The ​Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians 5.) (Camp Half-Blood Chronicles 5.) 49 csillagozás

Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian Rick Riordan: The Last Olympian

All year the half-bloods have been preparing for battle against the Titans, knowing the odds of victory are grim. Kronos's army is stronger than ever, and with every god and half-blood he recruits, the evil Titan's power only grows. While the Olympians struggle to contain the rampaging monster Typhon, Kronos begins his advance on New York City, where Mount Olympus stands virtually unguarded. Now it's up to Percy Jackson and an army of young demigods to stop the Lord of Time.

In this momentous final book in the New York Times best-selling Percy Jackson and the Olympians series, the long-awaited prophecy surrounding Percy's sixteenth birthday unfolds. And as the battle for Western civilization rages on the streets of Manhattan, Percy faces a terrifying suspicion that he may be fighting against his own fate.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789759
>!
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423101505
>!
Puffin, London, 2010
360 oldal · ISBN: 9780141321288

3 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Nutellaღ__
Rick Riordan: The Last Olympian

WOOW! *O* Annyira imádtam, minden egyes oldalát! Szerintem méltó befejezése a sorozatnak! Nem csak maga a befejező kötetet imádtam, hanem az egész sorozatot! Nagyon szeretem, Rick Riordan stílusát, ahogyan a regényeit írja. :)
Nagyon jó volt eredeti nyelven olvasni, mintsem fordításban.
Nagyon szerettem a karaktereket, meg azt, hogy mindvégig eseménydús volt, egy percig sem unatkozhatott az olvasó.
Le a kalappal! Lenyűgöző!

>!
brigi11 P
Rick Riordan: The Last Olympian

„Végre eljött, ennek is vége”

Adtam magamnak egy csillagos ötöst türelemből, mert megérdemlem, és mert egyszer sem vágtam falhoz, annak ellenére, hogy ötször, igen ötször, olvastam el ugyanazt a történetet. Na, jó, itt a végén kaptunk egy új istenséget és az eddigiek is kicsit többet voltak jelen, na, meg a szerelmesek is révbe értek, kb. ennyivel adott többet ez a rész, mint az előző. Sajnálom, de nem lettem rajongó és nyugodt szívvel köszönök el örökre Percy-től és Rick Riordantól.

>!
RVivi P
Rick Riordan: The Last Olympian

Ez a könyv többszöri olvasás után is ugyanolyan izgalmas és ugyanúgy imádom. *.*
Mikor először olvastam, szinte kikészített az elején, hogy nem tudtam mi az a nagyon veszélyes terv. És az egész könyv egyszerűen olyan, amit nem tudsz letenni, mert muszáj tudnod, hogy mi fog történni. Szinte biztos vagyok benne, hogy a beteges kategóriába tartozik, ha valaki befejez egy könyvet és rögtön újrakezdi. :D
A kedvenc isteneim közé tartozik ezután Hesztia is és eleve oda tartozik Poszeidón. Annyira imádom, mikor Percy-vel találkoznak, vagy csak simán beszélgetnek. Azért látszik rajta, hogy szereti Percy-t. Bár őt ki nem? :D A végére Luke-ról is jobb véleményem van, de eléggé sajnáltam szerencsétlent. Hermészt pedig még jobban, mert spoiler
Ezt a részt olvastam a legtöbbször és biztos, hogy még fogom is.

>!
WildWorld
Rick Riordan: The Last Olympian

Alattomos egy könyv volt ez, nem nagyon hagyta magát letenni. Tekintve, hogy a kilencven százaléka egy darab gigantikus csata, nem olyan nagy csoda. Izgalmas volt, kolosszális és epic, meg közben drámai és szívfacsargató, néha még vicces is, szóval minden, ami csak kell. És bár Percy ebben a kötetben gyakorlatilag sebezhetetlenné válik, és nyilvánvalóan ő vezeti csatába az egész bagázst, mégis, a befejezés annyira nem Percy-központú, amennyire csak fel lehet vállalni, hogy a sorozat címszereplőjét kihagyjuk a buliból. Percy cselekedetei persze fontosak, de nem olyan kizárólagosan, mindenki másnak a döntései is számítanak. És ez szerintem annyira felemelő és érett írói hozzállás, én nagyon értékeltem.

Klassz utazás volt ez a sorozat, néhány meglepő pillanattal, remélem, a Heroes of Olympus is hasonló lesz.

>!
csend_zenésze
Rick Riordan: The Last Olympian

Na, feltettük az i-re a pontot. Nagyon kiválasztottas, nagyon drámai, nagyon adrenalinnal túltelített, igazán epic. És szerencsére a befejezés pont olyan volt, hogy a hősünk nem lett még a hősebbnél-is-hős, szépen lekanyarított mindent, és pár napnyi Jackson-függőség után én is tovább tudtam állni valami másik könyvre.
Nem tudom, milyen lehet Riordan többi kötete. Lehet, hogy ugyanilyen izgalmas, de lehet, hogy olyan ezt-már-olvastam utóízű lenne. Félek az utóbbitól (meg egyébként is, túl sok nem YA-kötet várakozik a polcomon jelenleg), inkább tartogatom a kellemes utóízt még a számban, mert mégiscsak a csúcson kell abbahagyni. Aztán majd látjuk.

Mindenesetre öröm volt Percyvel végigszáguldani ezen a félvérekkel telepöttyözött világon.

>!
art3mis
Rick Riordan: The Last Olympian

Ez a rész is nagyon izgalmas, de másodszorra olvasva se lett a kedvencem a sorozatból. Szinte egyetlen nagy csata az egész, újabb szereplők / szörnyek / istenek se jelennek már meg, az események fele meg máshol történik, és csak Percy álmaiból ismerjük meg őket. Érdekes és szórakoztató volt ez a kötet is, csak néhol már túl kaotikusnak éreztem.

>!
Keir
Rick Riordan: The Last Olympian

Remek lezárása a sorozatnak, ez volt a legjobb része is, végig tele akcióval, nincs egy unalmas oldal sem. Ahol kell ott vicces, máskor érzelmes, és még így második olvasásra is végig rágtam a körmöm, hogy vajon mi lesz Percyvel, a többi félvérrel, Kronosszal, Blackjackkel (istenem, ő favorit lesz egy életre), meg mindenkivel. Úgyhogy jó kis befejező rész volt.

>!
Gulo_gulo
Rick Riordan: The Last Olympian

Érdekes volt ez a sorozat, messze nem annyira kidolgozott mint pl. a Harry Potter-sorozat (amire egyébként néha kísértetiesen hasonlít), már csak a kötetek terjedelme miatt sem, de azt hiszem, ez egyszerre előny és hátrány. A karakterek jóval kevésbé kidolgozottak és a jó oldal valószerűtlenül jó, a legtöbb szereplő kevéssé árnyalt. Az áruló-szál lezárása meg hiteltelen, ami azért meglepő, mert Riordan a korábbi kötetekben nem követett el ilyen malőröket. Örülök, hogy elolvastam és az unokaöcséimnek ajánlani fogom (egyébként is inkább az ő korosztályuknak íródott), de nem lettem fanatikus ranjongó.

>!
zsorzset
Rick Riordan: The Last Olympian

Nem tudom, mit vártam befejezésnek, de, mint mindig, nem azt kaptam, amit gyanítottam – és ez egyátalán nem zavart. Kíváncsian vártam, hogyan is fog lezárulni ez a nagyszerű sorozat, és tessék – tökeletes, izgalmas, kéztördelő lett. Már csak egy bajom van. Miért nincs következő rész??

>!
Foxykahh
Rick Riordan: The Last Olympian

Nem volt rossz, de valami hiányzott attól függetlenül, hogy végig pörgött a befejező rész. Többet vártam, de a katarzis nem jött. Nagyon szerettem volna, ha egy kicsit lelepleződik a „világ” a halandók számára. Maradandó élményt nem szállított Riordan, de ameddig olvastam addig egész jól szórakoztam. Az elavult kötelező olvasmányokat meg cseréljék le erre, és az ehhez hasonló könyvekre már!


Népszerű idézetek

>!
Andyy

He sighed, not taking his eyes from the game. “Really, Peter Johnson, how long will it take for you to recognize me on sight?”
“About as long as it’ll take for you to figure out my name,” I muttered.

266. oldal, Fifteen - Chiron Throws a Party

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · Percy Jackson
>!
Andyy

The campers down at the volleyball pit had early ’90s hairstyles, which were probably good for keeping monsters away.

237. oldal, Fourteen - Pigs Fly

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Cammie

With great power… comes great need to take a nap. Wake me up later.

>!
Polaris 

It’s hard to enjoy practical jokes when your whole life feels like one.

>!
ftpetra

The end of the world started when a pegasus landed on the hood of my car.

(első mondat)

>!
Cheril

I made an air bubble at the bottom of the lake. Our friends kept waiting for us to come up, but hey – when you're the son of Poseidon, you don't have to hurry. And it was pretty much the best underwater kiss of all time.

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Ninácska P

Everybody was patting Nico on the back, complimenting him on his fighting. Even the Ares kids thought he was pretty cool. Hey, show up with an army of undead warriors to save the day, and suddenly you’re everybody’s best friend.

>!
Cheril

I found myself staring at her, which was stupid since I’d seen her a billion times. Still, she seemed so much more mature. It was kind of intimidating. I mean, sure, she’d always been cute, but she was starting to be seriously beautiful.

>!
Polaris 

I don’t recommend shadow travel if you’re scared of:
a) The dark
b) Cold shivers up your spine
c) Strange noises
d) Going so fast you feel like your face is peeling off
In other words, I thought it was awesome.


A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Sins of the Night
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Richelle Mead: Frostbite
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Susan Ee: World After
Kevin Hearne: Hounded
Gena Showalter: The Darkest Kiss
Kerstin Gier: Dream a Little Dream