The ​Ship of the Dead (Magnus Chase and the Gods of Asgard 3.) 40 csillagozás

Rick Riordan: The Ship of the Dead Rick Riordan: The Ship of the Dead Rick Riordan: The Ship of the Dead Rick Riordan: The Ship of the Dead

Magnus Chase, a once-homeless teen, is a resident of the Hotel Valhalla and one of Odin's chosen warriors. As the son of Frey, the god of summer, fertility, and health, Magnus isn't naturally inclined to fighting. But he has strong and steadfast friends, including Hearthstone the elf, Blitzen the dwarf, and Samirah the Valkyrie, and together they have achieved brave deeds, such as defeating Fenris Wolf and battling giants for Thor's hammer, Mjolnir. Now Magnus and his crew must sail to the farthest borders of Jotunheim and Niflheim in pursuit of Asgard's greatest threat. Will they succeed in their perilous journey, or is Ragnarok lurking on the horizon?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Puffin, London, 2018
418 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141342603
>!
432 oldal · ASIN: B01M01QIFU
>!
Penguin, London, 2017
ASIN: B075MR9BT4 · Felolvasta: Michael Crouch

4 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Loki · Magnus Chase · Alex Fierro · Samirah al-Abbas · Heimdall · Jack (Sumarbrander) · Thomas Jefferson Jr. (T.J.)


Kedvencelte 8

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Értékelést nem tervezek, csak egy rövidke megjegyzést: ahogy látom, Riordan se tud elszakadni Percyéktől. :)

12 hozzászólás
Beatrice8>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Nem vártam sokáig a Hammer of Thor óta. Igazából csak azért nem kezdtem el azonnal, mert tudom, hogy minden rész elején elmondja újra az előző történetét és ez, ha egymás után olvasod, zavaró tud lenni. De ennél tovább nem bírtam, főleg miután megláttam az első fejezetcímet: Percy Jackson Does His Level Best to Kill Me
Percy és Annabeth és Magnus és Alex bandáznak, beszélgetnek és váááá, imádtam!
„Try it again,” Percy told me. „This time with less dying.”
Magnus olyan kis cuki, de szegényt megviseli ez a nekem-és-a-barátaimnak-kéne-megmentenünk-a-9-világot dolog :D Mondjuk már négy barátjáról is közölték, hogy nem élik túl az utat. Ezután nem csoda. Nincs sok önbizalma szegény srácnak.
„Whether I could defeat Loki in a flyting…that remained to be seen, and I had the feeling that no matter how magical the mead was, my success would depend on me. Alas, me was my least favorite person to depend on.”
Alex közelében meg egyenesen… ááá folyamatosan nevettem, nagyon zavarban volt :DD
„You're a strange person.”
„I prefer the term fabulously weird.”
Annyira shippeltem őket! spoiler Annyira belenéznék Alex fejébe! Biztos vagyok benne, hogy spoiler nem erre lennék kíváncsi, hanem úgy általánosságban a Magnusszal kapcsolatos gondolataira. off: nagyon zavaró, hogy ők is Alex és Magnus, hányszor mondtam félre Alexet Alecnek! És ilyenkor a tesóm persze nem tudta, hogy most melyik párról is beszélek :D
A flyting tetszett, egy új módja a fő konfliktus megoldásának, az biztos. spoiler Nagyon aranyos volt Magnus miután belejött :)). Egészen meghatódtam <3 Előtte viszont a próbálkozásain odafelé nagyon nevettem. “I Become as Poetic as… Like, a Poetic Person” *tapsvihar* Magnus, elismerésem tényleg jól megy ez neked.
A germán istenek mellett a görögök tiszta hálával telinek és nagylelkűnek tűnnek :D spoiler
A vége nagyon tetszett.
Gondolkodtam mi lehet az, amin spoiler könyv végén. Na, megtudtam. Arrrrgh! Én csak békésen nézegettem a pinterestet ehhez a könyvhöz keresve képeket valaki meg kirakta oda hogy milyen dühös volt amikor valaki a metrón elspoilerezte neki a Burning Maze végét azt, hogy…. és erre leírja! Mit gondolt???!!!! Most én is dühös vagyok!! Arra gondoltam, hogy nem lehet baj elvileg az egész Magnus trilógiát olvastam franc se gondolta, hogy Trials of Apollót kiad The Ship of Dead keresési címszóra :(

És vége is ennek a trilógiának. Még van két kiegészítő arra is sort kerítek valamikor, de magának a történetnek vége, ezt sajnálom :( Foglaljuk kicsit össze a trilógiát.
Fantasztikus szereplők:
Magnus, aki különbözik minden eddigi hősünktől és szerintem nagyon könnyű vele azonosulni. Nyilván nem az élete-halála alapján, hanem maga a személyisége. Mint ahogy az előző részhez is írtam, nem hősködik, nem a harc az erőssége, nem is annyira az esze, nem az a kimondott bátor alkat, de a szeretteiért bármit megtesz. Szégyenlős, vicces, ironizál, barátságos, elfogadó, jószívű, őszinte… Imádom a srácot.
Alexet úgy érzem nem sikerült megismernünk. Ez igen sajnálatos és nem tudom miért intézte így Rick bácsi, de nagyon keveset tudunk meg róla. A kevés alapján őt is imádom. Egyedi karakter, betörhetetlen, kiáll azokért a dolgokért, amikben hisz, ő is jószívű.
Samet is nagyon megszerettem. A vallásának a szála is változatosabbá tette a könyvet. Erre nagyon törekszik Rick bácsi, ezt mindenképpen a javára kell írni, az övéinél változatosabb szereplőfelhozatalt még nem olvastam. Amirral pedig nagyon cukik :). Kitartó, fáradhatatlan, kedves és okos. Száz dolgot csinál, száz szerepkörben igyekszik megfelelni, őszintén csodálom, hogy még nem őrült meg, vagy merült ki teljesen.
Hearthnak nehéz múltja volt. Kirekesztették a siketsége miatt aztán nem hogy bűntudata volt a testvére halála miatt, de az apja még durván bántalmazta is érzelmileg emiatt. Csodálom, hogy túlélte. Ő és Blitz is remek karakterek, akik mindent megtesznek a barátaikért. Mindketten tehetségesek a saját területükön és segítőkészek.
Ebben az utolsó részben sokat többet tudtunk meg T.J., Halfborn Gunderson és Mallory múltjáról is. Egyiküknek se volt egyszerű dolga, de erre nem is számítottunk. Mindannyiukat megkedveltem. :)
A történet izgalmas. Nyilván mindenki számít rá, hogy a jó győz a végén, meg ilyenek, hiszen ez egy middle-grade könyv mégiscsak, de így is tud fordulatos lenni.

Összességében imádtam az egészet úgy, ahogy van, simán felkerült a Percy Jackson és az olimposziak mellé. Hihetetlenül egyedi, akciódús, elképesztően humoros és a karaktereket legszívesebben egyenként megölelgetnéd, rendkívüliek. Valamint még mindig csodálatosnak tartom, hogy Rick bácsi sorozatai a fantasztikus külső alatt, mélyebb rétegeket is felvonultatnak. Egy gyerekeknek és akár felnőtteknek is egyaránt szórakoztató módon tanít az elfogadásra, megmutatja milyen változatos világban élünk és természetesen ad egy alapműveltséget különböző kultúrák mitológiájából, de ez mellékes amellett, hogy jó embereket nevel a gyerekekből.
IMÁDOM, IMÁDOM, IMÁDOM! OLVASD EL!

Ui.:Ó, és ha van időtök olvassátok el @gabriellaeld értékelését annak a listának minden pontjával egyetértek: https://moly.hu/ertekelesek/3043382

4 hozzászólás
budvigszandi P>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Pár perce csuktam be a könyvet, úgyhogy most elég nehéz összeszedetten és letisztultan értékelnem. El se hiszem, hogy ez az utolsó rész, és most valamilyen szinten el kell engednem a szereplőket.
A cselekmény egy percig sem hagyott unatkozni. A Rick bácsis humorból és fordulatokból most se volt hiány, ezt még mindig nagyon szeretem a könyveiben. Örülök, hogy a 19. emelet lakói most sokkal nagyobb szerepet kaptak és ennyi mindent megtudtam róluk. Ők is a szívembe lopták magukat a többiek mellé. A skandináv mitológia még mindig eszméletlenül érdekes és tudott újdonságot mutatni, nagyon szívesen tanulnék róla még többet persze Magnus Chase-es körítésben :D.
Elképesztő, ahogy spoiler. Hearthstone még mindig egyik kiemelt kedvencem. Már a Hammer of Thorban is nagy kedvencem lett az Alfheim-os fejezetek alatt, de ebben a részben ezt még jobban tudta überelni.
Az egész könyvet egy az egyben imádtam. spoiler Ha nem is egy újabb részben, én azért nagyon reménykedek, hogy valamilyen úton-módon találkozhatunk még Magnusékkal és az északi istenekkel Ragnarok előtt vagy alatt. :)

Morcant>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Örülök, hogy fenn tudta tartani Rick a második rész színvonalát, ugyanis semmilyen hiányosságot nem tudok felmutatni. Jobban hozzám is nőtt ez a sorozata, mint a The Trials of Apollo, annyira megszerettem ezt a történetet. A skandináv mitológiáért pedig most már rajongok, imádom az egészet, kezdve a kilenc világgal, egészen az istenekig, akik egyébként sokkal emberibbnek tűnnek, mint a görög/római mitológiában. Az is nagyon megfogott, hogy spoiler

Leginkább Magnus, Hearthstone és Alex nőtt a szívemhez, de a csapat minden tagjáról élvezet volt olvasni, remélem feltűnnek még itt-ott.

wisegirl>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Imádtam, imádtam, imádtam, szóval az olvasási idő nem mutat semmi valósat, csak elkezdődött az iskola és nem volt időm olvasni, de kb. 120-adik oldaltól kezdve egy hét alatt befejeztem. Imádtam a szereplőket, a történetet és Percyék felbukkanását. spoiler Szóval minél hamarabb magyarul, mert mindegy, hogy gyönyörű díszdobozos kiadásban pihen a polcomon, nekem magyarul is kell*-*

Dia9117>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Valahogy úgy érzem most magam, ahogy az ember szokta, mikor a végére ér egy nagyon jó könyvnek, vagy könyvsorozatnak. Nézőpont kérdésétől függően kellemes, kellemetlen érzések kavarognak bennem. Nagyon szerettem Magnusnak és a kis csapatának ezt az – jelenleg úgy tűnik – utolsó több felvonásos kalandját. Örültem, hogy a Hotel Valhalla 19. emeletének lakói most jobban a középpontba kerültek. Hol együtt sírtam, hol együtt nevettem a kis csoport tagjaival, főleg Hearth-szal és Blitz-cel. Bár azt megmondom bátor dolog volt Rick bácsi részéről, hogy nem csinált kánont abból a shipből, amiről tudta, hogy az egész fandom nagyon várja.
Tetszett a vége, ahogy rendezték a dolgokat az istenekkel. Viszont nagyon remélem, hogy nem hagyja parlagon az író innentől ezt a bandát, mert annyi, de annyi felszínre nem hozott potenciál van még ebben a csapatban, hogy az nem igaz. Gyerünk, Uncle Rick! Légy újra zseni!

Oh and one more thing… Ugye nem kell mondanom, hogy Alex Fierro-nál csodálatosabb karaktert nem hordott még hátán a Riordan univerzum? Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy most megtaláltam az eddigi történetek all time favourite karakterét az ő személyiségében.

9 hozzászólás
Hickory>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Te jóságos ég!

Rick megint alkotott.

A könyv vége felé néha olyan extrém fangirlbe mentem át, amit eddig nagyrészt csak fanfictionök értek el. (Fura mozdulatok, haldoklóállat-hangok, visítás, vörös arc. Miután feltűnik, hogy milyen hülyén viselkedem, komment fennhangon: Nem vagyok normális. Amelyet általában további fura mozdulat, haldoklóállat-hang és visítás követ.)

<3 Alex és Magnus. Samirah és Amir <3 Cukorbeteg leszek, annyira édesek.

Kár, hogy csak trilógia, de jó volt, amíg tartott. Nagyon jó.

Imádom, hogy Percy és Annabeth is feltűnt. És Percynek megszületett a Trials of Apollóban felhozott kishúga!! Egyszerűen nem bírja a szívem.

Ne haragudjatok a nem túl patetikus mondatokért, de egyszerűen én nem.

U.I.: Ha nem derül ki valahonnan, akárhonnan, miért tűnt úgy, hogy Annabeth sírt mielőtt felvette volna a telefont, akkor sajnálom, emberek, de Magnusék hiába állították meg Ragnarokot. Én személyesen fogom elhozni.

3 hozzászólás
Disha>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Hát ennek is vége. Nem semmi kaland volt.
Jobb volt, mint a második kötet szerintem. Izgalmas kalandok és zseniállis karakter ábrázolás. Sikerült közelebbről megismernünk a 19. emelet többi lakójával. Ők is család tagok lettek. A történet sehol se ült le. Számomra maradtak elvarratlan szálak, megválaszolatlan kérdések. Kicsit mintha nem lett volna befejezve. Bár ha belegondolunk… semminek sincs vége, amíg a Ragnarok el nem jön.

Annyi minden van, amit imádok ebben a trilógiában: a diverzitást, a we-are-a-family-of-empty-cups-feelinget, hogy rámutat, a szavak ugyanúgy sebeznek, mint a fegyverek, hogy a főgonosz nem egy kigyúrt vadállat, hanem egy ravasz zseni és hogy a főhős nem egyedül, a két öklével nyeri meg a csatát. Hanem a társaival. A ténnyel, hogy nincs egyedül.
Már 10 éve vagyok masszív Percy Jackson fan. Vele nőttem fel. De ha most valaki lenne olyan kegyetlen és arra kényszerítene, hogy válasszak… Én Magnus Chase-t választanám.

rumpelstiltskin>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

hát ez így nem. de így nagyon nem. annyira megmondani sem tudom, ténylegesen mi volt ennyire rossz benne, mivel körülbelül ugyanazt a sémát követi, mint Riordan előző 17 könyve, de valahogy egyáltalán nem tudott lekötni, utolsó rész ellenére semmi feszültséget nem éreztem, a végső csata meg annyira antiklimatikus és kínos volt, hogy csak fogtam a fejem hajnali egykor, hogy most komolyan ezért fogok én négy órát aludni megint…

ami kifejezetten nem tetszett:
-a Magnussal egy emeleten lakók sokkal nagyobb szerepet kapnak, mint eddig bármikor, és egyszerűen egyikük se tudott érdekelni. Mallory története érdekesebb volt, de még az ő szálára se voltam igazán kíváncsi.
-a fentebb említett végső csata.
-esküszöm az összes isten már csak meg akar halni, ebben biztos vagyok. spoiler
-a humor se nagyon működött most.
-háttérbe szorult a többi karakter, akik eddig Magnus társai voltak a könyvek nagy részében.
-Percy jelenlétének semmi célja nem volt.

és ami tetszett:
-Magnus és Alex.
-az a kevés Sam, amit kaptunk.
-Hearth szálának lezárása, meg őt és Blitzet is imádom.
-a végén az előreutalás egy esetleges folytatásra felkeltette az érdeklődésem.

és akkor most ez a burning maze végével egy időben végződött kb?

Amare>!
Rick Riordan: The Ship of the Dead

Nagyon jó befejezés, nagyon élveztem! Rick bácsi nem tagadta meg a stílusát, sőt határozottan fejlődött. Borzasztó, hogy búcsút kell mondanunk ezeknek a nagyszerű karaktereknek (bár ezt Riordannál sosem lehet tudni) és ennek a phanteonnak. Harmdaik kedvencem Rick sorozati közül.


Népszerű idézetek

bubblejoo>!

„Try it again,” Percy told me. „This time with less dying.”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
bubblejoo>!

I could totally imagine Percy bouncing baby Estelle in his arms, singing „Under the Sea” from The Little Mermaid.

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Blofis · Percy Jackson
bubblejoo>!

„You're a strange person.”
„I prefer the term fabulously weird.”

Kapcsolódó szócikkek: Alex Fierro · Magnus Chase
Hickory>!

„So,” he said, „when do you guys sail out?”
(…)
„Soon,” I said. „We don't exactly know where we're headed, or how long it'll take to get there—”
„Story of my life,” said Percy.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Chase · Percy Jackson
Hickory>!

„Congratulations, man. What's her name?”
„Estelle. It was my grandmother's name. Um, on my mom's side, obviously. Not Poseidon's.”
„I approve,” Alex said. „Old-fashioned and elegant. Estelle Jackson.”
„Well, Estelle Blofis,” Percy corrected. „My stepdad is Paul Blofis. Not much I can do about that surname, but my little sis is awesome. Five fingers. Five toes. Two eyes. She drools a lot.”
„Just like her brother,” Annabeth said.

1 hozzászólás
bubblejoo>!

In case you're wondering, Old York looks absolutely nothing like New York.
It looks older.
Magnus Chase, master of description. You're welcome.

Kapcsolódó szócikkek: Magnus Chase · New York
Cherry14>!

There is no good and evil. There's only capable and incapable.

Chapter 42

Kapcsolódó szócikkek: Loki
1 hozzászólás
Hickory>!

Alex crossed his arms. „If those two were any cuter together, they'd cause a nuclear explosion of cuteness and destroy the Eastern Seaboard.”
„Is that your idea of a compliment?” I asked.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Fierro · Annabeth Chase · Magnus Chase · Percy Jackson
Hickory>!

„Be polite, Magnus,” he said. „Introduce your friends to your sword.”
„Uh, right,” I said. „Jack, this is Percy and Annabeth. They're demigods—the Greek kind.”
„Hmm.” Jack didn't sound impressed. „I met Hercules once.”
„Who hasn't?” Annabeth muttered.
„Fair point,” Jack said.


A sorozat következő kötete

Rick Riordan: Hotel Valhalla, Guide to the Norse Worlds Your Introduction to Deities, Mythical Beings, & Fantastic Creatures

Magnus Chase and the Gods of Asgard sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki's Wolves
Victoria Schwab: City of Ghosts
Neil Gaiman: Neverwhere
Victoria Schwab: The Archived
Roshani Chokshi: Aru Shah and the End of Time
Christopher Paolini: Inheritance
Shannon Messenger: Keeper of the Lost Cities