36. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
48. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
93. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Hádész ​Háza (Az Olimposz hősei 4.) (Félvér Tábor Krónikák 9.) 472 csillagozás

Rick Riordan: Hádész Háza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezernyi ​halálos szörny.
Három harcoló félisten.
Egy halálos döntés.

Percy Jackson kalandjai egy igazán alvilági helyen

Az ember életét meghatározzák a döntései. Hát még egy félistenét! Az Argó II. továbbszeli az eget, és a huszonegyedik századi argonautákat újabb és újabb kalandok felé viszi. Leo életébe beköszönt a szerelem egy lakatlan szigeten, Nico pedig Diocletianus jogarával úgy irányítja a holtak légióját, ahogy csak akarja. A Labirintusról eddig azt hitték, végleg elpusztult, de most újra benne találják magukat. Vagy az egész csak szemfényvesztés?

Kapaszkodjatok, mert ez – ahogy Riordan mestertől megszokhattátok – nagyon rázós út lesz!

„Szuper ez a könyv; az Athéné jele óta vártam, és nem csalódtam. Három nap alatt befaltam. Tetszett, hogy a Halál Kapujáról kiderült, hogy egy (…), és hogy a szereplőkről szinte minden oldalon megtudunk valami meglepő és váratlan dolgot.” – Maci and Zoe Read Books,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632459080 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
528 oldal · ISBN: 9789633998663 · Fordította: Acsai Roland

4 további kiadás


Enciklopédia 54

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Grover Underwood · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Hádész / Pluto · Frank Csang · Rachel Elizabeth Dare · Gleeson Hedge · Kalüpszó · Árész / Mars · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Iapetosz · Cupido / Amor / Erósz · Damasztór · Nüx · Hekaté · Khióné · Akhlüsz · Arakhné · Gaia · Hüperión · Kriosz · Pasziphaé · Tartarosz · Triptolemosz · Zephürosz / Favonius · Zéthész

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · Olaszország · Tartarosz


Kedvencelte 125

Most olvassa 29

Várólistára tette 129

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

A kötet, amikor abszolút kedvenccé avattam Hazelt és Nicot is. Még mindig Percabeth jelenetei voltak a legkirályabbak, ami mondjuk nem igazán meglepő, de itt extrán nagyon jók voltak. Imádom őket, ők ketten az abszolút könyves álompáros. ♥
Leo és Kalüpszó kicsit furi volt, mintha Kalüpszó totál más lett volna, mint a Csata a labirintusban-ban. Pipert pedig még mindig Kerberusz elé vetném, hadd legyen valami játéka, amit csócsálhat.
Ééés eljött a pillanat! Nem várok tovább. Jöhet angolul az az utolsó kötet!

1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Egyszerűen csúcsszuper! *-* Szegény hőseink, egy perc nyugtuk se lehet, mindig jön valami veszély, fenyegetés, különböző akadályok, amik az útjukba állnak. Ezért unalomról itt szó sem lehet.
Annyira izgalmas volt, hogy képtelen voltam letenni. Leginkább Percy és Annabeth sorsa érdekelt, mert hát… OMG! De mindig az nyugtatott meg, hogy legalább ott vannak egymásnak. Mindig segítették, támogatták a másikat, szerencsére egy rendes útitársat is kaptak, aki szintén jó védelmezőjük volt. Ezer hála neked, Nico.♥
A Nicoról kiderült titok rendesen megsanyargatta szegény szívemet. Nem durrant akkorát, mert igen, sajna sokat keresgélek a neten, ezért beleakadtam pár árulkodó képbe, de még így is… Hát legszívesebben agyonölelgettem volna, mert még mindig az a kis ártatlan srác jut róla eszembe, aki imádta a Mitomágiát. Remélem majd rendbe jön a kapcsolatuk Percyvel, mert szeretem a párosukat. :)
Frank és Hazel rendesen megemberelték magukat ebben a részben. Olyan jó látni, hogy mennyit fejlődtek a Neptunus fia óta. Jászonról és Piperről viszont már nem tudom ezt elmondani. Ők annyira mellékszereplőnek érződtek. Jászon is egyre többet veszít a tekintélyéből, most már sokkal inkább egy „átlagos” tini, mint a nagy Zeusz fia.
Aztán ott van Leo.♥ Végre,végre,végre! Erre vártam, amióta meglestem ezt is :D spoiler
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog befejeződni az egész. Hogy fogják legyőzni Gaiát? Meg fognak halni itt is páran? Muszáj lesz angolul folytatnom.

3 hozzászólás
R4ms3s>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Nagyon izgatottan vártam ezt a részt. Már az első lapoktól tudni lehetett, hogy ez a könyv egy bevezető egy nagyobb kötethez, egy nagyobb durranáshoz. A könyv végén csomó kérdést nyitva hagytak, de szerencsére le is zártak párat.

A történet nagyon izgalmas, vicces és megható volt egyben. Sok régi szereplő tűnt fel, talán a legtöbb az eddigi köteteket összevetve.
Az Istenek, titánok nagyon sok próbát adtak szegényeknek. Míg Percyék a Tartaroszban barangoltak, addig fent a többiek lényegében minden gonosz élőlénnyel összetalálkoztak.

Végre, Nico több szerephez jutott. Az hogy kiderült kibe volt végig szerelmes és hogy végig mit gondolt saját magáról: Nagyon meglepett. És nagyon köszönöm, Rick bácsi, hogy így írtad meg! Kiderült, hogy miért volt sokáig távol, és ez mindent megmagyarázott. Így sokkal szerethetőbb karakterré vált. (Remélem a következő kötetben, őt is éri valami nagy boldogság, hiszen megérdemli)
Percy És Leo szokás szerint mindenkiben tartották a lelket a vicceikkel :D Így még a legnyomasztóbb, legveszedelmesebb részeknél is felnevettem.
Leo is végre szerelmes lett egy elég „bonyolult” lányba.
Gleeson most visszafogottabb volt, de róla is sok minden kiderült (amit nem lövök le, legyen nektek is hatalmas meglepetés)

Szerintem méltón befejezték, és most megint várhatok egy évet a folytatásig :D

2 hozzászólás
PKatica>!
Rick Riordan: Hádész Háza

„Tizennégy nap múlva Athénba érnek. Aztán a háborúnak így vagy úgy, de vége lesz."
Valószínűleg sokan ismerik azt az érzést, amikor nem akarod elolvasni az utolsó előtti kötetet, mert utána már a befejezés jön, és te nem bírod eldönteni, hogy most elolvasd, vagy ne… Kb. így érzem magam.
Ez a könyv is fantasztikus volt, és nem egyszer könnyeztem egy szereplőt… Főleg a végén, Bobot és Damasztórt…. túlságosan a szívemhez nőttek.
Annabetht és Percyt most is nagyon csodálom, Annabetht a kitartásáért és eszéért, Percyt pedig azért, mert képes lett volna feláldozni magát Annabethért. Piper nekem a második legszimpatikusabb a lányok között, mert imádom a stílusát, és egy-egy tulajdonsága olyan, mint az enyém, a harmadik helyen egyértelműen Kalüpszó áll, utána pedig Reyna…. Jászon, Frank, Leó és Hazel pedig… jó szereplők.
Egyszerűen imádooom!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Az Olimposz hősei 4

Ez is rettentően izgalmas, sok helyen hátborzongató volt, nagyon tetszett.
A fiatalok hősiesen helytálltak, különböző kihívások elé kerültek, amiket mindig a megfelelő képességű félistennek kellett megoldania. Folyamatosan fejlődtek a képességeik, illetve inkább azt mondanám, hogy kibontakoztak, mivel bennük volt, csak kellettek olyan helyzetek, amik kihozzák belőlük.
Természetesen sok hátramozdító szörnyet kellett legyőzniük, és csak itt-ott találtak segítőket, sokszor ott, ahol nem is számítottak rá.
A leghátborzongatóbb hely a Tartarosz volt, ahová az előző rész végén Percy és Anabeth zuhant, nehéz útjuk volt, míg eljutottak az alvilág kapujáig. A többiek kívülről tették meg ugyanoda jussanak, és megpróbálják együttes erővel bezárni azt, hogy a szörnyek ne tudjanak kiszökdösni onnan.
Szóval volt bőven izgalom, azért a humor sem maradt ki és a barátság is töretlen volt a fiatalok között. Jöjjön a finálé, az utolsó rész amiben remélhetőleg minden rendbe jön, de várhatólag még sok csatát kell megvívni.

puncsoscukor63>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Megint nehezen találom a szavakat.
Ez a kötet is letehetetlenül izgalmas volt, csakúgy mint elődei. Újabb veszélyes kalandoknak, mitológiai alakoknak, már-már hihetetlennek titulálható megmeneküléseknek, valamint hőseinkben lappangó, eddig felszínre nem kerülő képességeknek lehettünk tanúi a történet során.
Nico és Hazel remek fejlődésen mentek keresztül, ez tisztán kivehető, valamint végre fény derült Nico titkára is. Hihetetlen ez a gyerek. Aki ennyi fájdalmat, keserűségét és bánatot hordoz magában… Nem csoda, hogy ilyen szinten introvertált, és kerüli a többiek társaságát. De óriásit nőtt a szememben, méginkább felnézek rá, mint eddig, és természetesen kedvenc karakterem lett ❤.
Percy és Annabeth is rengeteg fájdalmat tapasztalhattak ebben a részben, de irtócuki volt, ahogy mindvégig támogatták egymást, és tényleg nem választhatja el többé őket senki és semmi. Imádom őket . Percabeth forever!
Frankre nagyon büszke vagyok. Ő is hihetetlen fejlődésen ment át, spoiler.
Jason nem Jászon!!!!!!!!!! és Piper kissé hátrébb szorultak ebben a részben, de sejtéseim szerint az utolsóban nagyobb szerepük lesz.
Viszont sajnálatos módon az utolsó kötet magyar megjelenésére még pár hónapot várni kell, amire én nem hiszem, hogy képes leszek. Kénytelen leszek mostmár belevetnem magam az angol nyelv bugyraiba és nekiveselkednem az utolsónak, hőn szeretett írónk, Rick Riordan anyanyelvén.

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

A Percy Jackson és az olimposziak eredeti sorozatot még tiniként olvastam és anno a kedvencem volt, letehetetlennek tartottam a könyveket, és mindig alig vártam a következő kötetet.
Ez a sorozat is izgalmasan indult számomra, de valahogy ez az adott rész nehezen ment, nem peregtek most a lapok és eltartott egy ideig, míg kiolvastam, nem bírtam ráhangolódni a cselekményre. Ez nem feltétlenül a könyv hibája, hisz az ugyanolyan összeszedett és kidolgozott volt, mint a korábbi kötetek.
A cselekmény a megszokott több szálon fut, minden egyes hősnek külön cselekményszála van, mindegyikük megküzd a maga szörnyeivel/ellenségeivel, ezáltal mindegyikük külön-külön hozzájárul a cél eléréséhez/sikeréhez. Igazán összetartó csapat, vigyáznak egymásra még az esetleges viták ellenére is.
spoiler
A végkifejlet ismét egy jó kis függővég volt, megint szűkös határidejük lesz a következő kötetben a hősöknek, hogy megmentsék a világot. Kíváncsian várom, hogy mi lesz benne, hogyan mentik meg végleg az embereket/félisteneket/mindenkit.

Navi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Mi más lehetne, mint 5 csillag?? :)
Haladunk a cél felé, bár néhány személy számára gy hirtelen hátra arccal ez megváltozott.
Nagyon sajnáltam a veszteségeket spoiler, Nico, hát, ez speciel nem jutott az eszembe, de így már minden érthető.
Kicsit csalóka a fülszöveg a zombisereg irányításáról, de tökéletesen áll neki a praetorság. Végre már nem csak egy agy mackó, hanem igazi pasivá érik :)
Leo, drága Leo … Remélem, be tudod tartani az esküdet. Kívánom neked a boldogságot.
Hazel is kezd felnőni a feladathoz, s időnként Piper is megmutatja, hogy nem egy nyafka szépség. Jászon itt amolyan mellékszereplőnek tűnik.
Percy és Annabeh kijutnak, de a segítség nélkül ez lehetetlen lenne.
Kíváncsian várom a befejező részt.

_Leelan_ P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Az eddigi legeslegjobb rész *-*
Izgalmas, pörgős. Ugyanakkor sötét és baljós.
Riordan annyi szálon mozgatja a történetet, hogy csak kapkodtam a fejemet.
Kedvenc lett *-*
Bővebben a blogon sok-sok szép képpel *-*
https://bibibuchlove.blogspot.hu/2017/04/rick-riordan-h…

Cs_N_Kinga P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Ez a rész már izgalmasabb és unalmasabb is volt egyszerre. Nem tudom miért volt ilyen érzésem, miközben rengeteg kalandon mentek keresztül. Jók a fejlődések, a különböző küldetések, mégis valahogy elkapkodottnak éreztem. Míg eddig egy-egy könyv szólt egy küldetésről, most mintha több kicsit kaptunk volna egyszerre, mert szinte mindegyik szereplő került központi szerepbe/helyzetbe. Mégis valami nekem most nem volt az igazi. De nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége.


Népszerű idézetek

Bernadetti>!

– Megígérted, Hínáragy, hogy soha nem válunk el újra!
– Kibírhatatlan vagy!
– Én is szeretlek.

453. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
R4ms3s>!

– Csak mond azt, hogy távozni akarsz Ogügié szigetéről!
– Rendben – mondta Leo. […] – Távozni akarok Gügyögés szigetéről…
– O-gü-gi-é, te gyagya! – mondta tátogva a lány. – Ismételd meg!
– Te gyagya!
– Nem ezt!

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kalüpszó · Leo Valdez
8 hozzászólás
R4ms3s>!

Ajánlom ezt a könyvet a csodálatos olvasóimnak, akiktől ezúton kérek bocsánatot az előző rész idegörlő befejezéséért… Csak vicceltem! Dehogy kérek bocsánatot. Viszont azt komolyan mondom, hogy nagyon szeretlek benneteket!

5. oldal, Bevezető

2 hozzászólás
R4ms3s>!

– Egyetem – lihegte Annabeth. – Együtt járunk majd oda?
– Persze! – mondta valamivel magabiztosabban Percy.
– Te mit fogsz tanulni, Percy?
– Azt még nem tudom – vallotta be a fiú.
– Szerintem valami tengerészettel kapcsolatos dolgot, mondjuk óceángeográfiát!
– Jó, akkor majd a szörfszakot választom […]

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · egyetem · Percy Jackson
1 hozzászólás
RVivi P>!

Most komolyan, ki lehet az a hülye, aki utolsó leheletével azt susogja: „Légy átkozott, és tikkeljen a jobb szemed!”

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
R4ms3s>!

– Rohadt hegyi istenek! – mérgelődött a kormánynál Leo. – Ez a harmadik alkalom, hogy helyre kell állítanom azt az árbócot! Mit gondolnak ezek?! Hogy a Tescóban veszem az árbócokat?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez · Tesco
1 hozzászólás
R4ms3s>!

Leóra az erődfal tetején bukkantak rá. Egy teraszon ült és kávézott. […]
Piper odarohant hozzá, és majdnem fellökte a székével együtt.
– Ó, egek, hát te meg hol voltál, Leo?!
– Valdezke! – érzékenyült el Hedge edző, aztán rájött, hogy vigyáznia kell a renoméjára, és inkább összehúzta szemöldökét. – Ha még egyszer eltűnsz, akkorát kapsz, hogy átrepülsz a következő hónapba!

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Leo Valdez · Piper McLean
R4ms3s>!

Mássz tovább! – utasította magát.
Sajtburgert! – felelte a gyomra.
Pofa be!
Sült krumplival! – követelőzött tovább a hasa.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
Book_Moly>!

– Ha a többiek rájönnek…
– Ha a többiek megtudják, mögéd állnak, és rászabadítják az istenek haragját arra, aki gúnyolni merészelne emiatt.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Nico di Angelo
5 hozzászólás
Alice_and_the_White_Rabbit>!

– Mit gondolnak ezek?! Hogy a Tescóban veszem az árbócokat?
Nico összehúzta a szemét.
– Mi az a Tesco?
– Nem ez a lényeg!

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez · Nico di Angelo
6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Cassandra Clare: Aranylánc
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Démonok közt
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Derek Landy: Az ősök jogara
Basa Katalin: A névtelen királynő
Neil Gaiman: A temető könyve