The ​Mark of Athena (The Heroes of Olympus 3.) (Camp Half-Blood Chronicles 8.) 39 csillagozás

Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena

In The Son of Neptune, Percy, Hazel, and Frank met in Camp Jupiter, the Roman equivalent of Camp Half-Blood, and traveled to the land beyond the gods to complete a dangerous quest. The third book in the Heroes of Olympus series will unite them with Jason, Piper, and Leo. But they number only six--who will complete the Prophecy of Seven?

The Greek and Roman demigods will have to cooperate in order to defeat the giants released by the Earth Mother, Gaea. Then they will have to sail together to the ancient land to find the Doors of Death. What exactly are the Doors of Death? Much of the prophecy remains a mystery.

With old friends and new friends joining forces, a marvelous ship, fearsome foes, and an exotic setting, The Mark of Athena promises to be another unforgettable adventure by master storyteller Rick Riordan.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Disney, 2014
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423142003 · ASIN: 1423142004
>!
Hyperion, 2012
608 oldal · ISBN: 1423140605
>!
ASIN: B009KHIS6M · Felolvasta: Joshua Swanson

4 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Pallasz Athéné


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Arwen5 P
Rick Riordan: The Mark of Athena

“Ebben a könyvben Annabeth, Leo, Piper és Percy szemszögét ismerhetjük meg, szóval a görög félistenek dominálnak. Sokan írták, hogy hiányolták a rómaiakat, én őszintén szólva kifejezetten örültem neki, hogy most nem őket olvashattam. Kivéve talán Hazelt, mert ő az egyik kedvencem.

Mivel heten vannak, nyilván vannak konfliktusok, ami a borítón is látszik, ugyanis Percyt és Jasont ábrázolja. Mondjuk a jelenetnél pont megszállták őket a ventik, de azért előtte voltak kisebb nézeteltéréseik, erőfitogtatásaik. Tudniillik mindkettő vezéregyéniség, így nem mindig fértek meg. Szóval érdekes választás volt pont ezt a részt kirakni a borítóra, de ha belegondolok, akkor akár a római és görög tábor ellentétét is szimbolizálhatja, így már is több értelme van. Ha már borító: imádom rajta a baglyot, ami Athénét jelképezi. Óriási része a történetnek, szóval megérdemelten került oda.”
[…]
“Amit érdekességnek elmondanék az az, hogy ugye hőseink Rómába tartanak, és nekem volt szerencsém a könyv utolsó negyedét Olaszországban olvasni. Bár jó messze Rómától, de mégiscsak ugyanabban az országban voltam, mint ők, ami egy óriási pluszt hozzá tudott az adni az élményhez.”
Bővebben: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2018/04/the-mark…

>!
Cucuka P
Rick Riordan: The Mark of Athena

Nope.
Uncle Rick, nyugodtan nyúlj le a torkomon és tépd ki a k!b@sz*tt szívemet is, elvégre félmunkát nem végzünk.
you evil little fuck…

22 hozzászólás
>!
ftpetra
Rick Riordan: The Mark of Athena

Hogy erről még nincsen értékelés.
Nohátakkor.
Szóval azt tudtam, hogy ki fogom sírni a szemem, és így is történt. Az én Disney Hyperionos puhaborítós kiadásom amúgy álomszép és kényelmesen szétnyílik anélkül, hogy megtörne a gerince.

Őszintén, nekem ez annyira mégsem tetszett. Lehet, hogy már sok volt, mert újraolvastam a Lost Herot meg a Son of Neptune-t, és utána fogtam neki, emiatt találtam néhol, a humorosabb részeket vagy a sok akció/harcjelenetet fárasztónak. Ami azonban nem ezekbe a kategóriákba tartozik, az zseniális volt.
Ugyebár ezek a könyvek nem romantikus könyvek. Leo kivételével minden szereplő kapcsolatban van – és Rick bácsi itt nagyon jó. Mert az, hogy összejöttek a párocskák, nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Mindig lesznek olyan dolgok, amiket egyik tag nem fog megérteni, mindig lesznek eltitkolt kétségek és aggodalmak, és néha az ember úgy érzi, hogy bizonyítania kell – és itt vannak a párocskáink, Percabeth, Jason/Piper, Hazel/Frank, és mindegyiknek van valami problémája, de egyszerűen annyira szeretik egymást, hogy megoldják őket. Áthidalják. Rendkívüli példaértékkel bírnak, nagyon szerettem a kis Percabeth+Piper/Jason részeket. (*sobbing*)

Emiatt is sajnáltam, hogy a könyv a görögök szemszögéből van – Frank és Hazel nekem nagyon hiányzott a könyvből. A többieknek perszer örülök, de kettejük kapcsolatából elég keveset látunk.
A szerkesztés, hogy ez a könyv a görögöké, érdekes volt, főleg hogy a könyv nagy része Rómában játszódik (az európaiban).

Ohhh, és nagyon tetszett a karakterek egymáshoz való viszonyulása. Percy és Jason dinamikája fantasztikus, rendkívül szerettem a könyv elején Annabeth és Reyna részeit – ez a két lány hatalmas terhet vett a vállára, rendkívüli női karakterek, nagyszerű volt ahogyan megpróbáltak a körülményekhez mérten együtt működni és megérteni egymást. Frank és Leo között a feszültség még nem oldódott fel, és kíváncsian várom, mi lesz belőle, meg, nem lenne rossz, ha több interakció lenne a lányok között, de ennyi.

Jajjistenem, meghalok, mire kijön a következő.
(Nicoooooooooooooooooooooooooo)

6 hozzászólás
>!
FitzwilliamDarcy667
Rick Riordan: The Mark of Athena

Eddig ez a legjobb könyv a sorozatból. Egy hajszálnyival jobb csak az előzőnél és ez annak köszönhető, hogy most nagyobb a csoport. Sokkal jobban kijönnek az egyéniségek. De az is sokkal jobban látszik, hogy milyen amikor hét félisten van egy csapatban és együtt kell dolgozniuk. Ezt még ráadásnak bonyolítja egy meglepően nem fölösleges szerelmi szál. Piper viszont az idegeimre megy, az istenekre valaki dobja le ezt a lányt a hajóról. Az egész könyvben kb pont három egész fontos dolgot csinál azon kívül meg csak van. Legalább Annabeth ellensúlyozza őt.

>!
valdezier
Rick Riordan: The Mark of Athena

A könyv elolvasása után: http://media.giphy.com/media/12XMGIWtrHBl5e/giphy.gif
Úgyhogy miután befejeztem, muszáj volt folytatnom, mert így nem lehetett vége!!

Egyébként pedig imádtam, Riordan nem okozott csalódást! :D
spoiler

>!
rhysciar P
Rick Riordan: The Mark of Athena

Hah, sokkal SOKKAL jobban élveztem ezt is, mint az első olvasásakor, nagyon tetszett a történet is, épp eléggé volt vicces és drámai, és mindenki jól hozta a szerepét. Kicsit ugyan hosszú a könyv, de ettől függetlenül a cselekmény is szépen halad előre, most valamiért nem éreztem azt, hogy felesleges oldalakkal tömte volna meg a könyvet Riordan bácsi.
Na és Leo, remélem összeszed valakit a sorozat végéig (lehetőleg mondjuk Nicot, és akkor happy-happy-joy-joy lenne mindenkinek). :D

>!
Mareszkaresz P
Rick Riordan: The Mark of Athena

Tegye fel a kezét, aki meglepődött Annabeth végső ellenfelén.*a tömeg unottan mered maga elé, egy kéz sincs a levegőben*
Azt leszámítva egyébként jók a fordulatok. Mondjuk nehéz úgy izgulni a hősökért, hogy tudod, biztos nem a könyv főleg nem a sorozat felénél halnak meg, még ha el is tűnnek.

>!
Arianrhod MP
Rick Riordan: The Mark of Athena

Az előző két részhez képest számomra ez kicsit gyengébbnek tűnik, egyre több szereplő tűnik fel, egyre több különböző mítosztöredék keveredik, lassan teljesen követhetetlen a cselekmény.

>!
Dia9117
Rick Riordan: The Mark of Athena

Jeez, értékelést kéne írnom erről a könyvről, de hogy mégis mit mondhatnék róla, az egy kicsit fejtörést okoz.
Tartogatott meglepetéseket, az nem vitás, még úgy is, hogy az utolsó nagy cliff-hangert lelőttem magamnak, még a The Lost Hero olvasása közben (nyugi, itt nem fogom).
Voltak dolgok, amiktől kicsit (nagyon) féltem ebben a könyvben. Voltak, amiket/akiket őszintén sajnáltam. Volt aminek nagyon örültem. Szóval minden adott egy olyan könyvhöz, ami megint megüti a Riordan-mércét.
Ergo tessék bátran olvasni!
Végre elkészültem a részletes értékeléssel: http://ilovereading.blogger.hu/2015/06/30/rick-riordan-…


Népszerű idézetek

>!
csillagka P

Nico twisted his silver skull ring. “Percy is the most powerful demigod I've ever met. No offense to you guys, but it's true. If anybody can survive, he will, especially if he's got Annabeth at his side. They're going to find a way through Tartarus.”

LII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Nico di Angelo · Percy Jackson
>!
csillagka P

Then someone else appeared from the crowd, and Annabeth’s vision tunneled. Percy smiled at her — that sarcastic, troublemaker smile that had annoyed her for years but eventually had become endearing. His sea-green eyes were as gorgeous as she remembered. His dark hair was swept to one side, like he’d just come from a walk on the beach. He looked even better than he had six months ago — tanner and taller, leaner and more muscular.
Annabeth was too stunned to move. She felt that if she got any closer to him, all the molecules in her body might combust. She’d secretly had a crush on him since they were twelve years old. Last summer, she’d fallen for him hard. They’d been a happy couple for four months — and then he’d disappeared.
During their separation, something had happened to Annabeth’s feelings. They’d grown painfully intense — like she’d been forced to withdraw from a life-saving medication. Now she wasn’t sure which was more excruciating — living with that horrible absence, or being with him again.

II. Annabeth

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
>!
Cassy

– And this is Annabeth – Jason said. – Uh, normally she doesn't judo-flip people.
Reyna's eyes sparkled.
– You are sure you're not Roman, Annabeth? Or an Amazom?
Annabeth didn't know if that was a compliment, but she held out her hand.
– I only attack my boyfriend like that – she promised. – Pleased to meet you.

14-15. oldal, 2. fejezet

>!
csillagka P

“We've all got weaknesses” he said. “Me, for instance. I'm tragically funny and good-looking.”

XXXVII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
>!
Cheril

“How did you know that?” Hazel asked.
“I'm naturally brilliant.”
“Centaur poop” Frank said. “He eavesdropped on a tour group.”

XXXVII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Leo Valdez
>!
Fyndra

He had no idea where the stereotype of dumb giggly blondes came from. Ever since he’d met Annabeth at the Grand Canyon last winter, when she’d marched toward him with that Give me Percy Jackson or I’ll kill you expression, Leo thought of blondes as much too smart and much too dangerous.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Leo Valdez
>!
csillagka P

Percy rushed toward her at the same time. The crowd tensed. Some reached or swords that weren’t there.
Percy threw his arms around her. They kissed, and for a moment nothing else mattered. An asteroid could have hit the planet and wiped out all life, and Annabeth wouldn’t have cared.
Percy smelled of ocean air. His lips were salty.
Seaweed Brain, she thought giddily.

II. Annabeth

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
csillagka P

“Or maybe he'll hate you” Percy suggested. “Half brothers don't always get along.”
Jason scowled. “Thank you, Mr. Optimism.”

XXVI. Piper

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Percy Jackson
>!
Cheril

“Medusa is your mum?” he asked. “Dude, that sucks for you.”

XXX. Percy

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Cheril

“I think Italians eat a lot later in the day. They don't put ice in their drinks. And they only do pizza for tourists.”
“Oh” Percy shrugged. “The best Italian food, and they don't even eat it?”
“I wouldn't say that in front of the waiter.”

XXXII. Percy

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

The Heroes of Olympus sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Legacy Lost
Shannon Messenger: Let the Sky Fall
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Marissa Meyer: Cinder (angol)
Ilona Andrews: Magic Bites
G. P. Ching: The Soulkeepers
Brigid Kemmerer: Storm
Joss Stirling: Misty Falls
Richelle Mead: Vampire Academy
Alex Flinn: A Kiss in Time