The ​House of Hades (The Heroes of Olympus 4.) (Camp Half-Blood Chronicles 9.) 52 csillagozás

Rick Riordan: The House of Hades Rick Riordan: The House of Hades Rick Riordan: The House of Hades Rick Riordan: The House of Hades Rick Riordan: The House of Hades Rick Riordan: The House of Hades

At the conclusion of The Mark of Athena, Annabeth and Percy tumble into a pit leading straight to the Underworld. The other five demigods have to put aside their grief and follow Percy's instructions to find the mortal side of the Doors of Death. If they can fight their way through the Gaea's forces, and Percy and Annabeth can survive the House of Hades, then the Seven will be able to seal the Doors both sides and prevent the giants from raising Gaea. But, Leo wonders, if the Doors are sealed, how will Percy and Annabeth be able to escape?
They have no choice. If the demigods don't succeed, Gaea's armies will never die. They have no time. In about a month, the Romans will march on Camp Half-Blood. The stakes are higher than ever in this adventure that dives into the depths of Tartarus.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
598 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781368051712
>!
720 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423146773
>!
Puffin, London, 2013
604 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780141339184

4 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Hazel Levesque · Jászon Grace · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Piper McLean · Frank Csang · Kalüpszó · Árész / Mars


Kedvencelte 15

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Arwen 
Rick Riordan: The House of Hades

"Ez lett a kedvenc részem, pont azért, mert a nagy része Tartaroszban játszódott. Élethű volt, nagyon jól visszaadta a fojtogató, kilátástalan hangulatot. Na, meg a kalandok, amiket átéltek még nehezebbek voltak, hiszen egyrészről csak ketten harcoltak (legalábbis az elején), másrészről pedig a szörnyek itt még erősebbek. Sok új karaktert megismerhettünk, volt, akinek örültek Percyék, mint például Bob és Damasen, de volt, akinek nem annyira… mint például Nyx, az éjszaka istennője. Percabeth már eddig is rendkívül jó páros volt, itt viszont még inkább összekovácsolódtak.

Amit imádtam még, hogy Niconak nagyobb szerep jutott, mint az eddigiekben, hiszen ő vezeti a többieket Görögországba. Nagyon szimpatikus lett, bár eddig is szerettem, de az ebben a könyvben lévő fordulat miatt egyszerűen kedvenccé nőtte ki magát."
Bővebben: http://apenchantforfantasy.blogspot.hu/2018/05/the-hous…

>!
budvigszandi P
Rick Riordan: The House of Hades

Jelenlegi álláspontom szerint ez a sorozat eddigi legjobb része. Sőt, az egész Percy Jackson történelem és a világmindenség legjobb könyve. Teljesen le vagyok taglózva.
A keserűség és kilátástalanság tökéletes egyensúlya a már megszokott humorral. Nem egyszer könnyeztem be és nevettem fel. Nem egyszer hasadt meg a szívem és dobogott gyorsabban az izgalomtól. Nem is igazán találom a megfelelő szavakat, amivel leírhatnám az érzelmeimet.
Nagyon durva, milyen jellemfejlődésen megy keresztül egy-két szereplő és mik történnek velük. Mitológiából természetesen most sem volt hiány, egyre érdekesebb dolgokat tudok meg. Így már a hatalmas görög eposzok nélkül is műveltnek érzem magamat. :D
A stílusról, humorról és a zsenialitásról nem is érdemes szót ejtenem. Úgyis tudja mindenki, miről beszélek. :D

Ezek csak azoknak, akik olvasták:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

1 hozzászólás
>!
abstractelf 
Rick Riordan: The House of Hades

Minden Rick Riordan könyv olvasásánál megállapíthatom, hogy mennyire szeretem az írót. Kivételes érzékkel játszadozik a kedvenc szereplőimmel (és ezáltal az érzelmeimmel is), majd meg sem próbálja játszani az ártatlant. (Elég csak a mostani rész dedikációiját megnézni.)

The House of Hades lett a kedvenc könyvem a sorozatból, úgy érzem, mostanra állt össze minden. Ezért, illetve az olvasási élményért adtam meg ennek a résznek az öt csillagot. Remekül szórakoztam, teljesen belefeledkeztem az olvasásba. Rick Riordan ráadásul itt jó pár komoly témát is elővett. Ugyan csak a felszínüket karcolgatta, mégis felhívta rájuk a figyelmet.

Mivel a regény aspektusáról csak áradozni tudnék, ezért inkább nézzük meg azt a pár elemet, ami elvett a tökéletességből.

A szereplők karakterfejlődése. Természetesen fontos elem volt, hogy szembenéztek a félelmeikkel, és sokaknál természetesnek érződött a karakterfejlődésük, de néhány szereplőnél úgy hatott, mintha egy Pokemon fejlődött volna tovább.

Néhány gonosz szereplő lerendezése és a befejezés. spoiler

Összesítve azonban ezek nem vettek el annyit az élményből. Kiváló negyedik rész lett, és alig várom, hogy sort kerítsek a sorozatzáróra!

>!
Vicky3 
Rick Riordan: The House of Hades

Elképesztő módon kíváncsi voltam már erre a részre, hisz hahó, Percy-ék Tartaroszba kerültek! Én pedig már alig vártam, hogy Riordan bácsi a szokásos stílusában bemutassa nekem ezt a hátborzongató helyet. És nem is csalódtam, eddig ez a rész tetszett a legjobban a sorozatból.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2016/01/rick-ri…

>!
Dia9117
Rick Riordan: The House of Hades

Bizonyos körülmények miatt olyan szinten darabokban olvastam el ezt a könyvet, hogy már most megért az újraolvasásra.
Amúgy imádtam. Az egészet, de főleg a Percy-Annabeth, illetve a Leo jeleneteket.
Leo… Lassan jobban odavagyok a kölyökért, mint Percy-ért. És ez nagy szó. Szurkolok neked, Leo

13 hozzászólás
>!
Arianrhod MP
Rick Riordan: The House of Hades

Eddig ez a rész tetszett a legjobban, végre képet kaphatunk a „rossz” oldalon harcolók gondolatairól, érzéseiről is. Itt már kiderül, hogy minden éremnek két oldala van. Végre közelebb kerülnek az olvasóhoz az „emberibbé” váló szereplők, a jó már nem arannyal-ezüsttel csillógó abszolút jó, a rossz pedig nem éjsötét abszolút gonoszság. A legkedvesebb szereplőim a renegát szörnyetegek, a titán és az óriás, akik a Tartarosz mélyén tengetik végtelen napjaikat, és a napról, zöld mezőkről, és a csillagos égről álmodnak.

>!
Lahara ISP
Rick Riordan: The House of Hades

Komolyan, nem találok (dicsőítő) szavakat! Itt teljesedett ki igazán ez a soknézőpontos mesélési mód, imádtam. Nagyon jó volt látni, hogy ki hogyan is áll mindenhez hozzá, imádtam a Leós részeket, a Percy-Annabeth (Percabeth) és a Hazel-es részeket. És Bobot. Pozitívum, hogy Frank végre előkerült a hátsó sorból, mert szerintem egy jó darabig ő volt a hetedik kerék, nem pedig Leo.
A könyv humora továbbra is megfogott, és biztos, hogy többször néztem hülyének, amikor csak úgy felnevettem olvasás közben.
A Tartaroszos részek… hű. Na, ott sosem tudtam csak úgy letenni.

Az lemaradt, hogy Octaviant párszor orrba gyűrtem volna…

>!
art3mis
Rick Riordan: The House of Hades

Nagyon élveztem ezt a kötetet is, talán jobban is, mint az előzőt – persze ebben benne van, hogy egyből a harmadik rész után ovlastam, nem egy éves kihagyással :)
Örültem, hogy Percy és Annabeth nagyobb szerepet kaptak, mint korábban, mostanra viszont már kezdem egészen megkedvelni a többieket is. Nem lehet könnyű ilyen szép egyenletesen elosztani a nézőpontokat úgy, hogy mindenki pont jókor kerüljön sorra :D Talán ez volt ebben a sorozatban az első kötet, amikor nem éreztem, hogy az új szereplők csak kiegészítésként vannak a többiek mellett (mert ki akarna Jászonról olvasni, ha ott van percy és Annabeth és Nico…? :D), hanem valóban mindenkinek fontos szerepe és saját története is volt – és rengeteget fejlődtek is a karakterek az eleje óta :)

>!
FitzwilliamDarcy667
Rick Riordan: The House of Hades

Wow…mármint WOW! Az előző rész befejezése után várható volt, hogy nagyot fog szólni a következő rész, de erre nem számítottam. Az a sokszor poénos hang és lendület most sehol nincs és nagyon passzol ehhez a részhez. Percy és Annabeth történetszálán annyi csavar van, hogy több már nem fért rá azért nem csavarta tovább Riordan. Végre minden szereplő hasznos volt és csinált is valamit, még Piper is. A szereplők se csak úgy továbbléptek, hogy na ez is megvolt, következő rész, hanem cipelik magukkal a súlyokat, amiket felszedtek itt-ott. spoiler

>!
Keir
Rick Riordan: The House of Hades

Hosszú olvasás volt, viszont megérte, nagyon jó kis rész lett, talán az eddigi legjobb a sorozatban. A karakterek is hatalmasat fejlődtek, Niconak nagyon örültem, bár kicsit fáj a szívem, amiért elmerülni látszik a Nico-Leo shipem, egyébként viszont egy tömény akció az egész. Kíváncsi vagyok, hogyan zárja le Riordan papa a sztori végét, szurkolok, hogy senki ne haljon meg.


Népszerű idézetek

>!
valdezier

Keep climbing, he told himself.
Cheeseburgers, his stomach replied.
Shut up, he thought.
With fries, his stomach complained.

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Fyndra

‘We’ve arrived,’ Leo announced. ‘Time to Split.’
Frank groaned. ‘Can we leave Valdez in Croatia?’

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Leo Valdez
>!
Fyndra

‘So … you made an exact replica of my favourite outfit. Did you, like, google me or something?’

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
>!
valdezier

„I, uh… used to play this stupid card game when I was younger. Mythomagic. The katobleps was one of the monser cards.”
Frank blinked. „I played Mythomagic. I never saw that card.”
„It was in the Africanus Extreme expansion deck.”
„Oh.”
Their host cleared his throat. „Are you two done, ah, geeking out, as they say?”
„Right, sorry.” Nico muttered.

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Nico di Angelo
>!
valdezier

Nico looked around in panic. „I-I had the weirdest nightmare about popcorn.”

Kapcsolódó szócikkek: Nico di Angelo
>!
Fyndra

We serve the bitter and the defeated, said the arai. We serve the slain who prayed for vengeance with their final breath. We have many curses to share with you. (…)
‘I appreciate the offer,’ he said. ‘But my mom told me not to accept curses from strangers.’

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Cheril

“Stupid rock gods!” Leo yelled from the helm. “That's the third time I've had to replace that mast! You think they grow on trees?”
Nico frowned. “Masts are from trees.”

I. Hazel

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez · Nico di Angelo
>!
budvigszandi P

„Annabeth?” Percy said again. „You're planning something. You've got that I'm-planning-something look.”
„I don't have an I'm-planning-something look.”
„Yeah, you totally do. Your eyebrows knit and your lips press together and – ”
„Do you have a pen?” she asked him.
„You're kidding, right?” He brought out Riptide.

171. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Fyndra

‘The Death Mist is not for helping!’ Akhlys shrieked. ‘It shrouds mortals in misery as their souls pass into the Underworld. It is the very breath of Tartarus, of death, of despair!’
‘Awesome,’ Percy said. ‘Could we get two orders of that to go?’

352. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
csillagka P

“We could go by sea” Hazel suggested. “Sail around the southern tip of Italy.”
“That's a long way” Nico said. “Plus we don't have…” His voice cracked. “You know… our sea expert, Percy.”
The name hung in the air like an impending storm.

I. Hazel

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Nico di Angelo · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

The Heroes of Olympus sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Derek Landy: Skulduggery Pleasant
Holly Black – Cassandra Clare: The Silver Mask
Christopher Paolini: Eragon (angol)
Ransom Riggs: Hollow City
J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Roshani Chokshi: Aru Shah and the End of Time
Jessica Townsend: Nevermoor (angol)
Pierdomenico Baccalario: The Door to Time
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)
Victoria Schwab: The Archived