A ​szörnyek tengere (Percy Jackson és az olimposziak 2.) (Félvér Tábor Krónikák 2.) 1555 csillagozás

Rick Riordan: A szörnyek tengere Rick Riordan: A szörnyek tengere Rick Riordan: A szörnyek tengere Rick Riordan: A szörnyek tengere

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam… kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük…

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998489
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998489 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998496 · Fordította: Acsai Roland

16 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Percy Jackson

686 tag · 643 karc · Utolsó karc: 2023. január 10., 17:46 · Bővebben


Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Annabeth Chase · Grover Underwood · Tyson · Thalia Grace · Kheirón · Luke Castellan · Clarisse La Rue · Hermész / Mercurius (Merkúr) · Sally Jackson · Travis Ellelop · Connor Ellelop · Kirké · Kronosz / Saturnus · Polüphémosz · Tantalosz

Helyszínek népszerűség szerint

Alvilág


Kedvencelte 311

Most olvassa 67

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 346

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Könyvmolyocska1 >!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Ennyi volt? Olyan gyorsan elrepült ez a 254 oldal, hogy észre se vettem. Rick Riordan a görög mitológiát annyira jól illeszti bele a történetbe, mintha ez természetes volna.

Percy Jackson számára ismét eltelt egy iskolai év, egészen nyugodtan, de a végére ismét kalamajkába került. Szörnyek, tábor, veszély, küldetés, istenek. Ez az öt szó a legfontosabb Percy és Annabeth számára mindig. A tábor és Grover is veszélybe kerül. Percy és barátai Grover (menyasszony) megmentésére vonulnak a szörnyek tengeréhez. Az újabb küldetésben, egy újabb isten, Hermész segít a gyerekeknek.

A sorozat a második résznél sem laposodik el, sőt talán még izgalmasabb volt, de szerintem ezt fogom érezni minden résznél. :D Imádtam az istenek történeteit olvasni, ahol megtudhattam érdekes, abszurd sztorijukat. Az új szereplőkben sem csalódtam. Tyson annyira kedves küklopsz. Az utolsó mondat elolvasása után, úgy érzem, hogy AZONNAL folytatnom kell a sorozatot. Még, jó, hogy egyből kihoztam a következő kettő részt a könyvtárból. :D Nem tudom mi lett volna, ha a folytatásokra kellett volna várni. – Kapartam volna a falat. :D

4 hozzászólás
Gorkie P>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Egy nap alatt elolvastam. Bizony. :D
Mivel terveztem elolvasni a sorozatot, az ebből készült filmet, már nem figyeltem annyira, amikor párom nézte, de így is feltűnt, hogy mennyire más a kettő.
Tartotta Riordan a színvonalat, tetszett ez a rész is. Cselekményből itt sem volt hiány, nem is akaródzott letenni. A szereplők is közelebb kerültek hozzám. Szegény Grover… de komolyan. :D
Nagyon örültem, hogy itt van a többi rész is és folytathatom. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731147 · Fordította: Acsai Roland
12 hozzászólás
Milli88 P>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Percy Jackson olyan dologra képes, amit sok más képzeletbeli karakter csak szeretne megvalósítani. Vicces!
Olyannyira, hogy voltak mozzanatok, amikor hangosan felnevettem olvasás közben. :D

Tény, hogy ez egy ifjúsági könyv és regénysorozat a főszereplők pedig gyerekek, mégsem érzem rosszul magam attól, hogy bőven felnőtt fejjel olvasom. Úgy gondolom, ez azért lehet, mert amellett, hogy nagyon humoros könyv, a szereplők- és a cselekmény mégsem gyerekes. Épp ellenkezőleg, nagyon is komoly témákat boncolgat.
A szörnyek tengerében fantasy léte ellenére is volt sok olyan hétköznapi dolog, amit sokan átélnek/tek a valóságban is (például: hajléktalanság, kiközösítés, iskolai problémák és még sorolhatnám).

Tetszett, mert ismét beszippantott a görög mondavilág és amellett, hogy sok információt tanít az olvasmány, mégsem csak a száraz mitológiai adatokat sorjázza az olvasó irányába, hanem beburkolja ezeket egy könnyed, gördülékeny és nagyon szerethető történetbe.

Nagyon várom a folytatást, kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből a z spoiler utolsó képkockából.

2 hozzászólás
viragvarga2002>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Ez a könyv is ugyanúgy szuperjó mint az első része! ♥ 5*
Ha érdekel a bővebb véleményem nézd meg az ebből készült vlogvideót:
https://www.youtube.com/watch…

Jagika P>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Nem okozott csalódást ez a rész sem: humoros, kalandos, izgalmas. Jó, a szörnyeket nem igazán kedveljük, de hát hogy is lehetne hős egy (vagy több) „félvér”, akinek az egyik szülője egy görög főisten! Percy fantasztikus személyiség, aki küzd, ha kell, mégis irgalmas tud lenni. Tyson féltesó alakja is remekül megformált spoiler Remélem, még találkozom vele a sorozatban…

DarknessAngel>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Omg! Ez olyan jó volt!
Nagyon tetszett Tyson érkezése, imádtam, hogy Percy milyen kedves hozzá, megvédi. Annyira szerettem a közös jeleneteiket. ^-^ Ez az új küldetés is nagyon izgalmas volt. Hőseink megint egy csomó szörnnyel néztek szembe. Annabeth és Percy továbbra is nagy kedvencek. Tetszik, hogy itt már mennyire odafigyelnek, vigyáznak egymásra.
Grover jelenetein jókat nevettem, meg az egész Senki dolgon. :D Nem volt minden újdonság, mert ugye a filmből is felrémlettek dolgok, viszont mostantól már minden új lesz számomra. Alig várom. Kíváncsi vagyok, kiről is szól a prófécia, és remélem Luke megkapja a magáét, mert engem nagyon irritál a srác.
Esetleg romantikus gondolakot nem fognak még keringeni Percy fejében? Én speciel örülnék neki ;)

Csakegyolvasólány>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Egy újabb remek rész tele kalandokkal és meglepő dolgokkal. Hiszen Tyson jelenléte és kiléte meglepő dolognak számít, ahogy spoiler is. Bár, hogy őszinte legyek a filmben először nem nagyon szerettem Tysont, ám a könyvben nagyon is szimpatikus volt. Sőt, sajnáltam őt, amiért mindenki úgy viselkedett vele. Clarisse továbbra sem lett a kedvencem, de egy icipicit megkedveltette magát velem.
A drága TRIÓNK (Percy, Annabeth és Grover) továbbra is hozták a formájukat. S bár Grover most nem kapott olyan nagy szerepet, hiszen főleg Percy álmaiban jelent meg. Viszont Annabeth és Percy barátsága egyre erősebb lett.
Azonban a könyv vége… Inkább megyek is tovább olvasni. :D

vargasz___>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Kezdek rá érezni a történet hangulatára, kezdem megkedvelni ezt a Percy kölköt és a kis csapatát. Még mindig van bennem ugyan egy olyan érzés, mint amikor a Harry Pottert olvastam, hogy ez a könyv bíz gyerekeknek íródott, de érzem rajta ugyanazt a változást, mint a HP könyveken, mintha ugyanannak a korosztálynak készült volna az első könyvtől, az utolsóig, és majd a célközönséggel együtt nőnek fel a karakterek, és maga a könyv is.
Valamivel jobban le kötötte a figyelmemet ez a rész, mint az előző, és a végén igazán meg is tudtam lepődni (kétszer is).
Annak, aki rajong a HP-ért, de valami teljes más alappal akar egy nagyon érdekes cselekményt, annak külön ajánlom.
Igazából még picit mindig zavart az elején a szereplők kora (túl fiatalok), de a végére elfeledtette velem az író ezt az egész (most, hogy lesz itt szerelem?) maszlagot, és csak sodródtam az árral, és azon kaptam magam, hogy végig fenn tartották az érdeklődésemet a kalandok.
Jöhet a következő.

csillagka>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Nagyjából ugyan az a véleményem mint az előző rész végén. Kicsit javult a stílus és Hermész egy új szint vitt az egész történetbe, legalább ő már itt él és mobillal intézi az ügyes bajos dolgokat. Értem én, hogy egy ifjúsági fantasyt olvasok, nem is vagyok a célközössége, mivel a mitológia ismereteim enyhén szólva hiányosak, spoiler messze nem nekem írták a könyvet, mégis el tudok merülni benne, nagyon gyorsan pörögnek a lapok, izgalmas kalandregény, nagyon jól felépített univerzumban. A főhős kicsit túlkoros, Tyson nagyon letalált, egyszerűen imádtam a luke fejét, Szivárvány nagyon aranyos. Az egész tagadhatatlanul összeáll egy szerethető egészé.
Folytatom.

6 hozzászólás
MissFortune>!
Rick Riordan: A szörnyek tengere

Imádom! Már régen el kellett volna kezdenem a sorozatot..:)
Ez a rész is eseményekben gazdag volt. Ebben már több volt az igazán váratlan fordulat is. Tyson megjelenése az egyik kedvencem. Számomra ő lett a legkedvesebb szereplő. Annyira aranyos, segítőkész és érzékeny. Nagyon szerethető karakter. Percy az elején nem igazán kedvelte, amit ugyan megtudtam érteni, de mégis haragudtam rá érte. Szerencsére később észhez tért.
A kaland most is nagyon tetszett, izgalmas volt a szörnyek tengerén “hajókázni.”
A végén történt egy nagyon nagy fordulat, szóval már olvasom is a következő részt. Nem bírom megállni. Xd


Népszerű idézetek

Destinee>!

    – Nos, nem… vagyis igen… szóval mégsem.
    – Imádom az egyértelmű válaszaidat.

83. oldal, 7. Ne fogadj el idegentől édességet...

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Mymo>!

    Hatszor-hétszer majdnem meghaltunk, de ez a fal veszélyességéhez képest egyáltalán nem olyan rossz arány. Egyszer az egyik kiszögellés csúszott ki az ujjaim közül, és fél kézzel kapaszkodva himbálóztam a tizenöt méternyi mélység fölött, alattam meg tűhegyes sziklákat ostromoltak a hullámok. De szerencsére sikerült felhúzódzkodnom. Másszor meg Annabeth csúszott meg egy mohafolton. Szerencséjére a talpa megakadt valamiben, ami megakadályozta a továbbcsúszást. Szerencsétlenségemre az a valami az én arcom volt.
    – Bocs – makogta.
    – Ugyan, semmiség – mondtam nagyvonalúan, mintha minden vágyam az lett volna, hogy megkóstolhassam Annabeth cipőjének ízét.

187. oldal, 14. Találkozás a végzet bárányaival

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Asteria>!

    Kíváncsi halak gyűltek körénk – egy csoport barracuda néhány marlinnal kiegészülve.
    – Nincs itt semmi látnivaló! – hessentettem el őket.
    Szívesen maradtak volna még, hiszen nem mindennap látják Poszeidón fiát egy lánnyal összeborulni. Szerintem legalább egy hétig ezen csámcsogott a pletykás vízinép.

181. oldal, 13. Annabeth megpróbál hazaúszni

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
klaraboglarka P>!

    – Mit csináltál?
    – Lábon szúrtam.
    – Viccelsz? Hétévesen lábon szúrtál egy felnőtt küklopszot?

173. oldal, 13. Annabeth megpróbál hazaúszni

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson
Asteria>!

    – Nem tudtál a lelkére beszélni?
    – Hogy is mondjam, amikor utoljára találkoztunk, nem igazán a szánk járt, inkább a kardjaink…
    – Értem. Ezek szerint a diplomatikusabb utat választottad.

235. oldal, 19. Harcias verseny

janka0416>!

    Álmomban Grovert menyasszonyi ruhában láttam viszont.
    Láttam már szebb menyasszonyt is, ami azt illeti. A ruha uszálya túl hosszú volt, széle sáros. A vállrész mindig le akart csúszni a karjára, és az arcát takaró fátyol rongyos volt.

69. oldal, 6. A démon-gerlék támadása

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Percy Jackson
janka0416>!

    – Nagyon értesz az udvarláshoz…
    – Elég a szövögetésből!
    – Hadd fejezzem be!
    – Holnap!
    – Még tíz napért esedezem!
    – Legyen öt!
    – Akkor már legyen hét, ha meg nem sértem!
    – Hét? Az kevesebb az ötnél?
    – Hát persze, jó uram.

109. oldal, 8. Tengerre szállunk

Kapcsolódó szócikkek: Grover Underwood · Polüphémosz
WildWorld>!

    Amikor lefekvéshez készülődtünk, Tyson megkérdezte:
    – Mérges vagy?
    Akkor vettem csak észre, milyen zordul bánok vele.
    – Nem, dehogy vagyok mérges!
    Tyson visszafeküdt az ágyába, amiből félig kilógott. Vagy a lábát, vagy a felsőtestét fedte csak a kurta takaró.
    – Szörnyeteg vagyok.
    – Ugyan már!
    – De jó szörnyeteg leszek, hogy ne legyen okod haragudni rám!

68. oldal, 6. A démon-gerlék támadása

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Tyson
AniTiger P>!

– El tudod képzelni, milyen szomjas lehet valaki, aki háromezer éve nem ivott?!
    – Szóval maga az a fickó, akit arra ítéltek, hogy egy tó partján álljon, egy gyümölcsökkel terhes ág alatt, és se inni, se enni ne tudjon?
    – A kis stréber, hogy tudja az anyagot! – vicsorgott Tantalosz.

57. oldal, 5. Hogyan lett új szobatársam

Kapcsolódó szócikkek: Percy Jackson · Tantalosz
Roxan>!

– Na, figyelj! Rávezetlek. Ha megnyúzól egy kost, akkor mit nyersz?
– Pamutot.
Annabeth nagyot sóhajtott.
– Gyapjút, te kos. Gyapjúnak hívják a bárány bundáját.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annabeth Chase · Percy Jackson

A sorozat következő kötete

Percy Jackson és az olimposziak sorozat · Összehasonlítás
Félvér Tábor Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Démonok közt
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Csóti Lili: Hetedvérig
Derek Landy: Az ősök jogara
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Marosi Katalin: Teddy bosszúja