Percy ​Jackson görög hősei (Félvér Tábor Krónikák) 183 csillagozás

Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ki ​vágta le Medusza fejét? Ki nevelkedett egy nősténymedve mellett? Ki szelídítette meg Pegazust? Ezt csak egy félisten tudhatja, és Percy Jackson részletesen be is számol Perszeusz, Atalanté, Bellerophón meg a többi nagy görög hős merész tetteiről. A Percytől megszokott vagány, pimasz stílusnak köszönhetően (ez szinte már elvárás az olvasók részéről), amit John Rocco vibráló grafikái tesznek teljessé, ez a gyűjtemény hamar a Rick Riordan rajongók népes és odaadó táborának vadonatúj kedvencévé válhat, de mindenkinek szívből ajánljuk, aki igazi hősökre vágyik. Szóval elő a lángoló lándzsákkal! Kanyarítsátok magatokra az oroszlánbőr köpenyeteket! Fényesítsétek ki a pajzsotokat, és töltsétek fel nyilakkal a tegezeteket! Négyezer évet repülünk vissza az időben, hogy szörnyeket nyakazzunk le, megmentsünk néhány királyságot, fenékbe lőjük egy-két istent,megszálljuk az Alvilágot, és gonosz haramiákat raboljunk ki. Hogy aztán, desszert gyanánt, fájdalmas és tragikus halált haljunk. Készen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633999202 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
496 oldal · ISBN: 9789633999219 · Fordította: Molnár Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999196 · Fordította: Molnár Edit

1 további kiadás


Enciklopédia 45

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Apollo / Apollón · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Kheirón · Pallasz Athéné / Minerva · Hermész / Mercurius (Merkúr) · Sally Jackson · Zeusz / Jupiter · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Cupido / Amor / Erósz · Herkules · hősök · Thészeusz · Argosz · Héliosz · Kalliopé · Orpheusz · Perszeusz · Pszükhé

Helyszínek népszerűség szerint

Athén · Banglades · Delphoi / Delphi


Kedvencelte 25

Most olvassa 17

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 179

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ha egyszer találkoznék Riordannal, ezt kérdezném: Hé Rick, írnál néhány könyvet a magyar mondákról is?
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/07/14/rick_riordan_percy…

12 hozzászólás
BlackWidow>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Semmi újat nem mondok; imádtam!
Ez a kötet már azért vastagabb is volt, és a sztorik is elég tömények voltak. Amúgy sem pár nap egy ilyen könyvet kiolvasni, hát még egyetem mellett, de azt kell, hogy mondjam; nagyon élveztem!
Mire a végére értem, azt sem tudtam, mi történt az elején (talán a nagyon jó memóriámnak köszönhetem), de annyira nem zavart, mert ugyanúgy tudtam élvezni minden sorát. Rég nevettem ennyit egy könyvön. Talán nem is volt még ilyen.
A történetek nagyon tetszettek, bár az állatok bántalmazását nem néztem jó szemmel, de sajnos megtörténnek.
Semmi negatívumot nem tudok mondani a könyvről, mert egyszerűen…. Na. Értitek. Borzalmasan jó. Rick bácsi, egy életre leköteleztél!

diamondfox >!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Többször puffogtam rajta, mert nem sikerült úgy igazán elkapnia Percy stílusának. Inkább hullámzott a kedvem, hol nagyon bejött, és nevettem is rajta/vele; hol meg idegesített. Főképp Hercules történeténél, kicsit túl laza volt már nekem néhol a stílus.
Ettől függetlenül a kivitelezés csillagos ötös, a történetek közül jó párat ismertem már, de ez nem vont le semmit az értékéből. És igen: tényleg tele van kimondhatatlan nevű hősökkel. :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633999196 · Fordította: Molnár Edit
Beatrice8 P>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ezt is imádtan
A kedvencem Pszükhé története, azt mindig imádom. Voltak benne új dolgok, de meglepődtem, hogy a legtöbbet már ismertem, ezek szerint nem csak az istenek történeteit tudom. Úgy imádom a mitológiát! Érdekes, izgalma, szürreális és barbár még romantikus elemek is vannak bennk hát kell ennél több? Nagyon vicces volt, imádtam!

bookworm1227>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Na, ebben már sokkal több új, ezidáig ismeretlen információ volt a görög mitológiával kapcsolatban, a hősökről nem tanultunk olyan sokat. Főleg nem női alakokról, de kellemes csalódásként ért, hogy ilyenek is vannak benne.:)
A stílus változatlan, nem is találhatnánk jobb embert a meséléshez, mint Percy.:D Az hősök akciódús és sokszor tragikus élete mellett a humor sem maradhatott le, hiszen Rick Riordanról, meg természetesen Percyről beszélünk.
Azért ez a sok név kicsit megkavart, de ezt köszönjük meg az ókori görögöknek a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen neveikkel.
Ennek az olvasásához kicsit több idő kellett, mert elég tömény volt, de nem volt unalmas, remekül meg voltak oldva a dolgok. Engem nem zavart a nagyon modernre vett hangsúly, szerintem ezért is volt vicces.
Nem is tudom, melyik kötet tetszett jobban. A borító azért most is erős öklendezési ingert vált ki belőlem. Brrr…
Szórakoztató és tanulságos, a lehető legjobb párosítás. Imádom Rick Riordant!

Véda89>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Ezt a könyvet is imádtam,nem csalódtam benne. Ahogy bemutatja a hősöket Percy egyszerűen nem lehet nem hangosan nevetni. Sok a háborúskodás,de hát görög mitológia,mit várhatnánk el tőle? Igazán remek könyv csak ajánlani tudom mindenkinek. :)

1 hozzászólás
Habók P>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Szórakoztató lecke görög hősökről rengeteg információval és rengeteg humorra. Egy kicsit többel a kelleténél. Legalábbis nekem néhol sok volt a vicceskedő beszólás, a 20. századi utalgatások. Értem én, hogy így jobban a gyerekek fejében marad – de engem zavart. Persze, nem én vagyok a célközönség, így csak egy kicsit morgok. Mert azért többnyire tetszett. És nekem is mesélt újdonságokat.

swa_z>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Mivel a Percy Jackson és az olimposziak sorozatot nagyon szerettem, igy mindenképpen tervben volt ennek és a görög isteneknek ez elolvasása is. Ez az első a két könyv közül, eléggé vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Néhol szerettem, néha viszont már untam egy kicsit. Nekem valamiért nem annyira idézte a sorozat hangulatát, viszont voltak történetek, amiket szerettem és kifejezetten tetszettek, igy összeségében nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a „kis” kiegészítő kötetet. Remélem viszont, hogy a másik azért egy kicsit jobban fog tetszeni.

Rosemary_Pike>!
Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei

Nevetgélve tanulunk?
Igen, igen Rick bácsinál ez lehetséges.
Nagyon tetszett, hogy sok modern dolgot belefűzött ezzel még viccesebbé, és még emlékezetessé téve a görög mitológiát.


Népszerű idézetek

RVivi P>!

Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát, és ha nem fér el, akkor levágjuk a fejét meg a lábát.

219. oldal

puncsoscukor63>!

Egy nap Zeusz, az egek ura, meghallotta, hogy Danaé a nevén szólítja. (Az istenek már csak ilyenek. Amint elhangzik a nevük, totál fellelkesülnek. Lefogadom, hogy a Google-on is napi szinten keresnek rá magukra.)

13. oldal

RVivi P>!

Már megint ezek a nevek. Ki kereszteli a lányát Hellének? Ha köszönni akarsz neki: „Helló, Hellé!", az emberek azt hiszik hogy hörghurutod van.

427. oldal

RVivi P>!

Csak érdekességképpen: Mi lett Leósszaly aki beköpte Pallasz fiait? A földijei Pallénében állítólag mind a mai napig nem ejtik ki a nevét. A Leo is tiltólistás és balszerencsét jelent, ha egy gyerek az oroszlán jegyében születik. Van egy Leo nevű haverom. Imádná ezt a sztorit. Elmenne Pallénébe, és naponta ötvenszer bemutatkozna, csak hogy lássa, ki hogyan reagál.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
3 hozzászólás
RVivi P>!

Hipponoosznak nevezte el, mert még úgysincs elég Hippo ebben a könyvben.

278. oldal

Klaudia98>!

Ha engem kérdeztek, szerintem az is megérdemelné a halhatatlanságot, aki becsülettel végigolvasta az egész fejezetet, kárpótlásképpen a sok fájdalomért és szenvedésért, de az olimposziak persze nem kíváncsiak a véleményemre.

426. oldal

4 hozzászólás
RVivi P>!

Minden jó, ha a vége jó? Szent ég, ti még mindig ebben reménykedtek?

414. oldal

R4ms3s>!

Bocsi! Mint már említettem, egy rakás pizzáért meg gumicukorért adtam el a lelkemet.

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gumicukor · Percy Jackson · pizza
RVivi P>!

Végezetül… Daidalosz élete nagyon fura.
Gondolom, ez nem meglepő. Hiszen a tag egy zsebkendő leszármazottja volt.

153. oldal

BlackWidow>!

– […]. A neve Hüdra!
– Mi?
Herkules mintha már hallotta volna ezt a nevet egy Amerika Kapitány-filmben, de nem értette, mi köze neki ehhez az egészhez.

362. oldal


A sorozat következő kötete

Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Derek Landy: Játék a tűzzel
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Gabriella Eld: Húsevők ketrece
Csóti Lili: Hetedvérig
Jonathan Stroud: A gólem szeme