Hádész ​Háza (Az Olimposz hősei 4.) 74 csillagozás

Rick Riordan: Hádész Háza
Könyvmolyképző · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
Bookline · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
Régikönyvek.hu · 3.499 Ft –15% 2.974 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezernyi halálos szörny.
Három harcoló félisten.
Egy halálos döntés.

Percy Jackson kalandjai egy igazán alvilági helyen

Az ember életét meghatározzák a döntései. Hát még egy félistenét!
Az Argó II. továbbszeli az eget, és a huszonegyedik századi argonautákat újabb és újabb kalandok felé viszi.
Leo életébe beköszönt a szerelem egy lakatlan szigeten, Nico pedig Diocletianus jogarával úgy irányítja a holtak légióját, ahogy csak akarja. A Labirintusról eddig azt hitték,
végleg elpusztult, de most újra benne találják magukat.
Vagy az egész csak szemfényvesztés?

Kapaszkodjatok, mert ez – ahogy Riordan mestertől megszokhattátok – nagyon rázós út lesz!

Eredeti mű: Rick Riordan: The House of Hades

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Leo Valdez · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Frank Csang · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Rachel Elizabeth Dare · Gleeson Hedge · Kalüpszó · Nüx Triskelion · Octavian / Octavianus


Kedvencelte 29

Most olvassa 19

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ramonais
Rick Riordan: Hádész Háza

Nagyon izgatottan vártam ezt a részt. Már az első lapoktól tudni lehetett, hogy ez a könyv egy bevezető egy nagyobb kötethez, egy nagyobb durranáshoz. A könyv végén csomó szálat nyitva hagytak, de szerencsére be is fejeztek párat.

A történet nagyon izgalmas, vicces és megható volt egyben. Sok régi szereplő feltűnt, talán a legtöbb az eddig kötetekben összevéve.
Az Istenek, titánok csomó próbát adtak szegényeknek. Míg Percyék a Tartaroszban barangoltak, addig fent a többiek lényegében minden gonosz élőlénnyel összetalálkoztak.

Végre, Nico több szerephez jutott. Az hogy kiderült kibe volt végig szerelmes és hogy végig mit gondolt sajátmagáról: Nagyon meglepett. És nagyon köszönöm, Rick bácsi, hogy így írtad meg! Kiderült, hogy miért volt sokáig távol, és ez mindent megmagyarázott. Így sokkal szerethetőbb karakterré vált. (Remélem a következő kötetben, őt is éri valami nagy boldogság, hiszen megérdemli)
Percy És Leo szokás szerint mindenkiben tartották a lelket a vicceikkel :D Így még a legnyomasztóbb, legveszedelmesebb részeknél és felnevettem.
Leo is végre szerelmes lett és egy elég „bonyolult” lányba.
Gleeson most visszafogottabb volt, de róla is sok minden kiderült (amit nem lövök le, legyen nektek is hatalmas meglepetés)

Szerintem méltón befejezték, és most megint várhatok egy évet a folytatásig :D

2 hozzászólás
>!
RVivi 
Rick Riordan: Hádész Háza

Kegyetlenül jó volt. Egy pillanatra se tudtam letenni, amíg ki nem olvastam. Imádtam az egészet, minden sort és oldalt. Nem hiszem, hogy túlzok, tényleg ilyen megszállott vagyok. :D
Azt hiszem ez az a rész, ami után kijelenthetem, hogy Nico és Leo ott van a kedvenceim között. Szinte végigröhögtem Leo kis kalandját, de a végére kissé sajnáltam őket. Nico pedig csak Nico. *.* De a legeslegnagyobb kedvencem még mindig Percy.
Kalandos, izgalmas és ezek mellé még vicces is, plusz új kedvenc.
Kell a következőőő!!!

>!
Via_BertaღVivienღ P
Rick Riordan: Hádész Háza

Az eddigi legeslegjobb rész *-*
Izgalmas, pörgős. Ugyanakkor sötét és baljós.
Riordan annyi szálon mozgatja a történetet, hogy csak kapkodtam a fejemet.
Kedvenc lett *-*
Bővebben a blogon sok-sok szép képpel *-*
https://bibibuchlove.blogspot.hu/2017/04/rick-riordan-h…

>!
petuka16
Rick Riordan: Hádész Háza

"Lassan 1 hónapja, hogy elolvastam, de még mindig nagyon jól emlékszem rá. Rick bácsi könyvei mindig mély nyomot hagynak bennem.

Először nehéz volt belerázódni a környezetbe, a történetbe, hiszen mégis csak majdnem 1 év eltelt az előző könyv óta. kissé megkoptak az emlékeim. Aztán a barátnőm és a harmadik rész segítségével szépen lassan minden emlékem előkúszott agyam sötét bugyraiból, és rájöttem, hogy ki kivel van hogyan meg hol meg mikor. Innentől kezdve még jobban élveztem. :D " (…)
Alig várom már a következő (befejező :'( ) részt. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/03/rick-r…

>!
PatyiMoly
Rick Riordan: Hádész Háza

Az első és legfontosabb hozzászólásom, hogy EL NE OLVASSÁTOK a fülszöveget.
Én megtettem, mikor már körülbelül a könyv felénél jártam… Akkor sem kellett volna. Nem értem, hogy miért kell lelőni egy történet csavarait… De komolyan.

Második hozzászólás.
Minden ellenére ez a regény ott van a szeren!
Izgalmas, hiszen most már nemcsak a Földön haladnak hőseink, hanem rémes, félelmetes és halálos úton közelednek a Tartaroszban Hadész Házához.
Számomra a regény egyik legjobb elemei a karakterfejlődések voltak. Hiszen nemcsak Percy, vagy épp Jászon fejlődését, és „erejét” láthattam, hanem Frank is kibújt csigaházából, Nicót is jobban megismerhettem, Hazel abbahagyta a rettegést, és Piper is felhagyott a folyamatos izgulással.

Harmadik hozzászólás.
Nekem az Olimposz hősei sorozatból eddig ez volt a kedvenc részem. Nem tudom, mit tartogat a következő fejezet, ám remélem, legalább ilyen izgalmakban lesz részem.
Rick Riordan képzelőereje és fogalmazása egyszerűen remek. :)

Utolsó hozzászólás. Egy negatívum.
Szomorú voltam a fordítás, szerkesztés miatt. Néha olyan szembetűnő hibák voltak, amiket nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A legnagyobb izgalmakat is megzavarták.
Kicsit csalódtam, hiszen eddig minden regény olyan élvezetes olvasmány volt ilyen szempontból.
Lehet, a következő részt inkább eredeti nyelven olvasom, hátha ott kevesebb a hiba…
Kár.

Összességében.
Alig bírtam letenni.
Igen, ebben a részben is sok kalandban lehet része az olvasónak, ám mindeközben a karakterek is egyre felnőtebbek, érettebbek lesznek.
Valamint remek mindennapi kérdések merülnek fel a regény soraiban, amiken érdemes elgondolkozni.

7 hozzászólás
>!
Bernadetti
Rick Riordan: Hádész Háza

Riordan ismét 10/10-es történetet alkotott. Egy éve rágtam a körmöm a folytatásért esedezve, és semmilyen módon nem csalódtam! Ismét legdrágább félisteneimmel tölthettem az időmet, és még szerelmesebb lettem ebbe a világba!
Sajnos nem teljesen tudatlanul vágtam neki, a YouTube hozzászólások világa köztudottan veszélyes terep, elenyésző azoknak a száma, akik kiteszik a spoiler jelzést, úgyhogy sikeresen belefutottam kettőbe is. Nico és Leo szálát tudtam előre. De így talán még rosszabb volt végignézni Nico szenvedését Cupidónál, mert tudtam, mitől retteg, tudtam, miért ilyen ellenséges, és amikor kimondta… jaj, Nico! Egyik legeslegkedvencebb szereplőm az összes kedvenc szereplőm közül. Köszönöm szépen, Rick, hogy megalkottad nekünk.
És Leo… Neki nagyon-nagyon örülök, kíváncsian várom a folytatást! Meg az egész sztori folytatását is, de Leóét különösen.
A befejezés ismét csak szép nyitott maradt, szinte sikít az ötödik részért, de hol van az még… Talán a sorozat előző részeivel nyugtatom meg magam. Nagyon sokat kopott az emlékezetem, alig tudom felidézni őket, ideje volna már egy nagyszabású újraolvasásnak.

>!
Lady_Hope I
Rick Riordan: Hádész Háza

Nem lehetne 4,7 csillagot adni? Sokkal reálisabb lenne. Ez a kötet most nagyon…
Egyrészt oda meg vissza voltam tőle. Végre a többi félisten is nagyobb szerepet kapott, Nicót végre volt időm megszeretni, Frank is megnőtt egy cseppet (10 centit) a szememben is meg ténylegesen, de Pipert még mindig nem tudom hova rakni.
Kókuszdióval meg grillcsirkével dobálózni a csata közepén nem túl értelmes gondolat. És az emphúszákat azzal összezavarni hogy elkenődöttt a szemfestéked..? Nem, Piper még mindig idegesít. Jászon már nem, őt, hát, fogalmazzunk úgy hogy elfogadtam, nem zavar sok vizet.
Na de. Akárhol is játszódott a történet, fent a földön, vagy lent az Alvilágban, én élveztem. Igazán jó és izgalmas volt olvasni, nem unatkozik az ember. Néha kicsit már zavart hogy még mindig ilyen gyerekesen oldanak meg bizonyos helyzeteken. spoiler
De nagyon erős kötet. Jó volt olvasni. Meghát. Benne volt Percy .. :)

>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Rick Riordan: Hádész Háza

*-* Szerelmes vagyok, már megint (vagy még mindig; de ki tudja ez már). Ha lennének + pontjaim ennek a könyvnek adnám. Viszonylag elég gyakran volt szemszög váltás és egyáltalán nem zavart, sőt. (Nem tudom Rick bácsi ez hogy csinálja, de zseniális :D) Az események tempója teljesen rendben van. És a történet meg a szereplők *-*. Szerintem senki nem szeretné, hogy én itt most csöpögős imádatomat leírjam, szóval ettől mindenkit megkímélek. :) Nico, Percy és Hazel az abszolút kedvenc!!! Meg persze Leó is :)
Az első öt kötet után végre újra elnyelt ez a világ.

>!
Fluffy_Puffy
Rick Riordan: Hádész Háza

Percy: Imádom! Nagyon aranyos volt, hogy bármi áron megvédte Annabetht.
Annabeth: Megint csodálatos ötletekkel állt elő.
Jászon: Az előző részekbe nagyon nem szerettem, de ebbe részbe felkerült a „Szeretem" listára.
Piper: Piper még mindig nem nyerte meg a tetszésemet. Nem tudom megkedvelni.
Leo: spoiler
Frank: Nagyon tetszett, hogy ebbe a részbe több szerepet kapott.
Hazel: Épp, mint Frank, Ő is többet szerepelt. spoiler
Nico: Nem értem. Miért!?
Azért szeretem Rick Riordant, mert a szomorú jelenetekbe is tud olyan kis apróságokat rakni, amitől másképp látom a dolgokat. Jobbnak.

>!
Naniii
Rick Riordan: Hádész Háza

Elég fárasztó könyv volt.
Úgy gondolom ezt a könyvet nem kicsit túlírták. Ezer szemszög ezer helyszín. Percyék része érdekelt volna a legjobban de gyakran mire újra előkerült az a szál elfelejtettem mi is van velük. Voltak benne humoros részek, de képtelen volt fenntartani az érdeklődésem. Mindig is Percy és Nico volt a kedvencem. Nem igazán jött be, hogy előhozták ezt a homo vonalat. Nem vagyok ellene de lényegtelen információ. Már az előző könyv is sok volt. Sokkal jobban szeretem az eredeti Percy sorozatot, mint ezt az Olimposz hőseit.


Népszerű idézetek

>!
Ramonais

Ajánlom ezt a könyvet a csodálatos olvasóimnak, akiktől ezúton kérek bocsánatot az előző rész idegörlő befejezéséért…
Csak vicceltem! Dehogy kérek bocsánatot.
Viszont azt komolyan mondom, hogy nagyon szeretlek benneteket!

Bevezető

2 hozzászólás
>!
Bernadetti

– Megígérted, Hínáragy, hogy soha nem válunk el újra!
– Kibírhatatlan vagy!
– Én is szeretlek.

453. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Ramonais

– Csak mond azt, hogy távozni akarsz Ogügié szigetéről!
– Rendben -mondta Leo. (…) – Távozni akarok Gügyögés szigetéről…
– O-gü-gi-é, te gyagya! – mondta tátogva a lány. – Ismételd meg!
– Te gyagya!
– Nem ezt!

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
8 hozzászólás
>!
Ramonais

– Rohadt hegyi istenek! – mérgelődött a kormányál Leo. – Ez a harmadik alkalom, hogy helyre kell állítanom azt az árbócot! Mit gondolnak ezek?! Hogy a Tescóban veszem az árbócokat?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
1 hozzászólás
>!
Ramonais

– Egyetem – lihegte Annabeth. – Együtt járunk majd oda?
– Persze! – mondta valamivel magabiztosabban Percy.
– Te mit fogsz tanulni Percy?
– Azt még nem tudom – vallotta be a fiú.
– Szerintem valami tengerészettel kapcsolatos dolgot, mondjuk óceángeográfiát!
– Jó, akkor majd a szörfszakot választom

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
1 hozzászólás
>!
Ramonais

Mássz tovább! – utasította magát
Sajtburgert! – felelte a gyomra.
Pofa be!
Sült krumplival! – követelőzött tovább a hasa.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Ramonais

– Visszajövök érted, Kalüpszó – suttogta az éjszakai szélbe. – Esküszöm a Sztüxre!

354. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kalüpszó · Leo Valdez · Sztüx
1 hozzászólás
>!
Bernadetti

Annabeth nem először nézett szembe olyan ellenséggel, akit erővel nem győzhetett le. Ilyenkor bevetette az Athéné-dumát.
De most meg sem tudott szólalni. Még a száját sem volt képes becsukni. Úgy nyáladzott, mint Percy szokott álmában.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Ramonais

Leóra az erődfal tetején bukkantak rá. Egy teraszon ült és kávézott. (…) Piper odarohant hozzá, és majdnem fellökte a székével együtt.
– Ó, egek, hát te meg hol voltál, Leo?!
– Valdezke! – érzékenyült el Hedge edző, aztán rájött, hogy vigyáznia kell a renoméjára, és inkább összehúzta szemöldökét. – Ha még egyszer eltűnsz, akkorát kapsz, hogy átrepülsz a következő hónapba!

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Leo Valdez · Piper McLean
>!
Ramonais

– Jó barátokkal utazom a halálba. – sóhajtott Percy.
– Nem halsz meg, Hínáragy! Nem emlékszel? Soha nem válok el tőled újra. Ha hazaértünk…
– Mi lesz akkor?
A lány megcsókolta.
– Kérdezd meg újra, ha legyőztük Gaiát!

506. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris küldetése
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Üvegváros
J. L. Armentrout: Obszidián
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Richelle Mead: A halál csókja
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné