10. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
14. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Neptunus ​fia (Az Olimposz hősei 2.) 296 csillagozás

Rick Riordan: Neptunus fia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy ​Jackson mellé új hősök társulnak, és a nagy prófécia mind a hét hőse felbukkan…

Percy teljesen össze van zavarodva.
Hosszú álmából felébredve a nevén kívül nem emlékszik semmire. Nagy nehezen mégis sikerül eljutnia egy ismeretlen félvértáborba. A múltjából csak egyetlen arcot tud előbányászni: Annabethét.

Hazelnek halottnak kéne lennie. Az első életét alaposan elrontotta. és a világ veszélybe került egykori ballépése miatt. Most nem kíván mást, mint hogy messzire vágtathasson a gondok elől az álmában látott csődörön.

Frank egy rakás szerencsétlenség. Nagyanyja szerint hősök leszármazottja, de ő ebből semmit sem érez. Ormótlan medvének érzi magát, különösen legkedvesebb barátja, Hazel közelében, akiben teljes mértékig megbízik. Olyannyira, hogy legféltettebb titkát is rábízza.

Mindhármuknak köze van a titokzatos Hetedik Próféciához.

A lélegzetelállítóan izgalmas történet a „másik” tábortól egészen az istenek háta mögötti földig,… (tovább)

Eredeti mű: Rick Riordan: The Son of Neptune

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
484 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992876 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Leo Valdez · Tyson · Hádész / Pluto · Hazel Levesque · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Mars / Árész · Ella · Octavianus · Thanatosz · Polybotes · Terminus · Alküóneusz · Héra / Juno

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · Jupiter Tábor


Kedvencelte 106

Most olvassa 19

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 165

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
christine
Rick Riordan: Neptunus fia

Ajvé, ez a sorozat egyszer a halálomat fogja okozni.

Csak úgy kapkodtam a fejemet az események között, egyik izgalmas rész jött a másik után, alig fogtam fel az egyiket, máris jött a másik. Riordan bácsit egyszer még tömeggyilkosként fogják emlegetni.

Érdekes volt Percyt új közegben látni, már megszoktam a régi csapattal, de nem kellett sok idő, és máris megszoktam az új emberkéket.

Hazel karaktere tetszett a leginkább, érdekesnek találtam a múltját, és azt, ahogy a jelenben létezett.
Frankot nem sikerült úgy megkedvelnem, mint ahogy eleinte számítottam, pedig a legtöbb rész – azt hiszem – az ő szemszögéből volt. Talán épp ez volt az, ami miatt nem került közel hozzám.

A történettel kapcsolatban pedig le a kalappal Riordan bácsi előtt. Fantasztikus világ, fantasztikus szereplők, mindez egy fantasztikus második részben. Imádom. Ez már túl jó. Ezt már büntetni kéne. <3

>!
DarknessAngel
Rick Riordan: Neptunus fia

Szerettem volna ez után már végre Colleen-tól a Confesst olvasni, de ilyen befejezés után képtelenség nem a következő rész után nyúlni. *-*
Ezt a részt sokkal jobban szerettem, már csak Percy miatt is. Annyira hiányzott az az igazi Percy stílus :D Imádtam, hogy habár ő is emlékezetkiesésben szenved, legalább egy valakire biztosan emlékszik, és így hamarabb jut eszébe a többi részlet is.♡
A Jupiter tábor nekem egyáltalán nem volt szimpatikus, tisztára, mint egy katonia tábor. Viszont Hazel és Frank nagyon édik voltak. Őket könnyű volt megszeretni. Mind a kettejükről egész érdekes dolgok derültek ki, és pár humoros részt is vettek a lapok közé, főleg Hazel lova és Frank :D
A küldetés is tetszett, habár bevallom, nekem az első részben jobban átjött a csapatszellem. Itt Percy kicsit kívülállónak hatott Hazel és Frank mellett. :/ De attól még ők is jó kis csapatot alkottak.
Megint sikerült jókat nevetnem, izgulnom a srácokért, és ujjonganom, akárhányszor Percy bevetette a szupererejét. ^-^
Nagyon remélem, hogy Niconak nem esett baja, valamint ez a Sammy dolog… :O Erre kíváncsi vagyok.
Tysont nem lehet nem imádni, és most már van egy Ellánk is. Hát nekem tényleg végem volt :D
Megyek, gyorsan folytatom is a sorozatot, kíváncsi vagyok a nagy találkára. Juhú! :))

>!
AniTiger MP
Rick Riordan: Neptunus fia

„Dilisek ezek a rómaiak!” – mondá’ Asterix és csak egyetérteni tudok vele.

Szerettem, hogy megmaradt a lökött stílus és közelebb kerültünk a Hetek próféciájához. Tök jó volt megismerkedni egy teljesen más világgal, mint ami eddig szerepelt a PJ-történetekben. spoiler Örültem, hogy a mitologikus szörnyek, a bonyodalmat okozó ellenfelek fel-felbukkanása, és a mind újabb szövetségesek / barátok felfedezése még mindig szorosan a sztorihoz tartoznak.

Nagyon vártam, hogy végre kiderüljön, hogy mi történt Percyvel – bár már az előző rész közben rájöttem, hol lehet – és mihez kezd magával. A fan artok kapcsán már hallottam Hazelről, Frankről, Reynáról meg a többiekről, de jó volt végre megismerkedni velük. (Oké, nem mindenkivel. Azért egynémely személy nélkül meglettem volna. Pl.: a plüssállat boncoló jós nélkül… Őt eláshattuk volna a csata hevében!)

Bővebben, spoileresen: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/rick-riorda…

>!
Ferger_Jolcsi P
Rick Riordan: Neptunus fia

Nagyon szomorú vagyok, hogy csak 4 csillagot adok rá, de sajnos többet nem tudok :(
Nagyon szerettem a Percy Jackson sorozatot és az előző, Elveszett hős című kötet is nagyon-nagyon tetszett, ezt a részt viszont untam… Hiányoztak a megszokott karakterek, a vicces szereplők (Groves, illetve az előző részből Hedge edző, akiken nagyon jókat szoktam nevetni).
Számomra semmi extrát, semmi újat nem tartogatott ez a kötet. Az előző részből már „mindent” megtudtunk, így ebben a kötetben már semmi rejtély, semmi talány nem lapult. Míg a főszereplők a homályban tapogatóztak, addig én már szinte az egész cselekmény lefolyását ki tudtam következtetni az előző kötetből és így eléggé unalmas volt az olvasása.
Ettől függetlenül nagyon várom a következő részt, nagyon remélem, hogy hozza a megszokott színvonalat és arra már ismét megadhatom az 5 csillagot. *-*

13 hozzászólás
>!
RVivi P
Rick Riordan: Neptunus fia

Neeeeeeee!!!!!!! Neeee vége van!!!
Imádtam! Jobban tetszett az első résznél. Percy egy kicsit más volt, de lehet, hogy csak az E/3 miatt tűnt úgy.
Hogy lehet így befejezni egy könyvet?!?! Rick Riordan rászokott a függővégre? Vagy a Percy Jackson és az olimposziakban is ilyen függővégek voltak csak nem tűnt fel?
Sikerült mindenkit megkedvelnem. Portlandről egy sorozat jutott eszembe. :) Mindig mosolyogtam mikor a város nevét olvastam. :D
A borítója gyönyörű. A történet nagyon jó.
Bárcsak úgy tudnék angolul, hogy olvashassam a többi részt. Nem bírom, akarom a következő részt. Szenvedés lesz egy évet várni a folytatásra. :'(

13 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Rick Riordan: Neptunus fia

Az élet csak azért értékes, mert véget ér, kölyök.

Az egészben a legeslegjobban Mars filozófiai fejtegetése tetszett.

Egyébként imádtam az egészet! Ella valahogy nagyon közel került a szívemhez. Az 50. fejezetnél vettem észre, h római számokkal van számozva. Az a durva, h Rowling hellyel-közzel, de elengedte Harryt, szerencsénkre itt van nekünk Riordan, aki nem eresztette el Percyt ilyen könnyen, van remény, nincs az, hogy akkor most mi lesz velem az újabb könyvei nélkül, mert tudom, h van/lesz következő.

>!
Navi
Rick Riordan: Neptunus fia

Majd holnap :)
Na, itt vagyok. Nagyon élveztem, rengeteget nevettem rajta.
Percy kicsit semleges volt nekem, ő a hős, aki minden helyzetet megnyer.
Hazel aranyos volt, nagyon sajnálom az előélete miatt, de talán most már kezd egy kicsit egyenesbe jönni.
Frank volt a kedvencem. Hatalmas figura. Az ő élete sem fenékig tejföl, ilyen ősökkel, de feltalálta magát, s a lehető legtöbbet hozta ki a lehetőségekből. Védelmező, kedves, oltári humora van :)
A többi szereplővel is el voltam, bár arra rájöttem, hogy a görögök közelebb állnak a szívemhez :)
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

>!
ƨɔɴом
Rick Riordan: Neptunus fia

Messze magasan tulszarnyalta az elozo reszt, pedig mar ott is emlegettem Riordan zsenialitasat.
Percy egy picit tavolabbinak tunik, mint eddig, de valahol megis jo oreg ismeroskent koszon vissza a konyv lapjain. Az uj szereploket is pont oda illesztette be a konyvbe, ahol lenniuk kell. Kello izgalmat teremtenek, es egyikuk sem log ki a sorbol.
Egyszeruen mesteri, ahogy ez az ember otvozi a mitologiat a modern korral, az ujat a regivel, es ahogy ezekbol a retegzodesekbol egy teljesen uj es izgalmas kis kombinacio keveredik.

>!
puncsoscukor63
Rick Riordan: Neptunus fia

Úgy érzem ez méltó folytatása volt az első résznek. Nagyon örülök, hogy végre Percy is benne volt a történetben. Az új szereplők (Hazel és Frank) közül Hazel nőtt jobban a szívemhez, bár elfogadnám Frank családi képességét is:D
Lassan csak összegyűlik a 7 hérosz a prófécia teljesítéséhez.
Tetszett, hogy a Percy Jackson sorozat humoros színvonala is megmaradt ebben a sorozatban is, többször is sikerült megnevettetnie.
Ami minden kötetben megvan, hogy elképesztő fordulatokat tartalmaz, olyan dolgok derülnek ki szereplőkről, amit nem is gondolnál, valamint egyik oldalról a másikra lapozva döbbensz rá dolgokra. Már csak azt nem tudom, mihez kezdek a következő rész magyar megjelenéséig?

>!
Vicky3 
Rick Riordan: Neptunus fia

Imádtam! Ez a rész még jobban tetszett, mint elődje, csak úgy faltam a lapokat és élveztem az újabb és újabb mitológiai elem felbukkanását ebben a remek stílusban átadott szórakoztató, pörgős és humoros regényben. A legfőbb oka, hogy még Az elveszett hősnél is jobban tetszett ez a rész, az annak a ténynek köszönhető, hogy visszakaptam Percyt, aki már nagyon hiányzott. Habár kezdetben még nem remekelt teljesen a régi fényében, hisz nem emlékezett ki is ő, de ez nem csorbított semmit a szórakoztató narrálásán. Ugyan az első rész szereplőit is megkedveltem, de mégis csak Percy narrálása számomra az igazi, és nagyon jó volt újra belecsöppenni a meglehetősen akciódús életébe.

Az előző részben megismert tematikát követve, miután Jászon segítségével felelevenítettük a görög félistenekről alkotott tudásunk, ezúttal egy teljesen új terepre tévedünk. Ugyanis Percy a Jupiter táborba került, vagyis a római félistenek közé, akik nem csak az isteni szülőkben különböznek görög testvéreiktől. Egy teljesen más kultúrát és felfogást kellett felépítenie és bemutatnia az írónak, mindezt pedig egy görög hős szemén keresztül, aki ugyan pillanatnyi amnéziában szenved a múltját illetően, de azzal tisztában van, hogy a görög rendszer hogy működik. Így viszont remek összehasonlítást kaphattunk Percy szemén keresztül a görög és a római kultúra között. Őszintén szólva nekem a görög jobban tetszik, de azért nem állíthatom, hogy minden aspektusban az nyer. Például a tábor kidolgozottsága sokkal szembeötlőbb és valahogy átgondoltabb is lett, több élethelyeztet alapul véve. Az író tanult az előző széria hibáiból és kiigazította őket ebben az új táborban. Például a több nemzedéknyi félisten nagyon élethűvé tette a tábort. Mert már a görögöknél is gondolkoztam, hogy hol vannak a felnőtt félistenek? Persze elég nagy a halandósági ráta az esetükben és nehéz megélni a felnőttkort, de azért nem lehetetlen. Akkor miért nem maradnak a táborban, ahol biztonságban lennének a szörnyektől? na és mi van a félistenek közötti házassággal majd a gyerekekkel? Nekik is lesz isteni képességük? Bár arra még mindig nem kaptam választ, hogy a kétféle istentől kapott képességek keverednek, vagy valamelyik dominálni fog és csak azok jelennek meg? Bár valamilyen szinten Frank választ ad, de nem teljesen.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/12/meglett…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
puncsoscukor63

– Ha nagy leszek, Percy Jackson leszek – közölte a kislány komoly szemmel Hazelnek.

465. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hazel Levesque · Percy Jackson
>!
EMkönyv

– Mármint hol?
Június kuncogott:
– Ahová minden út vezet, gyermekem. Igazán kitalálhattad volna.
– A dutyiba?
– Rómába, kisfiam. Rómába.

25-26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Héra / Juno · Percy Jackson
>!
Amare

Hülye tizenhat évesek potyognak az égből, amikor késésben vagyok!

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
3 hozzászólás
>!
Amare

– Ez a micsoda… be van törve? – kérdezte Frank.
A ló dühösen nyerített.
– Kétlem! – felelte Percy. – Azt nyerítette, hogy „halálra akarlak taposni, te kínai-kanadai óriáscsecsemő!”
– Te beszélsz lóul? – tudakolta Hazel.
– Óriáscsecsemő?! – kérte ki magának Frank.

320-321. oldal, XXXII. fejezet - Hazel

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
>!
EMkönyv

És az egyetlen megmaradt, tiszta emlékét sem akarta kiadni. Ez Annabeth arca volt, szőke haja és szürke szeme, ahogy nevetve átkarolja és megcsókolja, mert megint valami marhaságot csinált.
Akkor biztosan folyton csókolgatott, gondolta Percy.

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
AniTiger MP

– És ha megsebesítek valakit?
– Meggyógyítjuk – felelte Frank. – Legalábbis megpróbáljuk. A tábornak sok ambróziája, nektárja és unikornissöre van.
– Senki nem halt még meg… – tette hozzá Hazel. – Legalábbis mostanában. De ha mégis…
Frank Vitellius hangját utánozta:
– „Anyámasszony katonái! A mi időnkben állandóan meghaltunk, és imádtuk!”

124. oldal, X. Frank

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
>!
Amare 

Az élet csak azért értékes, mert véget ér, kölyök.

340. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mars / Árész
>!
Amare

Arion felnyihogott.
– A francba, Hazel! Szólj már a lovadra, hogy szebben beszéljen! – mondta Percy.
Hazel visszafojtotta a nevetést.
– Miért, mit mondott?
– Csúnya szavak nélkül? Hogy simán feljuttat bennünket a tetejére.
Frank hitetlenkedve nézett.
– Azt hittem, a lovak nem repülnek.
Arion olyan dühösen nyerített, hogy Hazel biztos volt benne, hogy káromkodik.
– Haver, ennél sokkal kisebb káromkodásért osztályfőnökit kaptam!

410-411. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Percy Jackson
1 hozzászólás
>!
EMkönyv

– Hamarosan visszatérek! – sóhajtotta, és tiszta idiótának érezte magát, hogy egy pólóval beszélget, de valójában Annabethnek és a régi életének címezte szavait. – Nem megyek el örökre. De segítenem kell ezeknek a srácoknak. Befogadtak. Megérdemlik, hogy életben maradjanak.
A póló nem válaszolt. Szerencsére.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
RVivi

– Most meghalsz! – ígérte Búza a fogát csikorgatva. – Most megismered a gabonadühöt!

201. oldal


A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Paolini: Örökség
Cassandra Clare: Az angyal
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
Patrick Ness: Kés a Zajban
Kristin Cashore: Fire – Zsarát
Robin LaFevers: Halandó szív
Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Kerstin Gier: Zafírkék