15. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
23. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Neptunus ​fia (Az Olimposz hősei 2.) (Félvér Tábor Krónikák 7.) 625 csillagozás

Rick Riordan: Neptunus fia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy ​Jackson mellé új hősök társulnak, és a nagy prófécia mind a hét hőse felbukkan…

Percy teljesen össze van zavarodva.
Hosszú álmából felébredve a nevén kívül nem emlékszik semmire. Nagy nehezen mégis sikerül eljutnia egy ismeretlen félvértáborba. A múltjából csak egyetlen arcot tud előbányászni: Annabethét.

Hazelnek halottnak kéne lennie. Az első életét alaposan elrontotta. és a világ veszélybe került egykori ballépése miatt. Most nem kíván mást, mint hogy messzire vágtathasson a gondok elől az álmában látott csődörön.

Frank egy rakás szerencsétlenség. Nagyanyja szerint hősök leszármazottja, de ő ebből semmit sem érez. Ormótlan medvének érzi magát, különösen legkedvesebb barátja, Hazel közelében, akiben teljes mértékig megbízik. Olyannyira, hogy legféltettebb titkát is rábízza.

Mindhármuknak köze van a titokzatos Hetedik Próféciához.

A lélegzetelállítóan izgalmas történet a „másik” tábortól egészen az istenek háta mögötti földig,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737927 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992876 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
484 oldal · ISBN: 9789635611362 · Fordította: Acsai Roland

3 további kiadás


Enciklopédia 48

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Grover Underwood · Hazel Levesque · Tyson · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Hádész / Pluto · Frank Csang · Árész / Mars · Ella · Octavianus · Thanatosz · Polybotes · Héra / Juno · Alküóneusz · Dakota · Terminus

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · Alaszka · Jupiter Tábor


Kedvencelte 134

Most olvassa 24

Várólistára tette 138

Kívánságlistára tette 223

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Imádtam! Határozottan jobban tetszett az első résznél. Bár Percy egy kicsit fura volt, de lehet, hogy csak az E/3 miatt tűnt úgy. Nem vagyok hozzászokva tőle. :D
Na és kedves Rick bácsi… Hogy a Tartaroszba lehet így befejezni egy könyvet? A PJO-nál nem tűnt fel, hogy ilyen kegyetlen véget értek volna a könyvek. Kegyetlen alatt most épp függővéget értek. Sikerült mindkét új főszereplőnket megszeretnem, ami az első rész után nagyon jó érzés volt. Imádtam a kialakult barátságot a három karakter között. Portlandnél jót vigyorogtam magamban, mert egy másik sorozat jutott róla eszembe (Grimm). Szóval ott duplán fangirlködtem, mert Percy is nagyon badass volt, hogy szépen fejezzem ki magam. :D
Neem szereteem, hogy ennyit kell várnom a folytatásraa!

14 hozzászólás
christine I>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Ajvé, ez a sorozat egyszer a halálomat fogja okozni.

Csak úgy kapkodtam a fejemet az események között, egyik izgalmas rész jött a másik után, alig fogtam fel az egyiket, máris jött a másik. Riordan bácsit egyszer még tömeggyilkosként fogják emlegetni.

Érdekes volt Percyt új közegben látni, már megszoktam a régi csapattal, de nem kellett sok idő, és máris megszoktam az új emberkéket.

Hazel karaktere tetszett a leginkább, érdekesnek találtam a múltját, és azt, ahogy a jelenben létezett.
Frankot nem sikerült úgy megkedvelnem, mint ahogy eleinte számítottam, pedig a legtöbb rész – azt hiszem – az ő szemszögéből volt. Talán épp ez volt az, ami miatt nem került közel hozzám.

A történettel kapcsolatban pedig le a kalappal Riordan bácsi előtt. Fantasztikus világ, fantasztikus szereplők, mindez egy fantasztikus második részben. Imádom. Ez már túl jó. Ezt már büntetni kéne. <3

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Az Olimposz hősei 2

Ez a rész is rém izgalmas volt, imádtam.
Ebben a részben Percy került a római félistenek táborába, egyetlen meghagyott emlékkel Anabeth-ről. Sok új szereplő lépett a történetbe a római ágról és Percynek két társsal kellett életveszélyes küldetésre indulnia, ahol szépen össze is kovácsolódtak. Alaszkába szólt a küldetés az elrabolt halál isten Thanatosz kiszabadítására és az őt fogva tartó óriás likvidálásara. Nehéz dolguk volt, mert folyamatosan szabotálták a küldetést Gaja szörnyei és más követői. Sokszor kerültek életveszélybe, amiből nehezen vágták ki magukat.
Percy emlékei fokozatosan tértek vissza és mire végeztek világossá vált számára, hogy a két tábornak közösen kell megmentenie a világot és a nagypróféciát beteljesítenie.
Volt izgalom bőven, a szereplők aranyosak voltak és nagyon izgalmas függő vége lett.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Szerettem volna ez után már végre Colleen-tól a Confesst olvasni, de ilyen befejezés után képtelenség nem a következő rész után nyúlni. *-*
Ezt a részt sokkal jobban szerettem, már csak Percy miatt is. Annyira hiányzott az az igazi Percy stílus :D Imádtam, hogy habár ő is emlékezetkiesésben szenved, legalább egy valakire biztosan emlékszik, és így hamarabb jut eszébe a többi részlet is.♡
A Jupiter tábor nekem egyáltalán nem volt szimpatikus, tisztára, mint egy katonia tábor. Viszont Hazel és Frank nagyon édik voltak. Őket könnyű volt megszeretni. Mind a kettejükről egész érdekes dolgok derültek ki, és pár humoros részt is vettek a lapok közé, főleg Hazel lova és Frank :D
A küldetés is tetszett, habár bevallom, nekem az első részben jobban átjött a csapatszellem. Itt Percy kicsit kívülállónak hatott Hazel és Frank mellett. :/ De attól még ők is jó kis csapatot alkottak.
Megint sikerült jókat nevetnem, izgulnom a srácokért, és ujjonganom, akárhányszor Percy bevetette a szupererejét. ^-^
Nagyon remélem, hogy Niconak nem esett baja, valamint ez a Sammy dolog… :O Erre kíváncsi vagyok.
Tysont nem lehet nem imádni, és most már van egy Ellánk is. Hát nekem tényleg végem volt :D
Megyek, gyorsan folytatom is a sorozatot, kíváncsi vagyok a nagy találkára. Juhú! :))

AniTiger P>!
Rick Riordan: Neptunus fia

„Dilisek ezek a rómaiak!” – mondá’ Asterix és csak egyetérteni tudok vele.

Szerettem, hogy megmaradt a lökött stílus és közelebb kerültünk a Hetek próféciájához. Tök jó volt megismerkedni egy teljesen más világgal, mint ami eddig szerepelt a PJ-történetekben. spoiler Örültem, hogy a mitologikus szörnyek, a bonyodalmat okozó ellenfelek fel-felbukkanása, és a mind újabb szövetségesek / barátok felfedezése még mindig szorosan a sztorihoz tartoznak.

Nagyon vártam, hogy végre kiderüljön, hogy mi történt Percyvel – bár már az előző rész közben rájöttem, hol lehet – és mihez kezd magával. A fan artok kapcsán már hallottam Hazelről, Frankről, Reynáról meg a többiekről, de jó volt végre megismerkedni velük. (Oké, nem mindenkivel. Azért egynémely személy nélkül meglettem volna. Pl.: a plüssállat boncoló jós nélkül… Őt eláshattuk volna a csata hevében!)

Bővebben, spoileresen: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/rick-riorda…

Ferger_Jolcsi P>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Nagyon szomorú vagyok, hogy csak 4 csillagot adok rá, de sajnos többet nem tudok :(
Nagyon szerettem a Percy Jackson sorozatot és az előző, Elveszett hős című kötet is nagyon-nagyon tetszett, ezt a részt viszont untam… Hiányoztak a megszokott karakterek, a vicces szereplők (Groves, illetve az előző részből Hedge edző, akiken nagyon jókat szoktam nevetni).
Számomra semmi extrát, semmi újat nem tartogatott ez a kötet. Az előző részből már „mindent” megtudtunk, így ebben a kötetben már semmi rejtély, semmi talány nem lapult. Míg a főszereplők a homályban tapogatóztak, addig én már szinte az egész cselekmény lefolyását ki tudtam következtetni az előző kötetből és így eléggé unalmas volt az olvasása.
Ettől függetlenül nagyon várom a következő részt, nagyon remélem, hogy hozza a megszokott színvonalat és arra már ismét megadhatom az 5 csillagot. *-*

13 hozzászólás
PKatica>!
Rick Riordan: Neptunus fia

„Hét félvér válaszol a hívásra,
Vihar vagy tűz, ami hull a világra…
Esküt tart az utolsó lehelet,
Halál kapujában fegyveresek."

Rick Riordan megint erős szereplőket mutatott be, és bár Jászon és a többiek ebben a részben nem voltak benne, így is erős hármas jött létre. Percy most sem okozott csalódást, de Hazelről és Frankről először nem tudtam, mit gondoljak. Jó volt végig követni a cselekményt, és látni, ahogy a hőseink fejlődnek.
Rick Riordan ismét hatalmasat alkotott.

Mucusmoly_>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Imádom!!! :-)
És Percy végre visszatért!!!!❤ Most sem okozott csalódást. :)
Ismét 3 új hőst ismerhetünk meg (Percyt is beleszámítva). Ebben a részben nincsenek benne Jászonék, de a mostani szereplők is ugyan olyan szuperek!!! :)
Az előző részt is túlszárnyalta :)) Most is végigizgultam az egész kötetet!
És úgy utálom ezeket a függővégeket!!!!! :D
Összességében nagyon-nagyon izgalmas, szuper, akciódús, fantasztikus könyv! :-)
OLVASD EL!!!!

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Az élet csak azért értékes, mert véget ér, kölyök.

Az egészben a legeslegjobban Mars filozófiai fejtegetése tetszett.

Egyébként imádtam az egészet! Ella valahogy nagyon közel került a szívemhez. Az 50. fejezetnél vettem észre, h római számokkal van számozva. Az a durva, h Rowling hellyel-közzel, de elengedte Harryt, szerencsénkre itt van nekünk Riordan, aki nem eresztette el Percyt ilyen könnyen, van remény, nincs az, hogy akkor most mi lesz velem az újabb könyvei nélkül, mert tudom, h van/lesz következő.

Cs_N_Kinga>!
Rick Riordan: Neptunus fia

Ez szintén egy nagyon jó rész volt. Végig izgultam mi lesz velük, hiába tudtuk/tudhattuk mi is lesz nagyjából a vége. Ezért is vontam le egy fél csillagot, mert kiszámítható volt a sok előrejelzés miatt. Viszont az odáig vezető út, a miértek és a hogyanok hozták a négy és fél csillagot simán. Szerintem ha így haladunk a következő rész már öt csillagos lesz, mert báj sejthető a vége kíváncsi vagyok, mit tud még három részen keresztül és nem egy befejező részen írni. Nagyon jó Riordan, egyszerűen fantasztikus!!!! Olvasgassa mindenki bátran. :))


Népszerű idézetek

puncsoscukor63>!

– Ha nagy leszek, Percy Jackson leszek – közölte a kislány komoly szemmel Hazelnek.

465. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Percy Jackson
Amare>!

– Ez a micsoda… be van törve? – kérdezte Frank.
A ló dühösen nyerített.
– Kétlem! – felelte Percy. – Azt nyerítette, hogy „halálra akarlak taposni, te kínai-kanadai óriáscsecsemő!”
– Te beszélsz lóul? – tudakolta Hazel.
– Óriáscsecsemő?! – kérte ki magának Frank.

320-321. oldal, XXXII. fejezet - Hazel

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
EMkönyv>!

– Mármint hol?
Június kuncogott:
– Ahová minden út vezet, gyermekem. Igazán kitalálhattad volna.
– A dutyiba?
– Rómába, kisfiam. Rómába.

25-26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Héra / Juno · Percy Jackson
EMkönyv>!

És az egyetlen megmaradt, tiszta emlékét sem akarta kiadni. Ez Annabeth arca volt, szőke haja és szürke szeme, ahogy nevetve átkarolja és megcsókolja, mert megint valami marhaságot csinált.
Akkor biztosan folyton csókolgatott, gondolta Percy.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Amare>!

Hülye tizenhat évesek potyognak az égből, amikor késésben vagyok!

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
4 hozzászólás
AniTiger P>!

– És ha megsebesítek valakit?
– Meggyógyítjuk – felelte Frank. – Legalábbis megpróbáljuk. A tábornak sok ambróziája, nektárja és unikornissöre van.
– Senki nem halt még meg… – tette hozzá Hazel. – Legalábbis mostanában. De ha mégis…
Frank Vitellius hangját utánozta:
– „Anyámasszony katonái! A mi időnkben állandóan meghaltunk, és imádtuk!”

124. oldal, X. Frank

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
Amare>!

– Az élet csak azért értékes, mert véget ér, kölyök.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Árész / Mars
Amare>!

Arion felnyihogott.
– A francba, Hazel! Szólj már a lovadra, hogy szebben beszéljen! – mondta Percy.
Hazel visszafojtotta a nevetést.
– Miért, mit mondott?
– Csúnya szavak nélkül? Hogy simán feljuttat bennünket a tetejére.
Frank hitetlenkedve nézett.
– Azt hittem, a lovak nem repülnek.
Arion olyan dühösen nyerített, hogy Hazel biztos volt benne, hogy káromkodik.
– Haver, ennél sokkal kisebb káromkodásért osztályfőnökit kaptam!

410-411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
1 hozzászólás
EMkönyv>!

– Hamarosan visszatérek! – sóhajtotta, és tiszta idiótának érezte magát, hogy egy pólóval beszélget, de valójában Annabethnek és a régi életének címezte szavait. – Nem megyek el örökre. De segítenem kell ezeknek a srácoknak. Befogadtak. Megérdemlik, hogy életben maradjanak.
A póló nem válaszolt. Szerencsére.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
RVivi P>!

– Most meghalsz! – ígérte Búza a fogát csikorgatva. – Most megismered a gabonadühöt!

201. oldal


A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Csóti Lili: Hetedvérig
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Derek Landy: Az ősök jogara
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Jonathan Stroud: A gólem szeme