A ​Vesperek támadása (A 39 kulcs 11.) 52 csillagozás

Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

A tizennégy éves Amy Cahill és az öccse, Dan, azt hiszi, visszatérhetnek régi életükhöz, miután megtalálták a családi hatalmat rejtő 39 Kulcsot. De tévednek. Ugyanis az árnyékban ott lapulnak veszélyes ellenségeik, a Vesperek, akiket semmi nem állít meg abban, hogy megszerezzék a Kulcsokat. Négy remek író állt össze, hogy felfedje a Vesperek és a Cahillek között dúló ötszázéves, titkos háborút. A Vesperek támadnak, és a világ végveszélyben. Készüljetek! Jönnek a Cahillek a Vesperek ellen!

Eredeti mű: Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: Vespers Rising

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991343 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Grace Cahill · Damien Vesper · Gideon Cahill


Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

>!
Adrirawia
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Furcsa volt, bár fel sem tűnt volna, hogy mindig más író írta a történetet, ha nincs odabiggyesztve a nevük az oldal szélére.
Istenem, annyira jó volt olvasni Gideon és Olivia gyermekeiről! Hogy mennyire fájt Lukenak, amit a testvérei mondtak…és mennyire fájdalmas volt az elválás…
Damien Vesper… Pfuj. Csak ennyit tudok róla mondani. Gyűlölöm. Ha ő nincs, lehet, nem így alakult volna a történelem ( a könyvbeli persze). De annyira egy undorító személyiség. Nem tudom megsajnálni. Egyik szempontból sem. Ha véletlen lefordítják a következő köteteket, és visszatér még a visszatekintésben… hát… nem fogom kedvenc szereplőként viszont látni.
Madeleine története… Gyönyörű. Amyt véltem benne látni, később Grace-ben is ezt a határozottságot láttam. Le se tagadhatnák az ősüket. Bátorság, merészség. Megvolt benne rengeteg dolog. És meglepődtem, hogy Lukenak már gyereke volt… És hogy Luke milyen. Őt sajnálom. Nem gonosz, vagy rosszfiú. Csupán ilyen a természete… Amit felerősített a szérum.
Grace… de jó volt róla is olvasni. Hogy tényleg Amy csupa a nagyanyja. És hogy mennyire szomorú az ő története is.
Aztán jön Amy és Dan története. Csodás. Új izgalmak, megint benne vannak a slamasztikában.
Összességében nem hittem volna, hogy lehet fokozni azt amit az előző 10 könyvben olvashattam, de lehet. Most nem csak az van, hogy félre akarják söpörni őket, hogy világhatalomra jusson az egyik ág. Most egy másik család akarja őket valóban eltenni láb alól. Kell nekik a spoiler , nem tudom mi okból még, hogy mibe fog beilleszkedni, de kell nekik. És itt képesek bármire. Tényleg bármire.
Remélem, hogy a közeljövőben megfog érkezni a fordítás, mert szerintem lenne rá igény.

>!
Fairy
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Ez a rész is nagyon jó volt.
Bepillantást nyerhettük a kezdetek kezdetére.
Jó volt megismerni az ősi Cahill családot.
Grace gyerekkori énje a kalandjai és ahogyan igazi Cahill lesz belőle nagyon tetszett.
Amy és Dan imádom őket, most egy spoiler keresnek és védenek meg a Vesperektől.
Vajon mi a gyűrű titka?
spoiler

>!
nagara
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Elég nehezen küzdöttem át magam rajta. Amennyire érdekelt ez az utolsó plusz történet, akkorát csalódtam benne. Kezdődött az ősi Gideon szállal, majd a Madeleine, Grace és az Amy – Dan vonalon sem lett jobb a történet. Túlzásnak éreztem egy csomó eseményt, míg az előző köteteknél valahogy nem volt ilyen érzésem… Szóval, nekem e kötet nélkül sokkal jobb lett volna, s most ezzel az érzéssel zárom ezt a sorozatot… :(

>!
kte
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

A sorozat tizenegyedik része nem követi időrendben az előzőeket, inkább egyféle visszatekintés, a múlt bemutatása, megismertetése.
Az első részben megismerkedünk Gideon Cahill-lel és barátjával, majd ellenfelével Damien Vesperrel. Összefutunk Gideon négy gyermekével és feleségével, mielőtt szétesik a család. Kapunk újabb információkat a szérumról is.
A második részben a legkisebb lány, Madeleine életének egy részét követjük és megismerjük célját, hogy egyesítse a családot.
A harmadik részben Grace Cahill-lel találkozunk gyermekkorában, amikor elkezd igazi Cahill-ként viselkedni.
Végül a negyedik részben visszatér Amy és Dan is és egy újabb rejtélyes és veszélyes családi örökség kerül a kezükbe.
Az indítás meglehetősen erős: „Damien Vesper tervei között aznap nem szerepelt gyilkosság.” Később voltak részek, amik nem kötöttek le annyira, de többnyire izgalmas volt. Legjobban a Grace-ről szóló rész tetszett. A második részben pedig Luke fia, Winthrop nagy csirkefogó! :)

>!
altagi P
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Szerettem ezt a sorozatot, és ha megjelennek magyarul a kapcsolódó sorozatok, garantáltan lecsapok rájuk. spoiler
Ez a rész mondjuk annyira nem varázsolt el, mint az eddigiek, néhol a fordítás fájt, néhol meg a következetlenségek. De mindezektől függetlenül nagyon izgalmas és kalandos történetet kaptam, Amy és Dan nem hazudtolták meg magukat.
Szintén nagyon tetszett, hogy időben annyira messziről indít a történet, hogy végre „megismerkedhettünk” a Cahill család eredetével is. A fiatal Grace hőstette(i) is nagyon várt epizódok voltak részemről, mert az öreglány nagyon belopta magát a szívembe.
A különböző írók saját stílusa nagyon érezhető a fejezetekben, és ettől csak jobb lett ez a kötet. :)

>!
Camelia
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

És vége! :( Egyszerűen nem hiszem el hogy vége lett ennek a jó kis sorozatnak, és nem akarják lefordítani a többi részét.
Ebben a részben talán nem volt annyi izgalom, meg rejtélyek, ez inkább történelmibb volt. Sokat megtudhattunk a Cahill család történetéről, és hogy miért állnak örökös viszontagságban a Vesperekkel. És sajnáltam hogy mivel nem akarják lefordítani a többi részt ezért nem is fogjuk megtudni hogy mi lesz a gyűrűvel, a háborúval. Őszintén szólva én azt sem tudom miért olyan értékes az a gyűrű, de lehet ám hogy ezt leírta csak én vagyok olyan hülye hogy ez nem tűnt fel.
Összességében ez egy jó sorozatnak mondható. Ha ajánlanom kéne akkor minden 10-12 éves gyereknek nagyon ajánlom főleg a kalandozni vágyóknak :)

>!
anesz P
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

A sorozat lezárása talán a legjobb a jellemek tekintetében. 4 idősíkot látogatunk meg. Gideon és gyermekeinek a veszekedését és az egész hajsza kezdetét, aztán Madeleine-el a madrigál ág kialakulását, Grace fiatalkorát és elköteleződését és Dan – Amy újabb kalandját. Én is sajnálom, hogy a többi részt nem fordítják le, mert itt csak éppen belekóstólunk a dolgokba. Madeleine és Grace története abszolút kiemelkedik a könyvből. Szimpatikusak, bár kicsit sem hasonlítanak egymáshoz. Mindezeket a töredékeket pedig összekötik a Vesperek, akikről nem sokat tudunk meg, de elég vérszomjasaknak és erőszakosnak tűnnek, akárcsak az ősük.
Összességében nagyon jó kis sorozatot sikerült az alkotóknak összehozniuk. A közös munkára és az ötletelésre azért kíváncsi lettem volna. :-))

>!
vöri P
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Bőven ez volt a legérdekesebb kötet – végre megismerhettük a kezdeteket, egészen az 1500-as évek elejéig, majd aztán visszatérve napjainkba Amyhez és Danhez, akik nem túl meglepő módon nem sokáig élvezhették a kulcshajhászás utáni nyugalmat, újabb életveszélyes helyzetekbe kerülnek. Átvezető kötet ez a következő sorozathoz (Cahills vs Vespers), amitől ugyan tartok egy kicsit, nehogy az akció végleg átvegye az uralmat a nyomozás izgalma felett, de ettől függetlenül kíváncsian várom a folytatást, remélem magyarul is olvasható lesz. Ez még mindig egy nagyon ötletes sorozat, amit szívesen nyomnék 11-13 éves gyerek kezébe, legyen az akár fiú, akár lány.

>!
Egyiptom_Hercege
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Csak azért 4 csillag, mert 39 Kulcs.
Ja, meg Grace Cahill miatt, aki talán az egyetlen jó pont volt a könyvben. Meg persze az ő része.
Bár én ezt nem igazán tekintem a sorozat 11dik részének, picit szentséggyalázásnak érzem.
Csalódtam ebben a könyvben.
Nem kicsit…

>!
Naniii
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Élvezetes olvasmány.
Hálás voltam az íróknak az előzmények ismertetéséért. A múlt szálai sokkal jobban lenyűgöztek, mint Amy és Dan napjainkban. Az utolsó rész is izgalmas volt, de Dan nem sziporkázott. Kevesebb volt a poén hiányzott Nelly.
Én azt hittem a 10. könyvvel vége ezt pedig csupán kiegészítésnek gondoltam. Kíváncsi leszek végül mi lesz a sorozatból és hány rész lesz. Azt pedig csak remélni tudom a könyvek mennyisége nem megy a minőség rovására.


Népszerű idézetek

>!
RVivi 

-Nekem nem kell látnom – morogta a pilóta. – Olga tudja az utat.
-Vicces név egy repülőgépnek – jegyezte meg Grace. -A feleségéről nevezte el?
-A puskámról.
A lány rámeredt.
-Maga a puskájáról nevezte el a repülőt?
-Jó fegyver volt.

142. oldal

>!
Camelia

Az idő lelassult, ami gyakran megtörténik – ezt Dan tapasztalatból tudta – ,ha az ember a levegőben tartózkodik. De mire Fiske autójának motorháztetején becsapódtak (hopp egy kis horpadás), és Dan letépte az egyik ablaktörlőt, hogy fegyvernek használhassa (talán nem volt a legjobb ötlet, de vegyük figyelembe hogy improvizálnia kellett), Ijesztő Harley már meg is fordult, és lendületes mozdulatokkal, de egyáltalán nem sietősen elindulta a motorja felé a bőrcsizmájában. Felvette a sisakját, megigazította a szemüvegét és visszatért a forgalomba, ahol az autók közt kanyarogva úgy tűnt el a dugóban, mint a pára.

183. oldal

3 hozzászólás
>!
RVivi

Adok egy tanácsot, meg egy kalácsot, amit megoszthatsz az unokáiddal is: ne bízz senkiben!

140. oldal

>!
Adrirawia

De egyvalamiben nagyon mellélőttek. Elfelejtették, hogy milyen unalmas tud lenni az unalom.

176. oldal

>!
Razuberii

Damien elmosolyodott. Aznap nem tervezte, hogy megöl valakit, de tudta, hogy az életben a legfontosabb a rugalmasság.
-Kísérd be! – parancsolta.

3. oldal

>!
kte

A fiú előrelendült, egyik kezével kihúzta Mary gallérját, a másikkal belecsúsztatta a gőtét. Mielőtt eltűnt volna a finom selymek és csipkék között, a kis állat szeme ijedten villant.
Mary hercegnő sikítása zene volt füleinek.

74-75. oldal, Madeleine Caahill 1526

>!
Amy_Cahill

Jeges szél, nulla fok.
Kipipálva.
Mocskos hókupacok a járdán.
Kipipálva.
Holnap matekdoga.
Kipipálva.
Készülés: nulla.
Kipipálva.
Társadalomismeret unalomfoka a tízes skálán: tízes.
Kipipálva. ( Egy nagy sóhajjal.)
Dan Cahill állapota: normális!

175. oldal, Amy és Dan Cahill napjainkban

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
>!
Naniii

Magányos farkas lett, ami egy középiskola mikrovilágában egyet jelentett, azzal, hogy elindult a lúzerség felé vezető lejtőn.

178. oldal Amy és Dan Cahill najainkban


Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Mark Twain: Tom Sawyer / Huckleberry Finn
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Paolini: Örökség
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Rebecca Carmi: Ausztrál expedíció
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Meindert DeJong: Kerék az iskolán
Trenton Lee Stewart: Fordul a kocka