22. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
32. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Hádész ​Háza (Az Olimposz hősei 4.) 159 csillagozás

Rick Riordan: Hádész Háza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezernyi ​halálos szörny.
Három harcoló félisten.
Egy halálos döntés.

Percy Jackson kalandjai egy igazán alvilági helyen

Az ember életét meghatározzák a döntései. Hát még egy félistenét! Az Argó II. továbbszeli az eget, és a huszonegyedik századi argonautákat újabb és újabb kalandok felé viszi. Leo életébe beköszönt a szerelem egy lakatlan szigeten, Nico pedig Diocletianus jogarával úgy irányítja a holtak légióját, ahogy csak akarja. A Labirintusról eddig azt hitték, végleg elpusztult, de most újra benne találják magukat. Vagy az egész csak szemfényvesztés?

Kapaszkodjatok, mert ez – ahogy Riordan mestertől megszokhattátok – nagyon rázós út lesz!

„Szuper ez a könyv; az Athéné jele óta vártam, és nem csalódtam. Három nap alatt befaltam. Tetszett, hogy a Halál Kapujáról kiderült, hogy egy (…), és hogy a szereplőkről szinte minden oldalon megtudunk valami meglepő és váratlan dolgot.” – Maci and Zoe Read Books,… (tovább)

Eredeti mű: Rick Riordan: The House of Hades

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland

Kedvencelte 66

Most olvassa 17

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 108

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Rick Riordan: Hádész Háza

Egyszerűen csúcsszuper! *-* Szegény hőseink, egy perc nyugtuk se lehet, mindig jön valami veszély, fenyegetés, különböző akadályok, amik az útjukba állnak. Ezért unalomról itt szó sem lehet.
Annyira izgalmas volt, hogy képtelen voltam letenni. Leginkább Percy és Annabeth sorsa érdekelt, mert hát… OMG! De mindig az nyugtatott meg, hogy legalább ott vannak egymásnak. Mindig segítették, támogatták a másikat, szerencsére egy rendes útitársat is kaptak, aki szintén jó védelmezőjük volt. Ezer hála neked, Nico.♥
A Nicoról kiderült titok rendesen megsanyargatta szegény szívemet. Nem durrant akkorát, mert igen, sajna sokat keresgélek a neten, ezért beleakadtam pár árulkodó képbe, de még így is… Hát legszívesebben agyonölelgettem volna, mert még mindig az a kis ártatlan srác jut róla eszembe, aki imádta a Mitomágiát. Remélem majd rendbe jön a kapcsolatuk Percyvel, mert szeretem a párosukat. :)
Frank és Hazel rendesen megemberelték magukat ebben a részben. Olyan jó látni, hogy mennyit fejlődtek a Neptunus fia óta. Jászonról és Piperről viszont már nem tudom ezt elmondani. Ők annyira mellékszereplőnek érződtek. Jászon is egyre többet veszít a tekintélyéből, most már sokkal inkább egy „átlagos” tini, mint a nagy Zeusz fia.
Aztán ott van Leo.♥ Végre,végre,végre! Erre vártam, amióta meglestem ezt is :D spoiler
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog befejeződni az egész. Hogy fogják legyőzni Gaiát? Meg fognak halni itt is páran? Muszáj lesz angolul folytatnom.

3 hozzászólás
>!
Ramonais
Rick Riordan: Hádész Háza

Nagyon izgatottan vártam ezt a részt. Már az első lapoktól tudni lehetett, hogy ez a könyv egy bevezető egy nagyobb kötethez, egy nagyobb durranáshoz. A könyv végén csomó szálat nyitva hagytak, de szerencsére be is fejeztek párat.

A történet nagyon izgalmas, vicces és megható volt egyben. Sok régi szereplő feltűnt, talán a legtöbb az eddigi kötetekben összevéve.
Az Istenek, titánok nagyon sok próbát adtak szegényeknek. Míg Percyék a Tartaroszban barangoltak, addig fent a többiek lényegében minden gonosz élőlénnyel összetalálkoztak.

Végre, Nico több szerephez jutott. Az hogy kiderült kibe volt végig szerelmes és hogy végig mit gondolt sajátmagáról: Nagyon meglepett. És nagyon köszönöm, Rick bácsi, hogy így írtad meg! Kiderült, hogy miért volt sokáig távol, és ez mindent megmagyarázott. Így sokkal szerethetőbb karakterré vált. (Remélem a következő kötetben, őt is éri valami nagy boldogság, hiszen megérdemli)
Percy És Leo szokás szerint mindenkiben tartották a lelket a vicceikkel :D Így még a legnyomasztóbb, legveszedelmesebb részeknél és felnevettem.
Leo is végre szerelmes lett és egy elég „bonyolult” lányba.
Gleeson most visszafogottabb volt, de róla is sok minden kiderült (amit nem lövök le, legyen nektek is hatalmas meglepetés)

Szerintem méltón befejezték, és most megint várhatok egy évet a folytatásig :D

2 hozzászólás
>!
puncsoscukor63
Rick Riordan: Hádész Háza

Megint nehezen találom a szavakat.
Ez a kötet is letehetetlenül izgalmas volt, csakúgy mint elődei. Újabb veszélyes kalandoknak, mitológiai alakoknak, már-már hihetetlennek titulálható megmeneküléseknek, valamint hőseinkben lappangó, eddig felszínre nem kerülő képességeknek lehettünk tanúi a történet során.
Nico és Hazel remek fejlődésen mentek keresztül, ez tisztán kivehető, valamint végre fény derült Nico titkára is. Hihetetlen ez a gyerek. Aki ennyi fájdalmat, keserűségét és bánatot hordoz magában… Nem csoda, hogy ilyen szinten introvertált, és kerüli a többiek társaságát. De óriásit nőtt a szememben, méginkább felnézek rá, mint eddig, és természetesen kedvenc karakterem lett ❤.
Percy és Annabeth is rengeteg fájdalmat tapasztalhattak ebben a részben, de irtócuki volt, ahogy mindvégig támogatták egymást, és tényleg nem választhatja el többé őket senki és semmi. Imádom őket . Percabeth forever!
Frankre nagyon büszke vagyok. Ő is hihetetlen fejlődésen ment át, spoiler.
Jason nem Jászon!!!!!!!!!! és Piper kissé hátrébb szorultak ebben a részben, de sejtéseim szerint az utolsóban nagyobb szerepük lesz.
Viszont sajnálatos módon az utolsó kötet magyar megjelenésére még pár hónapot várni kell, amire én nem hiszem, hogy képes leszek. Kénytelen leszek mostmár belevetnem magam az angol nyelv bugyraiba és nekiveselkednem az utolsónak, hőn szeretett írónk, Rick Riordan anyanyelvén.

2 hozzászólás
>!
RVivi
Rick Riordan: Hádész Háza

Kegyetlenül jó volt. Egy pillanatra se tudtam letenni, amíg ki nem olvastam. Imádtam az egészet, minden sort és oldalt. Nem hiszem, hogy túlzok, tényleg ilyen megszállott vagyok. :D
Azt hiszem ez az a rész, ami után kijelenthetem, hogy Nico és Leo ott van a kedvenceim között. Szinte végigröhögtem Leo kis kalandját, de a végére kissé sajnáltam őket. Nico pedig csak Nico. *.* De a legeslegnagyobb kedvencem még mindig Percy.
Kalandos, izgalmas és ezek mellé még vicces is, plusz új kedvenc.
Kell a következőőő!!!

Ui.: Már Hazel is kedvenc. :D

>!
B_Vivien_Kitti P
Rick Riordan: Hádész Háza

Az eddigi legeslegjobb rész *-*
Izgalmas, pörgős. Ugyanakkor sötét és baljós.
Riordan annyi szálon mozgatja a történetet, hogy csak kapkodtam a fejemet.
Kedvenc lett *-*
Bővebben a blogon sok-sok szép képpel *-*
https://bibibuchlove.blogspot.hu/2017/04/rick-riordan-h…

>!
petuka16
Rick Riordan: Hádész Háza

"Lassan 1 hónapja, hogy elolvastam, de még mindig nagyon jól emlékszem rá. Rick bácsi könyvei mindig mély nyomot hagynak bennem.

Először nehéz volt belerázódni a környezetbe, a történetbe, hiszen mégis csak majdnem 1 év eltelt az előző könyv óta. kissé megkoptak az emlékeim. Aztán a barátnőm és a harmadik rész segítségével szépen lassan minden emlékem előkúszott agyam sötét bugyraiból, és rájöttem, hogy ki kivel van hogyan meg hol meg mikor. Innentől kezdve még jobban élveztem. :D " (…)
Alig várom már a következő (befejező :'( ) részt. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/03/rick-r…

>!
kte
Rick Riordan: Hádész Háza

Számomra Rick Riordan neve egyet jelent a humoros és élvezetes történettel. A Hádész Háza olvasása közben egyetlen oldal vagy mondat erejéig sem ingatott meg ebben a hitemben. A cselekmény és hőseink A villámtolvaj óta jelentős fejlődésen mentek keresztül, előbbi sokrétűbb, bonyolultabb lett, amit a kötet vastagsága is megmutat, ezt azonban egyáltalán nem bántam. Annabeth és Percy alvilági utazása félelmetes, ugyanakkor szívet melengető és rámutat a barátság fontosságára. A felszíni történések során újabb szereplőket ismerünk meg alaposan, Leó kiruccanását és Nico feltárulkozását szerettem leginkább. A szépen felépített történetfolyamnak köszönhetően a sok szereplő egyáltalán nem okoz zavart, hanem jóleső érzéssel töltött el, ahogy a korábbi részekből ismert szereplők újra feltűntek.

>!
PatyiMoly
Rick Riordan: Hádész Háza

Az első és legfontosabb hozzászólásom, hogy EL NE OLVASSÁTOK a fülszöveget.
Én megtettem, mikor már körülbelül a könyv felénél jártam… Akkor sem kellett volna. Nem értem, hogy miért kell lelőni egy történet csavarait… De komolyan.

Második hozzászólás.
Minden ellenére ez a regény ott van a szeren!
Izgalmas, hiszen most már nemcsak a Földön haladnak hőseink, hanem rémes, félelmetes és halálos úton közelednek a Tartaroszban Hadész Házához.
Számomra a regény egyik legjobb elemei a karakterfejlődések voltak. Hiszen nemcsak Percy, vagy épp Jászon fejlődését, és „erejét” láthattam, hanem Frank is kibújt csigaházából, Nicót is jobban megismerhettem, Hazel abbahagyta a rettegést, és Piper is felhagyott a folyamatos izgulással.

Harmadik hozzászólás.
Nekem az Olimposz hősei sorozatból eddig ez volt a kedvenc részem. Nem tudom, mit tartogat a következő fejezet, ám remélem, legalább ilyen izgalmakban lesz részem.
Rick Riordan képzelőereje és fogalmazása egyszerűen remek. :)

Utolsó hozzászólás. Egy negatívum.
Szomorú voltam a fordítás, szerkesztés miatt. Néha olyan szembetűnő hibák voltak, amiket nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A legnagyobb izgalmakat is megzavarták.
Kicsit csalódtam, hiszen eddig minden regény olyan élvezetes olvasmány volt ilyen szempontból.
Lehet, a következő részt inkább eredeti nyelven olvasom, hátha ott kevesebb a hiba…
Kár.

Összességében.
Alig bírtam letenni.
Igen, ebben a részben is sok kalandban lehet része az olvasónak, ám mindeközben a karakterek is egyre felnőtebbek, érettebbek lesznek.
Valamint remek mindennapi kérdések merülnek fel a regény soraiban, amiken érdemes elgondolkozni.

7 hozzászólás
>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Rick Riordan: Hádész Háza

*-* Szerelmes vagyok, már megint (vagy még mindig; de ki tudja ez már). Ha lennének + pontjaim ennek a könyvnek adnám. Viszonylag elég gyakran volt szemszög váltás és egyáltalán nem zavart, sőt. (Nem tudom Rick bácsi ez hogy csinálja, de zseniális :D) Az események tempója teljesen rendben van. És a történet meg a szereplők *-*. Szerintem senki nem szeretné, hogy én itt most csöpögős imádatomat leírjam, szóval ettől mindenkit megkímélek. :) Nico, Percy és Hazel az abszolút kedvenc!!! Meg persze Leó is :)
Az első öt kötet után végre újra elnyelt ez a világ.

>!
Bernadetti
Rick Riordan: Hádész Háza

Riordan ismét 10/10-es történetet alkotott. Egy éve rágtam a körmöm a folytatásért esedezve, és semmilyen módon nem csalódtam! Ismét legdrágább félisteneimmel tölthettem az időmet, és még szerelmesebb lettem ebbe a világba!
Sajnos nem teljesen tudatlanul vágtam neki, a YouTube hozzászólások világa köztudottan veszélyes terep, elenyésző azoknak a száma, akik kiteszik a spoiler jelzést, úgyhogy sikeresen belefutottam kettőbe is. Nico és Leo szálát tudtam előre. De így talán még rosszabb volt végignézni Nico szenvedését Cupidónál, mert tudtam, mitől retteg, tudtam, miért ilyen ellenséges, és amikor kimondta… jaj, Nico! Egyik legeslegkedvencebb szereplőm az összes kedvenc szereplőm közül. Köszönöm szépen, Rick, hogy megalkottad nekünk.
És Leo… Neki nagyon-nagyon örülök, kíváncsian várom a folytatást! Meg az egész sztori folytatását is, de Leóét különösen.
A befejezés ismét csak szép nyitott maradt, szinte sikít az ötödik részért, de hol van az még… Talán a sorozat előző részeivel nyugtatom meg magam. Nagyon sokat kopott az emlékezetem, alig tudom felidézni őket, ideje volna már egy nagyszabású újraolvasásnak.


Népszerű idézetek

>!
Ramonais

Ajánlom ezt a könyvet a csodálatos olvasóimnak, akiktől ezúton kérek bocsánatot az előző rész idegörlő befejezéséért… Csak vicceltem! Dehogy kérek bocsánatot. Viszont azt komolyan mondom, hogy nagyon szeretlek benneteket!

5. oldal, Bevezető

2 hozzászólás
>!
Bernadetti

– Megígérted, Hínáragy, hogy soha nem válunk el újra!
– Kibírhatatlan vagy!
– Én is szeretlek.

453. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Ramonais

– Csak mond azt, hogy távozni akarsz Ogügié szigetéről!
– Rendben – mondta Leo. (…) – Távozni akarok Gügyögés szigetéről…
– O-gü-gi-é, te gyagya! – mondta tátogva a lány. – Ismételd meg!
– Te gyagya!
– Nem ezt!

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kalüpszó · Leo Valdez
8 hozzászólás
>!
Ramonais

– Rohadt hegyi istenek! – mérgelődött a kormányál Leo. – Ez a harmadik alkalom, hogy helyre kell állítanom azt az árbócot! Mit gondolnak ezek?! Hogy a Tescóban veszem az árbócokat?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
1 hozzászólás
>!
Ramonais

Mássz tovább! – utasította magát
Sajtburgert! – felelte a gyomra.
Pofa be!
Sült krumplival! – követelőzött tovább a hasa.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Ramonais

– Egyetem – lihegte Annabeth. – Együtt járunk majd oda?
– Persze! – mondta valamivel magabiztosabban Percy.
– Te mit fogsz tanulni, Percy?
– Azt még nem tudom – vallotta be a fiú.
– Szerintem valami tengerészettel kapcsolatos dolgot, mondjuk óceángeográfiát!
– Jó, akkor majd a szörfszakot választom

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
1 hozzászólás
>!
Ramonais

Leóra az erődfal tetején bukkantak rá. Egy teraszon ült és kávézott. (…)
Piper odarohant hozzá, és majdnem fellökte a székével együtt.
– Ó, egek, hát te meg hol voltál, Leo?!
– Valdezke! – érzékenyült el Hedge edző, aztán rájött, hogy vigyáznia kell a renoméjára, és inkább összehúzta szemöldökét. – Ha még egyszer eltűnsz, akkorát kapsz, hogy átrepülsz a következő hónapba!

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Leo Valdez · Piper McLean
>!
Ramonais

– Jó barátokkal utazom a halálba – sóhajtotta Percy.
– Nem halsz meg, Hínáragy! Nem emlékszel? Soha nem válok el tőled újra. Ha hazaértünk…
– Mi lesz akkor?
A lány megcsókolta.
– Kérdezd meg újra, ha legyőztük Gaiát!

506. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Gaia · Percy Jackson
>!
RVivi

Most komolyan, ki lehet az a hülye, aki utolsó leheletével azt susogja: „Légy átkozott, és tikkeljen a jobb szemed!”

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
Bernadetti

Annabeth nem először nézett szembe olyan ellenséggel, akit erővel nem győzhetett le. Ilyenkor bevetette az Athéné-dumát.
De most meg sem tudott szólalni. Még a száját sem volt képes becsukni. Úgy nyáladzott, mint Percy szokott álmában.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

Enciklopédia 38

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Leo Valdez · Hádész / Pluto · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Rachel Elizabeth Dare · Gleeson Hedge · Mars / Árész · Kalüpszó · Aphrodité / Venus · Iapetosz · Arakhné · Cupido / Amor / Erósz · Damasztór · Favonius · Gaia · Hekaté · Khióné · Nüx · Pasziphaé · Tartarosz · Triptolemosz

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · Olaszország · Tartarosz


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris küldetése
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Anna Banks: Poszeidón
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Rachel Vincent: Alpha – Alfa
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Dan Wells: Nem akarlak megölni