8. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
16. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
24. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
40. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Athéné ​jele (Az Olimposz hősei 3.) (Félvér Tábor Krónikák 8.) 457 csillagozás

Rick Riordan: Athéné jele

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amíg ​a sors össze nem hozta egy robbanó szoborral, Annabeth biztos volt benne, hogy nagy meglepetés nem érheti már az életben.

Annabeth a rómaiak táborában végre megtalálja elveszett szerelmét, Percyt, de nem sokáig élvezhetik az egymásra találás örömét. Menekülni kényszerülnek. Ráadásul Nico az óriások fogságába kerül, és már csak napjai vannak hátra… Gaia ébredezik, Annabethre pedig egy magányos küldetés vár: követnie kell Rómában Athéné jelét. Ami lehet, hogy a halálba vezeti…

„A könyv olyan repülőrajttal indít, ami már az író védjegyévé vált. Szellemek szállják meg hőseinket, a rómaiak a görögök ellen fordulnak, és megismerhetjük a Hetedik Prófécia titkát. Annabeth, Percy, Leo, Piper, Frank és Hazel őrült repülésre indulnak mágikus hajójukon, az Argó 2-n.” – Kirkus Reviews

„A harmadik részben kedvenceink ismét a kalandok sűrűjében találják magukat. A rettegést ellenpontozó humor még vibrálóbbá teszi a történetet. A félistenek ugyanolyan ügyesen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 10 éves kortól · Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
524 oldal · ISBN: 9789635611386 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
524 oldal · ISBN: 9789635611393 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
524 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633734179 · Fordította: Acsai Roland

2 további kiadás


Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Nico di Angelo · Leo Valdez · Hazel Levesque · Tyson · Jászon Grace · Piper McLean · Reyna Avila Ramírez-Arellano · Frank Csang · Fekete Péter · Gleeson Hedge · Ella · Octavianus · Aphrodité / Venus (Vénusz) · Herkules · Narkisszosz / Narcissus · Aphrosz · Ekhó / Echo

Helyszínek népszerűség szerint

Atlanta


Kedvencelte 124

Most olvassa 28

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Rick Riordan: Athéné jele

Ó, Istenek! Ez meg hogy? És miért? És most mi lesz? :O Hogy lehet így vége, hogy a fene essen belé?!
Kezdjük ott, hogy a borító becsapott. Mondom, itt aztán lesznek harcok, nézeteltérések Percy és Jászon között, elvégre mint a kettő vezéralkat, a nagy triász gyereke… Erre mi történik? Mindjárt az első perctől kezdve lebratyiznak. Igaz, volt pár féltékeny oldalpillantás, beszólás, spoiler de ezen kívül semmi. Ne értsetek félre, nem hiányoltam a viszálykodást. Örülök, hogy mindenki együtt tudott dolgozni, még Frank és Leo is :D, csak a borítót elnézve teljesen mást vártam.

Annabeth és Percy♥
Itt aztán annyi romantikus jelenetet kaptunk, hogy alig bírtam olvadozni. Annyira édesek ezek ketten, már ideje volt, hogy újra találkozzanak. Olyan jó volt, mind a viszontlátás, az azután lopott közös percek, kézfogások, csókok, és jaj, a vége! Most mi lesz?
Úgy örültem, amikor Annabeth végre kimondta, hogy szereti Percyt. *-* Az az egész jelenet annyira tökéletes volt.

Szuper, hogy a hetek végre együtt vannak, jó sok vicces szituáció adódik, de így sokkal erősebbek is. Leo annyira kedvec és szerethető, mindjárt vinném, ha lehetne, csak ne legyen szomorú. És Nico, atyagatya! Szegény babám. :( De most már legalább ő is csatlakozott a csapathoz.
Alig tudok pár értelmes mondatot összehozni, úgyhogy inkább nem is próbálkozom tovább. Hádész Háza jövök!

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Az Olimposz hősei 3

Ez a rész is imádni való volt és nagyon izgalmas, tetszett.
A két táborból 7 fiatal indult, Róma megmentésére, és Gaja óriás ikreinek likvidálására, akik fogva tartották Nico de Angelót és csak 7 napja volt hátra az életéből. Emellett Anabeth-nek önálló küldetése is volt, az ellopott Athené jelképet visszaszereznie és hazajuttatnia Göröghonba.
Hasonlóan az előző részhez, ebben is sok hátráltató tényező nehezítette a küldetésüket és csak csekély segítségre számíthattak. Sokszor a segítőkről is kiderült, hogy az ellenségnek dolgoznak. Szerencsére mindig akadt a fiatalok között valaki, aki leleményességével tovább segítette a teljesítést.
Sok életveszélyes eseményen kellett keresztül menniük és a vége is igen borzasztóra sikeredett. Nagyon izgulok a szereplőkért.

Mucusmoly_ P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Imádoom!! ♥♥♥
Annyira jó! *_* Vicces, kalandos!!!! :))
Ebből a sorozatból ez a kedvenc könyvem az összes többivel együtt :D
Nem tudom, miért nem az ilyen jó könyvek a kötelezők!?
OLVASD EL!!!!!!!!

2 hozzászólás
RVivi P>!
Rick Riordan: Athéné jele

A borító gyönyörű, mint mindig. A könyv csodálatos, mint mindig. A vége viszont iszonyat kegyetlen!
Miért kell így kínozni szerencsétlen halandókat? Könyvön kívülieket és belülieket egyaránt. :D Hol a következő rész? Tudtam, hogy ez lesz, mert természetesen megint elspoilereztem, de akkoris… Próbáltam lassabban olvasni, mint az előző részt, így egy nap helyett két napig tartott. Izgalmas, csodálatos, fangirlködésért kiáltó mestermű. Percabeth ♥
Most azonnal kell a következő rész!

3 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Mindig is szerettem Rick Riordan könyveit, s szerencsére még sose kellett csalódnom bennük. Élvezhető és izgalmas volt ez a kötet is, hőseink ismét nagy kalandba fognak, útjuk során nagy veszélyek leselkednek rájuk, de közös erővel sikerül mindenhonnan kimenekülniük. Ez a rész mindegyik hősre külön hangsúlyt fektet, mindegyikük erősségét és gyengeségét is beleszövi a cselekménybe, így senki se érezheti magát se hősnek, se vesztesnek. Mert az egyik galibában az egyik hősünk jeleskedik, míg a másikban a másik. Ebben a kötetben Annabeth-re irányul a fő figyelem, ő próbálja követni Athéné jelét, aminek a végén egy rég elveszett kincs van, de útja során nagy nehézségekbe és veszélyes helyzetekbe ütközik. Alig várom, hogy olvashassam már a következő részt, kíváncsi vagyok, mi fog még történni Percyékkel, milyen kalandokba keverednek, és hogyan sikerül kimászniuk belőle.

puncsoscukor63 P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Sajnos nagyon sokat vártam ennek a könyvnek az elolvasásával, ugyanis mire megjelent, már kezdtek elhomályosulni a fejemben az eddig történt események, így gyorsan újraolvastam a Villámtolvajtól kezdve :D.
Mielőtt elkezdtem volna a könyvet, sajnos sikerült lespoilereznem magamnak a legvégét, a legnagyobb csattanót, de ez sem vette el a harci kedvemet, hisz mindenképp kíváncsi voltam, hogy hőseinket milyen rögös utak vezetik odáig.
Mint minden kötetnél, most is fényt derült a borítón lévő illusztrációnak a körülményeire, és bár spoiler.
Most, hogy a borítót sikerült kielemezni, térjünk rá a történetre. :D
Ez a rész is meglepetésekkel és izgalmakkal teli volt, élveztem minden fejezetét. Najó, Annabeth és Percy fejezeteit kicsit jobban, de ők az abszolút kedvenc szereplők, szóval nem csoda.
Végre végre végre Percabeth ismét együtt, sokak által szerintem ez volt a legvártabb dolog az előző két kötet után.
A lapok csak úgy sisteregtek a szerelemtől, hisz mostanra nem csak Percyékről beszélhetünk, mint cuki párról, hanem a Frank-Hazel és a Jason-Piper gerlepárokról is. Nem, Jasont azért sem vagyok hajlandó Jászonnak írni…
Leo és Percy vitte a prímet a poénok terén, a sorozat legnagyobb humor heroldjai.
Mikor kiderült, még az előző sorozat végén, hogy heten mennek a küldetésre, nem gondoltam volna, hogy mind a hét személy ilyen alaposan kiveszi majd a részét a „buliból”. De nem panaszkodom, Rick ismét nagyszerűen oldotta meg, és osztotta fel, hogy mikor melyik félisten fejébe „láthatunk bele”.
Eddig is így volt, most is így van, de ezentúl is mélyen fejet fogok hajtani eme zseniális író előtt. Imádom!

Zsuzsanna_Makai>!
Rick Riordan: Athéné jele

Nekem ez túl sok volt!
Túl csavaros, túl sok szereplő. Túl sok görög után most túl sok római, és össze is kellett gereblyéznem őket fejben, hogy kicsit értsem, nem mindig ment.
Ettől most nem dobtam el az agyam. A végétől meg pláne. Miért kellett ez?

Bernadetti>!
Rick Riordan: Athéné jele

Nem jutok szóhoz.
Habár tudtam, mi lesz a vége.
Nem, nem azért, mert akkora zseni vagyok. (Sőt.) Hanem mert a Neptunus fia vége annyira kiakasztott, hogy muszáj volt egy kisebb spoilerbombával megnyugtatnom a kis lelkemet, megnéztem vagy négy-öt videót YouTube-on, és… véletlenül rábukkantam a csattanóra. De így legalább fel tudtam készülni, és most csak letaglózott vagyok, nem teljesen idegbeteg.

A könyv többi része viszont csodás volt – mint mindig. A humor nem sziporkázott annyira, mint ahogy azt megszoktam, ez a kötet már tényleg kezd megkomolyodni, főleg úgy a közepétől kezdve, egyre inkább a lelki dolgokra helyezi a hangsúlyt. Amivel semmi problémám nincs.
Amivel viszont van: több Percabeth jelenetet kérek, Riordan bácsi! Jó, mondjuk a sorozat első két részéhez képest nincs okom panaszra, itt legalább már egy légtérben vannak. Egyelőre ez is haladás.
Az összes félistent még jobban megszerettem (már ha ez lehetséges egyáltalán), tényleg mindenki becsülettel kivette a részét a küldetésből. Bár Jászont ezzel a gyönyörű magyar nevével olyan nehéz komolyan venni. A kalandok fantasztikusak, mindenkinek egyre szörnyűbb dolgokkal kell szembenéznie, a lezárás pedig… kihisztiztem már magam az elején, úgyhogy nem is vesztegetek több szót rá.

És most… képtelen vagyok megvárni a következő rész magyar fordítását. Nem tudom, az angoltudásom milyen magaslatokig szárnyal, de megpróbálom összeszedni az összes kis morzsáját, és gyere, House of Hades!

Riordan bácsi meg lassan felkerül a kedvenc íróim listájára. Pedig nem szokásom írókat kedvencelni. De ez az ember egy zseni.

5 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Az anyja!
Teljesen magaval sodort es lenyugozott ez a sorozat.
Mint mindig fordulatos, akciodus, a szereplok szerethetoek, erdekesek es mindig tudnak ujat nyujtani, ugy ahogyan a tortenet sem fullad ki.
Nagyon-nagyon-nagyon sajnalom, hogy nincs nalam a folytatas…

Navi P>!
Rick Riordan: Athéné jele

Ez a sorozat részről részre egyre jobb. Néha egy hajszálnyival sok volt a lelkizés, de ennyi pont kellett is bele, csak nekem volt picinykét sok. Az olvasási idő senkit ne tévesszen meg. A munkám és a beteg gyermekeim mellett sajnos alig jutott időm olvasni, így ténylegesen kb 4 nap volt az olvasás. Pörgős, izgalmas összekötő kötet, aminek a vége akkorát ütött, hogy csak úgy szedegettem az állam. A kapu két oldala, mi?? Hát ja. A szereplőkről újat nem tudtunk meg, csak az eddigiek mélyültek. A két szerelmes pár aranyos volt, a harmadik is alakulgat :) Bacchus, Arakhné, a két dinka óriás, a Római vakáció :) Jók voltak, érdekesek, várom a folytatást :)


Népszerű idézetek

lucus_97>!

– Aphrodité! – mondta ki a nevét.
– Venus – ámult Hazel.
– Anya… – nyögte minden lelkesedés nélkül Piper.
– Csajok! – kiáltotta az istennő, és széttárta karját, hogy egyszerre megölelje őket.

209. oldal

Bernadetti>!

Annabeth felült, és a bokáját tanulmányozta.
– Neked is most kellett eltörnöd? – szidta meg.
A boka bűntudatosan hallgatott.

379. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
Lena430>!

Octavianus felhorkant:
– Ami azt jelenti, hogy most már három praetorunk van. Pedig a szabályzat kettőt ír elő.
– Nézzük a dolgok jó oldalát! – vágott közbe Percy. – Jászon és én is feletted állunk a ranglétrán, és teljes egyetértésben azt mondjuk, pofa be!
Octavianus arca lilább lett a pólója színénél. Jászon és Percy összeütötték öklüket.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Octavianus · Percy Jackson
Amare>!

– Héraklész? – kérdezte Percy. – Az a csávó olyan volt régen, mint manapság a Starbucks. Bármerre mentél, beleütköztél.

Kapcsolódó szócikkek: Herkules · Percy Jackson
RVivi P>!

Úgy könyörgött azzal a tengerzöld szemével, mint egy bajba került fókakölyök. Piper hirtelen nem tudta elképzelni, hogy nyerhet vitát Annabeth a sráccal szemben.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Piper McLean
Amare>!

Percynél nincs drágább az életemben.

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase
Amare>!

– Emlékszik rám, Bacchus isten? Sonomában segítettem megkeresni az elveszett leopárdját.
Bacchus megvakarta a borostás állát.
– Hogyne, te vagy John Green!
– Jászon Grace.
– Tök mindegy.

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace
1 hozzászólás
sarah05>!

– Repülni is tud? – morogta Percy. – Ez egy szőke Superman.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jászon Grace · Percy Jackson
Bernadetti>!

Amikor a többiek levonultak, Hazel és Leo félénken egymásra néztek. Rajtuk kívül csak Hedge edző tartózkodott a fedélzeten, de ő is hátul, és éppen rágyújtott a Pokémon főcímdalára. Az edző a szöveg egy részét megváltoztatta „öljétek meg mind!”-re, és Leo nem akarta tudni az okát.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gleeson Hedge · Hazel Levesque · Leo Valdez
Rise>!

Nagyon lassan, alig két ujjal, Annabeth előhúzta a tőrét. De nem a földre, hanem a vízbe hajította.
Octavianus felnyekkent.
– Ki mondta, hogy eldobd? Az lett volna a bizonyíték. Vagy a trófeánk!
Annabeth bedobta a buta-szőke-mosolyt. Aki ismerte, nem vette volna be. De Octavianus tényleg hülyének nézte, és bosszúsan fújt egyet.
– Ti ketten! – bökött kardjával Hazel és Piper felé. – Tegyétek le a fegyvereteket a földre! De semmi trükk!
A rómaiak mögül hatalmas hullám csapott fel, mintha élményfürdőben lennének. Amikor a vízfal visszahúzódott, a katonák az öbölben találták magukat, és fuldokolva próbáltak a felszínen maradni súlyos páncéljaikban. Percy a mólón állt, és Annabeth tőrét szorította markában.
– Ezt elejtetted – mondta pókerarccal.
Annabeth magához ölelte.
– Imádlak!

216-217. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Az Olimposz hősei sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Erich Kästner: Május 35.
Becskei Gábor: Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz
Acsai Roland: Regény a csodaszarvasról
John Flanagan: Gorlan romjai
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Charles Gilman: Démon tanár úr
Victoria Schwab: Az Archívum
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei