The ​Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians 1.) (Camp Half-Blood Chronicles 1.) 145 csillagozás

Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief Rick Riordan: The Lightning Thief

Percy Jackson is about to be kicked out of boarding school…again. And that's the least of his troubles. Lately, mythological monsters and the gods of Mount Olympus seem to be walking straight out of the pages of Percy's Greek mythology textbook and into his life. And worse, he's angered a few of them. Zeus's master lightning bolt has been stolen, and Percy is the prime suspect.

Now Percy and his friends have just ten days to find and return Zeus's stolen property and bring peace to a warring Mount Olympus. But to succeed on his quest, Percy will have to do more than catch the true thief: he must come to terms with the father who abandoned him; solve the riddle of the Oracle, which warns him of betrayal by a friend; and unravel a treachery more powerful than the gods themselves.

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368051477
>!
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781484787786 · Illusztrálta: John Rocco
>!
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789773

13 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Grover Underwood · Poszeidón / Neptunus · Hádész / Pluto · Kheirón · Árész / Mars · Zeusz / Jupiter · Gabe Ugliano · Kharón

Helyszínek népszerűség szerint

Sztüx


Kedvencelte 13

Most olvassa 17

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Áruljátok el, miért vártam én ezzel a sorozattal ilyen sokáig?
Annyira boldog vagyok, hogy végül kézbe vettem és elolvastam! Hihetetlenül jó könyv. Ráadásul instant kedvenc. Olvasmányos, könnyed, humoros és mindezek mellett mégis tanít és oktat. Milyen jó már? :)
A szereplőket egytől egyig imádtam. Megmosolyogtatott a folytonos csipkelődés, és szekálás. Teljesen átjött a baráti hangulat. :)
Percy a mókás kiskölyök, Annabeth az ész, Grover pedig a szerethető pótkerék. Egyből a HP ugrik be a trióról, de a szó legjobb értelmében.
A legjobban az egész könyvben az tetszett, ahogy a 21. századi világba beilleszkedett a görög mitológia. Riordan nagyon otthon van a témában, tisztán érezhető, mennyi munkája van a könyv mögött.
Nagyon jó nyelvtanulós olvasmány, kezdő angol olvasóknak feltétlenül ajánlom!

Bővebb, spoiler-mentes vélemény: https://missreaders.com/books/details/44

polimatilda I>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Negyedik alkalommal olvastam már a történetet, ezúttal eredetiben. Nem tudnám eldönteni, melyik verzió tetszik jobban, de volt olyan jelenet, amit szerintem a fordításban viccesebbre hoztak ki (vagy magyarul érthetőbb volt nekem).
Továbbra is nagy kedvencem, sosem tudnám nem szeretni, annyi emlék fűz hozzá. És nyilván emiatt a kötet miatt lettem könyvmoly, szóval örök időkig különleges marad számomra.

Zsuzsanna_Makai>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Gyakorlatilag kínos, hogy egy Percy Jackson könyvet négy hónapig olvastam, csak mert angolul van, és mindig sikerült találnom valami frankó kifogást, hogy miért is ne olvassak ma.
Imádtam! De mivel ez az a rész, ami megtalált, megfogott, és berántott, elfogult vagyok nagyon. Fura, h csak 85%-on van, ez kicsit zavarbaejtő.
5 évvel később; megnyugtató látni, h már 88%.

PKatica>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Hát igen… Rick Riordan mégiscsak Rick Riordan. Hány éve volt, hogy először olvastam tőle ezt a könyvet magyarul? Kb. 3 éve. Azóta már vagy 10-szer olvastam, szóval úgy döntöttem, akkor elolvasom eredeti nyelven is. És igen, imádtam.
Eredeti nyelven még jobb, a vicceket szerencsére angolul is megértettem, és megint szembesülhettem azzal, hogy „én mennyireeeee imádom a Percy Jacksooooont!!!" .
Imádom ezt a könyvet, és ezen semmi sem változtat….

Neelah>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Ez a sorozatot már olvastam magyarul (legalábbis majdnem végig) és már akkor is értettem, miért imádja mindenki. :) Képes arra, amire csak kevés kötet, teljesen más világba kalauzolja az olvasót, egy olyanba, ahol bár szörnyek kószálnak az utcán, bármikor szíves örömest fejest ugranék bele. Kicsit olyan nekem, mint Roxfort, bár a Harry Potter mindig is a szívem csücske lesz, amit nem könnyen taszítanak majd le a trónjáról, de már az, hogy összehasonlításként felmerül, nagy szó. Talán, ha nem gyerekek lennének a főszereplők (vagy nem felnőtt fejjel olvastam volna előszöra sorozatot), befarolhatna a dobogó első fokára Harry-ék mellé, de így kicsivel le van maradva. :) De csak egy nagyon picivel. ^^

3 hozzászólás
Łexa>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Hölgyeim és Uraim, ez a regény egyszerűen E.L.K.É.P.E.S.Z.T.Ő!!!!!! <3
Még mindig nem hiszem el, hogy én most ezt mondom/írom, de tényleg az.
Rick Riordan egy nagyon is humoros és akciódús kalandban részesíti a főszereplőinket, akiknek a történet során folyamatosan újabb és újabb problémákkal kell megbirkózniuk, mielőtt elérhetnének a céljukhoz.
Imádtam minden sorát és nagyon-nagyon ajánlom minden jelenlévő molyocskának, nekem kedvenc lett és alig várom, hogy majd nemsokára a második részhez is hozzákezdhessek! :)

http://onemorepagee.blogspot.hu/2016/08/rick-riordan-vi…

Hintafa>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

A szelek tornya után olvastam el és magam is meglepődtem, hogy ebben a témában mostanság született ifjúsági regény. Mindenképpen szerettem volna összehasonlítani a nemrégiben megjelent Tilos az Á-s könyvvel. Na meg érdekelt is, hogy mire ez nagy hype. Mostmár tudom. Rick Riordan egy nagyon jó, pörgös, kalandos történetet írt. Ha elkezded, nehéz letenni. Bár bevallom nekem A szelek tornya picit jobban tetszett (mégis kapott levonást a szövegben maradt sajtóhibák miatt). Úgy érzem a mitológiáról sokkal többet tudtam meg Szakács Eszter könyvéből (de persze nem biztos, hogy mindenkinek ez a lényeges szempont). Rick Riordannél az istenek többsége elég pökhendi és távolságtartó, lenéző, kevéssé megnyerő. (De ki tudja, talán csak önmagukat adják és szeretnek a komfortzónájukban maradni.) A cselekmény viszont Percy Jackson esetében sokkal pörgősebb, feszesebb, feszültebb. Azt hiszem, ha az én korosztályom lenne a történet, biztosan rárepülnék a többi részre is. De sebaj, majd a gyerekem egyszer elmeséli, hogy mi a folytatás.

4 hozzászólás
budvigszandi>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Húúú, de jó volt! Már jó ideje ült a polcomon a díszdobozos kiadás, de most végre elkezdtem az újraolvasást. :D Olyan jó volt eredeti nyelven olvasni! Több kisebb részletet elfelejtettem, ezeket jó volt felfrissíteni, a mitológiai elemek is jobban rögzültek. Nagyon érdekes volt úgy olvasni, hogy most észrevettem azokat a rejtett jeleket és előreutalásokat, amiket az első olvasásnál nem. Hirtelen nagyon fura volt a 23 éves Percy-ről visszaugrani a 12 éves verzióra, de amikor hozzászoktam, nagyon szívmelengető volt újra friss vendégként látni a Félvér Tábort az eperföldjeivel, na meg Mr D-vel is régen találkoztam már. :D Alig várom, hogy folytathassam az újraolvasó maratont. :D
spoiler <- egész sorozatra spoileres lehet Kedvenc idézet: It's funny how humans can wrap their mind around things and fit them into their version of reality.
Most az elmúlt évek tapasztalataiból annyira betalált ez a gondolat, hogy muszáj volt ideírnom. :)

6 hozzászólás
brigi11 P>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Óóó, hátha így tanították volna a görög mitológiát anno a suliba, biztos jobban szerettem volna. Pont ezért halogattam eddig, mert az a világ távol áll tőlem, de ez a könyv (és biztos vagyok benne most már, hogy a sorozat is) zseniális. Pedig az eleje nem tetszett, furcsa volt a stílus, Percy is csak nyafogott, aztán el kezdett harcolni, elvállalta a küldetést és ezzel kezdetét vette a kalandok sora és mind e közben megismertük (újra) a görög isteneket és mitológiát. Remekül szórakoztam,teljesen beszippantott ez a világ, nagyon várom a folytatásokat.
Percy, azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete.

kikki P>!
Rick Riordan: The Lightning Thief

Úristen. Soha nem gondoltam, hogy nekem ennyire fog tetszeni egy middle grade regény, de ezt nem tudtam letenni. Nem is igazán érződött, hogy az lenne, mert mindig volt benne valami, ami elterelte róla figyelmedet, vagy azért mert annyira érdekes volt ami éppen megtörtént vagy mert annyira vicces volt a szituáció vagy a dialógusok. Egy szóval IMÁDTAM. Szóval Vivi, nyomassuk a folytatást, de nagyon hamar, mert nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz spoiler

18 hozzászólás

Népszerű idézetek

Treacle>!

She glanced at the minotaur horn in my hands, then back at me. I imagined she was going to say, You killed a minotaur! or Wow, you're so awesome! or something like that.
Instead she said, „You drool when you sleep.”

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
medicroes>!

Look, I didn't want to be a half-blood.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
PKatica>!

”Zeus will destroy you!” she promised. ”Hades will have your soul!”
”Braccas meas vescimini!”I yelled.
I wasn't sure where the Latin came from. I think it meant ”Eat my pants!”

166. oldal

medicroes>!

Gabe scratched his double chin. „Maybe if you hurry with that seven-layer dip … And maybe if the kid apologizes for interrupting my poker game.”

Maybe if I kick you in your soft spot, I thought. And make you sing soprano for a week.

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gabe Ugliano · Percy Jackson
Julos>!

In a way, it's nice to know there are Greek gods out there, because you have somebody to blame when things go wrong.

168. oldal

Treacle>!

Hades bellowed, „Do you think I want war, godling?”
I wanted to say, Well, these guys don't look like peace activists. But I thought that might be a dangerous answer.

Kapcsolódó szócikkek: Hádész / Pluto · Percy Jackson
PKatica>!

”Another time, Athena and Poseidon competed to be the patron god for the city of Athens. Your dad created some stupid saltwater spring for his gift. My mom created the olive tree. The people saw that her gift was better, so they named the city after her.”
”They must really like olives.”
”Oh, forget it.”
”Now, if she'd invented pizza- that I could understand.”
”I said, forget it!”

157. oldal

PKatica>!

”All three of them,” Grover whimpered. ”Di immortales!”
”It's okay,” Annabeth said, obviously thinking hard. ”The Furies. The three worst monsters from the Underworld. No problem. No problem. ”

161. oldal


A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Susan Ee: Angelfall
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Alex Flinn: Beastly
Holly Black: The Cruel Prince
Colleen Houck: Tiger's Curse
Anna Banks: Of Poseidon
Becca Fitzpatrick: Crescendo (angol)
Sarah J. Maas: Heir of Fire