A ​Vesperek támadása (A 39 kulcs 11.) 96 csillagozás

Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

A tizennégy éves Amy Cahill és az öccse, Dan, azt hiszi, visszatérhetnek régi életükhöz, miután megtalálták a családi hatalmat rejtő 39 Kulcsot. De tévednek. Ugyanis az árnyékban ott lapulnak veszélyes ellenségeik, a Vesperek, akiket semmi nem állít meg abban, hogy megszerezzék a Kulcsokat. Négy remek író állt össze, hogy felfedje a Vesperek és a Cahillek között dúló ötszázéves, titkos háborút. A Vesperek támadnak, és a világ végveszélyben. Készüljetek! Jönnek a Cahillek a Vesperek ellen!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
keménytáblás · ISBN: 9789633991343
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991343 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Grace Cahill · Damien Vesper · Gideon Cahill


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Adrirawia>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Furcsa volt, bár fel sem tűnt volna, hogy mindig más író írta a történetet, ha nincs odabiggyesztve a nevük az oldal szélére.
Istenem, annyira jó volt olvasni Gideon és Olivia gyermekeiről! Hogy mennyire fájt Lukenak, amit a testvérei mondtak…és mennyire fájdalmas volt az elválás…
Damien Vesper… Pfuj. Csak ennyit tudok róla mondani. Gyűlölöm. Ha ő nincs, lehet, nem így alakult volna a történelem ( a könyvbeli persze). De annyira egy undorító személyiség. Nem tudom megsajnálni. Egyik szempontból sem. Ha véletlen lefordítják a következő köteteket, és visszatér még a visszatekintésben… hát… nem fogom kedvenc szereplőként viszont látni.
Madeleine története… Gyönyörű. Amyt véltem benne látni, később Grace-ben is ezt a határozottságot láttam. Le se tagadhatnák az ősüket. Bátorság, merészség. Megvolt benne rengeteg dolog. És meglepődtem, hogy Lukenak már gyereke volt… És hogy Luke milyen. Őt sajnálom. Nem gonosz, vagy rosszfiú. Csupán ilyen a természete… Amit felerősített a szérum.
Grace… de jó volt róla is olvasni. Hogy tényleg Amy csupa a nagyanyja. És hogy mennyire szomorú az ő története is.
Aztán jön Amy és Dan története. Csodás. Új izgalmak, megint benne vannak a slamasztikában.
Összességében nem hittem volna, hogy lehet fokozni azt amit az előző 10 könyvben olvashattam, de lehet. Most nem csak az van, hogy félre akarják söpörni őket, hogy világhatalomra jusson az egyik ág. Most egy másik család akarja őket valóban eltenni láb alól. Kell nekik a spoiler , nem tudom mi okból még, hogy mibe fog beilleszkedni, de kell nekik. És itt képesek bármire. Tényleg bármire.
Remélem, hogy a közeljövőben megfog érkezni a fordítás, mert szerintem lenne rá igény.

2 hozzászólás
Camelia>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

És vége! :( Egyszerűen nem hiszem el hogy vége lett ennek a jó kis sorozatnak, és nem akarják lefordítani a többi részét.
Ebben a részben talán nem volt annyi izgalom, meg rejtélyek, ez inkább történelmibb volt. Sokat megtudhattunk a Cahill család történetéről, és hogy miért állnak örökös viszontagságban a Vesperekkel. És sajnáltam hogy mivel nem akarják lefordítani a többi részt ezért nem is fogjuk megtudni hogy mi lesz a gyűrűvel, a háborúval. Őszintén szólva én azt sem tudom miért olyan értékes az a gyűrű, de lehet ám hogy ezt leírta csak én vagyok olyan hülye hogy ez nem tűnt fel.
Összességében ez egy jó sorozatnak mondható. Ha ajánlanom kéne akkor minden 10-12 éves gyereknek nagyon ajánlom főleg a kalandozni vágyóknak :)

5 hozzászólás
GytAnett>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Sajnálom, hogy most már tényleg vége a sorozatnak. Az előző részt már lezártnak lehetett érezni, nem is igazán értettem, hogy minek még a folytatás. Olvasás után viszont azt mondom, hogy megérte, mert még jobban megismerhettük a Cahillek világát. Visszamentünk egészen az 1500-as évekig, amikor elindult ez az egész. Az elején egy kicsit kétségbe is estem, hogy hová tűnt Amy és Dan? Belőlük tényleg nem fogok kapni? Aztán gyorsan rájöttem, hogy ez a kötet négy részre van osztva. A kezdet és a folytatás. Érdekes volt olvasni, hogy hogyan indult el a 39 kulcs rejtélye.
A kedvenc részem Grace története volt. Azt már korábban is le lehetett szűrni, hogy kemény volt a nagyi, de hogy már tizenhárom évesen is?! Komolyan, felnéztem rá. :)
Ez egy olyan történet, amit igazából a végtelenségig lehet folytatni, mert szerintem ennek a küzdelemnek soha nem lesz vége, de ez így jó. spoiler
Az biztos, hogy ez egy olyan sorozat, amit aztán bátran a gyerekeim kezébe merek majd adni, mert sokat lehet belőle tanulni, meg egy hihetetlen jó kis kalandregény az ifjúságnak. Még én is élveztem őket felnőttként. :D

Fairy>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Ez a rész is nagyon jó volt.
Bepillantást nyerhettük a kezdetek kezdetére.
Jó volt megismerni az ősi Cahill családot.
Grace gyerekkori énje a kalandjai és ahogyan igazi Cahill lesz belőle nagyon tetszett.
Amy és Dan imádom őket, most egy spoiler keresnek és védenek meg a Vesperektől.
Vajon mi a gyűrű titka?
spoiler

1 hozzászólás
nagara>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Elég nehezen küzdöttem át magam rajta. Amennyire érdekelt ez az utolsó plusz történet, akkorát csalódtam benne. Kezdődött az ősi Gideon szállal, majd a Madeleine, Grace és az Amy – Dan vonalon sem lett jobb a történet. Túlzásnak éreztem egy csomó eseményt, míg az előző köteteknél valahogy nem volt ilyen érzésem… Szóval, nekem e kötet nélkül sokkal jobb lett volna, s most ezzel az érzéssel zárom ezt a sorozatot… :(

annasimple >!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Nem hiszem el hogy vége.. ez egy olyan sorozat, amit bátran ajánlanék a fiatalabb korosztálynak, hiszen nem tud unalmas lenni.
Ebben a részben már nem az akcióé a főszerep, de azért most is kapunk belőle egy kisebb adagot, azt is inkább a könyv második felében. Itt inkább a történelmi részek voltak előtérben, már ami az első felét illeti. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ennyire leköt majd, pedig így volt. Jó volt elmerülni kicsit a Cahill család múltjában, szívesen olvastam volna még többet erről az időszakról. Ami igazán szíven ütött az Luke kiközösítése volt. Nagyon sajnáltam, hogy a saját családja ennyire elutasító vele szemben, felfogni sem bírtam. Érdekes volt olvasni, hogy ő hogyan élte ezeket meg.
Viszont sok kérdésem megválaszolatlan maradt, amikre nem is kapok válaszokat, hacsak angolul el nem olvasom a többi részt.

Oláh_Zita P>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Négy író, négy külön történet. Ami mégis összefonódik. Nekem Korman novellája tetszett a legjobban. A sztori végéhez értünk, legalábbis, ami a magyar kiadást jelenti, még jó, hogy tudok a folytatásért nyúlni, különben morcos lennék…

altagi P>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Szerettem ezt a sorozatot, és ha megjelennek magyarul a kapcsolódó sorozatok, garantáltan lecsapok rájuk. spoiler
Ez a rész mondjuk annyira nem varázsolt el, mint az eddigiek, néhol a fordítás fájt, néhol meg a következetlenségek. De mindezektől függetlenül nagyon izgalmas és kalandos történetet kaptam, Amy és Dan nem hazudtolták meg magukat.
Szintén nagyon tetszett, hogy időben annyira messziről indít a történet, hogy végre „megismerkedhettünk” a Cahill család eredetével is. A fiatal Grace hőstette(i) is nagyon várt epizódok voltak részemről, mert az öreglány nagyon belopta magát a szívembe.
A különböző írók saját stílusa nagyon érezhető a fejezetekben, és ettől csak jobb lett ez a kötet. :)

Panni777 P>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Kicsit erőltetettnek éreztem ezt az összeállítást, három részből állt: a Cahill-család története, Grace gyermekkora és utána Amy és Dan történetének folytatása. Jobb lett volna, ha csak az utóbbi van benne és kicsit többet kapunk, mert szerintem kiegészítő kötetként simán elment volna kicsit részletesebben az 1-2. történet, mert sokmindent elmesélt viszonylag kis terjedelemben. Mondjuk valószínűleg a kiegészítő köteteket viszont nem vettem volna a kezembe.
Kicsit soknak éreztem a következetlenséget a történetekben, illetve a karakterek szerintem sokszor olyasmit műveltek, ami egyáltalán nem illett hozzájuk, de a történetben szükség volt arra a cselekedetre és kész. Tudom, nem felnőtteknek szól, a kaland a lényeg, abban viszont most is bővelkedett a kötet, szóval nem panaszkodom. 12 éves kortól simán ajánlom ezt a sorozatot, bár lehet, hogy már 10-11 éveseknek is, gyerekfüggő. :)

Aaron24 P>!
Rick Riordan – Peter Lerangis – Gordon Korman – Jude Watson: A Vesperek támadása

Sajnáltam, hogy a 2 harmadában nem Amyről és Danról szólt. Egyébként izgalmas! :D


Népszerű idézetek

RVivi P>!

-Nekem nem kell látnom – morogta a pilóta. – Olga tudja az utat.
-Vicces név egy repülőgépnek – jegyezte meg Grace. -A feleségéről nevezte el?
-A puskámról.
A lány rámeredt.
-Maga a puskájáról nevezte el a repülőt?
-Jó fegyver volt.

142. oldal

RVivi P>!

Adok egy tanácsot, meg egy kalácsot, amit megoszthatsz az unokáiddal is: ne bízz senkiben!

140. oldal

Camelia>!

Az idő lelassult, ami gyakran megtörténik – ezt Dan tapasztalatból tudta – ,ha az ember a levegőben tartózkodik. De mire Fiske autójának motorháztetején becsapódtak (hopp egy kis horpadás), és Dan letépte az egyik ablaktörlőt, hogy fegyvernek használhassa (talán nem volt a legjobb ötlet, de vegyük figyelembe hogy improvizálnia kellett), Ijesztő Harley már meg is fordult, és lendületes mozdulatokkal, de egyáltalán nem sietősen elindulta a motorja felé a bőrcsizmájában. Felvette a sisakját, megigazította a szemüvegét és visszatért a forgalomba, ahol az autók közt kanyarogva úgy tűnt el a dugóban, mint a pára.

183. oldal

3 hozzászólás
Adrirawia>!

De egyvalamiben nagyon mellélőttek. Elfelejtették, hogy milyen unalmas tud lenni az unalom.

176. oldal

Razuberii>!

Damien elmosolyodott. Aznap nem tervezte, hogy megöl valakit, de tudta, hogy az életben a legfontosabb a rugalmasság.
-Kísérd be! – parancsolta.

3. oldal

kte P>!

A fiú előrelendült, egyik kezével kihúzta Mary gallérját, a másikkal belecsúsztatta a gőtét. Mielőtt eltűnt volna a finom selymek és csipkék között, a kis állat szeme ijedten villant.
Mary hercegnő sikítása zene volt füleinek.

74-75. oldal, Madeleine Caahill 1526

Amy_Cahill>!

Jeges szél, nulla fok.
Kipipálva.
Mocskos hókupacok a járdán.
Kipipálva.
Holnap matekdoga.
Kipipálva.
Készülés: nulla.
Kipipálva.
Társadalomismeret unalomfoka a tízes skálán: tízes.
Kipipálva. ( Egy nagy sóhajjal.)
Dan Cahill állapota: normális!

175. oldal, Amy és Dan Cahill napjainkban

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
Naniii>!

Magányos farkas lett, ami egy középiskola mikrovilágában egyet jelentett, azzal, hogy elindult a lúzerség felé vezető lejtőn.

178. oldal Amy és Dan Cahill najainkban

Regina_Toth>!

Én leszek az egyik – mondta Nellie- Szörnyű lesz három napot Costa Ricán dögleni, de tudjátok mit, skacok? Értetek mindent megteszek.

192. oldal - A Veszperek támadása (Könyvmolyképző, 2014)


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Mark Twain: Tom Sawyer / Huckleberry Finn
Scott Westerfeld: Behemót
Christopher Paolini: Örökség
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Theodore Taylor: A homokzátony
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Rebecca Carmi: Ausztrál expedíció
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Trenton Lee Stewart: Fordul a kocka