6. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
7. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
17. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Az ​utolsó olimposzi (Percy Jackson és az olimposziak 5.) (Félvér Tábor Krónikák 5.) 1256 csillagozás

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.

Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy saját sorsa ellen küzd.

„Magával ragadó történet. Egyszerre izgalmas, gondolatébresztő és könnyfacsaró… A regénysorozat méltó befejezése.” – Kirkus Reviews

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571292 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633733233 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789633733240 · Fordította: Acsai Roland

12 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

718 tag · 663 karc · Utolsó karc: 2024. február 15., 18:53 · Bővebben


Enciklopédia 90

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Apollo / Apollón · Thalia Grace · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Will Solace · Hádész / Pluto · Akhilleusz / Achilles · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Fekete Péter · Luke Castellan · Artemisz / Diana · Pallasz Athéné / Minerva · Clarisse La Rue · Bianca di Angelo · Mrs. O'Leary · Hermész / Mercurius (Merkúr) · Sally Jackson · Árész / Mars · Charles Beckendorf · Connor Ellelop · Travis Ellelop · Hesztia · Silena Beauregard · Zeusz / Jupiter · Orákulum · Démétér / Ceres · Michael Yew · Héra / Juno · Kronosz / Saturnus · Perszephoné · görög istenek · Hüperión · Kerberosz · küklopsz · Minotaurusz · Prométheusz · Thüpón · Tüphón

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · New York · Alvilág · Sztüx · Central Park · Manhattan · Ötödik sugárút · Waldorf Astoria


Kedvencelte 376

Most olvassa 55

Várólistára tette 238

Kívánságlistára tette 379

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Gorkie>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Hűha! Hivatalosan is ez lett a kedvenc részem a sorozatból! Imádtam! Ha lehetne, még több csillagot adnék neki.
Próbáltam lassan olvasni, nehogy elfogyjon, de nem sikerült. Alig tudtam letenni.
Végig izgalmas volt, pörögtek az események. Szinte az egész rész spoiler, a végét sem láttam előre, remek megoldást eszelt ki az Író.
Percy sokat változott a kezdetek óta és nagyon megszerettem, jó néhány szereplővel együtt.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom ezt a sorozatot és lám, kedvenc lett!

Riordan hihetetlen módon tudja összefűzni a saját történetét a görög mitológiával. Szeretem a stílusát, az ötleteit. A többi könyvét is el fogom olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455778 · Fordította: Acsai Roland
DarknessAngel>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Azt sem tudom, mit mondjak! :O Egyszerűen szuper volt az elejétől egészen a végéig!
Az előző rész után vártam a nagy epic csatára, hát itt aztán megkaptam bőven. Egy nagy harcmező volt az egész könyv. Nem mint máshol, hogy csak a végére marad a csata, és pár oldalon el is intézik. Annyira szuper!
Nico, Nico.. jaj, annyira imádom! ^-^ És Hádész, benne sem csalódtam. Viszont Perszephoné itt olyan nyafkának van megszemélyesítve a folytonos „Anyám!” felszólalásaival. Pedig én őt teljesen másként képzelem el.
Érdekes volt ez a fordulat a nagy próféciában. Nem számítottam erre, de nagyon bejött. Sajnos Luke még így sem férkőzött a szívemben, de itt eléggé megsajnáltam. Tetszett, hogy bepillantást nyerhettünk a múltjába, hogy láthattuk a fiatal Annabeth-t. Aztán ott volt még egy csomó érdekes dolog:
-Nico szülei
-Percabeth részek *-*
-Sztüx és Akhilleus
-Poszeidón birodalma
-Orákulum

Jaj, annyi szuper dolog történt! Nagyszerű befejezése lett ez a sorozatnak. Tényleg nagyon örülök, hogy olvashattam. Percy Jackson is olyan, mint a Harry Potter sorozat… kortalan. :)
Most már alig várom, hogy Az Olimposz hősei sorozatnak is nekikezdjek.

15 hozzászólás
Orsi999>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Szerintem ez tökéletes befejezése lett a sorozatnak. Ez a rész is pörgős és izgalmas volt. Mindig történt valami. Most nehéz lesz, hogy vége lett a sorozatnak, de talán elkezdek egy másik Rick Riordan sorozatot. Nagyon megtetszett a stílusa és szívesen olvasok majd tőle más könyveket is. Percy szerintem a végén jól döntött spoiler

MissFortune>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Nagyon a szívemhez nőtt a sorozat. Imádtam minden kötetet, letehetetlen, izgalmas volt az összes. Kicsit fáj a szívem, hogy vége, de még maradt így is pár Félvér Tábor Krónikák, amiket biztosan el fogok olvasni.
A szereplőket megkedveltem. Tyson volt az egyik kedvencem végig, sajnáltam is, hogy neki ebben a kötetben nem volt túl nagy szerepe. Ezen kívül, fel tudnám sorolni az összes szereplőt a kedveltek közé. Ott volt az örökké mogorva Dionüszosz, na én még őt is megszerettem a végére. :D Hádész és Árész is szerethető, akik a saját gyerekeikkel viszonylag normálisan bántak. Fekete Péter a bolondos pegazus.. sokat nevettem rajta :)
Nem igazán volt elképzelésem, hogy mi lesz a vége, ezért váratlanul értek az író megoldásai, ötletei. spoiler A Nagy Próféciát sem így értelmeztem, de rájöttem, hogy így logikusabb. Csavaros történet lett ez is, méltó befejezése ennek a csodás sorozatnak.

2 hozzászólás
vighagika>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Eljött hát a végső, mindent eldöntő csata ideje.
Szerettem volna blogos értékelést írni, de úgy érzem, olyan felfokozott hangulatban vagyok, hogy képtelenség lenne. Ez egyszerűen egy olyan könyvsorozat, amit mindenkinek el KELL olvasnia. Fantasztikus.
Bár ilyen kötelező olvasmányok is lennének!…de ebbe inkább nem megyek bele.
Alig várom a kiegészítő köteteket és az író többi sorozatát.

vargasz___>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Meg jött a várva várt finálé, az első oldaltól az utolsóig érdekes volt.
Ahogy elkezdi az ember, máris a csata közepén találja magát és ez így helyes, hisz erre vártunk mindannyian. Lerántva az összes lepel, felfedve az összes titok, és minden jó, ha a vége jó. Nagyon tetszett, hogy folyamatosan megy a stratégiázás, megy a harc kimenetelével kapcsolatos titkolózás, mert így esélyt kap az olvasó néhol megdöbbenni.
Sokszor előfordul velem, hogy erősen szimpatizálok a fő gonosszal, és eddig a részig ez a sorozat kivételt képezett, viszont most írtóra megsajnáltam Luke-ot, pici szimpátiát kezdtem érezni iránta, de a kedvenc karakterem Fekete Péter lett, a pegazus, hatalmas arc.
Összességében örülök, hogy erre a könyv sorozatra esett a választásom, olvastatta magát, szívesen olvastam volna töri órán, a görög mitológia szakszerű bemagolása helyett. Percy Jackson egy igazán tök*s főhős, kidolgozott karakter, aki az elejétől a végéig meg tudja nevettetni az olvasót. Ajánlom mindenkinek, aki unja a Föld nevű bolygót, és szüksége van egy kis „áramszünetek”.

PKatica>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Úúúristeeen! Ez az egyik sorozat, ami bármikor megszabadít az olvasási válságtól. Rick Riordan világa, Rick Riordan karakterei… A szereplők kidolgozva, a történet csavarokkal és humorral kerül elénk, és persze Rick Riordan jól ismert stílusával. Ez az a könyv, ami annak a sorozatnak a végét jelzi, ami egyszer megnevettetett, máskor pedig könnyekre fakasztott. A jól ismert szereplők egyszerre váltak idegenné, amikor olyan dolgok derültek ki róluk, amire nem is gondoltam volna, és egyszerre lettek hősök. Rick Riordan csodálatosan felépített sorozata ezzel a könyvvel véget ér, és szerintem nem az utolsó, hogy ezt olvastam.
Ezt a sorozatot soha nem felejtem el, és ha az emlék mégis halványulna, akkor csak rám vár, hogy újra elolvassam! ♥️♥️

h_orsi>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Annyi minden történt ebben az egy kötetben! Az összes résszel az volt eddig a bajom, hogy nagyon lassan indultak be az események, itt bezzeg! Bele csaptunk a lecsó közepébe és már pörögtek is az események!
Megdöbbentő. Fordulatos és újból megdöbbentő. Nem volt olyan rész, ahol ne lett volna valami új, valami váratlan, valami olyan amiről eddig csak halvány sejtelmem volt.

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/02/rick-riordan-az-…

joopsy>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Ez a rész minden eddigi problémámért kárpótolt. Egy oldal nem volt, ami unalmas lett volna. (Tudom, hülye duma, de én tényleg így éreztem.) Végigizgultam az egész könyvet és el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz a vége.
A kedvenc poénjaim meglepő módon Démétér kapcsán jöttek elő. A gabonapehely, a mezőgazdasági munka emlegetése mindig kizökkentett és megnevettetett. Annyira nem illett a szövegkörnyezetbe, de mégis jó kedvvel töltött el. :)
Aztán mikor Percy szülei is szuperhírókká váltak, már nem is tudtam haragudni a komolytalanságért. :) Csak élveztem az olvasást és izgultam a kis csapatért. Valahogy az író éppen megtalálta az egyensúlyt a komolyság és a humor között, vagy legalábbis jól tudja tálalni.
Egyszer szerintem újra fogom olvasni a sorozatot, mert a Szörnyek tengere nem tetszett és talán csak az olvasás körülményeiben volt a hiba, de addig is van még mit olvasnom Riordantól szerencsére. :)
A sorozatot szívesen adnám gyerekek kezébe, de felnőtt fejjel is élvezhető. Talán ebben is rejlik a varázsa. Mindenki megtalálja a maga számára élvezetes nézőpontot.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Percy Jackson és az olimposziak 5

Ez szuper izgalmas rész volt, tulajdonképpen az első etap befejező része, nagyon tetszett.
Nem nélkülözte a szokásos humort, a rengeteg izgalmas csatát, a mélyebb mondanivalókat, barátságról, hűségről, szülői felelősségről, a másik oldalról a sértett hiúságból, vélelmezett sértésekből, mellőzésből származó pusztítást és bosszút.
Szóval tanulságos rész volt és a teljes történet New York-ban játszódott. Ezen város felett leledzett az Istenek otthona, az Olimposz és Percy és társai itt kellett hogy harcoljanak a város és a világ megmentéséért.
Jó volt olvasni arról, hogy végül mikor már minden elveszni látszott, a legváratlanabb helyekről is érkezett segítség. Ez az összefogás vezetett végül a sikerhez.


Népszerű idézetek

Pikachu>!

    A szörnyek felé fordultam. Körülbelül százkilencvenkilencen voltak egy ellen. Azt tettem, ami a legtermészetesebb. Megtámadtam őket.

174. oldal, 11. Csata a hídnál

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
kikisz96>!

A világvége az autóm motorháztetején landoló pegazussal kezdődött.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson · Rachel Elizabeth Dare
mary_chan>!

    – Most komolyan, Peter Jackson, hány ezer év kellene még, hogy végre egyszer az életben felismerj?
    – Amennyi magának, hogy megtanulja a nevemet – motyogtam.

246. oldal, 15. Kheirón bulit rendez

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · Percy Jackson
1 hozzászólás
mary_chan>!

Apolló nem csak az íjászat, de a költészet istene is. Egyszer-kétszer hallottam szavalni. De inkább lőtt volna le nyíllal.

64. oldal, 4. Elégetünk egy fémleplet

Kapcsolódó szócikkek: Apollo / Apollón · Percy Jackson
kikisz96>!

    – Percy, az istenek nagyon nem szeretik, ha valaki a trónjukra telepszik. Úgy értem, hogy egy-rakás-hamuvá-változtatlak-módon nem kedvelik.

286. oldal, 17. Trónbitorló leszek

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
kikisz96>!

    – Percy! – kiáltott fel Tyson. Széttárt karokkal robogott felém. Szerencsére újra normális méretet öltött, így csak olyan volt, mintha egy traktor gázolt volna át rajtam, és nem egy egész farm.

319. oldal, 20. Csodás nyeremények várnak ránk

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Tyson
mary_chan>!

    – Figyelj! Van egy ötletem! – mondtam Fekete Péternek.
     A te ötleteidtől mentsenek meg az istenek!

232. oldal, 14. Szárnyas malac

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson
mary_chan>!

– Ti vagytok a trójaiak. És tudod, mi történt a trójaiakkal, nem?
    – Szóval be akarnak préselni az Empire State Building liftjébe egy falovat? Arra befizetek! – feleltem.

203. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Prométheusz
mary_chan>!

    Groverre meredtem.
    – Te félsz a nyulaktól?!
    – Meee! Nagyon gonoszak tudnak lenni. Ellopják a védtelen szatírok zellerét!

200. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · nyúl · Percy Jackson
Aurelia>!

Az irányítópult fölé egy telkhin hajolt, de annyira elmerült a munkájában, hogy nem vette észre, amikor beléptünk. Legfeljebb másfél méter lehetett, rövid lábú, testét fókaszőr borította. Dobermann feje volt, de karmos mancsai emberkézre hasonlítottak. Motyogva-morogva nyomogatta a billentyűket. Talán beköszönt haverjainak a Frászbookon.

14. oldal, 1. Egy bombasztikus hajóút

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva