43. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
56. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Csata ​a labirintusban (Percy Jackson és az olimposziak 4.) (Félvér Tábor Krónikák 4.) 1135 csillagozás

Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború. Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.
Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba – a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998526 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998526 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633733257 · Fordította: Acsai Roland

11 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

679 tag · 626 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 1., 16:30 · Bővebben


Enciklopédia 54

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Luke Castellan · Fekete Péter · Clarisse La Rue · Bianca di Angelo · Kalüpszó · Sally Jackson · Zeusz / Jupiter · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Daidalosz · Héphaisztosz · Boróka · Orákulum · Héra / Juno · hősök · Janus · Kronosz / Saturnus · Geryon · Kronosz · küklopsz · Minósz · Pán · Quintus · Szfinx


Kedvencelte 303

Most olvassa 52

Várólistára tette 209

Kívánságlistára tette 349

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Gorkie P>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nagyon jó volt ez a rész is.
Érdekes volt a labirintus maga is és tetszett a kis csavar a végén, az alkotójának kiléte.
Itt már úgy éreztem, kedvenc lesz a sorozat.
Rick Riordan tényleg tud!
Csak egy dolog zavart a történetben: spoiler Ezt viszont könnyen megbocsátom, mert izgalmakban és cselekményben így sem volt hiány.
Amikor befejeztem, kissé elszomorodtam, hogy már csak egy rész van. Szerencsére lesz még mit olvasni az Írótól.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734056 · Fordította: Acsai Roland
4 hozzászólás
Jagika>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

A mitológia kedvelőinek szerintem mindenképp érdemes elolvasni ezt a sorozatot. Igaz, a „valódi” mitológiától eléggé elrugaszkodott, de hát miért is ne lehetne egy fikciónak modern fikciója?
A megjelenő szereplők mindegyike jól kitalált karakter, legyen az klasszikus alak vagy korunk ifjú hőse. Percy továbbra is rendkívül rokonszenves, fantasztikus fickó, bár Rachel egy kicsit felesleges harmadikként kezd feltűnni Annabeth mellett.

Csakegyolvasólány P>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Egyszerűen fantasztikus volt. Rick Riordan úgy tekerte-csavarta a történet szálait, hogy azok pont a megfelelő helyeken legyenek izgalmasak.
Ahogy az első három kötet, ez is kedvencemmé vált. Nem csak a szereplők miatt, hanem a cselekmények is annyira lenyűgözőek voltak. Főleg a labirintusos rész. Bár a csata jelenetek hiányát kicsit sajnáltam.
Kíváncsi vagyok, hogy a befejező részben milyen meglepetések fognak várni. :D

DarknessAngel>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Annyira jó! *-* Már én is értem, miért ez a nagy rajongás a sorozat iránt.
A történet egyre érdekesebb, egyre kalandosabb, ahogy a sorozat a végéhez közeledik. Elég sok minden meglepett most engem is, aminek örültem, mert így nem volt kiszámítható a sztori.
Grover és Boróka – ezt csak így? Egyik percről a másikra? :D De milyen jó már. Nagyon tetszett ez a kis meglepi, olyan édik együtt. ^-^
Örülök, hogy Nico még mindig képven van, imádom a srácot. Csak olyan szomorú, hogy most milyen elveszett szegénykém. Elkélne neki egy jó nagy ölelés. önként vállalkozom♡ De minél többet szerepel, én annál boldogabb vagyok. Nagyon tetszik az erő, amit birtokol. Még sok érdekes dolog adódhat belőle.
Aminek nagyon örültem, hogy Percy is kiaknázza végre a saját képességeit. Mindig a fellegekben vagyok, ha a vizet manipulálja a javára valamiképpen, szóval csak így tovább!
Rachelről még nem igazán tudom, mit gondolok. Minden mennyiségben Percabeth fan vagyok, szóval go Annabeth! ^^ spoiler
Lett még egy első látásra/olvasásra kedvenc karakterem mint Nico, aki nem más, mint Kalüpszó.♡ Tudom, hogy csak egy rövid jelenet erejéig szerepelt, de milyen jó volt már! Nem bírtam magammal, le kellett csekkolnom, hogy fel-e fog még tűnni. Szerencsére igen. Juhú! :))

Alig várom már a végső csatát, remélem valami epic lesz, ha már egyszer az Istenekről van szó.

2 hozzászólás
vargasz___>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nehéz összeszedni a gondolataimat így 20 másodperccel a könyv bezárása után, összességében jó volt ez, rendben volt, de mégis azt vettem észre, hogy néha unatkok. Természetesen megértem, hogy az író fel akarja vezetni a nagy háborút szépen lassan, hogy amire oda érünk, addigra minden tiszta legyen és világos, de picit akkor is sok az időhúzás, olyannyira, hogy érkeztem felfedezni néhány hibát is, az első az, hogy egy szuper erős küklopsz szét feszíti a börtön vasrácsait, de, ha megkötözik, azzal viszont meggyűlik a baja, továbbá, az isteneket fenyegeti a nagy háború, de nem avatkoznak bele, mert az nem „sportszerű”…miii vaaan? Szerelemben, háborúban nincsenek szabályok.
Tudom ez nagyon bután hangzik, hogy egyáltalán nem tartom furának az önmagát újra rendező labirintust, a titán Isten feltámadási kísérleteit, sem Zeuszt és a sleppjét, viszont hihetetlennek tartom, hogy az istenek sportszerűen háborúskodnak, és az ivadékaikra bízzák a piszkos melót. Tiszta gáz szülők.
Néhány karakter elhullott, néhány belépett a képbe, de egyelőre a legújabb félvér Nico di Angelo engem kiborít, legszívesebben a könyv elején lecsaptam volna, és csak a végén keltem fel, és lehet, hogy most egy hétig ki sem mehetek az utcára a Nico di Angelo fangirl-ök miatt, de muszáj volt szét kürtölnöm, uuutááállaak Nico, idegesítessz te kis görcs.
A csillagozásom az előző részeknek is szól, nem csak ennek, de most be kell iktassak egy könnyebb olvasmányt, ahhoz, hogy újúlt erővel vágjak majd bele az utolsó nagy csatába.

Orsi999>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Mivel már régebben olvastam az előző részt ezért egy kicsit féltem, hogy nem tudok majd belerázódni a történetbe, de szerencsére ezzel nem volt gondom. Az első pár oldal után olyan volt mintha csak most fejeztem volna be az előző részt. A történt érdekes, pörgős és izgalmas volt. Egy percig se unatkoztam az olvasása közben. A végén nagyobb csatára számítottam, de lehet, hogy ezt az utolsó részre tartogatja az író. A labirintusos rész volt a kedvencem, itt egy kicsit eszembe jutottak, hogy általánosban mi mindent tanultunk róla. Percy egyre jobban megkomolyodik, bár még mindig látszódik, hogy keveset tud a múltban történtekről.

MissFortune>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nagyon tetszett. Percy és barátai ezúttal is nagy bajba kerültek. Mindig is szerettem volna ilyen jellegű könyvet olvasni, gondolok itt leginkább a görög mitológia labirintusára. Az ábrázolás érdekes volt, egy ilyen régi “ építmény” modern köntösbe volt bújtatva.
Amit mindenképp kikell emelnem; az az, hogy a sorozat elején nem igazán szerettem olvasni Percy álmait. Ez hatalmasat fordult, alig vártam, hogy újabb és újabb álmokat olvassak.
Az előző kötetekhez képest ebben több volt a harc. A legutolsó csatánál már egy kicsit untam is, de a könyv értékéből nem von le semmit.

vighagika P>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Fáj a szívem, hiszen ez már az utolsó előtti kötet volt. Őszintén nem is gondoltam volna, hogy ennyire a szívemhez nő az összes szereplő és az egész világ. Azt hittem, engem nem fog beszippantani a Percy-őrület, de mekkorát tévedtem!
Kicsit kezdek kifogyni a szavakból, ugyanis úgy érzem, ugyanazokat tudnám elmondani, mint az első három kötetnél is; hogy mind a megalkotott világ, az alapötlet, a kivitelezés, a szereplők, az írásmód egyszerűen fantasztikus. Ez egy olyan sorozat, amivel mindenkinek meg kellene próbálkoznia, ráadásul talán nem utálnák ennyire a fiatalabbak sem az olvasást, ha ehhez hasonló kötelező olvasmányokkal is találkoznának.
Annyira nehéz erről a könyvről spoilermentesen írni, mert a fangirl üzemmódom ezerrel pörög, így legszívesebben kikiabálnám (jó hangosan és erőteljesen), hogy kiről és miről mit gondolok, azonban nem akarom lelőni a poént. Azt viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy Percabeth shipper lelkem epekedve várja a folytatást.
Főszereplőink kezdek egyre inkább átgondoltan, felnőttesebben cselekedni. Már az előző résznél is megemlítettem, hogy véleményem szerint fokozatosan haladunk a gyermek- és ifjúsági irodalomtól az ifjúságihoz. Itt ez csak fokozódott. Kaptunk ijesztőbb szörnyeket, nagyobb megpróbáltatásokat, szerelmeket, féltékenységet, pedig a karakterek még mindig csak tizenöt évesek.
Ez egyébként azt is jelenti, hogy vészesen közeledünk a baljós tizenhatoshoz, amikor biztosan mindenre fény derül. Mivel Percy a történet végén töltötte be a tizenötöt, így gondolom, a záró kötetnek is a vége, csúcspontja lesz a szülinap. De ez majd úgyis kiderül a későbbiekben.
Annabeth-t imádom, de kicsit kiakasztott néha ebben a könyvben. Aki elolvassa, az szerintem pontosan tudni fogja, hogy miért. Másrészt viszont édesek voltak.
Rachel már az első feltűnésekor szimpatikus volt, sejtettem, hogy vissza fog még térni. Személy szerint én nagyon örültem neki, szerintem sokat dobott (ha tudott még) a cselekményen. Vele ellentétben Boróka elég felesleges szereplőnek tűnt.
Kalüpszó szigetét élveztem legkevésbé, nem tetszett, amit kiváltott Percyből. Persze, sajnáltam is a helyzetet, de nem bántam a végső döntést.
Luke nem igazán sokkolt, sőt, egyáltalán nem döbbentem meg. Remélem, elnyeri a büntetését a sztori végén, én sokkal kegyetlenebb vagyok vele kapcsolatban, mint Annabeth. Ő választotta magának ezt az utat, hát, most meg is érdemli a sorsát.
Eszeveszett módon várom az utolsó részt, miközben majd' belehalok, hogy ezzel vége egy sorozatnak. Már most tudom, hogy mindenképpen bele fogok kezdeni a többi Rick Riordan könyvbe is!
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/08/rick-riordan-c…

Dreamer_>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Rick Riordan könyveiben nem lehet csalódni, pont azt kapom amire vártam, pörgős eseménydús, vicces történetet.
Nem érdekel, hogy nem én vagyok a célcsoport akiknek szól, gyermeklelkű felnőttek ugyanúgy élvezettel olvashatják! :) Úgyhogy mire vársz még? Olvasd el! :)

1 hozzászólás
joopsy P>!
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Azt hiszem kezdünk összeérni Percy-vel, mert ez a rész minden eddiginél jobban tetszett. Mivel beékelődött az olvasásába a húsvét és egy mininyaralás, sajnos nem tudtam ideális tempóban olvasni, de szerencsére mindig könnyen fel tudtam venni a fonalat, csak a hangulata nem tudott megfelelően megragadni.
A problémám még mindig ugyanaz, mint eddig, túl sok cselekmény mellé kevés a kifejtés, a magyarázat, de ezt már kezdem megszokni. :)
Nagyon tetszett Daidalosz története, az álmok és Kalüpszó szigete.
Percyt és Annabeth-t kezdem megkedvelni (a 4. részre ideje volt :) ). Nagyon vártam már Rachel szerepét a történetben és végre ez is elérkezett. A szeretetreméltó Tyson is több szerepet kapott és nem okozott csalódást. :)
Luke nekem eddig nem volt igazi főgonosz típus, de most végre rendesen ki tudott bontakozni a szerepe.
Rengeteg váratlan fordulat gazdagította a történetet és most kíváncsian várom a finálét és szerintem ezután tovább fogok ismerkedni Riordan munkásságával.

Ui.: Nem értem, miért próbálták megfilmesíteni ezt a sztorit. Persze nyilván a rajongói bevételek miatt. Ez csak könyvben lehet jó szerintem. :)


Népszerű idézetek

RavenS>!

    – Most merre?
[…]
    – Arra!
    – Honnan tudod? – kérdeztem.
    – Deduktív logika.
    – Vagyis… csak a hasadra ütöttél – fordítottam le.
    – Mindjárt a fejedre is ütök, ha nem jössz!

96-97. oldal, 6. Találkozás a kétarcú istennel

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Lahara IP>!

Ha még nem láttál virágos kötényt és gumikesztyűt viselő érzelgős küklopszot, semmit sem láttál az életben.

37. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: küklopsz · Tyson
kikisz96>!

    – Legyél kicsit optimistább! Gondolj arra, hogy holnap táborozni mész. A suli után meg randid lesz…
    – Nem randi, anya! – ellenkeztem. – Jesszus, hisz csak Annabethszel találkozom!
    – Eljön a táborból, hogy veled lehessen.
    – Igen.
    – Moziba mentek.
    – És?
    – Édes kettesben.
    – Anya!

8. oldal, 1. Megküzdök a pomponlányokkal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson · Sally Jackson
kikisz96>!

    Kardjával és pajzsával a kezében Clarisse állt az aréna túlsó végében.
    – Amikor tegnap edzésre jöttem, majdnem felfalt a dög.
    – Nagyon intelligens kutya – vélekedtem.
    – Te meg nagyon humoros vagy.

224. oldal, 13. Rachel csatlakozik

Kapcsolódó szócikkek: Clarisse La Rue · kard · pajzs · Percy Jackson
Amren>!

    – Percy, sokan tesznek szörnyű dolgokat az istenek nevében, de ez még nem azt jelenti, hogy az istenek áldásukat adnák erre. Amikor a fiaink és a lányaink a mi nevünkben cselekednek… nos, ez gyakran többet mond el róluk, mint rólunk. Különben is, Percy, te vagy a kedvenc fiam.
    Apám ott mosolygott mellettem a konyhában, és arra gondoltam, hogy ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam.

340. oldal, 20. A születésnapi bulim baljós fordulatot vesz

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Poszeidón / Neptunus · születésnap
kikisz96>!

A pókoktól rettegett, de egy feneketlen szakadék fölött feszülő majommászókának simán nekivágott. Ti értitek ezt?

176. oldal, 10. Egy haláli kvízműsor

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
kikisz96>!

    – Boróka! – fakadt ki Annabeth. – Te meg mit keresel itt?
    – Én? Én itt élek.
    Leengedtem a kardom.
    – A sziklánál?
    A tisztás széle felé mutatott.
    – Nem. A borókák közt, te gyagya.
    Ez logikusnak hangzott, és hirtelen nagyon hülyén éreztem magam.

59. oldal, 3. Nem csípjük a skorpiókat, de ők minket igen

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · boróka · Boróka · Percy Jackson
Signorina>!

– Néha nem árt újra gyerekké válni.

328. oldal,19. A tanács feloszlik

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
4 hozzászólás
mary_chan>!

Megfordultam, és egy kifényesített bronztükör előtt találtam magam.
– Te magasságos Poszeidón! – szörnyülködtem, amikor megláttam benne magam.
Leadtam vagy nyolc kilót, pedig nem voltam túlsúlyos. A hajam akár egy patkányfészek. Megperzselődött, mint Héphaisztosz szakálla. Ha a piros lámpánál egy ilyen alak jön hozzám kéregetni, bezárom még a kocsiajtót is.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
kinyike>!

    – Beszélnem kell Clarisse-szal! – mondta Annbeth.
    Úgy néztem rá, mintha azt közölte volna, hogy szívesen elrágcsálna egy nagy, büdös bakancsot.
    – Minek?

26. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Clarisse La Rue · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Csóti Lili: Hetedvérig
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Derek Landy: Az ősök jogara
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő