The ​Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians 5.) (Camp Half-Blood Chronicles 5.) 51 csillagozás

Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian

All year the half-bloods have been preparing for battle against the Titans, knowing the odds of victory are grim. Kronos's army is stronger than ever, and with every god and half-blood he recruits, the evil Titan's power only grows. While the Olympians struggle to contain the rampaging monster Typhon, Kronos begins his advance on New York City, where Mount Olympus stands virtually unguarded. Now it's up to Percy Jackson and an army of young demigods to stop the Lord of Time.

In this momentous final book in the New York Times best-selling Percy Jackson and the Olympians series, the long-awaited prophecy surrounding Percy's sixteenth birthday unfolds. And as the battle for Western civilization rages on the streets of Manhattan, Percy faces a terrifying suspicion that he may be fighting against his own fate.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789759
>!
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423101505
>!
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781423101475

4 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Grover Underwood · Fekete Péter · Hesztia · Prométheusz


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Hiába próbálkozok, nem tudnék normális értékelést írni ehhez a sorozathoz. Hét éve lettem rajongója Riordannek és Percynek, kb ennyiszer is olvastam el a könyveket, szóval totál elfogult vagyok, teljesen vak a hibáira. Emiatt szerettem meg a mitológiát. off Imádom a humort, a történeteket, a karaktereket, ezt az egész világot, amit Riordan alkotott.

Talán ez a legeslegjobb az öt rész közül és ha valaki azt mondaná, hogy válasszak egy könyvet és csak azt az egyet olvashatom el újra és újra életem végéig, akkor vagy ez lenne a válaszom, vagy a Hádész háza.

Nutellaღ__>!
Rick Riordan: The Last Olympian

WOOW! *O* Annyira imádtam, minden egyes oldalát! Szerintem méltó befejezése a sorozatnak! Nem csak maga a befejező kötetet imádtam, hanem az egész sorozatot! Nagyon szeretem, Rick Riordan stílusát, ahogyan a regényeit írja. :)
Nagyon jó volt eredeti nyelven olvasni, mintsem fordításban.
Nagyon szerettem a karaktereket, meg azt, hogy mindvégig eseménydús volt, egy percig sem unatkozhatott az olvasó.
Le a kalappal! Lenyűgöző!

brigi11 P>!
Rick Riordan: The Last Olympian

„Végre eljött, ennek is vége”

Adtam magamnak egy csillagos ötöst türelemből, mert megérdemlem, és mert egyszer sem vágtam falhoz, annak ellenére, hogy ötször, igen ötször, olvastam el ugyanazt a történetet. Na, jó, itt a végén kaptunk egy új istenséget és az eddigiek is kicsit többet voltak jelen, na, meg a szerelmesek is révbe értek, kb. ennyivel adott többet ez a rész, mint az előző. Sajnálom, de nem lettem rajongó és nyugodt szívvel köszönök el örökre Percy-től és Rick Riordantól.

WildWorld>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Alattomos egy könyv volt ez, nem nagyon hagyta magát letenni. Tekintve, hogy a kilencven százaléka egy darab gigantikus csata, nem olyan nagy csoda. Izgalmas volt, kolosszális és epic, meg közben drámai és szívfacsargató, néha még vicces is, szóval minden, ami csak kell. És bár Percy ebben a kötetben gyakorlatilag sebezhetetlenné válik, és nyilvánvalóan ő vezeti csatába az egész bagázst, mégis, a befejezés annyira nem Percy-központú, amennyire csak fel lehet vállalni, hogy a sorozat címszereplőjét kihagyjuk a buliból. Percy cselekedetei persze fontosak, de nem olyan kizárólagosan, mindenki másnak a döntései is számítanak. És ez szerintem annyira felemelő és érett írói hozzállás, én nagyon értékeltem.

Klassz utazás volt ez a sorozat, néhány meglepő pillanattal, remélem, a Heroes of Olympus is hasonló lesz.

Dia9117>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Vége van, miközben még sincs. Furcsa érzés ez. És nagyon várom, hogy elkezdhessem majd a Heroes of Olympus sorozatot újra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az alatt a sorozat alatt is meg fognak-e úgy rohanni a régi érzések, mint most, mikor az első sorozatot olvastam újra, relatíve sok év után.
Picit most félre tesszük, pihentetjük, foglalkozunk azzal, ami felhalmozódott, de tudom, hogy idén nyáron fogok én még Riordant olvasni. Annál is inkább, mert az imprintjéből is illene már felhoznom magam…

csend_zenésze>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Na, feltettük az i-re a pontot. Nagyon kiválasztottas, nagyon drámai, nagyon adrenalinnal túltelített, igazán epic. És szerencsére a befejezés pont olyan volt, hogy a hősünk nem lett még a hősebbnél-is-hős, szépen lekanyarított mindent, és pár napnyi Jackson-függőség után én is tovább tudtam állni valami másik könyvre.
Nem tudom, milyen lehet Riordan többi kötete. Lehet, hogy ugyanilyen izgalmas, de lehet, hogy olyan ezt-már-olvastam utóízű lenne. Félek az utóbbitól (meg egyébként is, túl sok nem YA-kötet várakozik a polcomon jelenleg), inkább tartogatom a kellemes utóízt még a számban, mert mégiscsak a csúcson kell abbahagyni. Aztán majd látjuk.

Mindenesetre öröm volt Percyvel végigszáguldani ezen a félvérekkel telepöttyözött világon.

art3mis>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Ez a rész is nagyon izgalmas, de másodszorra olvasva se lett a kedvencem a sorozatból. Szinte egyetlen nagy csata az egész, újabb szereplők / szörnyek / istenek se jelennek már meg, az események fele meg máshol történik, és csak Percy álmaiból ismerjük meg őket. Érdekes és szórakoztató volt ez a kötet is, csak néhol már túl kaotikusnak éreztem.

Gulo_gulo>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Érdekes volt ez a sorozat, messze nem annyira kidolgozott mint pl. a Harry Potter-sorozat (amire egyébként néha kísértetiesen hasonlít), már csak a kötetek terjedelme miatt sem, de azt hiszem, ez egyszerre előny és hátrány. A karakterek jóval kevésbé kidolgozottak és a jó oldal valószerűtlenül jó, a legtöbb szereplő kevéssé árnyalt. Az áruló-szál lezárása meg hiteltelen, ami azért meglepő, mert Riordan a korábbi kötetekben nem követett el ilyen malőröket. Örülök, hogy elolvastam és az unokaöcséimnek ajánlani fogom (egyébként is inkább az ő korosztályuknak íródott), de nem lettem fanatikus ranjongó.

zsorzset>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Nem tudom, mit vártam befejezésnek, de, mint mindig, nem azt kaptam, amit gyanítottam – és ez egyátalán nem zavart. Kíváncsian vártam, hogyan is fog lezárulni ez a nagyszerű sorozat, és tessék – tökeletes, izgalmas, kéztördelő lett. Már csak egy bajom van. Miért nincs következő rész??

Foxykahh>!
Rick Riordan: The Last Olympian

Nem volt rossz, de valami hiányzott attól függetlenül, hogy végig pörgött a befejező rész. Többet vártam, de a katarzis nem jött. Nagyon szerettem volna, ha egy kicsit lelepleződik a „világ” a halandók számára. Maradandó élményt nem szállított Riordan, de ameddig olvastam addig egész jól szórakoztam. Az elavult kötelező olvasmányokat meg cseréljék le erre, és az ehhez hasonló könyvekre már!


Népszerű idézetek

RVivi P>!

”Understand, Percy. You are refighting the Trojan War here. Patterns repeat themselves in history. They reappear just as monsters do. A great siege. Two armies. The only difference is, this time you are defending. You are Troy. And you know what happened to the Trojans, don't you?"
”So you're going to cram a wooden horse into the elevator at the Empire State Building?" I asked. ”Good luck."

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Prométheusz
Andyy>!

He sighed, not taking his eyes from the game. “Really, Peter Johnson, how long will it take for you to recognize me on sight?”
“About as long as it’ll take for you to figure out my name,” I muttered.

266. oldal, Fifteen - Chiron Throws a Party

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · Percy Jackson
Polaris>!

It’s hard to enjoy practical jokes when your whole life feels like one.

ftpetra>!

The end of the world started when a pegasus landed on the hood of my car.

(első mondat)

Andyy>!

The campers down at the volleyball pit had early ’90s hairstyles, which were probably good for keeping monsters away.

237. oldal, Fourteen - Pigs Fly

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
Cheril>!

I made an air bubble at the bottom of the lake. Our friends kept waiting for us to come up, but hey – when you're the son of Poseidon, you don't have to hurry. And it was pretty much the best underwater kiss of all time.

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
Cammie>!

With great power… comes great need to take a nap. Wake me up later.

RVivi P>!

„Hey, ugly!” Annabeth yelled. I hoped she was talking to the giant, not me.

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
Nutellaღ__>!

„Why do you need to gallop while you fly?”
"Why do humans have to sway their arms while they walk? I dunno boss, but it just feels right.”

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson
Cheril>!

I am here because when all else fails, when all the other mighty gods have gone off to war, I am all that’s left. Home. Hearth. I am the last Olympian. You must remember me when you face your final decision.


A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Return
Cassandra Clare: City of Bones
Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night
Kevin Hearne: Hounded
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Colleen Houck: Tiger's Quest
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Susan Ee: World After
Richelle Mead: Frostbite
Gena Showalter: The Darkest Kiss