The ​Son of Neptune (The Heroes of Olympus 2.) (Camp Half-Blood Chronicles 7.) 49 csillagozás

Rick Riordan: The Son of Neptune Rick Riordan: The Son of Neptune Rick Riordan: The Son of Neptune Rick Riordan: The Son of Neptune Rick Riordan: The Son of Neptune Rick Riordan: The Son of Neptune

ONE CURSED DEMIGOD.
TWO NEW HEROES.
A QUEST TO UNLEASH THE GOD OF DEATH …
'I'm the God of Rome. I protect the legions. I don't want war without end. You will serve me.'
'Not likely,' Percy said.
'I order a quest!' the god announced. 'You will go north and find Thanatos in the land beyond the gods. You will free him and thwart the plans of the giants.'

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
522 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368051446
>!
Disney Press, New York, 2013
522 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423141990
>!
Puffin, London, 2012
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141335735

4 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Nico di Angelo · Hazel Levesque · Tyson · Jászon Grace · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Hádész / Pluto · Frank Csang · Árész / Mars · Octavianus · Thanatosz · Héra / Juno · Polybotes · Gaia · Terminus


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Kellenek ide egyáltalán szavak? Totális és örök szerelem nálam ez a könyv. ♥

abstractelf>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Jaj, de jó volt visszatérni Percy Jackson világába! Szokás szerint rengeteget szórakoztam, többször hangosan fel is nevettem egyes beszólásokon/történéseken/reakciókon. Ugyanakkor azért érződött, hogy ez már nem MG – valamivel komorabbá váltak a szereplők is.
Rick Riordannek továbbra is erőssége a karakterek alkotása: Hazel és Frank imádnivaló új szereplők voltak, akiket a szerző szokás szerint alaposan kidolgozott és karakterfejlődésen vitt keresztül. Percy sem ugyanaz a fiú volt, akitől elbúcsúztunk az előző sorozat végén, aminek örültem, hiszen tükrözte az eltelt időt.
Az egyetlen „problémám” az volt, hogy kissé úgy éreztem, hogy túl hosszú a könyv. Nincs gondom 500+ oldalas regények olvasásával, de itt kicsit azt éreztem, hogy lehetett volna rövidebb is. Ez az egyetlen oka, hogy nem tudtam végül öt csillagot adni, bármennyire is szerettem.
U.i.: Rick Riordan leszokhatna ezekről a függővégekről, mert kikészítenek…

3 hozzászólás
Morcant>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Ha lehet ilyet mondani, ez a rész még inkább tetszett, mint az első, és ennek főként egy oka volt: Percy Jackson. Ebben a részben végre szerepel, ugyanis az elején úgy ébred, hogy semmire nem emlékszik (csak úgy, mint az előző részben Jason). Csakhogy neki nincs olyan szerencséje, ugyanis a Camp Jupiter nem olyan barátságos, mint a Camp Halfblood. Egyébként az elején én éppen emiatt rázódtam bele kicsit nehezebben, mivel hiányzott a megszokott csapat.

Sokkal harciasabbak itt a félvérek, illetve az istenek is más alakot vesznek fel rómaiként. Ijesztőbbek, és ebben az alakban még Percy-nek se nagyon lenne kedve packázni velük. Nekem egyébként nagyon tetszett ez a kettősség, már az elsőben is, csak ott nem írtam le a spoiler miatt. Sokkal érdekesebb és sokszínűbb lett így az egész sorozat, mintha csak egy tábor harcolna. A két tábor egyébként ellentétben áll egymással, az egyik az ország keleti (CHB), a másik pedig a nyugati részén helyezkedik el (CJ). Ez utóbbinak megismerhettük a felépítését, elég sokrétű. A félvérek élén két praetor áll (az egyik Jason). Ami meglepő volt, hogy létezik egy olyan városrész, ahol nem csak félvérek, hanem azok családja él, és egyfajta kis közösségként vannak jelen, mindenféle dolog megtalálható, amire szükségük lenne a való életben is, csak ugye itt védve vannak.

Most nem kettő, hanem négy fejezetet olvashatunk három szereplő szemszögéből, ebből az első Percy. Már nagyon hiányzott a humora, kárpótolva is lettem, azonban meg kellett állapítanom, hogy ő is megkomolyodott. Ez persze nem hátrány, csak kicsit furcsa volt az örök bohócot komorabb szerepben látnom.

Új kedvenc szereplőt avathattam fel Hazel szerepében. Ő egyszer már meghalt (ez nem spoiler, benne van a fülszövegben is), azonban kapott egy újabb lehetőséget. S mivel régebben élt, ezért idegen számára minden 21. századi újítás, illetve a beszéde is kicsit régimódibb. S pont e állapot miatt lett kedvencem, ugyanis olyan szívszorító a múltja. Becsülöm benne, hogy nagyon kitartó és odaadó (itt főleg az anyjával kapcsolatos dologra gondolok).

Frank újonc a Camp Jupiterben, nagy termete és ügyetlensége miatt páran szekálják, de ebben a részben bebizonyította, hogy nem hiába került be. Kínai ősei miatt nagyon rejtélyes, igen meglepő dolgok derültek ki róla.
Szóval megismertük végre a Prophecy of Seven mindegyik tagját, az én kedvelési sorrendem a következő: Percy, Hazel, Annabeth, Leo, Piper, Frank és Jason. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a harmadik részben hogy fognak kijönni, főleg a könyv végén lévő döbbenetes tény miatt.

Összességében én ezt a részt is imádtam, pörgős és vicces volt, sok remek szereplővel, új helyszínnel, még több bonyodalommal. Kíváncsi leszek, hogy a Mark of Athena (ami talán a legvastagabb az öt közül) mit fog nyújtani, elvileg kapok egy óriási cliff-hangert, de nem baj, úgy is kéznél van a folytatás.

1 hozzászólás
Imagine>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Rick írta ezért természetesen imádtam. Végig pörgős volt fentartotta az érdeklődésem, szerepelt benne Nico, a végén a következő részért könyörögtem, Alaszka mesés hely, Árész/Mars jó pofa, görög-római mitológia, minden mesés, nem volt olyan ami nem tetszett. :))

zsebibaba007>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Ami tetszett:
– Percy Jackson a főszereplője. Már alig vártam az előző kötet végén is, hogy kiderüljön, mi lett Percy-vel.
– végig pörgős, eseménydús, így egy pillanatig se unatkoztam.
– Rick bácsi írta, így alap, hogy tetszik :D
– a görög-római mitológia keveredése nagyon jó ötlet volt.
– Végre nem Jason-ről szólt, szerencsére csak említés szintjén volt benne :D
– Árész / Mars, még mindig nagyon nagy arc :D
– Nico :)
Nem tetszett:

Ilyen nem volt :D 5********

Mareszkaresz>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Nicooooooooooooo. <3
Érdemibb kritika:
Fordulatos, humoros. RiRi hozza a SZOKÁSOS formáját. A hangsúly pedig tényleg a szokásoson van. Eléggé egy kaptafára mennek a könyvei, a cselekmény menete szempontjából, az ember tudja, hogy mire számítson, nagyjából ki lehet találni, hogy mikor fog valaki váratlanul felbukkanni a héroszok háta mögött egy hentesbárddal. De a történet így is élvezhető, mert pörgős és nagyon jó one linerek vannak benne.
Egyébként meglepő módon Percy nem idegesített halálra benne, jót tett neki az amnézia.

Kaosmagier>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Az előző rész nekem annyira nem jött be, kicsit a húzzunk le még egy bőrt az előző nagy sikersorozatról érzésem volt vele kapcsolatban, de ez a rész kellemes csalódás volt, elkezdett beérni az új történet is.
Nagyon tetszett a római-görög mitológia keveredése, egészen új hangulatot adott az eddigi megszokott világnak, újra felkeltette az érdeklődésemet eziránt a sorozat iránt, főleg ezután a befejezés után! spoiler
Emellett érdekes volt látni, hogy karakterek terén is egyediek voltak az új karakterek (vicces volt, hogy mennyire hasonló, mégis különböző múlttal kellett megküzdeniük).
Amit kicsit furának tartottam az az volt, hogy hirtelen milyen erősek lettek a főhőseink. (Rég olvastam már az előbbi könyveket, de nem emlékszem arra, hogy ilyen szuper erős varázserővel bírtnának a többiek? (még Percyre se, de ő főhős, szóval lehet kivétel…)
Összességben ez egy nagyon jó, kalandos történet volt, érdekes fő (és mellék!) szereplőkkel, melyben az eddig megismert világot egy új szintre bővítette az író és egy nagyon érdekes új történet kezdetét vázolja fel a következő kötetekre.

Arianrhod P>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Az új sorozat első két része – és ez a második – sokkal jobban tetszik, mint a Percy és az olimposziak, mert már nem annyira primitív a meseszövés, és egyre több ősi mítosz és szereplő mutatkozik be a történet során. Különösen tetszenek egyes mellékszereplők, pl. Thanatosz, vagy a könyvmoly hárpia, Ella, és persze az érző lelkű automata bronzsárkány, Festum, akinek „élete-halála” új értelmet nyer, mint az Argo II. repülő harcihajó orr-része. Na és szerephez jutnak kedvenc amazonjaim is. Változatlanul az a problémám, hogy a hősök, szörnyek és istenek teljesen komolytalanok, és egészen nélkülöznek minden bölcsességet, melyet a nyájas olvasó feltételezne ilyen szereplőkről.
Tetszik, hogy becsatlakoznak a rómaiak is, és így összehasonlíthatjuk a görög és római életmód- és felfogásbeli különbségeket, hasonlóságokat.

anniedenem>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

i fell in love as you fall asleep… slowly and then all at once

FitzwilliamDarcy667>!
Rick Riordan: The Son of Neptune

Riordan ismét hozza a megszokottan erős történetvezetést. A beteljesítendő próféciák száma még mindig kicsit magas nekem, de itt nem volt annyira sok és valahogy úgy éreztem, hogy sokkal előbb kiderül, hogy mi mit jelent és tényleg fontosak voltak, mindegyik előremozdította a történetet valamennyire. Percyt valahogy jobban kedveltem mint Jasont az előző részből, talán azért mert Percyt régebb óta „ismerem”. Az utolsó csatajelent és Percy megoldásai zseniálisan jóra sikerültek, borzasztóan szórakoztató és lebilincselő könyv lett.


Népszerű idézetek

csillagka P>!

Percy had one of those weird flashes: like this was somebody he should know. The kid was almost as pale as Octavian but with dark eyes and messy black hair. He didn't look anything like Hazel. He wore a silver skull ring, a chain for a belt, and black T-shirt with skull designs. At his side sung a pure-black sword.
For a microsecond when he saw Percy, the boy seemed shocked – panicked even, like he'd been caught in a searchlight.
„This is Percy Jackson," Hazel said. „He's a good guy. Percy this is my brother, the son of Pluto."
The boy regained his composure and held out his hand. „Pleased to meet you," he said. „I'm Nico di Angelo."

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Nico di Angelo · Percy Jackson
csillagka P>!

„Wow," Percy handed back the book. „Maybe Mars is different than Ares. I don't think Ares can read."

Kapcsolódó szócikkek: Árész / Mars · Percy Jackson
csillagka P>!

„It look like Santa's sleigh," Frank said. „Can Arion even pull that much?"
Arion huffed.
„Hazel," Percy said. „I am seriously going to wash your horse's mouth with soap. He says, yes, he can pull it, but he needs food."

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
Andrees>!

'I'll be back' he said. He felt pretty stupid talking to a T-shirt, but he was really thinking of Annabeth, and his old life. 'I'm not leaving for good. But I have to help these guys. They took me in. They deserve to survive.'
The T-shirt didn't answer, thankfully.

185. oldal, Puffin

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
RVivi P>!

At first, when she saw him stumbling up the highway with the old lady in his arms, Hazel had thought he might be a god in disguise. Even though he was beat up, dirty, and stooped with exhaustion, he'd had an aura of power. He had the good looks of a Roman god, with sea-green eyes and windblown black hair.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Percy Jackson
2 hozzászólás
szcsigusz P>!

Mars pulled a scroll from his utility belt. “Anyone got a pen?”
The legionnaires stared at him.
Mars sighed. “Two hundred Romans, and no one’s got a pen? Never mind!”
He slung his M16 onto his back and pulled out a hand grenade. There were many screaming Romans. Then the grenade morphed into a ballpoint pen, and Mars began to write.
Frank looked at Percy with wide eyes. He mouthed: Can your sword do grenade form?
Percy mouthed back, No. Shut up.

Kapcsolódó szócikkek: Árész / Mars · Frank Csang · Percy Jackson
ftpetra>!

'What are these guys?' he whispered.
'Canadians,' Percy said.
Frank leaned away from him. 'Excuse me?'

348., Puffin

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Percy Jackson
zsebibaba007>!

“Hey, Mrs. O’Leary,” Percy said. “Yeah, I love you too, girl. Good dog.”
Hazel made a squeaking sound. “You have a hellhound named Mrs. O’Leary?”

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Percy Jackson
MasterB>!

Life is only precious because it ends, kid.

Kapcsolódó szócikkek: Árész / Mars · Frank Csang
zsebibaba007>!

“There!” Mars finished writing and threw the scroll at Octavian. “A prophecy. You can add it to your books, engrave it on your floor, whatever.”
Octavian read the scroll. “This says, ‘Go to Alaska. Find Thanatos and free him. Come back by sundown on June twenty-fourth or die.’”
“Yes,” Mars said. “Is that not clear?”
“Well, my lord…usually prophecies are unclear. They’re wrapped in riddles. They rhyme, and…”
Mars casually popped another grenade off his belt. “Yes?”
“The prophecy is clear!” Octavian announced. “A quest!”
“Good answer.”

Kapcsolódó szócikkek: Árész / Mars · Octavianus · Thanatosz

A sorozat következő kötete

The Heroes of Olympus sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Cassandra Clare: Chain of Gold
Susan Ee: World After
Rainbow Rowell: Carry On
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Richelle Mead: Succubus Shadows
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea
Gail Carriger: Timeless
Kerstin Gier: Ruby Red