The ​Mark of Athena (The Heroes of Olympus 3.) (Camp Half-Blood Chronicles 8.) 45 csillagozás

Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena Rick Riordan: The Mark of Athena

In The Son of Neptune, Percy, Hazel, and Frank met in Camp Jupiter, the Roman equivalent of Camp Half-Blood, and traveled to the land beyond the gods to complete a dangerous quest. The third book in the Heroes of Olympus series will unite them with Jason, Piper, and Leo. But they number only six--who will complete the Prophecy of Seven?

The Greek and Roman demigods will have to cooperate in order to defeat the giants released by the Earth Mother, Gaea. Then they will have to sail together to the ancient land to find the Doors of Death. What exactly are the Doors of Death? Much of the prophecy remains a mystery.

With old friends and new friends joining forces, a marvelous ship, fearsome foes, and an exotic setting, The Mark of Athena promises to be another unforgettable adventure by master storyteller Rick Riordan.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368051422
>!
Disney Press, 2014
672 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423142003 · ASIN: 1423142004
>!
Hyperion, 2012
608 oldal · ISBN: 1423140605

5 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Fekete Péter · Pallasz Athéné / Minerva


Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Morcant>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Kis csapatunk már összegyűlt, ott fejeződött be az előző rész, hogy a görög csapat az Argo II-vel odarepült a Camp Jupiterhez. Ebben a könyvben Annabeth, Leo, Piper és Percy szemszögét ismerhetjük meg, szóval a görög félistenek dominálnak. Sokan írták, hogy hiányolták a rómaiakat, én őszintén szólva kifejezetten örültem neki, hogy most nem őket olvashattam. Kivéve talán Hazelt, mert ő az egyik kedvencem.

Mivel heten vannak, nyilván vannak konfliktusok, ami a borítón is látszik, ugyanis Percyt és Jasont ábrázolja. Mondjuk a jelenetnél pont megszállták őket az eidolonok, de azért előtte voltak kisebb nézeteltéréseik, erőfitogtatásaik. Tudniillik mindkettő vezéregyéniség, így nem mindig fértek meg. Szóval érdekes választás volt pont ezt a részt kirakni a borítóra, de ha belegondolok, akkor akár a római és görög tábor ellentétét is szimbolizálhatja, így már is több értelme van. Ha már borító: imádom rajta a baglyot, ami Athénét jelképezi. Óriási része a történetnek, szóval megérdemelten került oda.

Kettő szála van a történetnek: egyrészről Annabeth magányos küldetése, az Athéné jelének követése, másrészről pedig a csapat többi tagjának feladata, Nico kiszabadítása az óriások fogságából. Azért Annabeth is sokáig velük tart, csak a könyv felétől-háromnegyedétől marad egyedül.

Annabeth végső ellenfele számomra már a könyv elejétől világos volt, a prófécia egyik sorából kikövetkeztettem. Ez mondjuk semmit nem vont le az élvezhetőségéből, hiszen az összes többi fordulaton meglepődtem. (Főleg a végén. A VÉGE KEGYETLEN! Tipp: legyen kéznél a folytatás, mert különben kínzás. Mondjuk így is az volt, de na. Értitek.)

A szereplőkről: Jasonról még mindig nem nagyon derült ki semmi. Legutoljára az első részben olvashattunk az ő szemszögéből. Piper miatt most azért sokat vagyunk vele, de azért az mégsem ugyanaz, mint az ő gondolatait olvasni. Percyt még mindig imádom! Sőt, a végén lévő függővég miatt óriásit nőtt a szememben. Amit tett… óriási szívről árulkodik. Annabeth ismét bebizonyította, hogy ő a legokosabb félvér. Amit egyedül végigvitt, az valami hihetetlen intelligenciáról tett bizonyságot. Leo itt is nagy fazon, mókamester, és most, hogy Percy is jelen van már, duplán élvezhetjük a vicceket, nem is meglepő, hogy rengetegszer felnevettem olvasás közben. Mondjuk vicces helyzeteket Hedge is szolgáltat, imádom azt a szatírt. (És igen, tudom, hogy már megdöntöttem az „imádom” szó használatát, de ez van.) Nekem Percabeth vitte el a showt, így Piper, Hazel és Frank most nem tudott annyira ragyogni, de azért ők is kivették a részüket a történetből.

Amit érdekességnek elmondanék az az, hogy ugye hőseink Rómába tartanak, és nekem volt szerencsém a könyv utolsó negyedét Olaszországban olvasni. Bár jó messze Rómától, de mégiscsak ugyanabban az országban voltam, mint ők, ami egy óriási pluszt hozzá tudott az adni az élményhez.

Tramonto>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Mikor olvastam, nagy volt a fangirlfaktora, mert úristen, végre együtt vannak mindannyian, de így, másfél könyvvel később úgy érzem, hogy a sorozat leggyengébb része. Néhol vontatott volt és nagyon hiányoltam, hogy a rómaiak szemszögéből nem volt egy fejezet sem. Ennek ellenére jó könyv volt, csak a sorozat többi részétől marad el csúfosan :/

ftpetra>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Hogy erről még nincsen értékelés.
Nohátakkor.
Szóval azt tudtam, hogy ki fogom sírni a szemem, és így is történt. Az én Disney Hyperionos puhaborítós kiadásom amúgy álomszép és kényelmesen szétnyílik anélkül, hogy megtörne a gerince.

Őszintén, nekem ez annyira mégsem tetszett. Lehet, hogy már sok volt, mert újraolvastam a Lost Herot meg a Son of Neptune-t, és utána fogtam neki, emiatt találtam néhol, a humorosabb részeket vagy a sok akció/harcjelenetet fárasztónak. Ami azonban nem ezekbe a kategóriákba tartozik, az zseniális volt.
Ugyebár ezek a könyvek nem romantikus könyvek. Leo kivételével minden szereplő kapcsolatban van – és Rick bácsi itt nagyon jó. Mert az, hogy összejöttek a párocskák, nem jelenti azt, hogy minden rendben van. Mindig lesznek olyan dolgok, amiket egyik tag nem fog megérteni, mindig lesznek eltitkolt kétségek és aggodalmak, és néha az ember úgy érzi, hogy bizonyítania kell – és itt vannak a párocskáink, Percabeth, Jason/Piper, Hazel/Frank, és mindegyiknek van valami problémája, de egyszerűen annyira szeretik egymást, hogy megoldják őket. Áthidalják. Rendkívüli példaértékkel bírnak, nagyon szerettem a kis Percabeth+Piper/Jason részeket. (*sobbing*)

Emiatt is sajnáltam, hogy a könyv a görögök szemszögéből van – Frank és Hazel nekem nagyon hiányzott a könyvből. A többieknek perszer örülök, de kettejük kapcsolatából elég keveset látunk.
A szerkesztés, hogy ez a könyv a görögöké, érdekes volt, főleg hogy a könyv nagy része Rómában játszódik (az európaiban).

Ohhh, és nagyon tetszett a karakterek egymáshoz való viszonyulása. Percy és Jason dinamikája fantasztikus, rendkívül szerettem a könyv elején Annabeth és Reyna részeit – ez a két lány hatalmas terhet vett a vállára, rendkívüli női karakterek, nagyszerű volt ahogyan megpróbáltak a körülményekhez mérten együtt működni és megérteni egymást. Frank és Leo között a feszültség még nem oldódott fel, és kíváncsian várom, mi lesz belőle, meg, nem lenne rossz, ha több interakció lenne a lányok között, de ennyi.

Jajjistenem, meghalok, mire kijön a következő.
(Nicoooooooooooooooooooooooooo)

6 hozzászólás
FitzwilliamDarcy667>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Eddig ez a legjobb könyv a sorozatból. Egy hajszálnyival jobb csak az előzőnél és ez annak köszönhető, hogy most nagyobb a csoport. Sokkal jobban kijönnek az egyéniségek. De az is sokkal jobban látszik, hogy milyen amikor hét félisten van egy csapatban és együtt kell dolgozniuk. Ezt még ráadásnak bonyolítja egy meglepően nem fölösleges szerelmi szál. Piper viszont az idegeimre megy, az istenekre valaki dobja le ezt a lányt a hajóról. Az egész könyvben kb pont három egész fontos dolgot csinál azon kívül meg csak van. Legalább Annabeth ellensúlyozza őt.

valdezier>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

A könyv elolvasása után: http://media.giphy.com/media/12XMGIWtrHBl5e/giphy.gif
Úgyhogy miután befejeztem, muszáj volt folytatnom, mert így nem lehetett vége!!

Egyébként pedig imádtam, Riordan nem okozott csalódást! :D
spoiler

Mareszkaresz>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Tegye fel a kezét, aki meglepődött Annabeth végső ellenfelén.*a tömeg unottan mered maga elé, egy kéz sincs a levegőben*
Azt leszámítva egyébként jók a fordulatok. Mondjuk nehéz úgy izgulni a hősökért, hogy tudod, biztos nem a könyv főleg nem a sorozat felénél halnak meg, még ha el is tűnnek.

Arianrhod P>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Az előző két részhez képest számomra ez kicsit gyengébbnek tűnik, egyre több szereplő tűnik fel, egyre több különböző mítosztöredék keveredik, lassan teljesen követhetetlen a cselekmény.

Dia9117>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Jeez, értékelést kéne írnom erről a könyvről, de hogy mégis mit mondhatnék róla, az egy kicsit fejtörést okoz.
Tartogatott meglepetéseket, az nem vitás, még úgy is, hogy az utolsó nagy cliff-hangert lelőttem magamnak, még a The Lost Hero olvasása közben (nyugi, itt nem fogom).
Voltak dolgok, amiktől kicsit (nagyon) féltem ebben a könyvben. Voltak, amiket/akiket őszintén sajnáltam. Volt aminek nagyon örültem. Szóval minden adott egy olyan könyvhöz, ami megint megüti a Riordan-mércét.
Ergo tessék bátran olvasni!
Végre elkészültem a részletes értékeléssel: http://ilovereading.blogger.hu/2015/06/30/rick-riordan-…

áfonyamuffin>!
Rick Riordan: The Mark of Athena

Humoros.
Ez az első szó, mikor Riordan könyvei jutnak eszembe. Nagyon jókat nevettem és mosolyogtam ezen a könyvön is, mint az előtte lévőkön. Riordan hozta a formáját megint, szóval csalódást nem okozott. Tetszett, hogy nem volt minden és mindenki mézes-mázos (nem mintha ez jellemző lenne Riordanra), hogy mindegyikük kicsit önbizalom hiányos volt és tehetetlennek is érezték néha magukat, ettől lettek igen emberiek. Imádom, még mindig, hogy szinte észre vétlenül tanulhatja meg az ember a görög és a római mitológia alapjait.

Mindig úgy gondoltam, hogy azért Rick sztoriai kiszámíthatóak, túl nagy meglepetést soha sem okoztak, persze azért az ember így is izgul, mint amikor huszadszorra nézi meg a kedvenc filmjét. Na ez a könyv… ez most nem teljesen ilyen volt. Legalább is a vége biztosan nem. Nagyon várom, hogy a következő könyvet olvashassam! Szép volt Riordan bácsi!


Népszerű idézetek

csillagka P>!

Nico twisted his silver skull ring. “Percy is the most powerful demigod I've ever met. No offense to you guys, but it's true. If anybody can survive, he will, especially if he's got Annabeth at his side. They're going to find a way through Tartarus.”

LII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Nico di Angelo · Percy Jackson
Cassy>!

– And this is Annabeth – Jason said. – Uh, normally she doesn't judo-flip people.
Reyna's eyes sparkled.
– You are sure you're not Roman, Annabeth? Or an Amazom?
Annabeth didn't know if that was a compliment, but she held out her hand.
– I only attack my boyfriend like that – she promised. – Pleased to meet you.

14-15. oldal, 2. fejezet

csillagka P>!

Then someone else appeared from the crowd, and Annabeth’s vision tunneled. Percy smiled at her — that sarcastic, troublemaker smile that had annoyed her for years but eventually had become endearing. His sea-green eyes were as gorgeous as she remembered. His dark hair was swept to one side, like he’d just come from a walk on the beach. He looked even better than he had six months ago — tanner and taller, leaner and more muscular.
Annabeth was too stunned to move. She felt that if she got any closer to him, all the molecules in her body might combust. She’d secretly had a crush on him since they were twelve years old. Last summer, she’d fallen for him hard. They’d been a happy couple for four months — and then he’d disappeared.
During their separation, something had happened to Annabeth’s feelings. They’d grown painfully intense — like she’d been forced to withdraw from a life-saving medication. Now she wasn’t sure which was more excruciating — living with that horrible absence, or being with him again.

II. Annabeth

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
csillagka P>!

“We've all got weaknesses” he said. “Me, for instance. I'm tragically funny and good-looking.”

XXXVII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
csillagka P>!

“Or maybe he'll hate you” Percy suggested. “Half brothers don't always get along.”
Jason scowled. “Thank you, Mr. Optimism.”

XXVI. Piper

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Percy Jackson
Cheril>!

“How did you know that?” Hazel asked.
“I'm naturally brilliant.”
“Centaur poop” Frank said. “He eavesdropped on a tour group.”

XXXVII. Leo

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Leo Valdez
Fyndra>!

He had no idea where the stereotype of dumb giggly blondes came from. Ever since he’d met Annabeth at the Grand Canyon last winter, when she’d marched toward him with that Give me Percy Jackson or I’ll kill you expression, Leo thought of blondes as much too smart and much too dangerous.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Leo Valdez
csillagka P>!

Percy rushed toward her at the same time. The crowd tensed. Some reached or swords that weren’t there.
Percy threw his arms around her. They kissed, and for a moment nothing else mattered. An asteroid could have hit the planet and wiped out all life, and Annabeth wouldn’t have cared.
Percy smelled of ocean air. His lips were salty.
Seaweed Brain, she thought giddily.

II. Annabeth

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!

Leo had wanted to paint a giant message on the bottom of the hull – WASSUP? with a smiley face – but Annabeth vetoed the idea. She wasn't sure the Romans had a sense of humor.

2. oldal, 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Leo Valdez
RVivi P>!

The poor guy didn't even have a chance to pirouette.

529. oldal


A sorozat következő kötete

The Heroes of Olympus sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask
Derek Landy: The End of the World
Joan Aiken: Black Hearts in Battersea
John Flanagan: The Ruins of Gorlan
Trenton Lee Stewart: The Mysterious Benedict Society
Charles Gilman: Professor Gargoyle
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Victoria Schwab: The Archived
Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)