The ​Hammer of Thor (Magnus Chase and the Gods of Asgard 2.) 43 csillagozás

Rick Riordan: The Hammer of Thor Rick Riordan: The Hammer of Thor Rick Riordan: The Hammer of Thor

The second book in the Magnus Chase and the Gods of Asgard trilogy.

Thor’s hammer is missing again. The thunder god has a disturbing habit of misplacing his weapon – the mightiest force in the Nine Worlds – but this time the hammer isn’t just lost. It has fallen into enemy hands. If Magnus Chase and his friends can’t retrieve the hammer quickly, the mortal worlds will be defenseless against an onslaught of giants. Ragnarok will begin. The Nine Worlds will burn. Unfortunately, the only person who can broker a deal for the hammer’s return is the gods’ worst enemy, Loki – and the price he wants is very high.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423163381
>!
Penguin, London, 2017
496 oldal · ISBN: 9780141342566
>!
528 oldal · ASIN: B0169FUXIS

3 további kiadás


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Annabeth Chase · Magnus Chase · Thor · Alex Fierro · Hearthstone · Samirah al-Abbas · Blitzen · Heimdall · Amir Fadlan · Sif


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

Vicky3 P>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Riordan mindig visszaadja a hitem, hogy lehet ésszel is middle grade és YA könyveket írni, anélkül, hogy feltétlen intellektuálisan visszamaradottnak néznénk a célközönséget. Mindezt persze úgy, hogy attól még a célkorosztály nyelvén beszél, az ő problémáik kerülnek előtérbe – még ha közben Netflix-függő istenekkel, mérges valkűrökkel és beszélő kardokkal is vannak körülvéve – és számukra nyújt szórakozást egy kis ismeretterjesztéssel vegyítve. Épp ezért tudom még én is mindig élvezni a regényeit, mindig feltöltődök az olvasása után, mert hiába kalauzol el egy mitológiai világba, a szereplői hús vér tizenévesek, életszagú problémákkal és olyan szintű diverzitással, hogy öröm olvasni. Mindenki találhat kötődési pontot a regényeiben, amik jelenleg vagy az életének egy bizonyos szakaszával rezonálnak, így közel kerülve a történethez. Én is gyakran fogom a fejem, hogy te jó isten, én is pont ilyen voltam tizenévesen, én is voltam ilyen kínos, vagy éppen én is éreztem magam ilyen elveszettnek az életben.

És az a zárás: spoiler

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/04/magnus…

9 hozzászólás
Arianrhod P>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Nagyon kedvelem Riordan alkotásait, díjazom a humorát – általában, – lenyűgöz, ahogy a fantáziája dolgozik a „hozott anyagból”. De azért már mindent az én torkomon se lehet lenyomni!

Rick, ez volt a könyveid közül az egyik legrosszabb, legalábbis nekem nem tetszett, se a koncepció, se az erőltetett humor, és még kevésbé az a koncepciótlan idétlenkedés, amivé kedvenc sagáimat, nem is beszélve még kedvencebb mítikus lényeimet degradáltad! Heimdallt pedig soha nem fogom megbocsátani, talán tenném, ha azt gondolnám, hogy azért tetted ezt vele, mert nem érted a lényeget. De sajnos tudom, mert elárultad magad, hogy igenis érted, így viszont azt is elárultad, hogy már nem az írás, a mese öröméért adod ki a könyveidet, hanem mert sikert és pénzt hoz, ha lealacsonyítod és kiforgatod a mesét az alulművelt olvasóid tetszésére.. Egy kelta bárd veszett el benned, és számomra örökre… Fáj a dolog.

Előtte, hogy a kezembe kaparintottam volna a rég várt folytatást Riordan népszerű mítosz-népszerűsítésnek szánt újabb ifjúsági fantázia-sorozatának, olvastam egy nálunk alig ismert, klasszikus brit szerző trilógiáját. Alan Garner után ez a szörnyedvény illúzióromboló volt, kezdetlegesnek és művinek hatott, tele olyan szövegekkel, amiket még ebben a műfajban sem tartok jó stílusnak. Az első könyv még eredeti volt, és mulatságos, még a nevetségessé tett északi istenek és halhatatlan hősök is valahogy eleinte jól adaptálták magukat a világomba. De már ott is zavartak dolgok, amik itt most teljesen kiborítottak. Lehet újramesélni mindent, kell is, és nincs is más út, ahogy Garner fogalmazott, eredeti mese nincs, mindig van egy előző változat. De azért van egy határ, ami után a mese már nem tölti be azt a funkcióját, amit hivatott, és nekem itt nem töltötte be. Sőt…

Amikor először olvastam Rick Riordantól, a Percyt, természetesen, eleinte mérgesített, és bosszantott is, de a zsenije vitathatatlan volt. Azután a lelkesedése a téma iránt elkapott, és a könyvei színvonala is egyre jobb lett. Imádtam, amikor végre áttért az egyiptomiakra, és abban a trilógiában igazán nagyot alkotott.

Aztán visszatért a görögökhöz, és kifigurázta Apollót… Még azt is megbocsájtottam, ahogy valamennyire túltettem magam azon, hogy idiótát csinált Dionüszoszból. De Heimdallt és Odint, na azt nem tudom elnézni! Ami sok, az sok. Értem én, hogy szórakoztatni kell az ifjúságot, hogy rávegyük az olvasásra a tanulni vágyókat. De ezzel? Mit tanul ebből, az erőszakon kívül, bárki? Nem, az északi mitológia, ahogy a többi se, nem erről szól. Hülyeségre meg minek oktatni, az jön magától, ahogy nap mint nap tapasztalhatni.

Úgyhogy most pihenésképpen, és kulturált szórakozási célzattal Tolkient, Alan Garnert, Gravest és sagákat fogok olvasni! Heimdall legyen veled, Rick! Reméljük, ő nem annyira bosszúálló, mint a panteonja egyéb tagjai. És nem csodálkoznék, ha most bosszút esküdne…

5 hozzászólás
RVivi P>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Na hát én most fogom hibernálni magam a harmadik részig. Mi a fene volt ez a végén? Csak így, beköpni egy ilyen dolgot és befejezni a könyvet? Nem hiszem eeeel, pont ilyenkor kell nekem is befejezni a második részt, mikor még nincs harmadik… spoiler
Ez az olvasásom most elég érdekes volt, 11 napig tartott. És most nem tudom, hogy átkozzam a világot, mert eddig tartott befejeznem vagy köszönjem meg, hogy ennyivel is kevesebbet kell várnom a kövi részre.
De hogy mondjak már valamit a könyvről is. Meglep még bárkit is, ha RR könyvre azt mondom, hogy imádom? Nem hiszem. De azért elmondom kb 11-12-szer is. Mert imádooom.
Olyan jó, hogy Magnus és Annabeth rokonok, így legalább belekeveredhetnek a görögök is ebbe a sorozatba is. Folyamatosan pörög, még éjjel kettőkor is megvan az a tudat, hogy én ezt nem tehetem le, hisz még van 100 oldal! Aztán egy kisebb szívroham, mikor apu megáll mögöttem és megkérdi, hogy miért nem alszok még. Megtörtént, tegnap. :D Annyira megszerettem a szereplőket is már. Magnus, Alex Fierro, Hearth… Egyre többet tudunk meg róluk, szóval egyre jobban imádjuk őket. Remélem, nem lettem skizofrén és más is így van vele. :D
Ja, és a végén van egy plusz Percys 20-25 oldalas valami, amit még nem olvastam el, de tuti jó.
Ui.: Elolvastam a kis Percys részt. Semmi extra, de Percy van benne. :D És kicsit fura volt, hogy Apollo összekeveri Grover szülinapját Percyével. Mikor mind tudjuk, mi történt Percy szülinapján… :D

budvigszandi P>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

A második részt is igazán élveztem. Ritka, hogy hangosan felnevetek könyvön, de most sikerült. :D A cselekmény itt is rengeteg izgalmat és érdekes mitológiai információt tartogat, nagyon jó volt olvasni. A szereplőkről még többet megtudtam, és még jobban hozzám nőttek, beleértve Alexet is. Kedvenc részeim közé tartoznak a Hearth-ról szóló fejezetek. A konklúzió pedig nagyon kíváncsivá tett. Teljesen beleszoktam ebbe a világba, és nehéz lesz jövő októberg várni. :( Nagyon hiányozni fognak a szereplők és a hotel. Come, The Ship of the Dead!

Beatrice8>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Ugyanúgy imádtam, mint az elsőt, csak itt az újdonság varázsát felváltotta az a jó érzés, hogy ismerem őket illetve fantasztikus új szereplőnk Alex Fierro. Róla már hallottam véletlenül korábban. Az elején pár dolgot rosszul tippeltem meg vele kapcsolatban, de hamar tisztázódtak a félreértéseim. Nagyon érdekes volt róla olvasni, hiszen ilyen karakterről még nem olvastam. “‘She it is! (…) I mean, she she is’” Mire már pont megszoktam, hogy spoiler! Elfogadom én meg tök érdekes de argh idegesítő hogy mindig képzelhetem el újra. A végére elég jól belejöttem. :D Benne rengeteg a potenciál remélem a következőben még többet szerepel. Shippelem spoiler.
I-má-dom ezeket a fejezetcímeket! Csak néhány gyönygszem:
I Am Saved from Certain Death by Being Killed
Should I Be Nervous that the Pilot Is Praying?
In Case of Demonic Possession, Please Follow Illuminated Signs to the Nearest Exit
Somewhere Over the Rainbow, There's Some Messed-Up Stuff Going On
De az összes többi is haláli, néha szó szerint :D.
Magnust imádom. Szerintem készen állok arra merész kijelentésre, hogy ugyanannyira szeretem már, mint Percyt. A legtöbb dologban különböznek, de vannak közös tulajdonságaik és én a köztük lévő különbségek és hasonlóságokkal együtt is egyformán imádom őket. Magnus nem az a hős típus. Ezt be is vallja. És szegénynek igaza van, nem az ő terepe a harc. Én ezért is imádom! Egy kis változatosságot hoz a tökéletesen harcoló, bátor és rettenthetetlen karakterek közé. Ő is bátor szó se róla, csak másképp… Közelebb áll így a karaktere hozzánk átlagemberekhez.
A humort lassan meg se fogom említeni, mert ez csak természetes egy Rick Riordan könyvnél, hogy hangosan nevessek folyamatosan rajta :D De úgy érzem ez mégse lenne fair, hiszen haalmas szerepe van abban, hogy ennyire imádom. Így jártatok hát, újra és újra meghallgathatjátok tőlem, hogy milyen vicces. :D
Amir jó srác remélem minden összejön nekik Sammel :)).
Az előző részben Blitz most Hearth kapott nagyobb szerepet háttértörténet terén. Szegény :(
El se kezdem sorolni, mi minden van ebben a könyvben. Minden! Szórakoztató, könnyed és komoly, rendkívül humoros, változatos, egyedi, izgalmas, magába szippant és nem ereszt! És mindent imádok! Oké? Legyen elég ennyi és siess, olvasd el az első részt!
Várom, hogy az utolsónak is nekikezdhessek. :))

Morcant>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Mindenképpen jobban élveztem, mint az első részt! Nem tudom, miért, talán azért, mert már ismerős(ebb) vagyok a világban, vagy pedig azért, mert sokkal inkább érdekelt ennek a kötetnek a cselekménye, mint az elsőnek. Imádtam a karaktereket, és egy pillanatig nem unatkoztam. Ráadásul még egy új szereplőt is megismerhettem, Alexet, aki egy nagyon érdekes és komplex személyiség, alig várom, hogy még többet olvashassak róla, és nagyon sajnálom, hogy ez nem egy pentalógia, hanem csak egy trilógia, ugyanis még nem állok készen arra, hogy elengedjem őket.

Egy dolog idegesített csupán, ez pedig Heimdall ábrázolása. Az első részben se voltam elragadtatva attól, ahogy jellemezte Thort, de azzal még úgy-ahogy megbarátkoztam. Egy selfie mániás istenség viszont több a soknál, ő az én szememben egy tekintélyt parancsoló, szigorú entitás, Riordan azonban nevetség tárgyává tette.

Ennek ellenére nem vontam le semennyit, mivel az élvezeti faktort nem csökkentette.

wisegirl>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Oké ezt is imádtam *-* fordítsák le magyarra, mert ezt mindenkinek olvasnia kell
Szerintem nem sok könyvben van ilyen színes szereplőgárda. De éppen emiatt különleges és egyedi. És végre egy middle grade könyv, ami nem a megszokott „straight white” karakterekkel dolgozik persze, ez nem ritka a szerzőnél, de annyira örülök neki, hogy nem nézi hülyének a fiatalabb korosztályt és van gender-fluid és muszlim karakter is sok YA könyv is csak a fehér, mintaamerikai szereplőkkel dolgozik
A pörgés most is ott van és megyek a harmadik részért!

nem tartozik az értékeléshez, de októberben megkapom a gyönyörű amerikai kiadást*-*

Alice_and_the_White_Rabbit>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Újabb Magnus *-* Nem tudom mit tudnék még hozzáfűzni… Rick bácsi újabb remek könyve bla, bla, bla :D Ugyan már, hiszen aki elolvassa úgy is tudja miért olvassa nem? Van értelme értékelést írni? Nincs XD
Óriások, Loki, hibbant rohangálás, némi törilecke,…Alex ().
Szóval van itt minden mint a cirkuszban :D

Disha>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Hűha. Jó sok minden történt Bostonban. A cselekmény egy percre sem ült le, szegény hőseinkkel mindig történt valami. Mire befejeztem, én is úgy éreztem magam, mintha lefutottam volna egy maratont, pedig „csak” olvastam.
Itt most nem kaptunk olyan rálátást mindegyik főbb szereplőre, mint ahogy az első kötetben. Ellenben Sam és Hearth karakteréről igen sokat megtudtunk. Örülök, hogy Sam vallása is jobban előtérbe került, számomra újabb perspektívát adott Riordan világához.
Hearth pedig… *sóhaj* Örülök, hogy az elfek világa nem olyan, mint amilyennek a legtöbb fantasy-ben leírják spoiler, hanem szinte ugyanolyan, mint az embereké, kicsit eltorzítva. Ferde tükröt mutat a mi valóságunknak, mert bizony a liberális, ám igencsak épségista 21. században is sokan gondolják azt, hogy a fogyatékosság egy hiba, egy átok, ami rossz, aminek nem szabadna léteznie.
És új szereplőnk: Alex! Akkora a hype körülötte, hogy tartottam az első találkozástól. De végül is nem csalódtam. Azért várom, hogy jobban megismerhessem a következő kötetben.
Öt csillag, de bevallom, az első kötet jobban tetszett. Talán legjobban a we-are-a-familyspoiler-feeling hiányzott.

Dia9117>!
Rick Riordan: The Hammer of Thor

Újraolvasás után:
A korábban leírtakhoz csak annyit, hogy újraolvasva, és rögtön az első rész után sokkal érthetőbb a történet. Nem egészen mellék megjegyzés: Sokkal jobban imádom Alex Fierrot, mint amennyire emlékeztem rá, pedig az sem volt semmi.

A történet egyébként nekem egy darabig egészen kusza volt. Valószínűleg azért, mert tényleg nagyon-nagyon gyorsan olvastam. Adott egy esküvő, amit meg akarunk akadályozni, de van egy fegyver, amit csak akkor szerezhetünk meg, ha az a házasság megtörténik. Közben van, aki hülyére vesz minket, de pont nem az, akitől számítunk rá, mert ő jót akar nekünk… szóval MIVAN?! Aztán persze a történet végére minden kisimul, és megoldódik. Ahogy azt kell. Viszont ugye Rick könyveiben visszatérő elem, hogy nem a happy end-ért kell izgulni, hanem azon kell tátania a száját az olvasónak, ahogy eljutunk addig a happy end-ig. Most is így volt. És nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy szerettem ezt a történetet úgy, ahogy volt.


Népszerű idézetek

bubblejoo>!

Annabeth smiled. „I don't know the ocean very well, but my boyfriend does. I think it's time you met Percy.”

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
RVivi P>!

'Otis' I said.
'Shhh,' he said. 'I'm incognito. Call me… Otis.'
'I'm not sure that's how incognito works, but okay.'

5. oldal

RVivi P>!

According Annabeth, our family, the Chases, had some sort of special appeal to the ancient gods. Maybe it was our winning personalities. Maybe it was our brand of shampoo. Annabeth's mom, the Greek goddess Athena, had fallen in love with her dad, Frederick. My dad, Frey, had fallen in love with my mother, Natalie. If somebody came up to me tomorrow and told me – surprise! – the Aztec gods were alive and well in Houston and my second cousin was the granddaughter of Quetzalcoatl, I would totally believe them. Then I would run screaming off a climb into Ginnungagap.

39. oldal

2 hozzászólás
Dia9117>!

'You invented the selfie stick,' Alex said. 'I was wondering who to blame for that.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Fierro
RVivi P>!

I'd even had a mind-melting conversation with my cousin Annabeth about the Greek gods who hung out in New York and made her life difficult. Apparently North America was lousy with ancient gods.

4. oldal

bubblejoo>!

Another Viking pro tip: If Heimdall offers to drop you somewhere, say NO!

Kapcsolódó szócikkek: Heimdall
bubblejoo>!

Annabeth was there before me, standing on the platform in jeans and sandals and a long-sleeved purple shirt with a laurel-wreath design and the letters SPQR: UNR.

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
áfonyamuffin>!

'Like my moms used to say-'
'Moms, plural?' Amir asked.
'Yeah. I was born of nine mothers.'
'How-?'
'Don't ask. It's a pain on Mother's Day. Nine different phone calls. Nine flower bouquets. When I was a kid, trying to cook nine breakfasts-in-beds… oh, man!'

250-251. oldal

bubblejoo>!

„You know what?” Alex stretched. „I'm just going to lie down over here and not kill anybody annoying, okay?” He lay on his back on the Bifrost, stuck out his arms, and leisurely waved them through the light, making rainbow angels.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Fierro
bubblejoo>!

Hearthstone ran up next, smiling faintly and waving both palms in the ASL gesture for Yay! For Hearth, this was the equivalent of ecstatic fanboy screaming.

Kapcsolódó szócikkek: Hearthstone

A sorozat következő kötete

Magnus Chase and the Gods of Asgard sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki's Wolves
Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Peter Lerangis: The Colossus Rises
Victoria Schwab: City of Ghosts
Neil Gaiman: Neverwhere
Derek Landy: Dark Days
Victoria Schwab: The Archived
Roshani Chokshi: Aru Shah and the End of Time