The ​Serpent's Shadow (The Kane Chronicles 3.) 21 csillagozás

Rick Riordan: The Serpent's Shadow Rick Riordan: The Serpent's Shadow Rick Riordan: The Serpent's Shadow Rick Riordan: The Serpent's Shadow Rick Riordan: The Serpent's Shadow Rick Riordan: The Serpent's Shadow

He's b-a-a-ack! Despite their best efforts, Carter and Sadie Kane can't seem to keep Apophis, the chaos snake, down. Now Apophis is threatening to plunge the world into eternal darkness, and the Kanes are faced with the impossible task of having to destroy him once and for all. Unfortunately, the magicians of the House of Life are on the brink of civil war, the gods are divided, and the young initiates of Brooklyn House stand almost alone against the forces of chaos. The Kanes' only hope is an ancient spell that might turn the serpent's own shadow into a weapon, but the magic has been lost for a millennia. To find the answer they need, the Kanes must rely on the murderous ghost of a powerful magician who might be able to lead them to the serpent's shadow… or might lead them to their deaths in the depths of the underworld.

Nothing less than the mortal world is at stake when the Kane family fulfills its destiny in this thrilling conclusion to the Kane Chronicles.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2014
ISBN: 9781491509807 · Felolvasta: Katherine Kellgren, Kevin R. Free
>!
Puffin, London, 2013
puhatáblás · ISBN: 9780141335704
>!
418 oldal · ASIN: B006UJXG8S

4 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sadie Kane · Anubisz · Hufu · Walt Stone


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Morcant>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

A második részben nagyon csalódtam, szóval nem volt nagy reményem, amikor megnyitottam az e-könyvet. Meglepő, de ezt viszont nagyon is élveztem! Az ok nem a karakterekben rejlik, ugyanis semelyik szereplő sem nőtt hozzám, Sadie fejezetei különösképp irritáltak. Ráadásul utáltam az összes romantikus kapcsolatot, mind nagyon insta-love-os volt. A Sadie és kettő srác közötti szerelmi háromszög meg már a röhej kategóriát súrolta, könyörgöm tizenhárom éves a kislány, nyugodjon le. Szóval, ami különlegessé tette, az a történet maga. Nagyon-nagyon meg voltam vele elégedve, még a végével is, pedig Riordan gyenge pontja a viszonylag reális lezárás. Ebben végre nem volt deus ex machina megoldás, mint pár másik sorozatának befejező kötetében. Amit hiányoltam az előző kötetből – egyiptomi mitológiáról sok-sok információ –, az ebben szerencsére bőven volt.

Dia9117>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

No csak megszületett végre egy hosszabb lélegzetvételű iromány. Naná, hogy imádtam, de ha már a trilógia eddigi köteteihez is blogos értékelést biggyesztettem, ide is azt szeretnék, szóval…
http://ilovereading.blogger.hu/2015/11/14/rick-riordan-…
Egyébként pedig Riordant kötelezőnek!!!!

Lahara IP>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

Vajon említettem-e már (igen), hogy ez az ember (az író) valami fantasztikus dolgot hozott létre?
Most, hogy vége van, nem akarom letenni, izgalmas, érdekes, üdítő, vicces, kalandos és ősi egyiptomi mágiával teli. Elhiteti, hogy vannak istenek, hogy a fáraók vére ma is él, hogy mágikusak, hogy tizenéves gyerekek jók problémamegoldásban.
A karakterek igazán élők, ahogy állandóan átveszik egymástól a mikrofont a meséléshez, ahogy Carter megjegyzéseket fűz, kifejezetten Sadie-nek szánva, ahogy csak egy báty teheti, és Sadie-ben teljesen felismerem a városban látott 13-14 éves iskolás lányokat. (Mondjuk lehet ezért is, hogy kicsit idegesítő.)
Összességében ez a könyv awesome.
És már csak a crossoverek maradtak. (Hüpp!)

Arianrhod>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

Nahát végül ismét megmentettük a világot! Micsoda meglepetés! Rick Riordan, úgy tűnik, soha nem fogy ki a meglepetésekből. Ebben a trilógiában ezt ismét bizonyította, és különösen kedvessé teszi a történetet a legkétségbeejtőbbnek tűnő helyzetek oldására alkalmazott csillámló humor.

Sajnálom most, hogy a szerző eddigi fantázia-regényei sorából már csak 1 kötete maradt, amit nem olvastam. Mire bevégeztem Percy Jackson és a Kane-testvérek meséit, szívem mélyéből megszerettem Riordant.

Az első dolog, amivel megfogott, a mód és a cél, amiért a könyveket megírta, de erről máshol már (túl) bőven értekeztem. Ami a két sorozatban közös, és nekem nagyon tetszik, hogy gyerekek képesek olyan tetteket végrehajtani, amelyek felnőttek, sőt istenek képességeit is meghaladják. Ezzel beáll a sorba Ende hősei és Harry Potterék mellé. Nem csoda, ha a tinik körében oly népszerűek ezek a művek, azt sugallják, csak kitartás és bátorság kérdése, hogy nagy tetteket hajtsunk végre, nem feltétlenül kell zseninek vagy díjbírkózó alkattal megáldott kemény legénynek lennünk.

A másik szeretem vonása a könyveknek az, hogy bár kigúnyolja – és időnként amerikai módra igen durván – a nagy isteneket, valahogy a halálistenekkel kapcsolatban nagyon óvatos. Ebben a könyvben is a számomra két legszimpatikusabb – és legjóképűbb – szereplő Ozirisz és Anubisz, ahogy a Percy Jackson-sorozatban Thanatosz is az. Ez azt jelenti, hogy a halál – mint az élet része és következménye – nem rossz dolog, és nem is feltétlenül kell szomorúnak lennie. Szükséges rossz, vagy áldásos végeredmény? Nézőpont kérdése ez is. (Csak zárójelben, nekem gyerekkorom óta a két kedvenc egyiptomi istenem a fenti két halálisten volt, így úgy éreztem, hazaérkezem, amikor a birodalmukban jártunk rendszeresen a Kane-testvérekkel.)

És hát a zene! A Percy-könyvekben nem sok szó esik a zenéről, nem nagyon ismerhetjük meg Rick Riordan ízlését e téren. De itt rendszerint blues vagy dzsessz kíséri a jelentős alkalmakat. Miután a sorozat témája itt is a rend és káosz közötti ősi küzdelem, és az egyensúly elérése a cél, nem meglepő, hogy Riordan zenei hasonlattal él. Szerinte a dzsessz a rend a káoszban, vagy fordítva(?) Így főmágusunk a történetben a varázseszközei, az egyiptomi papírusz-tekercsei és ókori műkincsei mellett a szaxofonját tartja. Mert a zene a mágia egy formája, mint mondja. És meglepő, hogy a győzelem tiszteletére az alvilágban rendezett ünnepen Ozirisz a számára elérhető legjobb zenészekből állítja össze a bulizenekart? Tagjai Miles Davis és John Coltrane is. Na ugye? Nem is olyan rossz hely az az egyiptomi alvilág.

Egyetlen apró kifogásom volt csak, Sadie Kane, aki az előző két könyvben sem volt egy különösen kedves személyiség, itt a végére kifejezetten idegesítővé kezdett válni. Néha már attól tartottam, hamarosan azt mondja majd: DUDE!

5 hozzászólás
Hollóhát>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

A bevált formulát hozza, viszont csak ennyit, és nem többet. A minimális erőfeszítésnél egy hajszállal sem lett több beleölve, eladni úgyis el lehet. Pedig éppen akartam volna fejtegetni, hogy az egyiptomi mitológia azért van annyira részletgazdag, hogy lazán elvisz a hátán még egy könyvet. Hát el is vitte volna, ha lett volna mit. A cselekmény egyszerűen annyira kis butuska, én nem ehhez szoktam…
A történetben azt hiszem akart volna lenni 2, azaz kettő darab csavar, de nemhogy fejezetekkel előtte, hanem már az előző részben tudni lehetett a ’nagy’ fordulat. Nem is vártam volna tőle, hogy falhoz vágjon, az viszont rettentően idegesítő volt, ahogy a legkézenfekvőbb dolgok sem estek le a szereplőknek. A könyv második fele szinte szétcsúszott, annyira nem volt értelme, hogy milyen sorrendben és mit csinálnak a karakterek. Valamilyen szinten azért kár érte.
Lehet, hogy korábban is mutatkoztak jelei ezeknek a gyengeségeknek, de most kifejezetten hangsúlyosan éreztem őket. Persze ennek ellenére pörgős volt, könnyen olvasható, és összességében egy jó ifjúsági sorozat.

áfonyamuffin>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

Azt hiszem a 3 könyv közül az első a kedvencem, aztán sajnos egyre jobban idegesítettek a könyvek. A világ felépítés olyan, amint már megszoktunk Riordan könyveiben, megtudjuk meddig is képesek mágiát használni főszereplőink és hogyan is működik az, amit igazán értékeltem. A második könyv olvasása folyamán felfedeztem jó pár hibát a könyvben, ezek főleg szerkesztésbeli hibák, ami egy kicsit idegesítő volt, kíváncsi vagyok ki vette ezeket észre. Igaz az olvasási élményből azért nem vett annyira vissza, de még sosem találtam ilyeneket egy Riordan könyvben. Valamennyire ismerem az egyiptomi mitológiát, nem úgy mint a Magnus Chase könyvek esetében, itt legalább a fontosabb istenekről tudtam kicsodák, viszont egészen sokat adott hozzá az egyiptomi mitológiai tudásomhoz a könyv. Habár ez egy régebbi sorozata az írónak már itt egészen változatos szereplőgárdával találkozhatunk (kevert származású, fekete karakterek, stb.), amit nagyon jó volt látni. Ha az ember olvasott már más Riordan könyveket, akkor tudja hogyan működnek azok, és nem igazán fogja meglepetés érni, ahogyan engem sem ért itt meglepetés, ennek ellenére élveztem a könyvek olvasását.

Bővebben a blogon: https://berriesandbooksblog.wordpress.com/2018/09/25/th

Enccso>!
Rick Riordan: The Serpent's Shadow

Szerettem az egész sorozatok, de a könyvek végjátéka valahogy egyiknek sem tetszett annyira.


Népszerű idézetek

áfonyamuffin>!

My brother – bless his heart – was absolutely mad.

170. oldal

áfonyamuffin>!

„Besides, you're a cat. It's your nature to think you're the center of the universe.”
She stared at him blankly. „But I am the center of the universe.”

364. oldal

áfonyamuffin>!

„I killed a snake!” Shelby told us. „A big snake!”
„Really?” I asked. „All by yourself?”
„Yes!” Shelby assured me. „Kill, kill, kill!” She stomped her feet, and sparks flew from her shoes. Then she ran off, chasing her friends.
„That girl has a future,” Sadie said. „Reminds me of myself when I was young.”
I shuddered. What a disturbing thought.

372. oldal

Borbála_Hantó>!

„Wonderful,” I managed to say. „If you're here, I must be dead.”

Page 29

Kapcsolódó szócikkek: Anubisz · Sadie Kane
Csész04>!

"Leonid's English was not good. My Russian was nonexistent,[…].

87. oldal

Borbála_Hantó>!

Leave it to a baboon to have perfect astronomical sence.

Page 8

Kapcsolódó szócikkek: Hufu · Sadie Kane
Borbála_Hantó>!

What fun would it be if other people saw my vision of Uncle Vinnie?

Page 11

Kapcsolódó szócikkek: Sadie Kane
Borbála_Hantó>!

„Walt,” I said, „guard me.”

Page 24

Kapcsolódó szócikkek: Sadie Kane · Walt Stone
Borbála_Hantó>!

Oh, fab. I was flirting with a monkey.

Page 30

Kapcsolódó szócikkek: Hufu · Sadie Kane
vgabi P>!

Suddenly his expression turned to alarm. He sprinted toward us. For a moment I had an absurd vision of myself on the cover of one of Gran’s old romance novels, where the damsel wilts into the arms of one half-dressed beefy guy while another stands by, casting her longing looks. Oh, the horrible choices a girl must make! I wished I’d had a moment to clean up. I was still covered in dried river muck, twine, and grass, like I’d been tarred and feathered.
Then Anubis pushed past me and gripped Walt’s shoulders. Well…that was unexpected.

14. Fun with Split Personalities

Kapcsolódó szócikkek: Anubisz · Sadie Kane · Walt Stone

A sorozat következő kötete

Rick Riordan: Brooklyn House Magician's Manual Your Guide to Egyptian Gods & Creatures, Glyphs & Spells, and More

The Kane Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: The Last Ever After
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Gail Carriger: Timeless
Marissa Meyer: Cress (angol)
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Cynthia Hand – Brodi Ashton – Jodi Meadows: My Lady Jane
Kresley Cole: Poison Princess