38. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
64. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Csata ​a labirintusban (Percy Jackson és az olimposziak 4.) 685 csillagozás

Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború. Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.
Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba – a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra.

Eredeti mű: Rick Riordan: The Battle of the Labyrinth

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998526 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998533 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734056 · Fordította: Acsai Roland

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

555 tag · 555 karc · Utolsó karc: 2019. január 13., 19:33 · Bővebben


Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Luke Castellan · Fekete Péter · Clarisse La Rue · Bianca di Angelo · Kalüpszó · Sally Jackson · Zeusz / Jupiter · Daidalosz · Héphaisztosz · Boróka · Orákulum · Kronosz / Saturnus · Geryon · Héra / Juno · Janus · Szfinx


Kedvencelte 248

Most olvassa 47

Várólistára tette 181

Kívánságlistára tette 314

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nagyon jó volt ez a rész is.
Érdekes volt a labirintus maga is és tetszett a kis csavar a végén, az alkotójának kiléte.
Itt már úgy éreztem, kedvenc lesz a sorozat.
Rick Riordan tényleg tud!
Csak egy dolog zavart a történetben: spoiler Ezt viszont könnyen megbocsátom, mert izgalmakban és cselekményben így sem volt hiány.
Amikor befejeztem, kissé elszomorodtam, hogy már csak egy rész van. Szerencsére lesz még mit olvasni az Írótól.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734056 · Fordította: Acsai Roland
>!
DarknessAngel 
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Annyira jó! *-* Már én is értem, miért ez a nagy rajongás a sorozat iránt.
A történet egyre érdekesebb, egyre kalandosabb, ahogy a sorozat a végéhez közeledik. Elég sok minden meglepett most engem is, aminek örültem, mert így nem volt kiszámítható a sztori.
Grover és Boróka – ezt csak így? Egyik percről a másikra? :D De milyen jó már. Nagyon tetszett ez a kis meglepi, olyan édik együtt. ^-^
Örülök, hogy Nico még mindig képven van, imádom a srácot. Csak olyan szomorú, hogy most milyen elveszett szegénykém. Elkélne neki egy jó nagy ölelés. önként vállalkozom♡ De minél többet szerepel, én annál boldogabb vagyok. Nagyon tetszik az erő, amit birtokol. Még sok érdekes dolog adódhat belőle.
Aminek nagyon örültem, hogy Percy is kiaknázza végre a saját képességeit. Mindig a fellegekben vagyok, ha a vizet manipulálja a javára valamiképpen, szóval csak így tovább!
Rachelről még nem igazán tudom, mit gondolok. Minden mennyiségben Percabeth fan vagyok, szóval go Annabeth! ^^ spoiler
Lett még egy első látásra/olvasásra kedvenc karakterem mint Nico, aki nem más, mint Kalüpszó.♡ Tudom, hogy csak egy rövid jelenet erejéig szerepelt, de milyen jó volt már! Nem bírtam magammal, le kellett csekkolnom, hogy fel-e fog még tűnni. Szerencsére igen. Juhú! :))

Alig várom már a végső csatát, remélem valami epic lesz, ha már egyszer az Istenekről van szó.

2 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Egyszerűen fantasztikus volt. Rick Riordan úgy tekerte-csavarta a történet szálait, hogy azok pont a megfelelő helyeken legyenek izgalmasak.
Ahogy az első három kötet, ez is kedvencemmé vált. Nem csak a szereplők miatt, hanem a cselekmények is annyira lenyűgözőek voltak. Főleg a labirintusos rész. Bár a csata jelenetek hiányát kicsit sajnáltam.
Kíváncsi vagyok, hogy a befejező részben milyen meglepetések fognak várni. :D

>!
szandrabene
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nehéz összeszedni a gondolataimat így 20 másodperccel a könyv bezárása után, összességében jó volt ez, rendben volt, de mégis azt vettem észre, hogy néha unatkok. Természetesen megértem, hogy az író fel akarja vezetni a nagy háborút szépen lassan, hogy amire oda érünk, addigra minden tiszta legyen és világos, de picit akkor is sok az időhúzás, olyannyira, hogy érkeztem felfedezni néhány hibát is, az első az, hogy egy szuper erős küklopsz szét feszíti a börtön vasrácsait, de, ha megkötözik, azzal viszont meggyűlik a baja, továbbá, az isteneket fenyegeti a nagy háború, de nem avatkoznak bele, mert az nem „sportszerű”…miii vaaan? Szerelemben, háborúban nincsenek szabályok.
Tudom ez nagyon bután hangzik, hogy egyáltalán nem tartom furának az önmagát újra rendező labirintust, a titán Isten feltámadási kísérleteit, sem Zeuszt és a sleppjét, viszont hihetetlennek tartom, hogy az istenek sportszerűen háborúskodnak, és az ivadékaikra bízzák a piszkos melót. Tiszta gáz szülők.
Néhány karakter elhullott, néhány belépett a képbe, de egyelőre a legújabb félvér Nico di Angelo engem kiborít, legszívesebben a könyv elején lecsaptam volna, és csak a végén keltem fel, és lehet, hogy most egy hétig ki sem mehetek az utcára a Nico di Angelo fangirl-ök miatt, de muszáj volt szét kürtölnöm, uuutááállaak Nico, idegesítessz te kis görcs.
A csillagozásom az előző részeknek is szól, nem csak ennek, de most be kell iktassak egy könnyebb olvasmányt, ahhoz, hogy újúlt erővel vágjak majd bele az utolsó nagy csatába.

>!
Orsi999
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Mivel már régebben olvastam az előző részt ezért egy kicsit féltem, hogy nem tudok majd belerázódni a történetbe, de szerencsére ezzel nem volt gondom. Az első pár oldal után olyan volt mintha csak most fejeztem volna be az előző részt. A történt érdekes, pörgős és izgalmas volt. Egy percig se unatkoztam az olvasása közben. A végén nagyobb csatára számítottam, de lehet, hogy ezt az utolsó részre tartogatja az író. A labirintusos rész volt a kedvencem, itt egy kicsit eszembe jutottak, hogy általánosban mi mindent tanultunk róla. Percy egyre jobban megkomolyodik, bár még mindig látszódik, hogy keveset tud a múltban történtekről.

>!
vighagika
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Fáj a szívem, hiszen ez már az utolsó előtti kötet volt. Őszintén nem is gondoltam volna, hogy ennyire a szívemhez nő az összes szereplő és az egész világ. Azt hittem, engem nem fog beszippantani a Percy-őrület, de mekkorát tévedtem!
Kicsit kezdek kifogyni a szavakból, ugyanis úgy érzem, ugyanazokat tudnám elmondani, mint az első három kötetnél is; hogy mind a megalkotott világ, az alapötlet, a kivitelezés, a szereplők, az írásmód egyszerűen fantasztikus. Ez egy olyan sorozat, amivel mindenkinek meg kellene próbálkoznia, ráadásul talán nem utálnák ennyire a fiatalabbak sem az olvasást, ha ehhez hasonló kötelező olvasmányokkal is találkoznának.
Annyira nehéz erről a könyvről spoilermentesen írni, mert a fangirl üzemmódom ezerrel pörög, így legszívesebben kikiabálnám (jó hangosan és erőteljesen), hogy kiről és miről mit gondolok, azonban nem akarom lelőni a poént. Azt viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy Percabeth shipper lelkem epekedve várja a folytatást.
Főszereplőink kezdek egyre inkább átgondoltan, felnőttesebben cselekedni. Már az előző résznél is megemlítettem, hogy véleményem szerint fokozatosan haladunk a gyermek- és ifjúsági irodalomtól az ifjúságihoz. Itt ez csak fokozódott. Kaptunk ijesztőbb szörnyeket, nagyobb megpróbáltatásokat, szerelmeket, féltékenységet, pedig a karakterek még mindig csak tizenöt évesek.
Ez egyébként azt is jelenti, hogy vészesen közeledünk a baljós tizenhatoshoz, amikor biztosan mindenre fény derül. Mivel Percy a történet végén töltötte be a tizenötöt, így gondolom, a záró kötetnek is a vége, csúcspontja lesz a szülinap. De ez majd úgyis kiderül a későbbiekben.
Annabeth-t imádom, de kicsit kiakasztott néha ebben a könyvben. Aki elolvassa, az szerintem pontosan tudni fogja, hogy miért. Másrészt viszont édesek voltak.
Rachel már az első feltűnésekor szimpatikus volt, sejtettem, hogy vissza fog még térni. Személy szerint én nagyon örültem neki, szerintem sokat dobott (ha tudott még) a cselekményen. Vele ellentétben Boróka elég felesleges szereplőnek tűnt.
Kalüpszó szigetét élveztem legkevésbé, nem tetszett, amit kiváltott Percyből. Persze, sajnáltam is a helyzetet, de nem bántam a végső döntést.
Luke nem igazán sokkolt, sőt, egyáltalán nem döbbentem meg. Remélem, elnyeri a büntetését a sztori végén, én sokkal kegyetlenebb vagyok vele kapcsolatban, mint Annabeth. Ő választotta magának ezt az utat, hát, most meg is érdemli a sorsát.
Eszeveszett módon várom az utolsó részt, miközben majd' belehalok, hogy ezzel vége egy sorozatnak. Már most tudom, hogy mindenképpen bele fogok kezdeni a többi Rick Riordan könyvbe is!
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.com/2018/08/rick-riordan-c…

>!
Camelia
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Megint nagyon nagyot alkotott Rick Rodrian.
Azt gondolom, hogy ez a sorozat könyvről könyvre egyre csak jobb lesz! :)
Nagyon tetszik, hogy a görög mitológiát is beleviszi a történetbe, mert így olvasás közben tanulhatunk is. Én úgy gondolom, hogy ebben a könyvben volt a legtöbb számomra ismeretlen új tudás. Nem csak ezért jó ez, hanem mert egyszerűen felbecsülhetetlen érzés, mikor az iskolában töri órán az Ókori Görögországot tanuljuk, azon belül is az Isteneket, és én elégedetten dőlök hátra, hogy én ezt már mind réges régen tudom a Percy Jacksonból. :)
Ebben a részben még közelebb kerülhetett az ember a szereplőkhöz, én legalábbis még jobban megkedveltem mindenkit. :)
És ebből a részből is kéne egy film.

2 hozzászólás
>!
joopsy P
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Azt hiszem kezdünk összeérni Percy-vel, mert ez a rész minden eddiginél jobban tetszett. Mivel beékelődött az olvasásába a húsvét és egy mininyaralás, sajnos nem tudtam ideális tempóban olvasni, de szerencsére mindig könnyen fel tudtam venni a fonalat, csak a hangulata nem tudott megfelelően megragadni.
A problémám még mindig ugyanaz, mint eddig, túl sok cselekmény mellé kevés a kifejtés, a magyarázat, de ezt már kezdem megszokni. :)
Nagyon tetszett Daidalosz története, az álmok és Kalüpszó szigete.
Percyt és Annabeth-t kezdem megkedvelni (a 4. részre ideje volt :) ). Nagyon vártam már Rachel szerepét a történetben és végre ez is elérkezett. A szeretetreméltó Tyson is több szerepet kapott és nem okozott csalódást. :)
Luke nekem eddig nem volt igazi főgonosz típus, de most végre rendesen ki tudott bontakozni a szerepe.
Rengeteg váratlan fordulat gazdagította a történetet és most kíváncsian várom a finálét és szerintem ezután tovább fogok ismerkedni Riordan munkásságával.

Ui.: Nem értem, miért próbálták megfilmesíteni ezt a sztorit. Persze nyilván a rajongói bevételek miatt. Ez csak könyvben lehet jó szerintem. :)

>!
AniTiger MP
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Én ESZEVESZETTÜL imádom a labirintusokat! A legelső kedvencem ráadásul az, amelyikről ez a történet is szól: a Minótauruszé, Mínoszé, Daidaloszé!
Egyszerűen imádtam a modern labirintust, a benne mászkálást, a ki-/bejáratokat, a benne és a körülötte élőket… mindent! Jó, persze, húzós volt és nagyon tragikus, de *sóhaj* de imádtam! Ráadásul volt szfinx is! Az a rész nagyon tetszett!

(Leszögezném, hogy előrelapoztam… meg lehet dobálni, de az elinduló csapat MINDEN tagját a kedvenceim adták ki, szóval indulás után a könyv végére lapoztam ÉS megkerestem a neveiket, hogy élnek-e… Kicsit aggasztott Kheirón szövege.)

Új kedvencek: Mrs. O’Leary, Kalüpszó, Héphaisztosz, Quintus és Eryption

Ahova mennék körülnézni: Három G Farm!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/11/rick-riorda…

2 hozzászólás
>!
h_orsi P
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Rick Riordan megint nagyot alkotott. A sorozat folyamán eléggé sokat tanulhattunk a görög és egyéb más ókori mitológiákról, ám nekem ebben volt a legtöbb új *-* Nem is tudtam, hogy ilyen izgalmas lehetett a labirintus készítő élete!
A karakterek ennél a résznél még inkább a szívemhez nőttek. Azért sajnáltam, hogy Percy és Annabeth kapcsolata nem kapott nagyobb szerepet :(
Nem ez volt a kedvencem, de rekord idő alatt kiolvastam és IMÁDTAM!


Népszerű idézetek

>!
RavenS

    – Most merre?
(…)
    – Arra!
    – Honnan tudod? – kérdeztem.
    – Deduktív logika.
    – Vagyis… csak a hasadra ütöttél – fordítottam le.
    – Mindjárt a fejedre is ütök, ha nem jössz!

96-97. oldal, 6. Találkozás a kétarcú istennel

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Lahara ISP

Ha még nem láttál virágos kötényt és gumikesztyűt viselő érzelgős küklopszot, semmit sem láttál az életben.

37. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: Tyson
>!
kikisz96

    – Legyél kicsit optimistább! Gondolj arra, hogy holnap táborozni mész. A suli után meg randid lesz…
    – Nem randi, anya! – ellenkeztem. – Jesszus, hisz csak Annabethszel találkozom!
    – Eljön a táborból, hogy veled lehessen.
    – Igen.
    – Moziba mentek.
    – És?
    – Édes kettesben.
    – Anya!

8. oldal, 1. Megküzdök a pomponlányokkal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson · Sally Jackson
>!
kikisz96

    Kardjával és pajzsával a kezében Clarisse állt az aréna túlsó végében.
    – Amikor tegnap edzésre jöttem, majdnem felfalt a dög.
    – Nagyon intelligens kutya – vélekedtem.
    – Te meg nagyon humoros vagy.

224. oldal, 13. Rachel csatlakozik

Kapcsolódó szócikkek: Clarisse La Rue · Percy Jackson
>!
Hyacinth

    – Percy, sokan tesznek szörnyű dolgokat az istenek nevében, de ez még nem azt jelenti, hogy az istenek áldásukat adnák erre. Amikor a fiaink és a lányaink a mi nevünkben cselekednek… nos, ez gyakran többet mond el róluk, mint rólunk. Különben is, Percy, te vagy a kedvenc fiam.
    Apám ott mosolygott mellettem a konyhában, és arra gondoltam, hogy ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam.

340. oldal, 20. A születésnapi bulim baljós fordulatot vesz

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Poszeidón / Neptunus · születésnap
>!
kikisz96

A pókoktól rettegett, de egy feneketlen szakadék fölött feszülő majommászókának simán nekivágott. Ti értitek ezt?

176. oldal, 10. Egy haláli kvízműsor

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
>!
kikisz96

    – Boróka! – fakadt ki Annabeth. – Te meg mit keresel itt?
    – Én? Én itt élek.
    Leengedtem a kardom.
    – A sziklánál?
    A tisztás széle felé mutatott.
    – Nem. A borókák közt, te gyagya.
    Ez logikusnak hangzott, és hirtelen nagyon hülyén éreztem magam.

59. oldal, 3. Nem csípjük a skorpiókat, de ők minket igen

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Boróka · boróka · Percy Jackson
>!
mary_chan

Megfordultam, és egy kifényesített bronztükör előtt találtam magam.
– Te magasságos Poszeidón! – szörnyülködtem, amikor megláttam benne magam.
Leadtam vagy nyolc kilót, pedig nem voltam túlsúlyos. A hajam akár egy patkányfészek. Megperzselődött, mint Héphaisztosz szakálla. Ha a piros lámpánál egy ilyen alak jön hozzám kéregetni, bezárom még a kocsiajtót is.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
kinyike

    – Beszélnem kell Clarisse-szal! – mondta Annbeth.
    Úgy néztem rá, mintha azt közölte volna, hogy szívesen elrágcsálna egy nagy, büdös bakancsot.
    – Minek?

26. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Clarisse La Rue · Percy Jackson
>!
Annette

Jó, ha tíz másodpercet töltöttünk együtt. Igaz, hogy ez a néhány másodperc elég sűrű volt: megpróbáltam lekaszabolni a kardommal, aztán megmentette az életemet, majd tovább kellett menekülnöm, mert egy csapat természetfölötti gyilkológép üldözött. Tudjátok, milyenek ezek a véletlen találkozások!

12. oldal, 1. Megküzdök a pomponlányokkal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Rachel Elizabeth Dare

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Christopher Paolini: Eragon
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
P. D. Baccalario: A folyó őrei
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Frank Márton: A világ peremén
Nyulász Péter: Kamor
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó