22. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
37. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Csata ​a labirintusban (Percy Jackson és az olimposziak 4.) 587 csillagozás

Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban Rick Riordan: Csata a labirintusban

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy Jackson semmi jót nem várt az iskolai nyílt naptól, de amikor titokzatos halandó ismerőse után két pomponlánydémonnal is találkozik, a dolgok még a vártnál is rosszabbra fordulnak.
A sikersorozat negyedik kötetében már a küszöbön áll az olimposziak és a Titán isten közötti háború. Még az eddig biztonságos menedéknek számító Félvér Tábor is sebezhetőnek bizonyul, amikor Kronosz és hadserege megpróbál varázshatárán belülre kerülni.
Hogy a támadásnak elejét vegyék, Percy és félisten barátai egy küldetésre indulnak a Labirintusba – a hatalmas, föld alatti világba, ami minden fordulóban újabb vérfagyasztó meglepetést tartogat számukra.

Eredeti mű: Rick Riordan: The Battle of the Labyrinth

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998533 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998526 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454900 · Fordította: Acsai Roland

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

498 tag · 495 karc · Utolsó karc: 2018. február 17., 22:57 · Bővebben


Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Clarisse La Rue · Luke Castellan · Fekete Péter · Bianca di Angelo · Kalüpszó · Zeusz / Jupiter · Sally Jackson · Daidalosz · Boróka · Héphaisztosz · Orákulum · Kronosz / Saturnus · Héra / Juno · Geryon · Janus · Szfinx


Kedvencelte 235

Most olvassa 42

Várólistára tette 176

Kívánságlistára tette 280

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Nagyon jó volt ez a rész is.
Érdekes volt a labirintus maga is és tetszett a kis csavar a végén, az alkotójának kiléte.
Itt már úgy éreztem, kedvenc lesz a sorozat.
Rick Riordan tényleg tud!
Csak egy dolog zavart a történetben: spoiler Ezt viszont könnyen megbocsátom, mert izgalmakban és cselekményben így sem volt hiány.
Amikor befejeztem, kissé elszomorodtam, hogy már csak egy rész van. Szerencsére lesz még mit olvasni az Írótól.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734056 · Fordította: Acsai Roland
>!
Csakegyolvasólány
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Egyszerűen fantasztikus volt. Rick Riordan úgy tekerte-csavarta a történet szálait, hogy azok pont a megfelelő helyeken legyenek izgalmasak.
Ahogy az első három kötet, ez is kedvencemmé vált. Nem csak a szereplők miatt, hanem a cselekmények is annyira lenyűgözőek voltak. Főleg a labirintusos rész. Bár a csata jelenetek hiányát kicsit sajnáltam.
Kíváncsi vagyok, hogy a befejező részben milyen meglepetések fognak várni. :D

>!
Orsi999
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Mivel már régebben olvastam az előző részt ezért egy kicsit féltem, hogy nem tudok majd belerázódni a történetbe, de szerencsére ezzel nem volt gondom. Az első pár oldal után olyan volt mintha csak most fejeztem volna be az előző részt. A történt érdekes, pörgős és izgalmas volt. Egy percig se unatkoztam az olvasása közben. A végén nagyobb csatára számítottam, de lehet, hogy ezt az utolsó részre tartogatja az író. A labirintusos rész volt a kedvencem, itt egy kicsit eszembe jutottak, hogy általánosban mi mindent tanultunk róla. Percy egyre jobban megkomolyodik, bár még mindig látszódik, hogy keveset tud a múltban történtekről.

>!
Kamilla17
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Megint nagyon nagyot alkotott Rick Rodrian.
Azt gondolom, hogy ez a sorozat könyvről könyvre egyre csak jobb lesz! :)
Nagyon tetszik, hogy a görög mitológiát is beleviszi a történetbe, mert így olvasás közben tanulhatunk is. Én úgy gondolom, hogy ebben a könyvben volt a legtöbb számomra ismeretlen új tudás. Nem csak ezért jó ez, hanem mert egyszerűen felbecsülhetetlen érzés, mikor az iskolában töri órán az Ókori Görögországot tanuljuk, azon belül is az Isteneket, és én elégedetten dőlök hátra, hogy én ezt már mind réges régen tudom a Percy Jacksonból. :)
Ebben a részben még közelebb kerülhetett az ember a szereplőkhöz, én legalábbis még jobban megkedveltem mindenkit. :)
És ebből a részből is kéne egy film.

2 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Én ESZEVESZETTÜL imádom a labirintusokat! A legelső kedvencem ráadásul az, amelyikről ez a történet is szól: a Minótauruszé, Mínoszé, Daidaloszé!
Egyszerűen imádtam a modern labirintust, a benne mászkálást, a ki-/bejáratokat, a benne és a körülötte élőket… mindent! Jó, persze, húzós volt és nagyon tragikus, de *sóhaj* de imádtam! Ráadásul volt szfinx is! Az a rész nagyon tetszett!

(Leszögezném, hogy előrelapoztam… meg lehet dobálni, de az elinduló csapat MINDEN tagját a kedvenceim adták ki, szóval indulás után a könyv végére lapoztam ÉS megkerestem a neveiket, hogy élnek-e… Kicsit aggasztott Kheirón szövege.)

Új kedvencek: Mrs. O’Leary, Kalüpszó, Héphaisztosz, Quintus és Eryption

Ahova mennék körülnézni: Három G Farm!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/11/rick-riorda…

2 hozzászólás
>!
h_orsi P
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Rick Riordan megint nagyot alkotott. A sorozat folyamán eléggé sokat tanulhattunk a görög és egyéb más ókori mitológiákról, ám nekem ebben volt a legtöbb új *-* Nem is tudtam, hogy ilyen izgalmas lehetett a labirintus készítő élete!
A karakterek ennél a résznél még inkább a szívemhez nőttek. Azért sajnáltam, hogy Percy és Annabeth kapcsolata nem kapott nagyobb szerepet :(
Nem ez volt a kedvencem, de rekord idő alatt kiolvastam és IMÁDTAM!

>!
RVivi
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Megint egy nagyon izgalmas könyv, amiben annyi minden történik, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Egyik életveszélyből zuhanunk a másikba. Imádtam Kalüpszó szigetének fejezetét és az azelőtti történéseket is. Percabeth pillanat! *-* Vicces volt, hogy Percyt, hogyan összezavarta az Annabeth-Rachel ügy. Szegénynek halványlila gőze se volt, hogy mi bajuk van… Az biztos, hogy ebben a részben sokat kapkodta a fejét a csajok miatt, hogy „mi van??” :D
A labirintus fantasztikus, a csata Anteusszal is. De azért elég fura, hogy kik Anteusz szülei szerintem, még akkoris, ha az istenek valójában mindenkivel kavarnak. Az még oké, hogy a tesójukkal házosodtak az istenek, meg minden. De hogy valaki a saját anyjával? :D

>!
Évy
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Egyszerűen imádom. Rick Riordan az egyik kedvenc (ha nem a kedvenc) íróm, szinte minden magyarul megjelent könyvét olvastam. Már nincsen sok hátra, és ezeket mindenképpen be szeretném pótolni a közeljövőben. :)

Ez a könyve szintén az egyik kedvencem. Szeretem figyelni a szereplőket, és az újraolvasás lehetőséget teremtett, hogy olyan dolgokat is észrevegyek, amiket eddig nem.

(…) egyszerűen imádtam ezt a könyvet, ahogy a többit is eddig. Mindenképpen ajánlom elolvasni, de belőlem teljes mértékben előbújik ilyenkor a rajongó, így aki bizonytalan magában, az mindenképpen vegye ezt figyelembe! :)”

Teljes értékelésem: http://addicted-to-the-books.blogspot.hu/2017/01/rick-r…

>!
avidreader
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Ahol Percy Jackson van, ott katasztrofa tortenik. Korulbelul igy kezdodnek az eddigi kotetek diohejban, de ez mar elengedhetetlen eleme egy Percy Jackson regenynek, igy meg sem lepodtem, hogy megint ezzel szembesulok, csak elveztem az olvasast, nevettem a vicceken es izgatottan faltam az oldalakat.
Ez a sorozat egyre jobb, mintha az iro is egyre otletesebb lenne, ahogy egymast kovetik a sorozat reszei, es ugy latszik, a fuggovegeket is nagyon okos otletnek tartotta „mostanaban”, azaz a jelenlegi es az elozo reszre vonatkozolag. Hogyan lehet Luke-ot legyozni? Az Annabethes ugyet meg hogyan gondolta, hogy igy hagyja? Otodik resz, akarlak.

>!
Bernadetti
Rick Riordan: Csata a labirintusban

Először is. Én igazán nem szerettem volna megint elővenni ezt a témát, de a borító provokálta ki belőlem. „Percy Jackson az új Harry Potter.” Azért, mert mindkét sorozat meg van fűszerezve fantasy elemekkel, fiú a főszereplője és fiataloknak szól, nem kell rögtön egy kalap alá venni őket! Meg minek kéne nekünk új Harry, amikor a régivel sincs semmi gond?! Persze, értem én, hogy mire fel mondják, kell a vérfrissítés, nem lehet örökre azt a hét kötetet újraolvasni hahaha, dehogynem, de Harry bizonyára tökéletesen megvan a saját világában, kéretik nem beleszuszakolni más történetekbe is. Harry Potter egyszeri, megismételhetetlen és örök, nem lesz belőle második, se harmadik, se sehányadik. Percy története meg van olyan jó, hogy megálljon a lábán ilyen csodás reklámok nélkül is.
*Potterhead-kirohanás vége*
Az első három kötetet gyors egymásutánban olvastam el, szinte lélegzetvételnyi szünetet sem hagytam közöttük. A harmadik és a negyedik között azonban kimaradt több mint egy hónap, és így észrevettem, mit imádok a legjobban ebben a sorozatban. A hangulatát. Annyira jó volt visszatérni a Félvér Táborba, újra olvasni a szereplőkről, még akkor is, ha már jócskán nem olyan nyugodt az élet ott sem, mint volt. Percy és Annabeth párosa még inkább a szívemhez nőtt. Tyson és Grover szerény véleményem szerint nem kaptak annyi szerepet, amennyit megérdemeltek volna, sokszor szinte el is felejtettem, hogy ott vannak. A szfinx „rejtvényei” nagyon szórakoztatóak voltak, Annabeth reakciója még inkább. Aztán jöttek egymás után a fordulatok, a kalandok, ide rohanunk, oda szaladunk, aztán az utolsó mondat, és bumm vége. Ezt most miért kellett, Riordan bácsi? Ez nem fenntartja a kíváncsiságomat, ez szimplán bosszantó!
Szerencse, hogy nem kell várnom se a fordításra, se a futárra, se semmire, itt van a kezem ügyében az utolsó rész, és pontot tehetek az ügy végére.
És vége…
Azt hiszem, elkezdhetek gyakorolni a depirohamra.


Népszerű idézetek

>!
RavenS

    – Most merre?
(…)
    – Arra!
    – Honnan tudod? – kérdeztem.
    – Deduktív logika.
    – Vagyis… csak a hasadra ütöttél – fordítottam le.
    – Mindjárt a fejedre is ütök, ha nem jössz!

96-97. oldal, 6. Találkozás a kétarcú istennel

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
Lahara ISP

Ha még nem láttál virágos kötényt és gumikesztyűt viselő érzelgős küklopszot, semmit sem láttál az életben.

37. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: Tyson
>!
kikisz96

    – Legyél kicsit optimistább! Gondolj arra, hogy holnap táborozni mész. A suli után meg randid lesz…
    – Nem randi, anya! – ellenkeztem. – Jesszus, hisz csak Annabethszel találkozom!
    – Eljön a táborból, hogy veled lehessen.
    – Igen.
    – Moziba mentek.
    – És?
    – Édes kettesben.
    – Anya!

8. oldal, 1. Megküzdök a pomponlányokkal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson · Sally Jackson
>!
kikisz96

    Kardjával és pajzsával a kezében Clarisse állt az aréna túlsó végében.
    – Amikor tegnap edzésre jöttem, majdnem felfalt a dög.
    – Nagyon intelligens kutya – vélekedtem.
    – Te meg nagyon humoros vagy.

224. oldal, 13. Rachel csatlakozik

Kapcsolódó szócikkek: Clarisse La Rue · Percy Jackson
>!
Hyacinth

    – Percy, sokan tesznek szörnyű dolgokat az istenek nevében, de ez még nem azt jelenti, hogy az istenek áldásukat adnák erre. Amikor a fiaink és a lányaink a mi nevünkben cselekednek… nos, ez gyakran többet mond el róluk, mint rólunk. Különben is, Percy, te vagy a kedvenc fiam.
    Apám ott mosolygott mellettem a konyhában, és arra gondoltam, hogy ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattam.

340. oldal, 20. A születésnapi bulim baljós fordulatot vesz

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Poszeidón / Neptunus · születésnap
>!
kikisz96

A pókoktól rettegett, de egy feneketlen szakadék fölött feszülő majommászókának simán nekivágott. Ti értitek ezt?

176. oldal, 10. Egy haláli kvízműsor

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
>!
kikisz96

    – Boróka! – fakadt ki Annabeth. – Te meg mit keresel itt?
    – Én? Én itt élek.
    Leengedtem a kardom.
    – A sziklánál?
    A tisztás széle felé mutatott.
    – Nem. A borókák közt, te gyagya.
    Ez logikusnak hangzott, és hirtelen nagyon hülyén éreztem magam.

59. oldal, 3. Nem csípjük a skorpiókat, de ők minket igen

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Boróka · boróka · Percy Jackson
>!
mary_chan

Megfordultam, és egy kifényesített bronztükör előtt találtam magam.
– Te magasságos Poszeidón! – szörnyülködtem, amikor megláttam benne magam.
Leadtam vagy nyolc kilót, pedig nem voltam túlsúlyos. A hajam akár egy patkányfészek. Megperzselődött, mint Héphaisztosz szakálla. Ha a piros lámpánál egy ilyen alak jön hozzám kéregetni, bezárom még a kocsiajtót is.

202. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
kinyike

    – Beszélnem kell Clarisse-szal! – mondta Annbeth.
    Úgy néztem rá, mintha azt közölte volna, hogy szívesen elrágcsálna egy nagy, büdös bakancsot.
    – Minek?

26. oldal, 2. Az alvilági telefonbetyár

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Clarisse La Rue · Percy Jackson
>!
Annette

Jó, ha tíz másodpercet töltöttünk együtt. Igaz, hogy ez a néhány másodperc elég sűrű volt: megpróbáltam lekaszabolni a kardommal, aztán megmentette az életemet, majd tovább kellett menekülnöm, mert egy csapat természetfölötti gyilkológép üldözött. Tudjátok, milyenek ezek a véletlen találkozások!

12. oldal, 1. Megküzdök a pomponlányokkal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Rachel Elizabeth Dare

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Amerikai istenek
Joanne Harris: Rúnajelek
Lois McMaster Bujold: The Hallowed Hunt
Lois McMaster Bujold: The Curse of Chalion
Brian McClellan: Promise of Blood
Colleen Houck: A tigris küldetése
William Buxton: Az első jel – Baldur vére
Richard Awlinson: Vízmélyvára
Lois McMaster Bujold: Lelkek lovagja
James Lowder: Cyric