8. legjobb gyermek- és ifjúsági irodalom könyv a molyok értékelése alapján
17. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
25. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
39. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Hádész ​Háza (Az Olimposz hősei 4.) (Félvér Tábor Krónikák 9.) 317 csillagozás

Rick Riordan: Hádész Háza

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezernyi ​halálos szörny.
Három harcoló félisten.
Egy halálos döntés.

Percy Jackson kalandjai egy igazán alvilági helyen

Az ember életét meghatározzák a döntései. Hát még egy félistenét! Az Argó II. továbbszeli az eget, és a huszonegyedik századi argonautákat újabb és újabb kalandok felé viszi. Leo életébe beköszönt a szerelem egy lakatlan szigeten, Nico pedig Diocletianus jogarával úgy irányítja a holtak légióját, ahogy csak akarja. A Labirintusról eddig azt hitték, végleg elpusztult, de most újra benne találják magukat. Vagy az egész csak szemfényvesztés?

Kapaszkodjatok, mert ez – ahogy Riordan mestertől megszokhattátok – nagyon rázós út lesz!

„Szuper ez a könyv; az Athéné jele óta vártam, és nem csalódtam. Három nap alatt befaltam. Tetszett, hogy a Halál Kapujáról kiderült, hogy egy (…), és hogy a szereplőkről szinte minden oldalon megtudunk valami meglepő és váratlan dolgot.” – Maci and Zoe Read Books,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
528 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998656 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
200 oldal · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás


Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Grover Underwood · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Hádész / Pluto · Rachel Elizabeth Dare · Gleeson Hedge · Kalüpszó · Árész / Mars · Iapetosz · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Cupido / Amor / Erósz · Damasztór · Gaia · Hekaté · Khióné · Pasziphaé · Akhlüsz · Arakhné · Favonius · Hüperión · Kriosz · Nüx · Tartarosz · Triptolemosz

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · Olaszország · Tartarosz


Kedvencelte 100

Most olvassa 23

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Egyszerűen csúcsszuper! *-* Szegény hőseink, egy perc nyugtuk se lehet, mindig jön valami veszély, fenyegetés, különböző akadályok, amik az útjukba állnak. Ezért unalomról itt szó sem lehet.
Annyira izgalmas volt, hogy képtelen voltam letenni. Leginkább Percy és Annabeth sorsa érdekelt, mert hát… OMG! De mindig az nyugtatott meg, hogy legalább ott vannak egymásnak. Mindig segítették, támogatták a másikat, szerencsére egy rendes útitársat is kaptak, aki szintén jó védelmezőjük volt. Ezer hála neked, Nico.♥
A Nicoról kiderült titok rendesen megsanyargatta szegény szívemet. Nem durrant akkorát, mert igen, sajna sokat keresgélek a neten, ezért beleakadtam pár árulkodó képbe, de még így is… Hát legszívesebben agyonölelgettem volna, mert még mindig az a kis ártatlan srác jut róla eszembe, aki imádta a Mitomágiát. Remélem majd rendbe jön a kapcsolatuk Percyvel, mert szeretem a párosukat. :)
Frank és Hazel rendesen megemberelték magukat ebben a részben. Olyan jó látni, hogy mennyit fejlődtek a Neptunus fia óta. Jászonról és Piperről viszont már nem tudom ezt elmondani. Ők annyira mellékszereplőnek érződtek. Jászon is egyre többet veszít a tekintélyéből, most már sokkal inkább egy „átlagos” tini, mint a nagy Zeusz fia.
Aztán ott van Leo.♥ Végre,végre,végre! Erre vártam, amióta meglestem ezt is :D spoiler
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog befejeződni az egész. Hogy fogják legyőzni Gaiát? Meg fognak halni itt is páran? Muszáj lesz angolul folytatnom.

3 hozzászólás
R4ms3s P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Nagyon izgatottan vártam ezt a részt. Már az első lapoktól tudni lehetett, hogy ez a könyv egy bevezető egy nagyobb kötethez, egy nagyobb durranáshoz. A könyv végén csomó kérdést nyitva hagytak, de szerencsére le is zártak párat.

A történet nagyon izgalmas, vicces és megható volt egyben. Sok régi szereplő tűnt fel, talán a legtöbb az eddigi köteteket összevetve.
Az Istenek, titánok nagyon sok próbát adtak szegényeknek. Míg Percyék a Tartaroszban barangoltak, addig fent a többiek lényegében minden gonosz élőlénnyel összetalálkoztak.

Végre, Nico több szerephez jutott. Az hogy kiderült kibe volt végig szerelmes és hogy végig mit gondolt saját magáról: Nagyon meglepett. És nagyon köszönöm, Rick bácsi, hogy így írtad meg! Kiderült, hogy miért volt sokáig távol, és ez mindent megmagyarázott. Így sokkal szerethetőbb karakterré vált. (Remélem a következő kötetben, őt is éri valami nagy boldogság, hiszen megérdemli)
Percy És Leo szokás szerint mindenkiben tartották a lelket a vicceikkel :D Így még a legnyomasztóbb, legveszedelmesebb részeknél is felnevettem.
Leo is végre szerelmes lett egy elég „bonyolult” lányba.
Gleeson most visszafogottabb volt, de róla is sok minden kiderült (amit nem lövök le, legyen nektek is hatalmas meglepetés)

Szerintem méltón befejezték, és most megint várhatok egy évet a folytatásig :D

2 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Az Olimposz hősei 4

Ez is rettentően izgalmas, sok helyen hátborzongató volt, nagyon tetszett.
A fiatalok hősiesen helytálltak, különböző kihívások elé kerültek, amiket mindig a megfelelő képességű félistennek kellett megoldania. Folyamatosan fejlődtek a képességeik, illetve inkább azt mondanám, hogy kibontakoztak, mivel bennük volt, csak kellettek olyan helyzetek, amik kihozzák belőlük.
Természetesen sok hátramozdító szörnyet kellett legyőzniük, és csak itt-ott találtak segítőket, sokszor ott, ahol nem is számítottak rá.
A leghátborzongatóbb hely a Tartarosz volt, ahová az előző rész végén Percy és Anabeth zuhant, nehéz útjuk volt, míg eljutottak az alvilág kapujáig. A többiek kívülről tették meg ugyanoda jussanak, és megpróbálják együttes erővel bezárni azt, hogy a szörnyek ne tudjanak kiszökdösni onnan.
Szóval volt bőven izgalom, azért a humor sem maradt ki és a barátság is töretlen volt a fiatalok között. Jöjjön a finálé, az utolsó rész amiben remélhetőleg minden rendbe jön, de várhatólag még sok csatát kell megvívni.

puncsoscukor63 P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Megint nehezen találom a szavakat.
Ez a kötet is letehetetlenül izgalmas volt, csakúgy mint elődei. Újabb veszélyes kalandoknak, mitológiai alakoknak, már-már hihetetlennek titulálható megmeneküléseknek, valamint hőseinkben lappangó, eddig felszínre nem kerülő képességeknek lehettünk tanúi a történet során.
Nico és Hazel remek fejlődésen mentek keresztül, ez tisztán kivehető, valamint végre fény derült Nico titkára is. Hihetetlen ez a gyerek. Aki ennyi fájdalmat, keserűségét és bánatot hordoz magában… Nem csoda, hogy ilyen szinten introvertált, és kerüli a többiek társaságát. De óriásit nőtt a szememben, méginkább felnézek rá, mint eddig, és természetesen kedvenc karakterem lett ❤.
Percy és Annabeth is rengeteg fájdalmat tapasztalhattak ebben a részben, de irtócuki volt, ahogy mindvégig támogatták egymást, és tényleg nem választhatja el többé őket senki és semmi. Imádom őket . Percabeth forever!
Frankre nagyon büszke vagyok. Ő is hihetetlen fejlődésen ment át, spoiler.
Jason nem Jászon!!!!!!!!!! és Piper kissé hátrébb szorultak ebben a részben, de sejtéseim szerint az utolsóban nagyobb szerepük lesz.
Viszont sajnálatos módon az utolsó kötet magyar megjelenésére még pár hónapot várni kell, amire én nem hiszem, hogy képes leszek. Kénytelen leszek mostmár belevetnem magam az angol nyelv bugyraiba és nekiveselkednem az utolsónak, hőn szeretett írónk, Rick Riordan anyanyelvén.

2 hozzászólás
RVivi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

A kötet, amikor abszolút kedvenccé avattam Hazelt és Nicot is. Még mindig Percabeth jelenetei voltak a legkirályabbak, ami mondjuk nem igazán meglepő, de itt extrán nagyon jók voltak. Imádom őket, ők ketten az abszolút könyves álompáros. ♥
Leo és Kalüpszó kicsit furi volt, mintha Kalüpszó totál más lett volna, mint a Csata a labirintusban-ban. Pipert pedig még mindig Kerberusz elé vetném, hadd legyen valami játéka, amit csócsálhat.
Ééés eljött a pillanat! Nem várok tovább. Jöhet angolul az az utolsó kötet!

Ferger_Jolcsi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

A Percy Jackson és az olimposziak eredeti sorozatot még tiniként olvastam és anno a kedvencem volt, letehetetlennek tartottam a könyveket, és mindig alig vártam a következő kötetet.
Ez a sorozat is izgalmasan indult számomra, de valahogy ez az adott rész nehezen ment, nem peregtek most a lapok és eltartott egy ideig, míg kiolvastam, nem bírtam ráhangolódni a cselekményre. Ez nem feltétlenül a könyv hibája, hisz az ugyanolyan összeszedett és kidolgozott volt, mint a korábbi kötetek.
A cselekmény a megszokott több szálon fut, minden egyes hősnek külön cselekményszála van, mindegyikük megküzd a maga szörnyeivel/ellenségeivel, ezáltal mindegyikük külön-külön hozzájárul a cél eléréséhez/sikeréhez. Igazán összetartó csapat, vigyáznak egymásra még az esetleges viták ellenére is.
spoiler
A végkifejlet ismét egy jó kis függővég volt, megint szűkös határidejük lesz a következő kötetben a hősöknek, hogy megmentsék a világot. Kíváncsian várom, hogy mi lesz benne, hogyan mentik meg végleg az embereket/félisteneket/mindenkit.

Navi P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Mi más lehetne, mint 5 csillag?? :)
Haladunk a cél felé, bár néhány személy számára gy hirtelen hátra arccal ez megváltozott.
Nagyon sajnáltam a veszteségeket spoiler, Nico, hát, ez speciel nem jutott az eszembe, de így már minden érthető.
Kicsit csalóka a fülszöveg a zombisereg irányításáról, de tökéletesen áll neki a praetorság. Végre már nem csak egy agy mackó, hanem igazi pasivá érik :)
Leo, drága Leo … Remélem, be tudod tartani az esküdet. Kívánom neked a boldogságot.
Hazel is kezd felnőni a feladathoz, s időnként Piper is megmutatja, hogy nem egy nyafka szépség. Jászon itt amolyan mellékszereplőnek tűnik.
Percy és Annabeh kijutnak, de a segítség nélkül ez lehetetlen lenne.
Kíváncsian várom a befejező részt.

_Leelan_ P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Az eddigi legeslegjobb rész *-*
Izgalmas, pörgős. Ugyanakkor sötét és baljós.
Riordan annyi szálon mozgatja a történetet, hogy csak kapkodtam a fejemet.
Kedvenc lett *-*
Bővebben a blogon sok-sok szép képpel *-*
https://bibibuchlove.blogspot.hu/2017/04/rick-riordan-h…

petuka16 P>!
Rick Riordan: Hádész Háza

"Lassan 1 hónapja, hogy elolvastam, de még mindig nagyon jól emlékszem rá. Rick bácsi könyvei mindig mély nyomot hagynak bennem.

Először nehéz volt belerázódni a környezetbe, a történetbe, hiszen mégis csak majdnem 1 év eltelt az előző könyv óta. kissé megkoptak az emlékeim. Aztán a barátnőm és a harmadik rész segítségével szépen lassan minden emlékem előkúszott agyam sötét bugyraiból, és rájöttem, hogy ki kivel van hogyan meg hol meg mikor. Innentől kezdve még jobban élveztem. :D " (…)
Alig várom már a következő (befejező :'( ) részt. :)
http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/03/rick-r…

PatyiMoly>!
Rick Riordan: Hádész Háza

Az első és legfontosabb hozzászólásom, hogy EL NE OLVASSÁTOK a fülszöveget.
Én megtettem, mikor már körülbelül a könyv felénél jártam… Akkor sem kellett volna. Nem értem, hogy miért kell lelőni egy történet csavarait… De komolyan.

Második hozzászólás.
Minden ellenére ez a regény ott van a szeren!
Izgalmas, hiszen most már nemcsak a Földön haladnak hőseink, hanem rémes, félelmetes és halálos úton közelednek a Tartaroszban Hadész Házához.
Számomra a regény egyik legjobb elemei a karakterfejlődések voltak. Hiszen nemcsak Percy, vagy épp Jászon fejlődését, és „erejét” láthattam, hanem Frank is kibújt csigaházából, Nicót is jobban megismerhettem, Hazel abbahagyta a rettegést, és Piper is felhagyott a folyamatos izgulással.

Harmadik hozzászólás.
Nekem az Olimposz hősei sorozatból eddig ez volt a kedvenc részem. Nem tudom, mit tartogat a következő fejezet, ám remélem, legalább ilyen izgalmakban lesz részem.
Rick Riordan képzelőereje és fogalmazása egyszerűen remek. :)

Utolsó hozzászólás. Egy negatívum.
Szomorú voltam a fordítás, szerkesztés miatt. Néha olyan szembetűnő hibák voltak, amiket nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A legnagyobb izgalmakat is megzavarták.
Kicsit csalódtam, hiszen eddig minden regény olyan élvezetes olvasmány volt ilyen szempontból.
Lehet, a következő részt inkább eredeti nyelven olvasom, hátha ott kevesebb a hiba…
Kár.

Összességében.
Alig bírtam letenni.
Igen, ebben a részben is sok kalandban lehet része az olvasónak, ám mindeközben a karakterek is egyre felnőtebbek, érettebbek lesznek.
Valamint remek mindennapi kérdések merülnek fel a regény soraiban, amiken érdemes elgondolkozni.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bernadetti>!

– Megígérted, Hínáragy, hogy soha nem válunk el újra!
– Kibírhatatlan vagy!
– Én is szeretlek.

453. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
R4ms3s P>!

Ajánlom ezt a könyvet a csodálatos olvasóimnak, akiktől ezúton kérek bocsánatot az előző rész idegörlő befejezéséért… Csak vicceltem! Dehogy kérek bocsánatot. Viszont azt komolyan mondom, hogy nagyon szeretlek benneteket!

5. oldal, Bevezető

2 hozzászólás
R4ms3s P>!

– Csak mond azt, hogy távozni akarsz Ogügié szigetéről!
– Rendben – mondta Leo. (…) – Távozni akarok Gügyögés szigetéről…
– O-gü-gi-é, te gyagya! – mondta tátogva a lány. – Ismételd meg!
– Te gyagya!
– Nem ezt!

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kalüpszó · Leo Valdez
8 hozzászólás
R4ms3s P>!

– Egyetem – lihegte Annabeth. – Együtt járunk majd oda?
– Persze! – mondta valamivel magabiztosabban Percy.
– Te mit fogsz tanulni, Percy?
– Azt még nem tudom – vallotta be a fiú.
– Szerintem valami tengerészettel kapcsolatos dolgot, mondjuk óceángeográfiát!
– Jó, akkor majd a szörfszakot választom

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
1 hozzászólás
R4ms3s P>!

– Rohadt hegyi istenek! – mérgelődött a kormányál Leo. – Ez a harmadik alkalom, hogy helyre kell állítanom azt az árbócot! Mit gondolnak ezek?! Hogy a Tescóban veszem az árbócokat?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
1 hozzászólás
R4ms3s P>!

Leóra az erődfal tetején bukkantak rá. Egy teraszon ült és kávézott. (…)
Piper odarohant hozzá, és majdnem fellökte a székével együtt.
– Ó, egek, hát te meg hol voltál, Leo?!
– Valdezke! – érzékenyült el Hedge edző, aztán rájött, hogy vigyáznia kell a renoméjára, és inkább összehúzta szemöldökét. – Ha még egyszer eltűnsz, akkorát kapsz, hogy átrepülsz a következő hónapba!

387. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Leo Valdez · Piper McLean
R4ms3s P>!

Mássz tovább! – utasította magát
Sajtburgert! – felelte a gyomra.
Pofa be!
Sült krumplival! – követelőzött tovább a hasa.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
RVivi P>!

Most komolyan, ki lehet az a hülye, aki utolsó leheletével azt susogja: „Légy átkozott, és tikkeljen a jobb szemed!”

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
R4ms3s P>!

– Jó barátokkal utazom a halálba – sóhajtotta Percy.
– Nem halsz meg, Hínáragy! Nem emlékszel? Soha nem válok el tőled újra. Ha hazaértünk…
– Mi lesz akkor?
A lány megcsókolta.
– Kérdezd meg újra, ha legyőztük Gaiát!

506. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Gaia · Percy Jackson
Bernadetti>!

Annabeth nem először nézett szembe olyan ellenséggel, akit erővel nem győzhetett le. Ilyenkor bevetette az Athéné-dumát.
De most meg sem tudott szólalni. Még a száját sem volt képes becsukni. Úgy nyáladzott, mint Percy szokott álmában.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Derek Landy: Az ősök jogara
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Christopher Paolini: Eragon
Ransom Riggs: Üresek városa
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Könyves Karolina: A csillagok kulcsa
Jessica Townsend: Nevermoor
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Eoin Colfer: Artemis Fowl – Tündérekkel életre-halálra
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók