The ​Demigod Files (Percy Jackson and the Olympians) (Camp Half-Blood Chronicles) 58 csillagozás

Rick Riordan: The Demigod Files Rick Riordan: The Demigod Files Rick Riordan: The Demigod Files

The Demigod Files is a collection of stories by Rick Riordan published on February 10, 2009. It is a companion book to the main series, Percy Jackson and the Olympians. It contains three short stories, titled Percy Jackson and the Stolen Chariot, Percy Jackson and the Bronze Dragon, and Percy Jackson and the Sword of Hades. It also contains a preview of The Last Olympian. Additional contents include interviews with some of the campers, a picture of Annabeth's trunk, a map of Camp Half-Blood, and various crossword puzzles and other activities. It is set between the fourth book, The Battle of the Labyrinth, and the fifth book, The Last Olympian.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Puffin, London, 2010
176 oldal · ISBN: 9780141939247 · ASIN: B0033806MI
>!
Puffin, Anglia, 2010
172 oldal · ISBN: 9780141331461
>!
Puffin, Great Britain, 2009
172 oldal · ISBN: 9780141329505

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Clarisse La Rue · Charles Beckendorf


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Morcant>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Azért kezdtem el olvasni, mert kellett valami, ami lefoglal, amíg nem tudtam hozzáférni a The Blood of Olympushoz, és az egyik novella benne van a 4. részben bónuszként. Aztán a többit is elolvastam, de a legkedvencebb az lett, amit elsőként olvastam, a The Sword of Hades. Örültem, hogy többet megtudtam Bobról, és hogy végre Hadest is “láthattam”. Ebben a novellában a három főisten gyermekei mennek együtt küldetésre, azaz Thalia, Percy és Nico. Természetesen imádtam az összes interakciót, bár furcsa volt Percy szemszögének változása, ugyanis ez még jóval korábban íródott, a PJ sorozat utolsó része előtt. Sokkal gyermekibb, kevésbé érettebb, mint az új sorozatban. A cselekmény nagyon izgalmas, végig izgultam és nevettem. Ez a novella abszolút 5 csillagos volt.
A másik kettő azonban nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet. Persze szerettem őket, hiszen mégiscsak Percy, de nem dobtam el az agyam. A The Stolen Chariotban Percy segít Clarisse-nek, a The Bronze Dragonban meg feltűnik egy sokaknak már ismerős bronzsárkány.
Szóval összességében aranyos kis kötet volt, de azért annyira nem nyűgözött le.

Beatrice8 P>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Avagy hogyan csökkentsük gyorsan az olvasatlan könyvek listáját? Menjünk rá a rövidekre! Ezzel foglalatoskodtam múlt héten suli után, ő volt az első alanyom.
Jó volt kicsit visszacsöppenni a Percy Jackson és az Olimposziak világába, de fura is, mert ez már olyan rég volt! Nekem Percy már lassan az egyetemet kezdi, itt meg főleg az első történetben még csak pár éve jött rá, hogy félvér.
A legjobban az utolsó sztori tetszett, az a leghiánypotlóbb. Csak néztem a Hádész házában, hogy honnan a francból ismerheti Percy ezt a Bob-ot? Elfelejtettem valamit(nem lenne csoda)? De nem, tényleg nem olvastam eddig az ő történetét.
Beckendorf-os történet azért tetszett, mert Percybeth, azért nem, mert szomorú az Utolsó olimposzi fényében.
Összegezve vicces volt, de csak pár jobban/kevésbé fontos novella egy kötetben, meg egyéb dolgok, amiknek számomra már nincs aktualitása. :D

RVivi P>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Tudjátok, mi a legjobb, ha valaki nem akarja végigolvasni az összes könyvet, de nagyon Percy Jacksont akar olvasni? Ez. A. Könyv.
Ezek a rövid kis novellák valami eszméletlen jók. Az egyik novellával, a The Sword of Hades-szel pedig már a Hádész házából is minden érthető.

budvigszandi>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Már régen olvastam Percy-ről, úgyhogy ideje volt kézhez venni ezt a kis novelláskötetet. Mindegyik kis történetnek megvolt a maga varázsa, jó érzés volt kicsit visszatérni Percy világába. Nekem volt szerencsém a The Sword of Hades-hez már korábban, az angol nyelvű The House of Hades végén, ami akkoriban nagyon jól jött, hiszen fogalmam sem volt, ki az a Bob…
Szokás szerint humoros, Rick bácsis volt, de nem annyira sikerült lenyűgöznie, habár ezt nem is vártam. Ha valakinek hiányzik egy kis Percy Jackson-feeling, és időhiányban nem akar egy sorozat-újraolvasásba belevágni, arra a célra tökéletes.

Imagine>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Jujjj….ez nagyon jó volt. Jó volt ezt olvasni hogy megtudhatuk hogy a hőseink mivel töltik az évüket. Áttudta adni az előző részek hangulatát.

Chris_Q>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Kiegészítő kötet a Percy Jackson-sorozathoz, a 4. és az utolsó rész között jelent meg, a történet is akkor játszódik. Három novellát tartalmaz, emellett kis interjúkat a főszereplőket, térképet a Félvér Táborhoz, összefoglalót a görög istenekről és feladataikról, illetve egyéb kis kedvességeket, pl. egy képet Annabeth utazóbőröndjének tartalmáról vagy a sorozathoz kapcsolódó keresztrejtvényt. Magához a főtörténethez nem adott hozzá olyan értelemben, hogy nem változtatott egyik novella sem a sorozat menetén, de talán pont ezért volt őket olyan kellemes olvasni, hogy nem tudtam, nincs ennek nagyon tétje, így csak kényelmesen elmerülhettem ebben a kis szeretett világban. Az interjúk mind nagyon viccesek voltak, abszolút tükrözték a szereplők jellemét. Tetszett, hogy a sorozathoz szinte nélkülözhetetlen információkat, amik a könyvek során felbukkantak, egyben összeszedte (pl. az istenek feladatait vagy a tábor térképét), így emiatt nemcsak pár kedves történet, amit a rajongók a következő rész megjelenéséig olvashattak, hanem tényleg a szó szoros értelmében kiegészítő kötet, és még olyan szempontból is nagyon jó, hogy ha valakinek éppen nincs kedve/ideje újraolvasni az egész sorozatot, mégis hiányzik neki az istenek világa, akkor tökéletes, rövid kis hiánypótló.

2 hozzászólás
Cammie>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Ide kellene valami? O.o
Talán az, hogy „Oh, Rick bácsi, megint olyan nagyszerű voltál!” ??
Vagy inkább az, hogy: Ez a könyv kész! Minden, és minden benne volt, aminek benne kellett. És annyira de annyira kellett már ez nekem. Pont azon a héten nem kaptam meg a „PJO-adagomat”, és igazából már attól kezdtem tartani, ha még egy hetet túl kell élnem anélkül, hogy valami Pj-related dolgot lássak, olvassak, szívjak magamba, elvonási tüneteim lesznek, és az egész durvább lesz, mint szokott. De szerencsére ott volt ez a szépség :3

1 hozzászólás
Avely>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Nagyon szórakoztató volt. Olvasása közben tűnt fel, hogy a magyar fordítás ugyanolyan jól tükrözi az egész sorozat hangulatát, mint az angol változata.

Via_AF I>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Egyetlen baj van ezzel a könyvvel: szörnyen rövid >.< Bírtam volna még pár száz oldalon át:) Amúgy mind a három novella hozta a várt színvonalat. Nevettem, izgultam, jó volt.

Fyndra>!
Rick Riordan: The Demigod Files

Lehetetlen alak vagyok, mostanság minden sorozatba össze-vissza olvasok bele, pedig régen takarosan, sorban haladtam mindennel. A Villámtolvaj után erősen pihentettem ezt a Percy Jackson-dolgot, mert nem igazán jött be, aztán ez került a kezem ügyébe, és tettem még egy próbát. Érdekes mód egész jól működött. Jobban, mint a regény. Most már csak arra kéne rájönnöm, hogy azért, mert kevesebb az infó (mármint magukban a novellákban), vagy mert több a poén (a regényben kevesebbet éreztem), mert emészthetőbb a cselekmény (bár így is paródiába illően sok az "égi jel"), vagy egyéb oka volt. Lehet, hogy csak folytatom ezt Percy Jackson-szériát, aztán majd meglátom. Ez az extrakötet nem volt rossz.


Népszerű idézetek

Polaris>!

Hades is best known for the romantic way he won his wife, Persephone. He kidnapped her.

zsebibaba007>!

'Hey, Seaweed Brain.’
‘Will you stop calling me that?’
She knows I hate that name, mostly because I never have a good comeback. She’s the daughter of Athena, which doesn’t give me a lot of ammunition. I mean, ‘Owl-head’ and ‘Wise Girl’ are kind of lame insults.
‘You know you love it.’

The bronze dragon

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
zsebibaba007>!

You’ve been known to call Percy ‘Seaweed Brain’ from time to time. What’s his most annoying quality?

Annabeth: Well, I don’t call him that because he’s so bright, do I? I mean he’s not dumb. He’s actually pretty intelligent, but he acts so dumb sometimes. I wonder if he does it just to annoy me. The guy has a lot going for him. He’s courageous. He’s got a sense of humour. He’s good-looking, but don’t you dare tell him I said that.

Where was I? Oh yeah, so he’s got a lot going for him, but he’s so… obtuse. That’s the word. I mean he doesn’t see really obvious stuff, like the way people feel, even when you’re giving him hints and being totally blatant. What? No, I’m not talking about anyone or anything in particular! I’m just making a general statement. Why does everyone always think… agh! Forget it.

Interview with Annabeth

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Via_AF I>!

'Who?' I asked. Then I ran her through with my sword. Note to self: if you vapourize monsters, they can't answere your questions.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
Via_AF I>!

Her grey eyes sparkled under the helmet. Her blonde ponytail curled around one shoulder. It was hard for anyone to look cute in combat armour, but Annabeth pulled it off.

zsebibaba007>!

Name: CLARISSE
Gender: Female (ish)
Age: I’m too scared to ask.
Quote: Hey, Prissy (aka Percy), get ready to be pulverized!
Location: Camp Half-Blood, Long Island, New York
Body type: Big and ugly and real mean-looking.
About Clarisse: I’m gonna give you a massive heads-up here. All you need to know about Clarisse is that her father is Ares. Who’s he? Only the GOD OF WAR!

Percy Jackson's Inner Circle

Kapcsolódó szócikkek: Clarisse La Rue
zsebibaba007>!

Annabeth is not somebody you want as an enemy.

The bronze dragon

zsebibaba007>!

‘She likes you, man.’
‘Sure,’ I muttered. ‘She likes me for target practice.’
‘Nah, they always do that. A girl starts trying to kill you, you know she’s into you.’
‘Makes a lot of sense.'

the bronze dragon

Kapcsolódó szócikkek: Charles Beckendorf · Percy Jackson
Polaris>!

‘He’s handy with zombie crowds,’ Thalia admitted. ‘Think I’ll take him along next time I go to the shopping mall.’

Chris_Q>!

He's courageous. He's got a sense of humor. He's good-looking, but don't you dare tell him I said that.

Interview with Annabeth Chase, Daughter of Athena

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Percy Jackson and the Olympians sorozat · Összehasonlítás
Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki's Wolves
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Mike Grinti – Rachel Grinti: Claws
Eoin Colfer: Artemis Fowl (angol)
A. F. Steadman: Skandar and the Unicorn Thief
Derek Landy: Dark Days
Terry Pratchett: Wings
Jacob Grey: The Swarm Descends
Lili St. Crow: Strange Angels
Catherynne M. Valente: The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making