The ​Red Pyramid: The Graphic Novel (The Kane Chronicles: The Graphic Novels 1.) 2 csillagozás

Rick Riordan: The Red Pyramid: The Graphic Novel Rick Riordan: The Red Pyramid: The Graphic Novel

Percy Jackson fought Greek Gods. Now the Gods of Egypt are waking in the modern world…'I GUESS IT STARTED THE NIGHT OUR DAD BLEW UP THE BRITISH MUSEUM . . .'CARTER AND SADIE KANE'S dad is a brilliant Egyptologist with a secret plan that goes horribly wrong. An explosion shatters the ancient Rosetta stone and unleashes Set, the evil god of chaos . . .Set imprisons Dr Kane in a golden coffin and Carter and Sadie must run for their lives. To save their dad, they embark on a terrifying quest from Cairo to Paris to the American South-West and discover the truth about their family's connection to the House of Life: an Egyptian temple of magic that has existed for thousands of years.The pharaohs of ancient Egypt are far from dead and buried. And so, unfortunately, are their gods . . .

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, United Kingdom, 2014
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 0141350393 · Illusztrálta: Orpheus Collar

Kiemelt értékelések

>!
Nevotil
Rick Riordan: The Red Pyramid: The Graphic Novel

Határozottan jobban tetszik a rajzolás itt, mint a Lightning thief-ben. Néhol mondjuk a rajzok kicsit furák voltak, meg persze pár szereplőt, helyszínt máshogy képzeltem el, de összeségében tetszetős. Amennyire emlékeztem, a történetet is jól követte, tetszett a fejezetes megoldás is.

>!
Saku28
Rick Riordan: The Red Pyramid: The Graphic Novel

Mielőtt nekikezdtem volna a második könyvnek, összefoglalónak gondoltam elolvasom A vörös piramis graphic noveljét. Ugyan imádtam annyira, hogy megragadjon a fejemben, de még is, az apró részletek már lehet nem az igaziak egy év után, meg úgy hangulatilag is belerázódni mindig jót tesz egy könyv előtt.
Elsőnek furcsa volt a grafika (cerkarajz digitális alászínezéssel – webcomicoknál, tumblis kis képregényeknél szoktam ezt a stílust meg, nem hivatalos graphic noveleknél) és bár ahogy az lenni szokott, a képzeletem és a rajzoló képzelete nem mindenhol találkozott, kifejezetten tetszett ez a fajta megoldás. Például így az eredeti könyv fejezetenként változó szemszöge helyett – miszerint először elmeséli Carter aztán majdnem ugyan azt Sadie – ezt egyszerre is megkaptuk ugyan azon a képkockán, csupán „más színű kerettel”, hogy el lehessen különíteni a testvérpár gondolatait.
Nem mondom, hogy nem voltak elrajzolások, mert voltak – és némelyiken igen jól szórakoztam, főleg amikor valakinek nem volt gerince és úgy nyúlt, mint a gumicukor – de nagyjából a történet felére megszoktam. Imádtam az „easter eggként” bekerült apróságokat, mint a Metropolitan Múzeumon lévő molinó. spoiler Az eredeti könyvet természetesen nem váltja ki, de szerintem van annyira részletes, hogy akár a könyv alap nélkül is élvezhető, ha valaki egy „könnyítettet” olvasna el csak. Extrának, felelevenítőnek pedig tökéletes.


A sorozat következő kötete

The Kane Chronicles: The Graphic Novels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephanie Garber: Caraval (angol)
Richelle Mead – Leigh Dragoon: Frostbite – A Graphic Novel
Cassandra Clare – Mike Raicht: City of Bones – The Graphic Novel
Christopher Paolini: Inheritance
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Brian K. Vaughan: Saga 1. (angol)
Holly Black: The Cruel Prince
Jennifer L. Armentrout: Sentinel
Laini Taylor: Strange the Dreamer
Roshani Chokshi: A Crown of Wishes