jó ritmussal haladt előre a történet. Lehet segít amúgy a Percy Jackson sorozat megítélésén, hogy ezt most megint angolul olvastam, mert ebben sokkal kevésbé idegesített Percy és a többi karakter, illetve lehet, hogy végre kezdenek már felnőni, és átmennek valamilyen személyiségfejlődésen is. Magát az egész mitológiát még mindig nagyon elnagyzoltnak és vázlatosnak érzem, abban bíztam mostanra azért egy kicsit megkomolyodik ebből a szempontból a sorozat, illetve még mindig elég súlytalannak tűnik minden esemény, és valódi izgulásról nem tudnék beszélni olvasás közben. spoiler
Rövid kikapcsolódásnak tökéletes volt, és bár a második rész után úgy voltam vele, hogy nem folytatom a sorozatot, nem bánom, hogy úgy alakult, hogy mégis belevágtam, sőt a folytatás is esélyes ezen rész tükrében. Szerethető kis sorozat ez a maga nemében, miután már elfogadtam, hogy ne vegyem túl komolyan, és szerencsére a stílusa van annyira szórakoztató, hogy ne fáradjak bele.

Dia9117 >!
Rick Riordan: The Titan's Curse

A kedvencem ebből az ötösből. Anabeth, Atremis, Atlas, Zoé, a di Angelo tesók. Olyan csodálatosan, szomorúan hangulatos az egész könyv az elejétől kezdve.

art3mis>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Így a harmadik kötetre már kicsit elcsépeltnek tűnik ez a „menjünk-küldetésre-és-mentsük-meg-a-világot”-dolog: elmennek, szembeszállnak pár szörnnyel, próbálják megmenteni a világot, még pár szörny, esetleg néhány isten is megjelenik, hurrá, satöbbi. Viszont ebben a részben sokkal izgalmasabbnak éreztem a harcokat legalábbis az oroszlánt kivéve, az inkább tűnt nevetségesnek a végére :D, és érdekes voltak a különböző ellenségek, akikkel szembeszálltak. A főgonosz ebben a részben valahogy sosem tűnt nekem igazán fenyegetőnek, Luke-ot meg valahogy még mindig nehéz komolyan venni, de közben egy kicsit talán komolyabb is lett a történet. spoiler spoiler

Ametiszt21>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nem okozott csalódást. Továbbra is azt mondom, így kell jó ifjúsági regényt írni.

tthbrg_>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Sajnálom, hogy nem tudtam belemerülni úgy ebbe a könyvbe, mint az előző kötetekbe. Kicsit csalódott vagyok.

havrillas>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nekem ez a sorozat nagyon betalált. Humoros, kalandos, a görög mitológia pedig hatalmas kedvencem. Még sokadszori olvasásra is éppúgy el tudok benne merülni, mint ahogyan elsőre tettem.
Az egyetlen gondom ezzel a résszel, hogy Percy itt nagyon kis énközpontú lett, most, hogy van egy másik lehetséges ember a prófécia beteljesítéséhez. Szinte az egész könyvben irigykedik Thaliára. spoiler

WildWorld>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Ezen a ponton úgy látom, hogy a sorozat kötetei exponenciális függvényt követve válnak egyre komorabbá, ami jelen pillanatban még egyáltalán nem válik a hátrányukra. Talán ez azzal áll összefüggésben, hogy ez az első olyan kötet, amiben a főszereplőink igazán elkezdenek kamaszodni, a komoly, elmélkedős dolgok leginkább a szerelem és az egymásért való felelősségvállalás témái körül forognak. Még mindig Percy (az univerzum most már végérvényesen legjobb férfi főszereplője) áll a középpontban, bár a mellékszereplők száma és jelentősége egyre nő, és velük együtt a borzalmas érzelmi töréseket hordozó háttértörténetek száma is emelkedik (ezek pedig egyre durvábbak). Összességében meg vagyok elégedve a folytatással, szórakoztató a poénoknál és szívfacsaró a komoly részeknél, kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd hőseink sorsa a folytatásban,

Foxykahh>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nem tudtam megint többet adni 4 csillagnál, de eddig a három könyv egésze megér 4,5 csillagot. Nagyon könnyed olvasmány, nincs üres járat benne, halad a cselekmény ezerrel. Csak eddig ugyan az volt mindig. Kis mesélés mi történt a részek között-->Jön egy szörny akit mindenki ismer, kivéve amikor nem-->legyőzik—>vándorlás. Mégse unalmas, a karakterek fenntartják az érdeklődésemet, mert kedvelek mindenkit és egészen különbözőek. Szórakoztató és egyszerű, de emiatt az egyszerűség miatt nem tudom jobbra értékelni, ámbár fiatalabbaknak még mindig 5 csillagos lehet!


Népszerű idézetek

Cammie>!

“Let us find the dam snack bar," Zoe said. „We should eat while we can.”
Grover cracked a smile. „The dam snack bar?”
Zoe blinked. „Yes. What is funny?”
„Nothing,” Grover said, trying to keep a straight face. „I could use some dam french fries.”
Even Thalia smiled at that. „And I need to use the dam restroom.”

I started cracking up, and Thalia and Grover joined in, while Zoe just looked at me. „I do not understand.”
„I want to use the dam water fountain,” Grover said.
„And…” Thalia tried to catch her breath. "I want to buy a dam t-shirt.”

Kapcsolódó szócikkek: Árnyék Zoé · Grover Underwood · Percy Jackson · Thalia Grace
bubblejoo>!

„That's us,” he said. „Those five nuts right there.”
„Which one is me?” I asked.
„The little deformed one,” Zoë suggested.
„Oh, shut up.”

Kapcsolódó szócikkek: Árnyék Zoé · Grover Underwood · Percy Jackson
RVivi P>!

Befora I could respond, Thalia tromped up the stairs. She was officially not talking to me now, but she looked at Grover ans said, „Tell Percy to get his butt downstairs.”
„Why?” I asked.
„Did he say something?” Thalia asked Grover.
„Um, he asked why.”
„Dionysus is calling a council of cabin leaders to discuss the prophecy,” she said. „Unfortunately, that includes Percy.”

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Percy Jackson · Thalia Grace
Mareszkaresz>!

“I'm incognito. Call me Fred.”
“A god named Fred?”

Nutellaღ__>!

„God alert!” Blackjack yelled. "It's the wine dude!
Mr. D sighed in exasperation. "The next person, or horse, who calls me the 'wine dude' will end up in a bottle of Merlot!”

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter
Polaris >!

“There,” Zoë suggested. “By the Embarcadero Building.”
“Good thinking,” Chuck said. “Me and Hank can blend in with the pigeons.”
We all looked at him.
“Kidding,” he said. “Sheesh, can’t statues have a sense of humor?”

Polaris >!

Then I heard the whoosh of large wings. Three pegasi descended through the fog: two white winged horses and one pure black one.
“Blackjack!” I called.
Yo, boss! he called. You manage to stay alive okay without me?
“It was rough,” I admitted.

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson
Treacle>!

„This is why I don't use mortals,” Luke said. „They are unreliable.”
„They are weak-minded, easily bought, and violent,” the General said. „I love them.”

Treacle>!

Just bear that in mind, Percy. Even the bravest can fall.

Treacle>!

„The most dangerous flaws are those which are good in moderation,” she said. „Evil is easy to fight. Lack of wisdom… that is very hard indeed.”


A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Ruby Red
Derek Landy: Playing with Fire
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Stranger And Stranger
Cassandra Clare: City of Bones
Anna Banks: Of Poseidon
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Alex Flinn: Beastly
Ransom Riggs: Library of Souls
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)