Percy ​Jackson's Greek Gods (Camp Half-Blood Chronicles) 30 csillagozás

Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Who could tell the true stories of the gods and goddesses of Olympus better than modern-day demigod Percy Jackson?

In this action-packed tour of Greek mythology, Percy gives his hilarious personal views on the feuds, fights and love affairs of the Olympians.

Want to know how Zeus came to be top god? How many times Kronos ate one of his own kids? How Athena literally burst out of another god's head?

It's all here in black and white…Plus, an exclusive bonus chapter from Blood of Olympus, the fifth and final book in the Heroes of Olympus series!

Keep reading for an exclusive sneak peek at the thrilling final instalment of Rick Riordan's Heroes of Olympus series – The Blood of Olympus

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781484789803
>!
Puffin, London, 2015
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141358680
>!
Puffin, London, 2014
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780141355412

3 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Artemisz / Diana · Hermész / Mercurius (Merkúr) · Zeusz / Jupiter · Héra / Juno · Kronosz / Saturnus · Aszklépiosz


Kedvencelte 4

Most olvassa 10

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Ancalimë P>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Eddig ez nyerte el leginkább a tetszésemet Riordan könyvei közül.
A szilmarilok gyerek verzió. :D Bár a fiatalok számára is könnyen fogyasztható stílusban íródott, azért vannak itt nevek, helyek, események dögivel. De ez az egyik oka, hogy nekem ennyire tetszett. A másik ok az, hogy itt végre tényleg azok vannak középpontban, akik miatt a PJ sorozatot is elkezdtem: az eredeti mitológiai alakok. Valahogy mindig akkor keltették fel leginkább az érdeklődésemet a könyvek, amikor ők is megjelentek.
Nagyon összetett ez a könyv, rengeteg infó van benne. Még egyszer sem ástam bele magam nagyon alaposan a görög mitológiába, tehát tudott új dolgokat mondani. A végén lévő irodalomjegyzék is megnyugtató.
Imádom az isteneket és a titánokat is. Ha kedvenceket kellene kiemelnem, akkor Héphaisztoszt, Árészt, Hádészt és Apollónt nevezném meg. A titánok közül pedig Atlas, Helios és Kronosz az abszolút befutó. Atlasért már A titán átkában is oda meg vissza voltam. A könyv egyik legnagyobb hatása pedig az, hogy ezután a PJ könyveket csak team Kronoszként fogom tudni olvasni. :D Bizonyos dolgok miatt túl nagy együttérzés ébredt bennem iránta. A legtöbb isten meg egy fokkal sem jobb nála. :D
A humort sokszor túl erőltetettnek érzem Riordannál. Hazudnék ha azt mondanám, egyszer sem fordult elő, hogy nevettem vagy mosolyogtam, viszont legtöbbször számomra inkább illúzióromboló az, hogy így van tálalva a mitológia. Persze nem tagadom ennek a pozitív hatásait, tényleg megkönnyítheti a befogadást főleg egy gyermek számára valamint nagyobb kedvet adhat arra, hogy az ember mélyebben beleássa magát a témába, csupán annyi, hogy én nem rajongok annyira ezért a megfogalmazásért.

zsebibaba007>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Rick bácsi megint hatalmasat alkotott.
Nem volt egy olyan oldal sem, hogy ne visítottam volna fel a röhögéstől :D
Szerintem, ha az ő könyvei alapján tanítanák a görög-római-egyiptomi mitológiát 100%, hogy a legtöbben elsőre megjegyeznénk és szeretnénk a történelmet.
LEGYEN RIORDAN ÖSSZES KÖNYVE KÖTELEZŐ OLVASMÁNY AZ ISKOLÁKBAN!!!!!!!!!

Morcant>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Imádtam! Ez nem is kérdéses, bekerült a kedvencek közé. Percy Jackson narrálásával még a közgazdaság is viccesebb lenne, nemhogy egy alapból is érdekes téma, a görög istenek. Rengeteg új információt megtudhattam, sok olyan történetet olvashattam, amiről még nem hallottam. Tényleg ez a nagy előnye ennek a könyvnek, hogy szinte “játszva tanít”. Az illusztrációk még csodásabbá és élvezhetőbbé teszik, remek volt egytől-egyig. A könyv súlya és nagysága miatt még a testedzést is ki lehetett pipálni.

AmelieRichtfox>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Nagyon élveztem a Riordan által összeszedett mítoszokat a görög istenekről. Kifejezetten tetszett, hogy egy istenről több történetet is megismerhettünk. Sok közülük ismerős volt, de akadt olyan is, amit nem tudtam. Igazából mintha Hésziodosz Istenek születése művét új, modern köntösbe csavarták volna és kiegészítették további érdekes információval.
Az ehhez hasonló, csupán egyiptomi mitológiát feldolgozó útmutatóval ellentétben örültem, hogy akkor is teljes egészében élvezhettem a könyvet, ha egyetlen Percy Jackson kötetet sem olvastam volna, bár itt is volt némi spoileres tartalom.
Percy narrálása pedig mindent vitt. Humoros volt, szórakoztató és tartalmas.

Dia9117>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Mielőtt belekezdtem volna ebbe a könyvbe, komolyan tartottam attól, hogy rendkívül száraz lesz, és unni fogom. Hát, ha ettől tartottam, akkor még mindig nem ismerem Rick bácsit, és Percyt. Pedig volt rá 6 könyvem, hogy megismerjem, és megszeressem a karaktert. A forrófejűségét, a barátaihoz való hűségét, a teszetoszaságát a szerelemben. És nem utolsó sorban a páratlan narrálási képességeit, amit itt is csillogni látok. Igen, Percy rávett arra, amire a tanáraim nem tudtak kötelezni soha. Meismertette és megszerettette velem a görög mitológiát. Tisztába hozott azzal, hogy ezekben a szövevényes történetekben ki kinek a kije, és egyáltalán ki mit akar. Tette mindezt úgy, hogy minden második oldalt olvasva meg akartam fulladni a nevetéstől.
Nagyon fognak hiányozni a villanásai ilyen tekintetben, annak ellenére is, hogy Leo Valdezzel és a többiekkel most fogok csak elkezdeni majd ismerkedni.
Azt hiszem, felvérteztem magam a The Lost Hero-ra.
De légyszi, Rick bácsi a The Greek Heroes-t is hadd narrálja Percy. :)

Viki55>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Oh, my Gods!!
Riordan újra megcsinálta!! Nem tud olyan könyvet írni, amit ne 5 *-ra értékelnék.
Percy szemszögéből fantasztikus volt olvasni, annyira vicces, hogy az már fáj.
Mindig is szerettem a mitológiát, különösen a görögöt, és annyira jó úgy olvasni, hogy jé, én erről már hallottam valahol. Az irodalom órákon rám ragadt pár történet, aztán Riordan Percy Jackson sorozataiból is sokat tanultam, de jó volt az egészet így, egyben olvasni.
Nagyon jól szórakoztam az olvasása közben, ráadásul még rengeteg mindent tanultam is.
Rick bácsi, te vagy a mitológia istene!!

4 hozzászólás
Amare>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Egy újabb nagyszerű és „minimum aranyba kéne önteni” Rick bácsi könyv. Imádtam minden egyes sorát, a Percabethes részeknél pedig szavanként haltam meg háromszor. Ez van ha az ember az OTPinek él ;)

gabcsika1 >!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Sokkal jobban tetszett, mint a hősös! Imádom Percy humorát, és azt a könnyedséget, amivel előadja a töténeteket. És nem mellesleg számomra sokkal követhetőbb és érthetőbb volt a történetvezetés, mint más, hasonló témájú mondagyűjtemények esetében. Például a titánokról ennyire rendes összefogalót még nem olvastam.

Dandelea01>!
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Gods

Percy narrációját imádtam, hiányzott is már a jellegzetes stílusa nagyon. Ha egy tanácsom lehet a jövendőbeli olvasóknak az az, hogy számomra egyszerre olvasni nagyon sok infó volt. Szerintem ezt a könyvet – meg a görög hősökről szóló párját – úgy lehet a legjobban élvezni és értékelni, ha egy héten egyszer-kétszer leveszi az ember a polcról és elolvas belőle egy-egy történetet.
De amúgy „edzésnek” jó volt arra, hogy jövő év elején amúgy is tervezem újraolvasni a Percy-sorozatot. :D


Népszerű idézetek

Viki55>!

Even in Demeter's desperate state of mind, that must've been sort of a rush, hearing somebody praying to her when they didn't know she was in the crowd.
If it were me, I'd wait until the queen said, „O great Demeter-”
Then I'd jump out with a bunch of explosions and fireworks and say, 'YOU CALLED?"

Dia9117>!

Dionysus’s last big adventure on earth, before he became a full-time god: he decided to invade India.
Why?
Why not?

Viki55>!

He appeared out of the waves in his best green robes, with his trident in his hand and a crown of seashells on his head. (He was sure that the crown made him look irresistible.)
„Hey, girl,” he said, wiggling his eyebrows. „You must be the riptide, 'cause you sweep me off my feet.”

Viki55>!

So Aphrodite married Hephaestus and the celebrity ship Aphrophaestus completely dominated Olympian tabloid news for like a thousand years. Did they live happily ever after? HAHAHAHAHA. No.

Dia9117>!

His big claim to fame was that the Golden Fleece—that magical sheepskin rug I’m related to—ended up in his kingdom, which made the place immune to disease, invasion, stock market crashes, visits from Justin Bieber, and pretty much any other natural disaster.

Kapcsolódó szócikkek: Aranygyapjú · Justin Bieber
1 hozzászólás
Viki55>!

Leto had two beautiful babies--a boy named Apollo, and a girl named Artemis. They were born on the seventh day of the seventh month, when Leto was seven months pregnant, so their holy number was thirteen. (Just kidding. It was seven)

Fyndra>!

Think about this: Zeus was the god of law and order. The guy who threw random lightning bolts when he got angry and couldn’t keep his own wedding vows – this was the guy in charge of making sure kings acted wisely, councils of elders were respected, oaths were kept, and strangers were given hospitality.
That would be like making me the god of homework and good grades.

Kapcsolódó szócikkek: Zeusz / Jupiter
Fyndra>!

Theseus had promised to take Ariadne home with him to Athens. On the way, he stopped at Naxos for fresh water, dumped her on the beach, and sailed away.
And you thought breaking up by texting was low.

Fyndra>!

Note to self: If you’re trying not to have kids, don’t marry a lady who is the Titan of motherhood.


A sorozat következő kötete

Camp Half-Blood Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Elizabeth Lim: Reflection
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Rainbow Rowell: Carry On
Leigh Bardugo: Wonder Woman: Warbringer
Susan Ee: World After
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King
T. J. Klune: The House in the Cerulean Sea
Becca Fitzpatrick: Black Ice