63. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján

Percy ​Jackson görög hősei (Félvér Tábor Krónikák) 148 csillagozás

Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ki ​vágta le Medusza fejét? Ki nevelkedett egy nősténymedve mellett? Ki szelídítette meg Pegazust? Ezt csak egy félisten tudhatja, és Percy Jackson részletesen be is számol Perszeusz, Atalanté, Bellerophón meg a többi nagy görög hős merész tetteiről. A Percytől megszokott vagány, pimasz stílusnak köszönhetően (ez szinte már elvárás az olvasók részéről), amit John Rocco vibráló grafikái tesznek teljessé, ez a gyűjtemény hamar a Rick Riordan rajongók népes és odaadó táborának vadonatúj kedvencévé válhat, de mindenkinek szívből ajánljuk, aki igazi hősökre vágyik. Szóval elő a lángoló lándzsákkal! Kanyarítsátok magatokra az oroszlánbőr köpenyeteket! Fényesítsétek ki a pajzsotokat, és töltsétek fel nyilakkal a tegezeteket! Négyezer évet repülünk vissza az időben, hogy szörnyeket nyakazzunk le, megmentsünk néhány királyságot, fenékbe lőjük egy-két istent,megszálljuk az Alvilágot, és gonosz haramiákat raboljunk ki. Hogy aztán, desszert gyanánt, fájdalmas és tragikus halált haljunk. Készen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633999202 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633999219 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999196 · Fordította: Molnár Edit

1 további kiadás


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Apollo / Apollón · Poszeidón / Neptunus · Hermész / Mercurius (Merkúr) · Zeusz / Jupiter · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Cupido / Amor / Erósz · Herkules · Thészeusz · Héliosz


Kedvencelte 21

Most olvassa 16

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 171

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ha egyszer találkoznék Riordannal, ezt kérdezném: Hé Rick, írnál néhány könyvet a magyar mondákról is?
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/07/14/rick_riordan_percy…

12 hozzászólás
BlackWidow>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Semmi újat nem mondok; imádtam!
Ez a kötet már azért vastagabb is volt, és a sztorik is elég tömények voltak. Amúgy sem pár nap egy ilyen könyvet kiolvasni, hát még egyetem mellett, de azt kell, hogy mondjam; nagyon élveztem!
Mire a végére értem, azt sem tudtam, mi történt az elején (talán a nagyon jó memóriámnak köszönhetem), de annyira nem zavart, mert ugyanúgy tudtam élvezni minden sorát. Rég nevettem ennyit egy könyvön. Talán nem is volt még ilyen.
A történetek nagyon tetszettek, bár az állatok bántalmazását nem néztem jó szemmel, de sajnos megtörténnek.
Semmi negatívumot nem tudok mondani a könyvről, mert egyszerűen…. Na. Értitek. Borzalmasan jó. Rick bácsi, egy életre leköteleztél!

diamondfox P>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Többször puffogtam rajta, mert nem sikerült úgy igazán elkapnia Percy stílusának. Inkább hullámzott a kedvem, hol nagyon bejött, és nevettem is rajta/vele; hol meg idegesített. Főképp Hercules történeténél, kicsit túl laza volt már nekem néhol a stílus.
Ettől függetlenül a kivitelezés csillagos ötös, a történetek közül jó párat ismertem már, de ez nem vont le semmit az értékéből. És igen: tényleg tele van kimondhatatlan nevű hősökkel. :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999196 · Fordította: Molnár Edit
Beatrice8 P>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ezt is imádtan
A kedvencem Pszükhé története, azt mindig imádom. Voltak benne új dolgok, de meglepődtem, hogy a legtöbbet már ismertem, ezek szerint nem csak az istenek történeteit tudom. Úgy imádom a mitológiát! Érdekes, izgalma, szürreális és barbár még romantikus elemek is vannak bennk hát kell ennél több? Nagyon vicces volt, imádtam!

bookworm1227>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Na, ebben már sokkal több új, ezidáig ismeretlen információ volt a görög mitológiával kapcsolatban, a hősökről nem tanultunk olyan sokat. Főleg nem női alakokról, de kellemes csalódásként ért, hogy ilyenek is vannak benne.:)
A stílus változatlan, nem is találhatnánk jobb embert a meséléshez, mint Percy.:D Az hősök akciódús és sokszor tragikus élete mellett a humor sem maradhatott le, hiszen Rick Riordanról, meg természetesen Percyről beszélünk.
Azért ez a sok név kicsit megkavart, de ezt köszönjük meg az ókori görögöknek a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen neveikkel.
Ennek az olvasásához kicsit több idő kellett, mert elég tömény volt, de nem volt unalmas, remekül meg voltak oldva a dolgok. Engem nem zavart a nagyon modernre vett hangsúly, szerintem ezért is volt vicces.
Nem is tudom, melyik kötet tetszett jobban. A borító azért most is erős öklendezési ingert vált ki belőlem. Brrr…
Szórakoztató és tanulságos, a lehető legjobb párosítás. Imádom Rick Riordant!

Véda89>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ezt a könyvet is imádtam,nem csalódtam benne. Ahogy bemutatja a hősöket Percy egyszerűen nem lehet nem hangosan nevetni. Sok a háborúskodás,de hát görög mitológia,mit várhatnánk el tőle? Igazán remek könyv csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

1 hozzászólás
swa_z>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Mivel a Percy Jackson és az olimposziak sorozatot nagyon szerettem, igy mindenképpen tervben volt ennek és a görög isteneknek ez elolvasása is. Ez az első a két könyv közül, eléggé vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Néhol szerettem, néha viszont már untam egy kicsit. Nekem valamiért nem annyira idézte a sorozat hangulatát, viszont voltak történetek, amiket szerettem és kifejezetten tetszettek, igy összeségében nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a „kis” kiegészítő kötetet. Remélem viszont, hogy a másik azért egy kicsit jobban fog tetszeni.

Rosemary_Pike>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Nevetgélve tanulunk?
Igen, igen Rick bácsinál ez lehetséges.
Nagyon tetszett, hogy sok modern dolgot belefűzött ezzel még viccesebbé, és még emlékezetessé téve a görög mitológiát.

Narutofan98 P>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Fáj a hasam, gyerekek. Riordan megint alkotott egy olyan kötetet, amitől fájdalmasra röhögtem magamat. Imádtam minden sorát, ahogy Percy elmesélte az összes hős történetét a saját maga által alkotott világban, beszédstílusában. Már az eleje is nagyon tetszett, hogy úgy állítja be, mintha épp most írná a könyvet, és nem a kezemben lenne, és olvasnám. Főleg az apróbb beszólásokat szerettem ilyenkor, amikor Annabeth a háttérben megjegyzett valamit.
Valamint az, hogy nem a szokásos unalmas görög elbeszélések voltak benne, hanem modernizálva lettek úgymond. Mintha a szereplők nem is az ókori Görögországban lennének, hanem Percy idejében. Kiváltképpen tetszett, amikor a Google-t vagy az Apple-t hozta fel, vagy bármilyen más modern eszközt, amivel még nem találkozhattak akkor. A másik pedig, amit nagyon szerettem benne, hogy egy sima elbeszélésbe is, amit le lehetett volna írni, viccesre vette. Belerakott egy olyan elemet, ami nem oda való, és máris adott egy kis humor a mondatnak. Egyetlen szóval.
Ez szerintem pedig nagyon nagy szó, hogy egy író képes mosolyt csalni olvasója arcára, csupán azzal, hogy egyetlen szót odabiggyeszt, ami nem illik oda. Másrészről a hősök is olyanok voltak, akiknek volt valami csavar az életükben.
A leghosszabb Herkulesé volt – mi másra számíthattam volna –, és valahogy tetszett, ahogy a klasszikus sztorit átdolgozta. Szórakoztató volt, élveztem. Főleg, hogy néha olyan idiótának állították be az adott szereplőt, vagy a környezetét, hogy röhögnöm kellett már azon, hogy ok, de akkor te hogy vagy hős, ha ennyire butuska vagy. És mégis sikert aratott. És mégis nyert… többnyire. A legjobban Thészeusz tetszett ilyen téren, ahogy kifigurázta a félistenek leggyakoribb betegségét az ADHD-t. Szakadtam. (Megjegyzem: többnyire vonaton olvastam, és elég veszélyesen közel álltam a fulladáshoz, annyira jó volt.)
A másik pedig az, hogy miként kötötte őket össze, sokszor tanulságot vont a hősök cselekedeteiből, lefestette az Istenek akkori viselkedését, és visszautalt az előző történetekre.
Külön pedig megjegyezném: VÉGRE VALAKI JÓL FORDÍT! Végre nem Jászon, hanem Iaszón. Az a fordítást az Olimposz hőseiben… még egy ilyen fordítást meg ne lássak, mert megkopaszítom az illetőt. Br…

1 hozzászólás
Klaudia_Kispál>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Most vettem észre, hogy elfelejtettem értékelni XD
Na, szóval… Szokásos Rick bácsi és Percy :D Humoros, ugyanakkor oktat is. Igaz, az istenekről szóló kötet kicsit jobban tetszett, de ez is érdekes volt :) Az istenekről többet tanultunk az iskolában, a hősökről kevésbé, így ebben több új információ volt. Mindegyikük sok kalandon ment keresztül, nem nagyon volt idejük unatkozni :D Hát, igen, nem könnyű félistennek lenni, ezt Percy már csak tudja :D

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

RVivi P>!

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát, és ha nem fér el, akkor levágjuk a fejét meg a lábát.

219. oldal

puncsoscukor63 P>!

Egy nap Zeusz, az egek ura, meghallotta, hogy Danaé a nevén szólítja. (Az istenek már csak ilyenek. Amint elhangzik a nevük, totál fellelkesülnek. Lefogadom, hogy a Google-on is napi szinten keresnek rá magukra.)

13. oldal

RVivi P>!

Már megint ezek a nevek. Ki kereszteli a lányát Hellének? Ha köszönni akarsz neki: „Helló, Hellé!", az emberek azt hiszik hogy hörghurutod van.

427. oldal

RVivi P>!

Csak érdekességképpen: Mi lett Leósszaly aki beköpte Pallasz fiait? A földijei Pallénében állítólag mind a mai napig nem ejtik ki a nevét. A Leo is tiltólistás és balszerencsét jelent, ha egy gyerek az oroszlán jegyében születik. Van egy Leo nevű haverom. Imádná ezt a sztorit. Elmenne Pallénébe, és naponta ötvenszer bemutatkozna, csak hogy lássa, ki hogyan reagál.

228. oldal

3 hozzászólás
RVivi P>!

Hipponoosznak nevezte el, mert még úgysincs elég Hippo ebben a könyvben.

278. oldal

RVivi P>!

Minden jó, ha a vége jó? Szent ég, ti még mindig ebben reménykedtek?

414. oldal

Klaudia_Kispál>!

Ha engem kérdeztek, szerintem az is megérdemelné a halhatatlanságot, aki becsülettel végigolvasta az egész fejezetet, kárpótlásképpen a sok fájdalomért és szenvedésért, de az olimposziak persze nem kíváncsiak a véleményemre.

426. oldal

4 hozzászólás
RVivi P>!

Végezetül… Daidalosz élete nagyon fura.
Gondolom, ez nem meglepő. Hiszen a tag egy zsebkendő leszármazottja volt.

153. oldal

BlackWidow>!

– (…). A neve Hüdra!
– Mi?
Herkules mintha már hallotta volna ezt a nevet egy Amerika Kapitány-filmben, de nem értette, mi köze neki ehhez az egészhez.

362. oldal

Klaudia_Kispál>!

Lágy szellő suhant végig a szentélyen, almavirág illatával töltve meg a levegőt. Egy női hang azt súgta: Hippomenész, te drága fiú…
– Aphrodité? – neszelt fel Hippomenész.
Nem, Árész, torkolta le a hang. Persze, hogy Aphrodité vagyok. Az én szentélyemben imádkozol, vagy nem?
– Jó, bocs.

269. oldal

15 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Erich Kästner: Május 35.
Becskei Gábor: Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Charles Gilman: Démon tanár úr
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda