Percy ​Jackson's Greek Heroes (Camp Half-Blood Chronicles) 6 csillagozás

Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes

Who ​cut off Medusa's head? Who was raised by a she-bear? Who tamed Pegasus? It takes a demigod to know, and Percy Jackson can fill you in on the all the daring deeds of Perseus, Atalanta, Bellerophon, and the rest of the major Greek heroes. Told in the funny, irreverent style readers have come to expect from Percy, ( I've had some bad experiences in my time, but the heroes I'm going to tell you about were the original old school hard luck cases. They boldly screwed up where no one had screwed up before. . .) and enhanced with vibrant artwork by Caldecott Honoree John Rocco, this story collection will become the new must-have classic for Rick Riordan's legions of devoted fans--and for anyone who needs a hero. So get your flaming spear. Put on your lion skin cape. Polish your shield and make sure you've got arrows in your quiver. We're going back about four thousand years to decapitate monsters, save some kingdoms, shoot a few gods in the butt, raid the Underworld, and steal loot… (tovább)

Megjelent Percy Jackson and the Greek Heroes címmel is.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484776438 · Illusztrálta: John Rocco
>!
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781423183655 · Illusztrálta: John Rocco

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
zsebibaba007
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes

Rick Riordan a kedvenc íróim közé tartozik. Sőt, szerintem ő a legnagyobb kedvencem már évek óta. Bármikor jelenik meg új kötete, azt a megjelenés napján el kell kezdenem olvasni. Addig nem fekszem le nyugodtan, amíg meg nem szereztem, el nem kezdtem olvasni. A könyvei mindig szórakoztatóak, akció dúsak, és egyben tanító jellegűek. Valami újat mindig megtudok az adott mitologikus témáról. Jelen esetben a görög mitológiáról.

A könyv, mint az a címéből is adódik a görög hősök kalandos éveit mutatja be, aki pedig papírra vetette a történetüket, az nem más, mint kedvenc félvérem: Percy Jackson. Tizenkét görög hős nem mindennapi történetét osztja meg velünk Percy. Van köztük olyan, akinek a történetét már részben ismertem, de van olyan is, ami számomra teljesen ismeretlen volt.

Összességében elmondhatom, hogy most sem csalódtam Riordanban, és még mindig ő a legzseniálisabb író a Földön! Komolyan tananyaggá kéne tenni a könyveit, mert akkor talán nagyobb kedvvel tanulnák a gyerekek a történelmet, és még emlékeznének is a tanultakra…

Bővebben a blogon:
http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2015/08/rick-riorda…

>!
Alba_Teathintzhotodrgav
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes

Ezt a könyvet Percy narrálásáért és a fejezetcímekért vettem meg, és nem csalódtam egyikben sem. Percy vicces, érthetően magyarázza el az értelmetlen dolgokat is és nem kell a falba verjed a fejed olvasás közben. (Én szoktam, még a legjobb regényeknél is, amikor a szereplők idiótán viselkednek. Rick könyveinél ez nem sszokott megtörténni – Percy szerint ugyanúgy szexista volt Aphrodité, egész Görögországgal együtt, és ugyanúgy igazságtalannak tartja például azt, hogy nem lehetett a trónörökös nő.) Ha valami hülye ötlete támad egy szereplőnek, akkor biztos lehetsz benne, hogy Percy is ugyanarra gondol, mint te: „Ne már, most komolyan?" vagy legalábbis valami hasonló
Élveztem a visszautalásokat is Hínáragyú életére; megemlítette Tysont, Annabeth -t, Jasont és néha azt is, hogy ő milyen küldetéseken vett részt. Ez az egész méginkább a PJ univerzum részévé tette a könyvet.
Percy narrálásán kívül: a görög mitológia menő, és ebben a könyvben még érthetően is van leírva, szóval azoknak is ajánlom, akik nem olvasták a sorozat többi részét. Jól van összefoglalva, a legfontosabb hősökről megtudtam, amit kell, rengeteg apróbb információt is kaptam és talán egy kicsit kevésbé vagyok összezavarodva, ha görög hősökről van szó:)

3 hozzászólás
>!
Baraby P
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes

Ismert és kevésbé ismert isteni leszármazottak történetei Percy tolmácsolásában.
Nagyon megszerettem RR stílusát a PJ sorozat alatt, de ebben a könyvben nekem kicsit sok volt. Valószínűleg ezért is na meg az angol nyelv miatt haladtam lassabban vele. Egyszerre 1 maximum két „hős” történetét tudtam csak elolvasni.

>!
Lana258
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes

Imádtam, hogy Percy sassy narrálása megmaradt, de Rick bácsi mégis öntött a történetekbe életet.
A Psycheról szóló történet áll legközelebb a szívemhez. Ezt a sztori már többször is hallottam az Overly Sarcastic Production előadásában Youtubeon. Nagyon szeretem a csatornát, de inkább az jön át, hogy valójában milyen nevetségesek egyes helyzetek, mint az, hogy milyen érzelmek vannak a sztoriban. (egyik ok amiért imádom a csatornát :D) De ahogy az író megírta a történetet… megkaptam mindent, amire vágytam.
Ha PJO fan vagy és szeretnél többet tudni a görög hősökről, ez a tökéletes könyv nyilván :D


Népszerű idézetek

>!
Dia9117

…my mom liked Perseus’s story for one simple reason: he lives.

Perseus Wants a Hug

>!
Dia9117

But the best reason to read about the old Greek heroes is to make yourself feel better. No matter how much you think your life sucks, these guys and gals had it worse. They totally got the short end of the Celestial stick.

Introduction

>!
Amare

As he got closer, he heard the women arguing.
'Give me the eye!' one yelled.
'Give me the tooth and I'll think about it!' the second one said.
'It's my turn! wailed the third. 'You took the eye when I was in the middle of the last season of The Walking Dead. You can't do that!

>!
Amare

'After dark, I will show you to your bedroom, and your husband will arrive.'
Psyche's throat twisted like a Twizzler. 'My husband?'
'Yes, mistress.'
'Who is my husband?'
'The lord of this house.'
'But who is the lord of this house?'
'Your husband, of course.'

>!
Lana258

„My husband?”
„Yes, mistress.”
„Who is my husband?”
„The lord of this house.”
„But who is the lord of this house?”
„Your husband, of course.”

Psyche Ninjas a Box of Beauty Cream

>!
Lana258

I gotta take a deep breath. This guy brings up some painful memories.
Okay. I can do this. Let's talk about Daedalus, the greatest inventor of all time.

Otrera Invents the Amazons (with Free Two-Day Shipping!)

>!
Lana258

Sinis was a son of Poseidon. He'd inherited his dad's superstrength and the ability to keep his footing in almost any situation – I guess because Poseidon was the Earthshaker and could make even roots of the earth tremble. (I didn't inherit those traits from Poseidon, but I'll try not to be bitter.)

Theseus Slays the Mighty - Oh, Look! A Bunny Rabbit!


A sorozat következő kötete

Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Shannon Messenger: Let the Sky Fall
Susan Ee: World After
Cassandra Clare: City of Bones
Becca Fitzpatrick: Crescendo (angol)
Anna Banks: Legacy Lost
Maggie Stiefvater: Sinner
Richelle Mead: Shadow Kiss
Maggie Stiefvater: Lament – The Faerie Queen's Deception
Marissa Meyer: Scarlet (angol)