The ​Throne of Fire (The Kane Chronicles 2.) 22 csillagozás

Rick Riordan: The Throne of Fire Rick Riordan: The Throne of Fire Rick Riordan: The Throne of Fire Rick Riordan: The Throne of Fire Rick Riordan: The Throne of Fire

Ever ​since the gods of Ancient Egypt were unleashed in the modern world, Carter Kane and his sister Sadie have been in trouble. As descendants of the House of Life, the Kanes have some powers at their command, but the devious gods haven't given them much time to master their skills at Brooklyn House, which has become a training ground for young magicians.

And now their most threatening enemy yet – the chaos snake Apophis – is rising. If they don't prevent him from breaking free in a few days' time, the world will come to an end. In other words, it's a typical week for the Kane family.

To have any chance of battling the Forces of Chaos, the Kanes must revive the sun god Ra. But that would be a feat more powerful than any magician has ever accomplished.

First they have to search the world for the three sections of the Book of Ra, then they have to learn how to chant its spells. Oh, and did we mention that no one knows where Ra is exactly?

Narrated in… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Puffin, London, 2012
puhatáblás · ISBN: 9780141335674
>!
Puffin, London, 2011
466 oldal · ASIN: B004Y4WMN6
>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2011

3 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Sadie Kane · Carter Kane · Hórusz · Walt Stone


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Ez sokkal jobban tetszett, mint az első rész, tarolt, tele volt érdekes információval és humorral. Már nem akartam Percyhez hasonlítani, önmagához, önmagáért, bár azért a római-egyiptomi szellemek megjelenése tetszett, és abszolút megerősített abban, hogy Riordan minden mitológiája létezik az alternatív világában. (Lennének ötleteim, még melyik mítoszokból lehetne szemezgetni új történetekhez.)
Persze az is lehet, hogy csak ez a portálosdi ragadott meg vagy a Waterloo Station páviános lerohanása. Még mindig nem tudom, mit gondoljak a karakterekről, de Bastot imádom. Elmaradt értékelés, pipa.

Hollóhát>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

A recept és a stílus pontosan ugyan az, mint az első résznél. Sőt, mint az összes többi Riordan könyvnél. Akinek eddig bejött, annak szerintem most sem fog csalódást okozni. Akinek meg nem, az már úgyis valószínűleg lemorzsolódott. A cselekmény szokás szerint pörgős, pattognak a párbeszédek, angolul meg különösen szórakoztató olvasni a kis beszólásokat. A történet maga amúgy elég kiszámítható, hiszen a már bevált sablonokat követi. Mondjuk a middle-grade/ifjúsági könyvek amúgy sem az óriási kiszámíthatatlanságukról híresek. Szerencsére az egyiptomi mitológia azért van annyira sokszínű, hogy bőven jusson alapanyag ehhez a részhez is. Tényleg, mintha minden bekezdésben lazán hozzámvágott volna valami új információt az ókori Egyiptomról. A mitológiát pedig mindig is imádtam, szóval azt hiszem, elleszek még egy darabig ezekkel a könyvekkel.

WildWorld>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Ez egy tipikus Rick Riordan-könyv. Mármint pont ugyanazok a hibái is, az erényei is, mint az összes többi regényének, amit olvastam. Ezek közül kifejezetten igazából egy idegesített: az, hogy olyan mellékszereplők élete iránti aggódással kell tölteni a regény nagy részét, akikről a nevükön meg egy kulcsinformáción kívül semmit nem tudok, ennek megfelelően rohadtul nem érdekelnek. Ami csak azért furcsa, mert a karakterizálás nem feltétlen az oldalszámon múlik, Best például érdekesnek találtam, sőt, megszerettem ugyanannyi oldal alatt, amin ezeket a kétdimenziós papírmasé-kamaszokat nem sikerült.

Ettől függetlenül, nyilván, mint mindegyik más Riordan-könyv, ez is nagyon élvezetes volt. A cselekmény úgy pörgött, hogy azt se tudtam, merre kapkodjam a fejem, még ha elég könnyen ki is találtam a nagyobb csavarokat. Továbbra is nagyon szeretem ennek a sorozatnak az elbeszélői stílusát, a két főszereplő váltott narrációját. Az ő jellemüket szerencsére elég behatóan ismerjük meg a regényben, most a kulcselemek a hatalom általi megkísértés, illetve a testvéri kötelékük erősödése volt, mindkét témát nagyon élveztem.

Ja és még mindig bolondulok az egyiptomi mitológiáért. <3 Úgy érzem, jó lesz a zárókötet is.

Arianrhod>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Változatlanul nagyon tetszik, kifejezetten tanulságosnak tartom, és ajánlom minden olyan embernek, akit érdekel az ókori történelem mulatságos, ismeretterjesztő és olvasmányos keretbe foglalva. Ne hagyjátok ki!

Dia9117>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Nem tudnék, nem tudtam úgy értékelést írni erről a könyvről, hogy ne lőjek le semmit a cselekményből. Ettől függetlenül persze imádtam az egészet már megint. Rick bácsi mindig meglep. Az egyiptomi istenek – főképp Anubis és Set – az idegeimen táncolnak (értsd imádom őket). Kane tesók meg megint hozzák a formájukat.
Bővebb ömlengés és íróéltetés a blogon.
http://ilovereading.blogger.hu/2015/10/29/rick-riordan-…

áfonyamuffin>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Azt hiszem a 3 könyv közül az első a kedvencem, aztán sajnos egyre jobban idegesítettek a könyvek. A világ felépítés olyan, amint már megszoktunk Riordan könyveiben, megtudjuk meddig is képesek mágiát használni főszereplőink és hogyan is működik az, amit igazán értékeltem. A második könyv olvasása folyamán felfedeztem jó pár hibát a könyvben, ezek főleg szerkesztésbeli hibák, ami egy kicsit idegesítő volt, kíváncsi vagyok ki vette ezeket észre. Igaz az olvasási élményből azért nem vett annyira vissza, de még sosem találtam ilyeneket egy Riordan könyvben. Valamennyire ismerem az egyiptomi mitológiát, nem úgy mint a Magnus Chase könyvek esetében, itt legalább a fontosabb istenekről tudtam kicsodák, viszont egészen sokat adott hozzá az egyiptomi mitológiai tudásomhoz a könyv. Habár ez egy régebbi sorozata az írónak már itt egészen változatos szereplőgárdával találkozhatunk (kevert származású, fekete karakterek, stb.), amit nagyon jó volt látni. Ha az ember olvasott már más Riordan könyveket, akkor tudja hogyan működnek azok, és nem igazán fogja meglepetés érni, ahogyan engem sem ért itt meglepetés, ennek ellenére élveztem a könyvek olvasását.

Bővebben a blogon: https://berriesandbooksblog.wordpress.com/2018/09/25/th

zsebibaba007>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Még mindig fura átállnom a görög mitológiáról az egyiptomira, de eddig nagyon tetszik. Minden egyes alkalommal elbűvöl a Riordan által megteremtett világ és soha nincs egy percem se unatkozni, hiszen mindig történik valami. Most pedig: Kérem a következőt! :D

Amare>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Mindenképp érdekes, és fejlődő folytatása volt az első résznek. Alig várom hogy befejezhessem a Kane tesók kalandját.

polimatilda I>!
Rick Riordan: The Throne of Fire

Csak ennyit mondok: Rick Riordan hozta a formáját.


Népszerű idézetek

bubblejoo>!

Carter frowned. „Does chocolate have magic healing properties?”
Bes snorted. „If it did, I'd be the healthiest dwarf in the world. Nah. It just tastes good.”

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane · csokoládé
bubblejoo>!

Sadie asked, „Any hints on fighting griffins?”
„Avoid the sharp parts?” I guessed.
„Brilliant. Thanks for that.”

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane · Sadie Kane
zsebibaba007>!

Falling in love for the first time had been hard enough. But when the girl you like turns out to be ceramic and cracks to pieces before your eyes—well, it gives “breaking your heart” a new meaning.

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane
Dia9117>!

They’ve got chocolate everything—chess sets, lions, Vladimir Lenin heads—”
“The communist guy?” I asked.
“Yes, Professor Brilliant,” Bes said. “The communist guy, in chocolate.”

Chapter 9

zsebibaba007>!

Gods only talk when they’re ready, and they don’t have a good sense of mortal time. I knew this because Horus had shared space in my head a few months ago. I still had some of his antisocial habits—like the occasional urge to hunt small furry rodents or challenge people to the death.

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane
Treacle>!

Her eyes were luminous gold. I wondered if that was the last color a bug saw when it was trapped in amber – and if the bug thought, Wow, that's beautiful, right before it was frozen forever.

Treacle>!

Chaos is impatient. It's random. And above all it's selfish. It tears down everything just for the sake of change, feeding on itself in constant hunger. But Chaos can also be appealing. It tempts you to believe that nothing matters except what you want. And there was so much that I wanted.

bubblejoo>!

I looked across the river to Manhattan. It was a great view. When Sadie and I had first arrived at Brooklyn House, Amos had told us that magicians tried to stay out of Manhattan. He said Manhattan had other problems–whatever that meant. And sometimes when I looked across the water, I could swear I was seeing things. Sadie laughed about it, but once I thought I saw a flying horse. Probably just the mansion's magic barriers causing optical illusions, but still, it was weird.

Kapcsolódó szócikkek: Amos Kane · Manhattan · Sadie Kane
bubblejoo>!

I wanted to keep things as normal as possible for the trainees, so I led my usual morning class. I called it Magic Problem-Solving 101. The trainees called it Whatever Works.

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane

A sorozat következő kötete

The Kane Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Timeless
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Christelle Dabos: The Missing of Clairdelune
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King
Marissa Meyer: Cress (angol)
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane
Robin LaFevers: Dark Triumph
Sarah J. Maas: Catwoman: Soulstealer
Leigh Bardugo: Siege and Storm