The ​Titan's Curse (Percy Jackson and the Olympians 3.) (Camp Half-Blood Chronicles 3.) 63 csillagozás

Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse Rick Riordan: The Titan's Curse

In ​this installment, Riordan continues to enliven ancient mythology with wit, contemporary staging, and teenage heroics. Percy Jackson is now 14, a bit older and wiser, yet still entangled with the Fates. Friends, monsters, dysfunctional gods, and the romantic stirrings of all things natural and mythological are encountered. His good friend, if oft-time rival, Annabeth (daughter of Athena) is missing, as is Artemis, goddess of the hunt. Joined by best buddy Grover-the-goat-boy and an argumentative array of accomplices, Percy sets off to fulfill, and hopefully foil, the foreboding prophecy of the Oracle. Plagued by ominous dreams, thwarted by hideous monsters, and challenged by conflicting partnerships, the search party's success hinges on unlikely unity. The droll pitch is teen-perfect, as when Apollo heats up the scene by arriving in his fire-red Maserati, wearing jeans, a sleeveless T-shirt, and loafers. 'Wow,' Thalia muttered, 'Apollo is hot.' 'He's the sun god,' I said.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368051484
>!
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789780
>!
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423101482 · Illusztrálta: John Rocco

7 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Nico di Angelo · Grover Underwood · Thalia Grace · Apollo / Apollón · Kheirón · Árnyék Zoé · Fekete Péter


Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Ez volt az első Percy olvasásom angolul még évekkel ezelőtt, amikor még nem laktam Angliában, és nem lehetett csak úgy beszerezni könyveket angolul simán, h rögtön az elsővel kezdhessem.
Emlékszem, mennyire megkönnyebbültem, h többet értek, mint nem, és persze az is segített, h ismertem a sztorit.
Most, az újraolvasás ugyanúgy élmény volt, örültem, h eszembe jutott újraolvasni.

polimatilda I>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

off Hiába olvastam már nem egyszer magyarul, most sikerült többször is megsiratnia, pedig tudtam mi fog történni. Bónusz pontokat kap ez a rész, mert 1. Blackjack, 2. Percabeth pillanatok, 3. Nico di Angelo. <3 off

2 hozzászólás
Nutellaღ__>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Már alig vártam, hogy folytatni tudjam a sorozatot, és nem kellett csalódnom. Most is imádtam. :) Minden rész a maga módján csodálatos és nem lehet csak egy kedvencet választani. Hozta a formáját ez a rész is, mivel érdekes eseményekben nem szűkölködött.
Még mnidig úgy tartom, hogy erdeti nyelven az igazi. :)

AmelieRichtfox>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Egyszer már elkezdtem ezt a kötetet, azonban akkor nem juthattam sokáig benne, mivel ahogy túl voltam az első két fejezeten, úgy beszippantott a történet, hogy komolyan azt vártam, mikor jelenik meg egy az istenek közül előttem.
Eddig ez a rész tetszett a legjobban a Percy Jackson művekből, gyorsan pörögtek az események, végig fenntartotta a figyelmem. Egész idő alatt izgultam, hogy na most mi lesz és vajon sikerül-e célt érniük Percyéknek. spoiler
Percy és Grover hozták szokásos formájukat, Thalia érdekes szereplő, bár annyira nem tudtam még megkedvelni.
Egyre inkább úgy érzem, hogy a Percy Jackson olyan, mint a Harry Potter – magába szippant, a hősökkel együtt megélheted a kalandokat, s amikor vége lesz, nem tudsz majd mit kezdeni az életeddel. Alig várom, mit hoz a következő kötet.

brigi11 P>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Ahogy haladunk a történetben, egyre jobban látom, hogy nem én vagyok a célközönség. Így a harmadik résznél egyszerűen meguntam, hogy újra és újra ugyanazokat az oldalakat olvasom, már ha csak a Percy vonalat nézem. Viszont az istenségek csatározásait imádom, és ennek a résznek is olyan lett a vége, amiután érzem, hogy tovább fogom olvasni a sorozatot.

marcipáncica P>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nagy csodát nem vártam ettől a könyvtől, kellemes kikapcsolódás volt, és szerintem érezhető előrelépés az előző részhez képest. Persze ez a kötet is követte pont ugyan azt a cselekményfelépítést, mint az előző két kötet, de valahogy ez most jobban összerakottnak tűnt, nem volt olyan kapkodós, Riordan nem sűrített bele annyi felesleges mellékszálat, mint az előzőkbe, és így jó ritmussal haladt előre a történet. Lehet segít amúgy a Percy Jackson sorozat megítélésén, hogy ezt most megint angolul olvastam, mert ebben sokkal kevésbé idegesített Percy és a többi karakter, illetve lehet, hogy végre kezdenek már felnőni, és átmennek valamilyen személyiségfejlődésen is. Magát az egész mitológiát még mindig nagyon elnagyzoltnak és vázlatosnak érzem, abban bíztam mostanra azért egy kicsit megkomolyodik ebből a szempontból a sorozat, illetve még mindig elég súlytalannak tűnik minden esemény, és valódi izgulásról nem tudnék beszélni olvasás közben. spoiler
Rövid kikapcsolódásnak tökéletes volt, és bár a második rész után úgy voltam vele, hogy nem folytatom a sorozatot, nem bánom, hogy úgy alakult, hogy mégis belevágtam, sőt a folytatás is esélyes ezen rész tükrében. Szerethető kis sorozat ez a maga nemében, miután már elfogadtam, hogy ne vegyem túl komolyan, és szerencsére a stílusa van annyira szórakoztató, hogy ne fáradjak bele.

Dia9117>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

A kedvencem ebből az ötösből. Anabeth, Atremis, Atlas, Zoé, a di Angelo tesók. Olyan csodálatosan, szomorúan hangulatos az egész könyv az elejétől kezdve.

art3mis>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Így a harmadik kötetre már kicsit elcsépeltnek tűnik ez a „menjünk-küldetésre-és-mentsük-meg-a-világot”-dolog: elmennek, szembeszállnak pár szörnnyel, próbálják megmenteni a világot, még pár szörny, esetleg néhány isten is megjelenik, hurrá, satöbbi. Viszont ebben a részben sokkal izgalmasabbnak éreztem a harcokat legalábbis az oroszlánt kivéve, az inkább tűnt nevetségesnek a végére :D, és érdekes voltak a különböző ellenségek, akikkel szembeszálltak. A főgonosz ebben a részben valahogy sosem tűnt nekem igazán fenyegetőnek, Luke-ot meg valahogy még mindig nehéz komolyan venni, de közben egy kicsit talán komolyabb is lett a történet. spoiler spoiler

Ametiszt21>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nem okozott csalódást. Továbbra is azt mondom, így kell jó ifjúsági regényt írni.

Foxykahh>!
Rick Riordan: The Titan's Curse

Nem tudtam megint többet adni 4 csillagnál, de eddig a három könyv egésze megér 4,5 csillagot. Nagyon könnyed olvasmány, nincs üres járat benne, halad a cselekmény ezerrel. Csak eddig ugyan az volt mindig. Kis mesélés mi történt a részek között-->Jön egy szörny akit mindenki ismer, kivéve amikor nem-->legyőzik—>vándorlás. Mégse unalmas, a karakterek fenntartják az érdeklődésemet, mert kedvelek mindenkit és egészen különbözőek. Szórakoztató és egyszerű, de emiatt az egyszerűség miatt nem tudom jobbra értékelni, ámbár fiatalabbaknak még mindig 5 csillagos lehet!


Népszerű idézetek

Cammie>!

“Let us find the dam snack bar," Zoe said. „We should eat while we can.”
Grover cracked a smile. „The dam snack bar?”
Zoe blinked. „Yes. What is funny?”
„Nothing,” Grover said, trying to keep a straight face. „I could use some dam french fries.”
Even Thalia smiled at that. „And I need to use the dam restroom.”

I started cracking up, and Thalia and Grover joined in, while Zoe just looked at me. „I do not understand.”
„I want to use the dam water fountain,” Grover said.
„And…” Thalia tried to catch her breath. "I want to buy a dam t-shirt.”

Kapcsolódó szócikkek: Árnyék Zoé · Grover Underwood · Percy Jackson · Thalia Grace
bubblejoo>!

„That's us,” he said. „Those five nuts right there.”
„Which one is me?” I asked.
„The little deformed one,” Zoë suggested.
„Oh, shut up.”

Kapcsolódó szócikkek: Árnyék Zoé · Grover Underwood · Percy Jackson
_Fecsegőposzáta_>!

„Wow,” Talia muttered. „Apollo is hot.”
„He's the sun god,” I said.
„That's not what I meant.”

46. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Apollo / Apollón · Percy Jackson · Thalia Grace
PKatica>!

„He decided to move. Just when I was getting settled in New York, he took this stupid new job researching for a World War I book. In San Francisco.”
She said this the same way she might say Fields of Punishment or Hades's gym shorts.
„So he wants you to move out there with him?” I asked.
„To the other side of the country,” she said miserably. "And half-bloods can't live in San Francisco. He should know that.
"What? Why not?
Annabeth rolled her eyes. Maybe she thought I was kidding. „You know. It's right there.”
„Oh” I said. I had no idea what she was talking about, but I didn't want to sound stupid.

13. oldal

RVivi P>!

Befora I could respond, Thalia tromped up the stairs. She was officially not talking to me now, but she looked at Grover ans said, „Tell Percy to get his butt downstairs.”
„Why?” I asked.
„Did he say something?” Thalia asked Grover.
„Um, he asked why.”
„Dionysus is calling a council of cabin leaders to discuss the prophecy,” she said. „Unfortunately, that includes Percy.”

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Percy Jackson · Thalia Grace
Lilla>!

– Follow your heart.
– But…I don't know where it's going. My heart, I mean.

187. oldal

Mareszkaresz>!

“I'm incognito. Call me Fred.”
“A god named Fred?”

Nutellaღ__>!

„God alert!” Blackjack yelled. "It's the wine dude!
Mr. D sighed in exasperation. "The next person, or horse, who calls me the 'wine dude' will end up in a bottle of Merlot!”

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter
WildWorld>!

There is always a way out for those clever enough to find it.

Chapter 14

Noctua P>!

"Sometimes mortals can be more horrible than monsters.”

11. GROVER GETS A LAMBORGHINI

Kapcsolódó szócikkek: Árnyék Zoé

A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Rainbow Rowell: Carry On
Susan Ee: World After
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Xiran Jay Zhao: Zachary Ying and the Dragon Emperor
Alex Flinn: A Kiss in Time
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea
Kerstin Gier: Ruby Red
Kerstin Gier: Dream On