4. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
4. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Athéné ​jele (Az Olimposz hősei 3.) 209 csillagozás

Rick Riordan: Athéné jele

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amíg ​a sors össze nem hozta egy robbanó szoborral, Annabeth biztos volt benne, hogy nagy meglepetés nem érheti már az életben.

Annabeth a rómaiak táborában végre megtalálja elveszett szerelmét, Percyt, de nem sokáig élvezhetik az egymásra találás örömét. Menekülni kényszerülnek. Ráadásul Nico az óriások fogságába kerül, és már csak napjai vannak hátra… Gaia ébredezik, Annabethre pedig egy magányos küldetés vár: követnie kell Rómában Athéné jelét. Ami lehet, hogy a halálba vezeti…

„A könyv olyan repülőrajttal indít, ami már az író védjegyévé vált. Szellemek szállják meg hőseinket, a rómaiak a görögök ellen fordulnak, és megismerhetjük a Hetedik Prófécia titkát. Annabeth, Percy, Leo, Piper, Frank és Hazel őrült repülésre indulnak mágikus hajójukon, az Argó 2-n.” – Kirkus Reviews

„A harmadik részben kedvenceink ismét a kalandok sűrűjében találják magukat. A rettegést ellenpontozó humor még vibrálóbbá teszi a történetet. A félistenek ugyanolyan ügyesen… (tovább)

Eredeti mű: Rick Riordan: The Mark of Athena

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734179 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734179 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Hazel Levesque · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Gleeson Hedge · Octavianus · Aphrodité / Venus · Bacchus/Dionüszosz · Herkules

Helyszínek népszerűség szerint

Atlanta


Kedvencelte 75

Most olvassa 18

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 142


Kiemelt értékelések

>!
puncsoscukor63
Rick Riordan: Athéné jele

Sajnos nagyon sokat vártam ennek a könyvnek az elolvasásával, ugyanis mire megjelent, már kezdtek elhomályosulni a fejemben az eddig történt események, így gyorsan újraolvastam a Villámtolvajtól kezdve :D.
Mielőtt elkezdtem volna a könyvet, sajnos sikerült lespoilereznem magamnak a legvégét, a legnagyobb csattanót, de ez sem vette el a harci kedvemet, hisz mindenképp kíváncsi voltam, hogy hőseinket milyen rögös utak vezetik odáig.
Mint minden kötetnél, most is fényt derült a borítón lévő illusztrációnak a körülményeire, és bár spoiler.
Most, hogy a borítót sikerült kielemezni, térjünk rá a történetre. :D
Ez a rész is meglepetésekkel és izgalmakkal teli volt, élveztem minden fejezetét. Najó, Annabeth és Percy fejezeteit kicsit jobban, de ők az abszolút kedvenc szereplők, szóval nem csoda.
Végre végre végre Percabeth ismét együtt, sokak által szerintem ez volt a legvártabb dolog az előző két kötet után.
A lapok csak úgy sisteregtek a szerelemtől, hisz mostanra nem csak Percyékről beszélhetünk, mint cuki párról, hanem a Frank-Hazel és a Jason-Piper gerlepárokról is. Nem, Jasont azért sem vagyok hajlandó Jászonnak írni…
Leo és Percy vitte a prímet a poénok terén, a sorozat legnagyobb humor heroldjai.
Mikor kiderült, még az előző sorozat végén, hogy heten mennek a küldetésre, nem gondoltam volna, hogy mind a hét személy ilyen alaposan kiveszi majd a részét a „buliból”. De nem panaszkodom, Rick ismét nagyszerűen oldotta meg, és osztotta fel, hogy mikor melyik félisten fejébe „láthatunk bele”.
Eddig is így volt, most is így van, de ezentúl is mélyen fejet fogok hajtani eme zseniális író előtt. Imádom!

>!
RVivi
Rick Riordan: Athéné jele

A borító gyönyörű. A könyv csodás. A vége halálos.
Miért kell így kínozni az embereket? Hol a következő rész? Tudtam, hogy ez lesz, de akkoris… Próbáltam lassabban olvasni, mint az előző részt. Így egy nap helyett két napig tartott. :D Percy és Annabeth végre együtt, imádom őket. Főleg Percyt.
Nekem kell a következő rész!

3 hozzászólás
>!
Bernadetti
Rick Riordan: Athéné jele

Nem jutok szóhoz.
Habár tudtam, mi lesz a vége.
Nem, nem azért, mert akkora zseni vagyok. (Sőt.) Hanem mert a Neptunus fia vége annyira kiakasztott, hogy muszáj volt egy kisebb spoilerbombával megnyugtatnom a kis lelkemet, megnéztem vagy négy-öt videót YouTube-on, és… véletlenül rábukkantam a csattanóra. De így legalább fel tudtam készülni, és most csak letaglózott vagyok, nem teljesen idegbeteg.

A könyv többi része viszont csodás volt – mint mindig. A humor nem sziporkázott annyira, mint ahogy azt megszoktam, ez a kötet már tényleg kezd megkomolyodni, főleg úgy a közepétől kezdve, egyre inkább a lelki dolgokra helyezi a hangsúlyt. Amivel semmi problémám nincs.
Amivel viszont van: több Percabeth jelenetet kérek, Riordan bácsi! Jó, mondjuk a sorozat első két részéhez képest nincs okom panaszra, itt legalább már egy légtérben vannak. Egyelőre ez is haladás.
Az összes félistent még jobban megszerettem (már ha ez lehetséges egyáltalán), tényleg mindenki becsülettel kivette a részét a küldetésből. Bár Jászont ezzel a gyönyörű magyar nevével olyan nehéz komolyan venni. A kalandok fantasztikusak, mindenkinek egyre szörnyűbb dolgokkal kell szembenéznie, a lezárás pedig… kihisztiztem már magam az elején, úgyhogy nem is vesztegetek több szót rá.

És most… képtelen vagyok megvárni a következő rész magyar fordítását. Nem tudom, az angoltudásom milyen magaslatokig szárnyal, de megpróbálom összeszedni az összes kis morzsáját, és gyere, House of Hades!

Riordan bácsi meg lassan felkerül a kedvenc íróim listájára. Pedig nem szokásom írókat kedvencelni. De ez az ember egy zseni.

3 hozzászólás
>!
Navi
Rick Riordan: Athéné jele

Ez a sorozat részről részre egyre jobb. Néha egy hajszálnyival sok volt a lelkizés, de ennyi pont kellett is bele, csak nekem volt picinykét sok. Az olvasási idő senkit ne tévesszen meg. A munkám és a beteg gyermekeim mellett sajnos alig jutott időm olvasni, így ténylegesen kb 4 nap volt az olvasás. Pörgős, izgalmas összekötő kötet, aminek a vége akkorát ütött, hogy csak úgy szedegettem az állam. A kapu két oldala, mi?? Hát ja. A szereplőkről újat nem tudtunk meg, csak az eddigiek mélyültek. A két szerelmes pár aranyos volt, a harmadik is alakulgat :) Bacchus, Arakhné, a két dinka óriás, a Római vakáció :) Jók voltak, érdekesek, várom a folytatást :)

>!
ƨɔɴом
Rick Riordan: Athéné jele

Az anyja!
Teljesen magaval sodort es lenyugozott ez a sorozat.
Mint mindig fordulatos, akciodus, a szereplok szerethetoek, erdekesek es mindig tudnak ujat nyujtani, ugy ahogyan a tortenet sem fullad ki.
Nagyon-nagyon-nagyon sajnalom, hogy nincs nalam a folytatas…

>!
Vicky3 P
Rick Riordan: Athéné jele

Ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz! Riordan még mindig képes elvarázsolni. De kérem szépen, WTF?! MI EZ A BEFEJEZÉS?!
http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/12/rick-ri…

7 hozzászólás
>!
Rise
Rick Riordan: Athéné jele

Mikor megláttam, hogy Rick bácsi így kezdi a negyedik részt:
To my wonderful readers:
Sorry about that last cliff-hanger.
Well, no, not really. HAHAHAHA.
But, seriously, I love you guys.

El sem tudtam képzelni, hogy mit tartogat számomra a harmadik rész vége…

Rick bácsi, én is nagyon szeretlek, de most egy picikét…Ja, hát picit elbőgtem magam. Még úgy is, hogy én hülye Pinteresten már láttam egy képet. De hát tudjátok, hogy vagyunk mi, könyvmolyok… Nem hiszünk a képeknek. Pedig kell. Főleg, ha Viria készíti őket.

Mit is mondhatnék a történetről? Eseménydússágában hozza az első és második rész szintjét, sőt…
Annyira jó volt Percy, Annabeth, Leo és Piper szemszögéből olvasni!
Imádtam minden egyes sorát, Annabeth és Percy első találkozásától kezdve egészen a végéig. Leo poénjait, mert egyértelműen TEAM LEO. Piper karakterfejlődését. Oké, kezdem megkedvelni ezt a Jason gyereket is. :D Hedge edző pedig állati a kis dalolászásaival meg az általános nyírjunk-ki-mindenkit-aki-él-és-mozog mentalitással. :D
Hazel is okozott meglepetéseket, Frank pedig hozta a szokásos formáját. :) Ami nagyon-nagyon tetszett, az az, hogy a 7 félisten igazi csapatként működött együtt, összehangolódtak és védelmezték egymást. Még ha a történetnek volt egy pici átvezető jellege is (mert tagadhatatlan, hogy még csak ezután jönnek az igazán nagy csavarok), akkor sem mondhatnám, hogy untam.
Köszönöm szépen Rick Riordan, hogy ennyi fantasztikus élménnyel és érzelemkitöréssel gazdagítod a szürke hétköznapjaimat!

>!
Évy
Rick Riordan: Athéné jele

Egy újabb kedvencet avathattam. :) Az elvárt szintet teljesítette, szinte függőséget okozott, és azonnal akartam a folytatást. :)

Egy- két szereplővel még barátkozom, és reménykedek benne, hogy ezután inkább pozitívabbak lesznek a számomra is. :)

Értékelésem:
http://addicted-to-the-books.blogspot.com/2016/05/rick-…

>!
Lomax
Rick Riordan: Athéné jele

A függővég gyilkos.
Már amikor azt hiszem, hogy minden szuper, durr az arcomba vágja a rohadt Rick-es csavart: Azt hiszed, hogy nem olvasod el a következő könyvem? Azt hiszed, hogy kibírod egy ilyen függővég után? Rosszul hiszed, kis pajtás
De ha mégis, nem menekülhetsz az istenek haragja elől

Négy pontot adok rá, mert jó rész volt, csak éppen túl kevés Ricktől. Vagy éppen túl sok.
http://eknyvei.blogspot.com/2016/06/rick-riordan-athene…

>!
budvigszandi P
Rick Riordan: Athéné jele

Megint ódákat tudnék zengni a könyvről, ha nem sokkolt volna ennyire le a vége. Nem jutok szóhoz. A többi könyvvel egyetemben imádom, de te jó ég. Nevetés, finom kaják, aztán fordulatok tömkelege, sokk, könnyek… Remélem a House of Hadest megsietteti a postás, mert én ezt nem bírom!!!

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
lucus_97

– Aphrodité! – mondta ki a nevét.
– Venus – ámult Hazel.
– Anya… – nyögte minden lelkesedés nélkül Piper.
– Csajok! – kiáltotta az istennő, és széttárta karját, hogy egyszerre megölelje őket.

209. oldal

>!
Bernadetti

Annabeth felült, és a bokáját tanulmányozta.
– Neked is most kellett eltörnöd? – szidta meg.
A boka bűntudatosan hallgatott.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
>!
Amare

– Héraklész? – kérdezte Percy. – Az a csávó olyan volt régen, mint manapság a Starbucks. Bármerre mentél, beleütköztél.

Kapcsolódó szócikkek: Herkules · Percy Jackson
>!
Lena430

Octavianus felhorkant:
– Ami azt jelenti, hogy most már három praetorunk van. Pedig a szabályzat kettőt ír elő.
– Nézzük a dolgok jó oldalát! – vágott közbe Percy. – Jászon és én is feletted állunk a ranglétrán, és teljes egyetértésben azt mondjuk, pofa be!
Octavianus arca lilább lett a pólója színénél. Jászon és Percy összeütötték öklüket.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Octavianus · Percy Jackson
>!
RVivi

Úgy könyörgött azzal a tengerzöld szemével, mint egy bajba került fókakölyök. Piper hirtelen nem tudta elképzelni, hogy nyerhet vitát Annabeth a sráccal szemben.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Piper McLean
>!
Amare

– Emlékszik rám, Bacchus isten? Sonomában segítettem megkeresni az elveszett leopárdját.
Bacchus megvakarta a borostás állát.
– Hogyne, te vagy John Green!
– Jászon Grace.
– Tök mindegy.

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace
1 hozzászólás
>!
Bernadetti

Amikor a többiek levonultak, Hazel és Leo félénken egymásra néztek. Rajtuk kívül csak Hedge edző tartózkodott a fedélzeten, de ő is hátul, és éppen rágyújtott a Pokémon főcímdalára. Az edző a szöveg egy részét megváltoztatta „öljétek meg mind!”-re, és Leo nem akarta tudni az okát.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Hazel Levesque · Leo Valdez
>!
Amare

Percynél nincs drágább az életemben.

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
>!
Bernadetti

Festus jelentős nyikorgás és zúgás kíséretében füstöt horkantott. Az elmúlt hónapok alatt Leo megtanulta értelmezni gépnyelvét. A többi félvér latinul és görögül tudott, Leo nyikorgásul és zúgásul.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Leo Valdez
>!
Bernadetti

Jászon bólintott, aztán Frankre nézett, aki megpróbálta kihúzni ujját a kínai ujjbilincsből.
(…) – Ki tudna valaki szabadítani ebből a vacakból?
– Nem láttál még ilyet? – kuncogott Leo. – Csak egy béna trükk.
Frank megint megpróbálta lehúzni, de az ujjbilincs nem engedett. Még Hazel is majdnem elnevette magát.
Frank arca eltorzult a koncentrálástól, és a következő pillanatban eltűnt. A fedélzeten az üres kínai ujjbilincs mellett egy iguána feküdt.
– Ügyes, Frank Csang – utánozta Leo fahangon Kheirón szokásos, elismerő szavait. – Mindenki így szabadul ki a kínai ujjbilincsből. Egyszerűen iguánává változik.

190-191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Frank Csang · Hazel Levesque · Jászon Grace · Kheirón · Leo Valdez

A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Houck: A tigris küldetése
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
J. L. Armentrout: Obszidián
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Cassandra Clare: Az angyal