4. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
8. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Az ​utolsó olimposzi (Percy Jackson és az olimposziak 5.) 642 csillagozás

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.

Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy saját sorsa ellen küzd.

„Magával ragadó történet. Egyszerre izgalmas, gondolatébresztő és könnyfacsaró… A regénysorozat méltó befejezése.” – Kirkus Reviews

Eredeti mű: Rick Riordan: The Last Olympian

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571292 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634571308 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455778 · Fordította: Acsai Roland

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

551 tag · 551 karc · Utolsó karc: 2018. december 15., 21:10 · Bővebben


Enciklopédia 55

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Grover Underwood · Thalia Grace · Tyson · Poszeidón / Neptunus · Hádész / Pluto · Apollo / Apollón · Kheirón · Rachel Elizabeth Dare · Luke Castellan · Clarisse La Rue · Fekete Péter · Artemisz · Mrs. O'Leary · Hermész · Pallasz Athéné · Will Solace · Charles Beckendorf · Akhilleusz / Achilles · Hesztia · Travis Ellelop · Zeusz / Jupiter · Connor Ellelop · Silena Beauregard · Orákulum · Perszephoné · kentaur · Kronosz / Saturnus · Démétér · Michael Yew · Héra / Juno · Hüperión · Minotaurusz · Prométheusz · Thüpón

Helyszínek népszerűség szerint

Félvér Tábor · New York · Sztüx · Alvilág · Central Park


Kedvencelte 279

Most olvassa 39

Várólistára tette 183

Kívánságlistára tette 311

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Hűha! Hivatalosan is ez lett a kedvenc részem a sorozatból! Imádtam! Ha lehetne, még több csillagot adnék neki.
Próbáltam lassan olvasni, nehogy elfogyjon, de nem sikerült. Alig tudtam letenni.
Végig izgalmas volt, pörögtek az események. Szinte az egész rész spoiler, a végét sem láttam előre, remek megoldást eszelt ki az Író.
Percy sokat változott a kezdetek óta és nagyon megszerettem, jó néhány szereplővel együtt.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom ezt a sorozatot és lám, kedvenc lett!

Riordan hihetetlen módon tudja összefűzni a saját történetét a görög mitológiával. Szeretem a stílusát, az ötleteit. A többi könyvét is el fogom olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
358 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632455778 · Fordította: Acsai Roland
>!
DarknessAngel P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Azt sem tudom, mit mondjak! :O Egyszerűen szuper volt az elejétől egészen a végéig!
Az előző rész után vártam a nagy epic csatára, hát itt aztán megkaptam bőven. Egy nagy harcmező volt az egész könyv. Nem mint máshol, hogy csak a végére marad a csata, és pár oldalon el is intézik. Annyira szuper!
Nico, Nico.. jaj, annyira imádom! ^-^ És Hádész, benne sem csalódtam. Viszont Perszephoné itt olyan nyafkának van megszemélyesítve a folytonos „Anyám!” felszólalásaival. Pedig én őt teljesen másként képzelem el.
Érdekes volt ez a fordulat a nagy próféciában. Nem számítottam erre, de nagyon bejött. Sajnos Luke még így sem férkőzött a szívemben, de itt eléggé megsajnáltam. Tetszett, hogy bepillantást nyerhettünk a múltjába, hogy láthattuk a fiatal Annabeth-t. Aztán ott volt még egy csomó érdekes dolog:
-Nico szülei
-Percabeth részek *-*
-Sztüx és Akhilleus
-Poszeidón birodalma
-Orákulum

Jaj, annyi szuper dolog történt! Nagyszerű befejezése lett ez a sorozatnak. Tényleg nagyon örülök, hogy olvashattam. Percy Jackson is olyan, mint a Harry Potter sorozat… kortalan. :)
Most már alig várom, hogy Az Olimposz hősei sorozatnak is nekikezdjek.

15 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Az első kötettől az utolsóig követhettük Percy életét, ami nem éppen volt unalmas. Rengeteg mindenen ment keresztül az évek során. Sok barátot és ellenséget is szerzett magának, istenek haragját vagy barátságát nyerte el. Ezek közben pedig rengeteget változott.
Kicsit nehéz összeszedni a gondolataimat az utolsó rész után. Azt kaptam ettől a kötettől, amit vártam. Bár néha egy-egy halál eset után szomorúság lengte be a sorokat. Ám a jó győzedelmeskedett, ahogy lenni szokott. :)
Viszont a történet vége… Percy egy meglepő ajánlatot kapott Zeusztól, amit azt hittem, hogy spoiler. De jól döntött. spoiler.

Rick Riordan egy nagyszerű történetet alkotott. Az összes kötet izgalmas volt, nem hagyta, hogy az olvasói unatkozzanak. Ezért egy hatalmas köszönet jár neki és azért is, mert megalkotta Percy Jackson lenyűgöző világát.

>!
Orsi999
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Szerintem ez tökéletes befejezése lett a sorozatnak. Ez a rész is pörgős és izgalmas volt. Mindig történt valami. Most nehéz lesz, hogy vége lett a sorozatnak, de talán elkezdek egy másik Rick Riordan sorozatot. Nagyon megtetszett a stílusa és szívesen olvasok majd tőle más könyveket is. Percy szerintem a végén jól döntött spoiler

>!
vighagika P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Eljött hát a végső, mindent eldöntő csata ideje.
Szerettem volna blogos értékelést írni, de úgy érzem, olyan felfokozott hangulatban vagyok, hogy képtelenség lenne. Ez egyszerűen egy olyan könyvsorozat, amit mindenkinek el KELL olvasnia. Fantasztikus.
Bár ilyen kötelező olvasmányok is lennének!…de ebbe inkább nem megyek bele.
Alig várom a kiegészítő köteteket és az író többi sorozatát.

>!
szandrabene
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Meg jött a várva várt finálé, az első oldaltól az utolsóig érdekes volt.
Ahogy elkezdi az ember, máris a csata közepén találja magát és ez így helyes, hisz erre vártunk mindannyian. Lerántva az összes lepel, felfedve az összes titok, és minden jó, ha a vége jó. Nagyon tetszett, hogy folyamatosan megy a stratégiázás, megy a harc kimenetelével kapcsolatos titkolózás, mert így esélyt kap az olvasó néhol megdöbbenni.
Sokszor előfordul velem, hogy erősen szimpatizálok a fő gonosszal, és eddig a részig ez a sorozat kivételt képezett, viszont most írtóra megsajnáltam Luke-ot, pici szimpátiát kezdtem érezni iránta, de a kedvenc karakterem Fekete Péter lett, a pegazus, hatalmas arc.
Összességében örülök, hogy erre a könyv sorozatra esett a választásom, olvastatta magát, szívesen olvastam volna töri órán, a görög mitológia szakszerű bemagolása helyett. Percy Jackson egy igazán tök*s főhős, kidolgozott karakter, aki az elejétől a végéig meg tudja nevettetni az olvasót. Ajánlom mindenkinek, aki unja a Föld nevű bolygót, és szüksége van egy kis „áramszünetek”.

>!
joopsy P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Ez a rész minden eddigi problémámért kárpótolt. Egy oldal nem volt, ami unalmas lett volna. (Tudom, hülye duma, de én tényleg így éreztem.) Végigizgultam az egész könyvet és el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz a vége.
A kedvenc poénjaim meglepő módon Démétér kapcsán jöttek elő. A gabonapehely, a mezőgazdasági munka emlegetése mindig kizökkentett és megnevettetett. Annyira nem illett a szövegkörnyezetbe, de mégis jó kedvvel töltött el. :)
Aztán mikor Percy szülei is szuperhírókká váltak, már nem is tudtam haragudni a komolytalanságért. :) Csak élveztem az olvasást és izgultam a kis csapatért. Valahogy az író éppen megtalálta az egyensúlyt a komolyság és a humor között, vagy legalábbis jól tudja tálalni.
Egyszer szerintem újra fogom olvasni a sorozatot, mert a Szörnyek tengere nem tetszett és talán csak az olvasás körülményeiben volt a hiba, de addig is van még mit olvasnom Riordantól szerencsére. :)
A sorozatot szívesen adnám gyerekek kezébe, de felnőtt fejjel is élvezhető. Talán ebben is rejlik a varázsa. Mindenki megtalálja a maga számára élvezetes nézőpontot.

>!
h_orsi P
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Annyi minden történt ebben az egy kötetben! Az összes résszel az volt eddig a bajom, hogy nagyon lassan indultak be az események, itt bezzeg! Bele csaptunk a lecsó közepébe és már pörögtek is az események!
Megdöbbentő. Fordulatos és újból megdöbbentő. Nem volt olyan rész, ahol ne lett volna valami új, valami váratlan, valami olyan amiről eddig csak halvány sejtelmem volt.

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/02/rick-riordan-az-…

>!
RVivi
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Sokszor mondtam már a sorozatra, hogy imádom. Ezt most se hagyom ki. Bocsi. :D De ez a rész mindent felülmúl, MINDENT.
A könyv, aminek bármelyik mondatától elkap a rajongás.
A könyv, amit egymás után elolvastam kétszer, mert túl hamar vége lett.
A könyv, amit akár életem végéig olvashatnék folyamatosan se unnám meg. *-*

5 hozzászólás
>!
AniTiger MP
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Mit mondhatnék… Daidalosz 23-as terve király volt, haláli volt a látogatás Hádésznál, a repülő malacon elröhögcséltem, aztán eléggé lesokkolt a lűdiai drakónnal történtek, az istenek előtti „elszámoltatáson” majdnem bőgtem és ismét rá kellett döbbennem, hogy 356 oldal is marha kevés…

Kedvenc: Démétér szövege, Percabeth részek

Sorozat-összegzés

Vannak könyvek, amiket kényszeresen dugdosnék emberek orra alá, hogy nesze! Ezt olvasd el! Ilyen Percy története is… Ez az egész az élő istenekkel, a régi, de igaz mítoszokkal és a modern világgal egy hatalmas nagy kavarc, amit Rick Riordan zseniálisan összekutyult! Olyasmit alkotott, ami illik a szerethető sémába (rejtett világ a létező jelen mellett) és mégsem tucatsztori, mert beleszőtte a legtöbb gyerek kedvenc történelmi témáját: a görög (római) isteneket, lényeket, mítoszokat.
Szerintem ez is egy olvasásra nevelő sorozat, akárcsak a Harry Potter-sorozat, A Narnia történetek, Darren Shan könyvei, A Vámpírakadémia és a többi olvasmányos fantasy- vagy kalandregény.
Bónusz pontok a fejezet címekért! Imádom őket!

Morc bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/11/rick-riorda…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Pikachu

    A szörnyek felé fordultam. Körülbelül százkilencvenkilencen voltak egy ellen. Azt tettem, ami a legtermészetesebb. Megtámadtam őket.

174. oldal, 11. Csata a hídnál

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
2 hozzászólás
>!
kikisz96

A világvége az autóm motorháztetején landoló pegazussal kezdődött.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson
>!
mary_chan

    – Most komolyan, Peter Jackson, hány ezer év kellene még, hogy végre egyszer az életben felismerj?
    – Amennyi magának, hogy megtanulja a nevemet – motyogtam.

246. oldal, 15. Kheirón bulit rendez

Kapcsolódó szócikkek: Dionüszosz · Percy Jackson
>!
mary_chan

Apolló nem csak az íjászat, de a költészet istene is. Egyszer-kétszer hallottam szavalni. De inkább lőtt volna le nyíllal.

64. oldal, 4. Elégetünk egy fémleplet

Kapcsolódó szócikkek: Apollo / Apollón · Percy Jackson
>!
kikisz96

    – Percy, az istenek nagyon nem szeretik, ha valaki a trónjukra telepszik. Úgy értem, hogy egy-rakás-hamuvá-változtatlak-módon nem kedvelik.

286. oldal, 17. Trónbitorló leszek

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
>!
kikisz96

    – Percy! – kiáltott fel Tyson. Széttárt karokkal robogott felém. Szerencsére újra normális méretet öltött, így csak olyan volt, mintha egy traktor gázolt volna át rajtam, és nem egy egész farm.

319. oldal, 20. Csodás nyeremények várnak ránk

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Tyson
>!
mary_chan

    – Figyelj! Van egy ötletem! – mondtam Fekete Péternek.
     A te ötleteidtől mentsenek meg az istenek!

232. oldal, 14. Szárnyas malac

Kapcsolódó szócikkek: Fekete Péter · Percy Jackson
>!
mary_chan

    Groverre meredtem.
    – Te félsz a nyulaktól?!
    – Meee! Nagyon gonoszak tudnak lenni. Ellopják a védtelen szatírok zellerét!

200. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Percy Jackson
>!
mary_chan

– Ti vagytok a trójaiak. És tudod, mi történt a trójaiakkal, nem?
    – Szóval be akarnak préselni az Empire State Building liftjébe egy falovat? Arra befizetek! – feleltem.

203. oldal, 13. Ajándék egy titántól

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Prométheusz
>!
Reyna

Az irányítópult fölé egy telkhin hajolt, de annyira elmerült a munkájában, hogy nem vette észre, amikor beléptünk. Legfeljebb másfél méter lehetett, rövid lábú, testét fókaszőr borította. Dobermann feje volt, de karmos mancsai emberkézre hasonlítottak. Motyogva-morogva nyomogatta a billentyűket. Talán beköszönt haverjainak a Frászbookon.

14. oldal, 1. Egy bombasztikus hajóút

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson

Hasonló könyvek címkék alapján

Terry Pratchett: Sofőrök
Victoria Schwab: Felszabadulás
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Neil Gaiman: Coraline
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve
Petőcz András: Óbudai Mágusképző
Diana Wynne Jones: A másik palota