A ​kígyó árnyéka (Kane krónikák 3.) 91 csillagozás

Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Percy ​Jackson alkotója új kalandra hív.

A jelek szerint Carternek és Sadie-nek nem sikerül kordában tartania Apóphiszt, a káosz kígyóját, aki már régóta azon ügyködik, hogy örök sötétségbe borítsa a világot. A Kane testvérek lehetetlennek tűnő feladattal néznek szemben: egyszer és mindenkorra el kell pusztítaniuk a kígyót.

Mindeközben az Élet Házában polgárháborús helyzet uralkodik, az istenek pedig megosztottak, így a brooklyni ház ifjú tanoncainak jóformán segítség nélkül kell szembeszállniuk a káosz erőivel. Egyetlen reményük egy ősi varázslat, ami a kígyó saját árnyékából kovácsol fegyvert, de az mágia már évezredekkel ezelőtt elveszett.

A Kane testvérek kénytelenek egy erős mágus gyilkos kedvű szellemére hagyatkozni, ugyanis csak ő képes megmutatni nekik a kígyó árnyékát… De persze az is lehet, hogy az alvilág bugyrain át egyenesen a halálba vezeti őket?.

Megbízhatnak vajon benne? Persze hogy nem!

A halandó világ sorsa forog… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
454 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634573128 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Percy Jackson · Sadie Kane · Anubisz · Carter Kane · Básztet · Zia Rashid · Bész · Walt Stone · Hórusz · Ozirisz · Thot · Hápi · Julius Kane


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 83


Kiemelt értékelések

>!
Navi P
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

5 csillag, mert Riordan, mert Cane és mert Percy :D
Imádtam minden sorát, kalandok kalandok hátán, humor is volt, egy kicsi romantika is. Hőseink kezdenek felnőni, felelős döntéseket hozni.
Viszont az furcsa volt, hogy spoiler. A többi könyvre ez azért nem volt jellemző. A Walt-téma érdekesen lett megoldva, nem tudom, ez a rajongók miatt lett-e így.
Az epilógus pedig … Ugye tényleg lesz folytatás és nem csak beetetés volt Hórusz szeme???? Ugye? Ugye?

>!
RVivi
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Majdnem levontam fél csillagot a szerelmi háromszög miatt. Eddig nem zavart a trilógiának ez a vonala, de az idei könyveimből kisebb túladagolást kaptam belőle és köszönöm, elég volt. De itt… Hát, Rick bácsi, ilyen megoldással egy könyvben se találkoztam még. Le a kalappal előtted, megkapod azt a fél csillagot is! Nagyon érdekes és még mindig nem bírom feldolgozni, hogy csórik, hogyan fogják megoldani a helyzetet a továbbiakban. Remélem, lesz lehetőségünk megtudni. Carter és Zia pedig annyira cuki volt. spoiler A kettősükhöz igazából nincs is mást mit hozzáfűzni. Cukiii!
Na de magáról a könyvről… Hihetetlen gyönyörű! Ahányszor leültem és elkezdtem olvasni, nem tudtam eldönteni, hogy olvassam, bámuljam vagy szagolgassam. Annyira jó illata van! *-* És igen, a sztori értékeléséig még most se jutottam el. Mindjárt! :D Úgy igazából a Kane krónikák összes részének gyönyörű a borítója.
Sztori, sztori… Most mégis mit mondjak, amit nem írtam még le? Kb ugyanazt írom az összes Riordan könyvnél, mert mind ugyanolyan csodás. De próbálkozzunk. Tipikusan az a könyv, amit mindenhova magammal cipeltem és minden szabad pillanatomban előkaptam. Khm… Az angol tanárom örült is neki, mikor nem épp egy szabad pillanatban kaptam elő. Ő baja, ha olvasni kell, hát olvasni kell! :D Rendesen izgultam, hogy mi fog történni, mert nem lapoztam előre. És így tök más volt, mintha előrelapoztam volna. Mert azért izgultam, hogy mi fog történni, nem azon, hogy hogyan. Vicces, hogy így a végére lett teljesen világos, hogy hogyan is működnek itt a dolgok. Jobb később, mint soha, nem? :D
Imádom, hogy Carter és Sadie mindig kínos vagy vicces szituba kerülnek. Imádom, hogy mindig ott vannak egymásnak, ha kell. Imádom, hogy ilyen testvérek és ilyen aranyosak. A humorukat. A történetet. A szereplőket. A könyvet. Imádom, hogy megismerhettük a Kane családot.
Még csak most fejeztem be, de kíváncsi leszek, hogy újraolvasásnál milyen lesz mind a három részt egymás után rögtön elolvasni. És imádlak, KMK, hogy beleraktátok a Carter&Percy novellát a végére. Mondjuk én már olvastam, de tetszik, hogy benne van a könyvben.

>!
budvigszandi P
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Most, hogy vége lett, jöttem rá igazán, hogy mennyire megszerettem ezt a sorozatot is. Valamiért az első és a második rész után se éreztem olyan közel magamhoz a Kane Krónikákat, mint Percyéket, Magnusékat vagy Apollóékat, de a befejező kötet teljesen levett a lábamról. Alig győztem felkaparni az államat az egyik fordulat után, már jött is a másik. spoiler
Eszméletlenül pörgős és érdekes volt, egy másodpercig sem hagyott unatkozni. Annyi kedvenc jelenetem lett, hogy túl hosszúra nyúlna ez az értékelés, ha mindet felsorolnám. Sadie és Carter nagyon a szívemhez nőttek. Hatalmas jellemfejlődésen mentek keresztül, de közben mégis megmaradtak önmaguknak. Amikor Bész spoiler
Rick bácsi hatalmas szakértelmét most is megmutatta. Szinte minden könyvéhez megemlítem az értékelésemben a humorát, azt, hogy milyen közérthetően és érdekes adja elő a különböző mitológiák részleteit. Nemcsak szórakoztat, hanem okosabbnak és műveltebbnek érzem magam az írásaitól. Egy szóval zseniális.

A Szobek fia kiegészítő részt nem olvastam el, azt majd a Demigods & Magicians novelláskötet többi történetével együtt szeretném átélni.

>!
diamondfox P
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Nem fogok 5 csillagot adni. És tudjátok miért? Mert Sadie az egyik legidegesítőbb kishúg volt, aki spoiler

Az az isteni szerencséje a kötetnek, hogy tökéletesen kerek lezárást kaptunk, és még Percy is felbukkant a végén, a történet pedig izgalmas volt eléggé ahhoz, hogy szívesen olvassak még közös kalandokról – pedig abból semmi jó nem sülhet ki, ha az egyiptomi és a görög istenek találkoznak :D

Magáról a történetről pedig nem igazán tudok spoiler mentesen beszélni, de legyen elég annyi, hogy kedvem támadt újra felütni egy mitológiai gyűjteményt az egyiptomi istenekről. Régen is szerettem ezt a világot, ez a sorozat pedig megadta azt a tinikörnyezetet, ahol még csak-csak elviselhető volt a dráma és mégis izgalmas kalandokban volt részünk. spoiler Ziát a végére megkedveltem, amit nem hittem volna az első két kötet után. Bár picit papírszagú nekem a lezárása a „nagy csatának”, nem rovom fel egy gyerekkönyvnek.

Én bátran ajánlom az egész sorozatot azoknak, akik szeretik RR könyveit és megismerkednének Egyiptom mitológiájával is :)

2 hozzászólás
>!
Narutofan98 P
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

spoiler
Riordan pedig nem hazudtolta meg magát. Imádtam minden sorát, rengeteget nevettem, jól éreztem magamat végig, amíg olvastam, s remélem, hogy hamarosan megint átérezhetem ezt az érzést.
Tetszett, hogy mennyire hétköznapibban kezelte Carter és Sadie az egész mágia dolgot, ahogy természetesnek kezelték az egészet. Jó volt látni, hogy az egész trilógia kap egy szép lezárást, még akkor is, ha… na mindegy. Utólag belegondolva teljesen képet kaptunk a végére, mindig is ott volt ez a szál a felszín alatt, rengeteg kaland mellett.
S szívem szerint már mennék is, és csatlakoznék a brooklyni házhoz, hogy én is tanuljak.
De a legjobban a pingvin hadsereget imádtam. Ahogy totyognak és áh…
Zia meg spoiler, valamint hihetetlen volt az egész. Életemben nem gondoltam volna ezt a csavart vele, de aki még csak most fogja olvasni, annak csak annyit mondok, hogy irány olvasni, le ne állj vele, mert kő kövön nem marad a sztori. Riordan alkotni azt tud… nagyon tud. :D

5 hozzászólás
>!
Habók P
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Csupa-csupa kaland, csak néha van egy kis epizód-pihenő. Szinte már fárasztó – bár a váltott szemszög sokat javít a helyzeten. Változatlanul sok benne a humor, de ezúttal egy kicsit érzelmesebb is az előzőeknél. Azt hiszem„ nem árulok el titkot azzal, hogy a világ újra megmenekül, de az ikrek édesanyjának szavai nem sok jól igérnek. És hozzá még Percy is… Lesz itt még közös kaland bőven!

>!
K_Gabi
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

El sem hiszem, hogy itt a vége. Bár, az utolsó kis novellából ítélve talán mégsem.
Carter és Sadie megint jobb mágusok lettek. A történet ismételten ugyanolyan izgalmas – ha nem jobban –, akciódús, fordulatos. Kicsit nagyobb hangsúly van érzelmeken, hiszen Walt a végét járja, Zia is kezd tisztába jönni a Carter iránti érzéseivel, ott van Bész esete is.
Nagyon jó lezárása a sorozatnak, a történetvezetés csillagos ötös, érzelmileg is nagy benyomást tett rám, Rick bácsi remek humora is végig jelen volt. Imádtam.

Szia Percy! Örülök, hogy te is itt voltál :D

>!
wisegirl
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Oké, mivel eléggé lenyugodtam, ahhoz, hogy normális értékelést írjak, kezdem is.
Szóval van egy hatalmas kígyónk ami le akarja nyelni a napot. Ezzel pedig jön a világvége. (Itt felmerült bennem a gondolat, ha az egyiptomiaknál világvége lesz akkor a görög istenek és félistenek még élnek vígan tovább? Vagy mi?) A cselekmény egész végig pörgött, Riordan még mindig mesterien csinálja, hogy egész végig fentartsa az érdeklődésem, mégse érezzem azt, hogy túl sok. Meg maradt a váltott szemszög amiből még mindig Sadie tetszik jobban. Nem tudom miért, de jobban tetszik a stílusa. A szerelmi szálak nagyon tetszenek és imádom a báljelenetet Sadie és Anubisz között spoilerspoiler Egész végig van egy feszültség, ami nagyon jó. Vinnie bácsi spoiler egyike volt a legármánykodóbb szereplőknek, de nagyon tetszett. És, igen szomorú voltam amikor au elején kiderült, hogy Walt spoiler sorsa milyen lesz. Aztán mikor szét kell válniuk, Carter kalandja volt az izgalmasabb, míg Sadie-é az érzelmesebb spoiler. Szóval IMÁDOM a befejező kötetet is!

>!
Dorci05
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Miért lett végeeee????
Akarok még Sadie-ről, meg Carterről, meg az egyiptomi istenekről olvasni. Lehetőleg sokat.
Imádtam ezt a részt is. Nem hiányoztak belőle az írótól megszokott poénok, mégis voltak jelenetek, amik majdhogynem könnyeket csalogattak a szemembe. A szereplőknek az egész sorozat alatt érzékelhető volt a jellemfejlődésük. Még Sadie is egy aprócskát komolyodott:DD
A történet nagyon szépen kibontakozott, a két főszereplő pedig mindig akkor adta át a másiknak a mikrofont, amikor a legizgalmasabb rész jött.
Szerintem csodálatos befejezés volt egy csodálatos sorozatnak.

>!
Dorku
Rick Riordan: A kígyó árnyéka

Nagyon vártam ezt a könyvet, és nem kellett csalódnom, nagyon bejött. Jó pörgős volt a történet, szinte minden oldalon történt valami, lendületes volt, kreatív és vicces. Carter, Sadie és a többiek igazán a szívemhez nőttek, a Percys crossover novella után pedig nagyon kíváncsi vagyok, mi jön még :)) Egyetlen gondom volt ezzel a könyvvel, ami már az előző részeivel is, nem éreztem a gyerekek viselkedését elég gyerekesnek, szerintem legalább 3-4 évvel idősebben viselkedett mindannyiuk, mint azt a koruk indokolná.


Népszerű idézetek

>!
miaow P

– Az embernek néha muszáj a szívére hallgatnia.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zia Rashid
>!
wisegirl

– Hány hónapja is tanítalak, Walt?
– Hét – felelte a fiú. – Majdnem nyolc.
– És méltónak találtalak már rá, hogy elvigyelek magammal gumimacira vadászni?
– Hát… Nem.

274

>!
wisegirl

Lacy már az első iskolai napomon felhívta a figyelmemet Drew-ra. Mint megtudtam, ők ketten együtt táboroztak a nyáron – bla-bla-bla, a részletekre nem igazán figyeltem oda –, és Drew akkor is igazi zsarnoknak bizonyult.

90. oldal

>!
Jesper_Olsen

– Ez meg mi a büdös franc? – kérdezte. – Egy bazi nagy világító csirkeember közepében vagy.
– Sólyom lesz az! – kiáltottam vissza.

439. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Carter Kane · Percy Jackson
>!
wisegirl

Kíváncsi lettem, vajon lesz-e belőlem egy napon festmény valamelyik templom falán – egy szőke egyiptomi lány lila melírcsíkokkal, aki oldalvást rohan a pálmafák között, és hieroglifákkal azt kiabálj, hogy „pfuj”, miközben Neith üldözi. A gondolattól, hogy egy szerencsétlen régész megpróbál kiokoskodni valamit ebből, némiképp jobb kedvre derültem.

267

>!
wisegirl

Nagyjából annyira lett volna jó móka beleavatkoznom az egészet Sadie-Walt-Anubisz-drámába, mint egy turmixgépbe vetnem magam.

150. oldal

>!
K_Gabi

Első tipp az óriás káoszkígyó elleni harchoz: ne tedd!

366. oldal

>!
K_Gabi

Ezen a ponton elgondolkodtam: Miért én?
Nem akartam mást, csak behatolni a Duat legveszélyesebb pontjára, ellopni a káosz ősi urának árnyékát, és megmenteni a világot. Hát túl nagy kérés ez?

320. oldal

>!
Narutofan98 P

– Kinyírlak! – közöltem vele.
– Én is szeretlek, tesó. Köszi!

151. oldal

>!
Csész

– Tudod, voltam én már gardedám. Földtörténeti korokon át távol tartottam egymástól a nagyszüleidet.
(…)
– Most pedig Anubisz, itt találok rád ebben a bűnbarlangban, az erkölcstelenségnek ebben a fertőjében, ebben a… ebben a…
– Ebben az iskolában?

101. oldal 5. fejezet - Haláli bál


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Leviatán
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
John Stephens: A tűz krónikája
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Neil Patrick Harris: A különc varázsló
J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows
J. K. Rowling: Harry Potter und die Heiligtümer des Todes