5. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
5. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Az ​utolsó olimposzi (Percy Jackson és az olimposziak 5.) 554 csillagozás

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.

Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy saját sorsa ellen küzd.

„Magával ragadó történet. Egyszerre izgalmas, gondolatébresztő és könnyfacsaró… A regénysorozat méltó befejezése.” – Kirkus Reviews

Eredeti mű: Rick Riordan: The Last Olympian

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634571308 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571292 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455778 · Fordította: Acsai Roland

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

491 tag · 471 karc · Utolsó karc: 2018. január 17., 23:01 · Bővebben


Enciklopédia 55

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Thalia Grace · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Hádész / Pluto · Apollo / Apollón · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Clarisse La Rue · Luke Castellan · Fekete Péter · Artemisz · Pallasz Athéné · Mrs. O'Leary · Hermész · Hesztia · Charles Beckendorf · Zeusz / Jupiter · Akhilleusz / Achilles · Travis Ellelop · Will Solace · Connor Ellelop · Orákulum · Silena Beauregard · Perszephoné · kentaur · Kronosz / Saturnus · Démétér · Héra / Juno · Michael Yew · Hüperión · Minotaurusz · Prométheusz · Thüpón

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · New York · Sztüx · Central Park · Alvilág


Kedvencelte 261

Most olvassa 38

Várólistára tette 177

Kívánságlistára tette 292

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Hűha! Hivatalosan is ez lett a kedvenc részem a sorozatból! Imádtam! Ha lehetne, még több csillagot adnék neki.
Próbáltam lassan olvasni, nehogy elfogyjon, de nem sikerült. Alig tudtam letenni.
Végig izgalmas volt, pörögtek az események. Szinte az egész rész spoiler, a végét sem láttam előre, remek megoldást eszelt ki az Író.
Percy sokat változott a kezdetek óta és nagyon megszerettem, jó néhány szereplővel együtt.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom ezt a sorozatot és lám, kedvenc lett!

Riordan hihetetlen módon tudja összefűzni a saját történetét a görög mitológiával. Szeretem a stílusát, az ötleteit. A többi könyvét is el fogom olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455778 · Fordította: Acsai Roland
>!
Csakegyolvasólány
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Az első kötettől az utolsóig követhettük Percy életét, ami nem éppen volt unalmas. Rengeteg mindenen ment keresztül az évek során. Sok barátot és ellenséget is szerzett magának, istenek haragját vagy barátságát nyerte el. Ezek közben pedig rengeteget változott.
Kicsit nehéz összeszedni a gondolataimat az utolsó rész után. Azt kaptam ettől a kötettől, amit vártam. Bár néha egy-egy halál eset után szomorúság lengte be a sorokat. Ám a jó győzedelmeskedett, ahogy lenni szokott. :)
Viszont a történet vége… Percy egy meglepő ajánlatot kapott Zeusztól, amit azt hittem, hogy spoiler. De jól döntött. spoiler.

Rick Riordan egy nagyszerű történetet alkotott. Az összes kötet izgalmas volt, nem hagyta, hogy az olvasói unatkozzanak. Ezért egy hatalmas köszönet jár neki és azért is, mert megalkotta Percy Jackson lenyűgöző világát.

>!
Orsi999
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Szerintem ez tökéletes befejezése lett a sorozatnak. Ez a rész is pörgős és izgalmas volt. Mindig történt valami. Most nehéz lesz, hogy vége lett a sorozatnak, de talán elkezdek egy másik Rick Riordan sorozatot. Nagyon megtetszett a stílusa és szívesen olvasok majd tőle más könyveket is. Percy szerintem a végén jól döntött spoiler

>!
h_orsi P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Annyi minden történt ebben az egy kötetben! Az összes résszel az volt eddig a bajom, hogy nagyon lassan indultak be az események, itt bezzeg! Bele csaptunk a lecsó közepébe és már pörögtek is az események!
Megdöbbentő. Fordulatos és újból megdöbbentő. Nem volt olyan rész, ahol ne lett volna valami új, valami váratlan, valami olyan amiről eddig csak halvány sejtelmem volt.

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/02/rick-riordan-az-…

>!
RVivi
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Sokszor mondtam már a sorozatra, hogy imádom. Ezt most se hagyom ki. Bocsi. :D De ez a rész mindent felülmúl, MINDENT.
A könyv, aminek bármelyik mondatától elkap a rajongás.
A könyv, amit egymás után elolvastam kétszer, mert túl hamar vége lett.
A könyv, amit akár életem végéig olvashatnék folyamatosan se unnám meg. *-*

5 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Mit mondhatnék… Daidalosz 23-as terve király volt, haláli volt a látogatás Hádésznál, a repülő malacon elröhögcséltem, aztán eléggé lesokkolt a lűdiai drakónnal történtek, az istenek előtti „elszámoltatáson” majdnem bőgtem és ismét rá kellett döbbennem, hogy 356 oldal is marha kevés…

Kedvenc: Démétér szövege, Percabeth részek

Sorozat-összegzés

Vannak könyvek, amiket kényszeresen dugdosnék emberek orra alá, hogy nesze! Ezt olvasd el! Ilyen Percy története is… Ez az egész az élő istenekkel, a régi, de igaz mítoszokkal és a modern világgal egy hatalmas nagy kavarc, amit Rick Riordan zseniálisan összekutyult! Olyasmit alkotott, ami illik a szerethető sémába (rejtett világ a létező jelen mellett) és mégsem tucatsztori, mert beleszőtte a legtöbb gyerek kedvenc történelmi témáját: a görög (római) isteneket, lényeket, mítoszokat.
Szerintem ez is egy olvasásra nevelő sorozat, akárcsak a Harry Potter-sorozat, A Narnia történetek, Darren Shan könyvei, A Vámpírakadémia és a többi olvasmányos fantasy- vagy kalandregény.
Bónusz pontok a fejezet címekért! Imádom őket!

Morc bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/11/rick-riorda…

1 hozzászólás
>!
avidreader
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Hu, hat ez egyszeruen fantasztikus volt!
Eddig is kedveltem Percy karakteret, de ebben a konyvben nagyot nott a szememben, hiszen erett gondolkodasarol tett tanubizonysagot, ugyanakkor megmaradt a regi, esetlen es vicces enje is, amiert meg az elso kotetben megszerettem.
Haragszom magamra, amiert nem olvastam el elobb ezt a sorozatot, pedig mennyit hallottam mar rola, es megsem fullott a fogam hozza! Iden azonban eszhez tertem, most pedig befejeztem a sorozatot, uj kedvencet avattam fel, megis szomoru vagyok, hogy veget ert ez a csodalatos, kalandos es izgalmas tortenet.
Meg biztosan fogok olvasni Rick Riordantol, es remelem, ugyanannyira odaleszek az irasaitol, mint ennek a sorozatnak az eseteben is.

>!
petrichor
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Oh my Gods!!!!
Ennyit még nem sírtam könyvön. Emlékszem, amikor elkezdtem az egész sorozatot, egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, és tessék, elolvastam az utolsó sort is és nem tudom, mit kezdjek az életemmel.
Hivatalosan is kedvenc. Percy pedig az egyik legkedvesebb könyvszereplő lett számomra. Ha össze kellene hasonlítani az első könyvben lévő fiúval, egy teljesen más típusú karaktert kapnánk, de szerencsére a fejlődése pozitív irányban változott meg (de igen, van egy kis gonoszság is benne, amit Rick Bácsi érzékeltet is,és ettől lesz még izgalmasabb karakter ♥)
És a vége.
Igen, azt hittem, hogy vége lesz, de…

4 hozzászólás
>!
kte
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Második olvasásra is nagyon élveztem a könyvet, az előző részekhez hasonlóan fordulatos, sokszereplős, izgalmas, csatákban és isteni jelenetekben gazdag történetet kaptam. Percy mind harci képességei, mind gondolkodása tekintetében rengeteget fejlődött az első rész óta, azt a mámort idézte fel bennem, amikor szerepjátékban már olyan magas szintre fejlődtünk, hogy szinte bármit megtehettünk és az egész világot befolyásoló eseményekben vettünk részt, ahogy most a Félvér Tábor félistenei teszik.
A sorozat utolsó része tökéletesen lezárja az eseményeket és történetszálakat, pontatlanságot, logikai bukfencet nem találtam benne. Véleményem szerint az író nem követte el azt a hibát sem, hogy spoiler.
Lenyűgöző, ahogy az író a görög mitológia jellemzőit tökéletesen megőrizve képes a mi világunkba átültetni a szereplőket és eseményeket és remélem a jövőbeli történelemtanulásnál hasznára lesz a fiamnak. :)
Nemsokára kezdjük a következő sorozatot.

>!
Vivi_
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Egy kicsit tovább tartott befejeznem, bár majdnem mindegyik Percy Jackson sorozat részét tovább olvastam. Nekem ez kicsit olyan „nehéz”, vagyis nem ez a jó szó rá, hanem, hogy nehezen emészthető. :D Nekem kell egy kis idő, amíg leülepszik pár dolog.

Ismételten befejeztem egy sorozatot, ami néha jó, néha nem. Mindegyik sorozatot, amit elkezdek olyan rossz befejezni, mert utána jövök rá, hogy nincs több rész, ennyi volt. Mondjuk itt annyira nem beszélhetünk erről, hiszen ott a másik sorozat is.

Hazudnék, ha azt mondanám az egészet izgalommal olvastam volna, mert az elején nehezen rázkódtam vissza Rick írásába. Előtte lehet kellett volna egy újraolvasás, legalább a Csata a labirintusbant elolvashattam volna, mert sok dolog kiesett a fejemből. És az első felét a „sokszor, keveset”-elv alapján olvastam. Aztán már mondom csak befejezem, és az egész éjszakát végigolvastam, mert a végére úgy felpörögtek a dolgok, hogy alig tudtam letenni. Leakartam vonni egy fél csillagot az eleje miatt, de nem teszem. Mert… Mert nem, és kész!:D

Jaj, én rájöttem, hogy úgy imádom a mitológiát, és Riordan olyan remek sorozatot alkotott, hogy huh. Nekem ehhez a részhez is el kellett volna egy lexikon a végére, hiszen olvasás közben nem egyszer a Wikipédián kötöttem ki. Nem is tudtam, hogy ennyi lény, isten létezik. De legalább tanultam valamit.

A karakterekre még nem is tértem ki: A legkedvencebb szereplőm Mrs. O'Leary és Mr. D. És mellette még vannak annyian. Percy, mert ő Percy és nem lehet, nem szeretni. Annabeth, Grover, Feket Péter, Árész, és Riska is nem tudom mi az eredeti megnevezése a bocinak:D.

Hú, remélem nem lett túl hosszú az értékelésem. Én teljesen meg vagyok elégedve a végével, szerintem illett ide, és hát… vége van. :(
És most néztem meg a csillagozásokat, ki mert 1 és 2 csillagot, vagy 3-mat adni?:o

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Pikachu

    A szörnyek felé fordultam. Körülbelül százkilencvenkilencen voltak egy ellen. Azt tettem, ami a legtermészetesebb. Megtámadtam őket.

174. oldal, 11. Csata a hídnál

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
2 hozzászólás
>!
kikisz96

A világvége az autóm motorháztetején landoló pegazussal kezdődött.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
mary_chan

    – Most komolyan, Peter Jackson, hány ezer év kellene még, hogy végre egyszer az életben felismerj?
    – Amennyi magának, hogy megtanulja a nevemet – motyogtam.

246. oldal, 15. Kheirón bulit rendez

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · Percy Jackson
>!
kikisz96

    – Percy, az istenek nagyon nem szeretik, ha valaki a trónjukra telepszik. Úgy értem, hogy egy-rakás-hamuvá-változtatlak-módon nem kedvelik.

286. oldal, 17. Trónbitorló leszek

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
mary_chan

Apolló nem csak az íjászat, de a költészet istene is. Egyszer-kétszer hallottam szavalni. De inkább lőtt volna le nyíllal.

64. oldal, 4. Elégetünk egy fémleplet

Kapcsolódó szócikkek: Apollo / Apollón · Percy Jackson
>!
kikisz96

    – Percy! – kiáltott fel Tyson. Széttárt karokkal robogott felém. Szerencsére újra normális méretet öltött, így csak olyan volt, mintha egy traktor gázolt volna át rajtam, és nem egy egész farm.

319. oldal, 20. Csodás nyeremények várnak ránk

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Tyson
>!
mary_chan

    Groverre meredtem.
    – Te félsz a nyulaktól?!
    – Meee! Nagyon gonoszak tudnak lenni. Ellopják a védtelen szatírok zellerét!

200. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Percy Jackson
>!
mary_chan

– Ti vagytok a trójaiak. És tudod, mi történt a trójaiakkal, nem?
    – Szóval be akarnak préselni az Empire State Building liftjébe egy falovat? Arra befizetek! – feleltem.

203. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Prométheusz
>!
mary_chan

    – Figyelj! Van egy ötletem! – mondtam Fekete Péternek.
     A te ötleteidtől mentsenek meg az istenek!

232. oldal, 14. Szárnyas malac

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson
>!
Reyna

Az irányítópult fölé egy telkhin hajolt, de annyira elmerült a munkájában, hogy nem vette észre, amikor beléptünk. Legfeljebb másfél méter lehetett, rövid lábú, testét fókaszőr borította. Dobermann feje volt, de karmos mancsai emberkézre hasonlítottak. Motyogva-morogva nyomogatta a billentyűket. Talán beköszönt haverjainak a Frászbookon.

14. oldal, 1. Egy bombasztikus hajóút

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Josephine Angelini: Istennő
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Christopher Paolini: Örökség
Lois Lowry: Az emlékek őre
Morgan Rice: A királyok sorsa
Terry Pratchett: Sofőrök
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel
Elizabeth Lenhard: A fénykorona
John Flanagan: A lángoló híd