A ​csontlabirintus (A 39 kulcs 1.) 486 csillagozás

Rick Riordan: A csontlabirintus

Mi történne, ha rájönnél, hogy a családod az egyik leghatalmasabb család a történelemben? Mi lenne, ha azt mondanák, hogy a család erejének forrását elrejtették a világ különböző részein, 39 kulcs formájában? Mi lenne, ha választás elé állítanának – fogod az egymillió dollárt és elsétálsz, vagy megkapod az első kulcsot? Ha Amy vagy Dan Cahill helyében vagy, a kulcsot választod – és megkezdődik a veszélyes hajsza.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452791 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452791 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452791 · Fordította: Farkas Orsolya

3 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez · Benjamin Franklin · Grace Cahill · Irina Szpaszkij · Alistair Oh · William McIntyre


Kedvencelte 38

Most olvassa 20

Várólistára tette 252

Kívánságlistára tette 180

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Tök menő a sztori! :D Tuti, hogy a gyerekem kezébe adom majd egyszer – persze a Narnia krónikáival, a Harry Potterrel, a Spiderwick sztorikkal, a Gergő és az álomfogó regényekkel, az Eragonnal meg a Percy Jackson művekkel együtt. Abszolút ugyanaz a kategória.

Bírtam a főszereplő testvérpárost, nagyon jól van felépítve a sztori. Jót tett az egésznek a titokzatos, fekete öltönyös fószer és a többi rokon furcsasága, elvetemültsége. Igazából boldogan olvasnám Grace Cahill kalandjait és az egész élettörténetét is, mert – bár rövid ideig van a történetben jelen – ő tűnik a legérdekesebb karakternek mind közül! (Eddig legalábbis.)

Kedvencek: Amy, Dan, Nellie, Saladin
Jelenleg az összes többi csapatot utálom… ennyi unszimpatikus rokont! :D

Bővebben: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/03/a39kulcs-1.html

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452791 · Fordította: Farkas Orsolya
GytAnett>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Meglepődtem, hogy ez ilyen jó kis sorozatnak ígérkezik az első kötet alapján. :)
Amíg nem regisztráltam molyra, a létezéséről sem tudtam. Aztán láttam, hogy itt elég sokan szeretik, ajánlják a fiatalabb korosztálynak, gondoltam, miért is ne próbálhatnám ki. Emellett nagyon tetszett ennek a résznek a címe, és a borítója, ami nálam elég fontos szempont. :D
Az a legnagyobb gondom, hogy minden kalandos ifjúsági regényt a HP-hez hasonlítok. Ezen nőttem fel, nem tehetek róla. Azt kell mondanom, hogy eddig megüti a HP szintjét. Rettentő kíváncsi vagyok, hogy mégis mi lehet a 39 kulcs rejtélye, hogy milyen módon fogják megtalálni ezeket a bizonyos kulcsokat. Az már látszik, hogy tényleg senkiben sem szabad megbíznia a főszereplő testvérpárnak.
Életveszélyes küzdelem lesz, de szinte biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb eljutnak majd a rejtvény megoldásáig.
Az sem volt utolsó dolog, hogy még én is úgy éreztem, hogy sokat tanulok belőle. Benjamin Franklin eléggé központi szerepet játszott, így elég sok információ kiderült róla, amikről egyébként nem tudom, hogy hol olvastam volna. :)
Nem is kérdés, hogy folytatni fogom-e a sorozatot. :))

Lynn>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Igazán mozgalmas kalandregény, amit tizenéveseknek szántak, de felnőttként is élvezhető. Rengeteg tudást ad, különösen Benjamin Franklinről, meg Párizsról. Itt is a föld alatt kötünk ki, mint a Nyomorultakban, csak nem a csatornarendszerben, hanem spoiler. Az embernek kedve lenne csomagolni és elutazni, hogy maga nézze meg, a nyomok valóban ott vannak-e, ahol Rick Riordan állítja, hogy vannak.
Ami kicsit furcsa: főszereplő testvérpárosunk idősebbként viselkedik, mint 11 és 14, bár ez a célközönséget valószínűleg kevésbe zavarja, mint azt, aki már elmúlt ennyi.
A rokonok nagyon gázok, ennyi rosszindulatú cselszövőt egy családon belül! Még szerencse, hogy itt van nekik Nellie, akiről remélem, hamarosan többet is megtudunk, mert most csak annyi jött át, hogy három nyelven beszél és tök vagány csaj.
Nem kérdés, hogy a lányom kezébe fogom nyomi pár év múlva.

3 hozzászólás
brena>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Óóóó ez tök jó volt! Bár gyerekek a főszereplők,de lekötött most nagyon! Imádtam Párizsban mászkálni és ennék nagyon egy crème glacée-t most:) Ha lenne egy 12 év körüli olvasni szerető ismerősöm a kezébe nyomnám,mert annyi rejtett hasznos infó van benne, hogy csuda!Egy részét bevallom én se tudtam:)))
Irány Bécs,azt hiszem ezt muszáj lesz folytatni!
@gab001 köszi az ötletet:)

5 hozzászólás
Ibanez P>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Annyira azt hittem, hogy ez (látván, hogy milyen sok része is van) mennyire jó kis kalandos sorozat lesz, elég nagyot csalódtam. Egyszerűen túlságosan „mese habbal”, a két kölyök, akik mindent mindig pikkpakk megoldanak, rájönnek, a felnőttek előtt, meg csak utazgatnak és még rendőrségre is kerülnek (miközben már keresik őket, igaz az USA-ban, de hmmm…). Az összes rokon őket akarja kinyírni, ők jelentik a fenyegetést (?). Túlságosan akciódús, végigrohanunk velük és minden annyira egyszerűen megoldódik, minden rejtély, ez így tényleg mese. Ráadásul ott van a nagy kérdés: most őszintén, ha ők lesznek a nyertesek, akkor azzal majd Beatrice néni nem élhet vissza? Mármint akkor még mindig gyerekek lesznek, lesz gyámjuk, tehát ha mondjuk millliomos helyett millárdosok lesznek, akkor az egész nyereségnek csak a nagynéni fog örülni. Más meg igazán mi lehet (kíváncsi is vagyok, nem tudom, folytatom-e). Miért vágyik eszement hatalomra egy 10-14 éves gyerek? Szerintem minden normális gondolkodású gyerek a pénzt választotta volna, most őszintén, nem elég egymillió dollár? (A nagynéni meg úgyse nyúlhatott volna hozzá szerintem, mert az egy dolog, hogy ő a gyám, de a pénz valószínűleg letétbe került volna a nagykorúságukig)… Na jó, majd még meglátom, szerintem elolvasok még egy-két részt, de ettől sokkal jobb iskolásoknak szóló regényeket találni.

5 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Kicsit féltem tőle, hogy unni fogom majd a cselekményt, hisz elsősorban gyerekeknek íródott ez a kötet. De szerencsére nem így lett, nagyon jó kis történet volt, én nagyon élveztem. A két gyermek főszereplő nagyon szimpatikus számomra, bár az ügyvédet nem tudom hova tenni. Most ő a jó vagy a rossz oldalon áll? Remélem, minél előbb kiderül majd a folytatásokból. Elég szomorú, hogy egy család így egymás ellen tud fordulni és keresztbe tud tenni egymásnak, mint ahogy a főszereplő gyermekek rokonai teszik. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen kalandokat élhetek még át Amyvel és Dannel, úgyhogy igyekszem majd minél előbb olvasni a folytatást is.

PKatica>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Nos… wow. Csak ennyi. Még két év után is ugyanezt gondolom. Rick Riordan megint nagyot alkotott, és ismét feltűnt benne az a humor, amit úgy szeretek. Tetszett, hogy utazgattak, és hogy végre megbíztak valakiben, főleg hogy az a valaki Nellie volt, aki már a történet elején belopta magát a szívembe.
Csak sajnos elég rövid volt, vagy az is lehet, hogy csak nekem tűnt annak, hiszen annyira gyorsan olvastam.

vighagika>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Végre egy jó könyv! Rick Riordan nem okozott csalódást, pontosan valami ilyesmire számítottam. (Bár a borító hátulja ritka rossz.)
Kicsit tarthatott volna tovább a történet szerintem, hiszen még alig jutottak valamire a gyerekek, de végülis nem én vagyok a célközönség, úgyhogy megértem, hogy ennyi talán emészthetőbb egyszerre az iskolás korosztálynak.
Élveztem, jöhet a következő!

Lilla>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Ez igen! Húúha, mit is írjak…
Nagyon izgalmas kalandban volt részem. A történet már az elején megtetszett. Hisz' egy rejtéllyel indult az egész. Amy és Dan nagyon szimpatikus testvérpár. Marakodtak, civakodtak és veszekedtek, de mikor arra került sor, hogy meg kellett menteni a másik életét, számíthattak egymásra.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Egy olvasási válság-féle dologból húzott ki most engem ez a könyv, de nagyon durván! Napi 50 oldalt olvastam el belőle úgy, hogy tableten olvastam, ami nagy dolog, mert nagyon ritkán olvasok e-book formátumban.
Már a szemem majd kifolyt, de anniyra izgalmas volt a történet, hogy folytatnom kellett. Az izgalmakon kívül sok érdekes dolgot is megtudtam Párizsról és Benjamin Franklinról is. Bár az, hogy állandóan hátbatámadta a gyerekeket valaki, kicsit idegesített a vége felé, nem tartom súlyos hibának. Nagyon élveztem a könyvet így is.
Kicsit A körző titkára (Időfutár 1.)emlékeztetett a vége felé,de különösebben ez sem zavar. Megállta a helyét nálam ez a mű, úgy gondolom.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Olvasási válságban szenvedsz? Nem tudod mit olvass? Izgalmas, kalandos és érdekes kömyvre vágysz? Olvasd el ezt, tetszeni fog! :)
Jó szórakozást!

*Nem is kérdés, hogy folytatom-e a sorozatot!
**Nagyon szépen köszönöm @Ferger_Jolcsi, óriási élményben volt részem. spoiler

12 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Rick Riordan: A csontlabirintus

Mintha A nemzet aranya című film kamasz verzióját olvastam volna. Remek sorozatindító, ízig vérig ifjúsági, kalandos kincskeresős történet volt. A főszereplő testvérpárt gyorsan megszerettem, Dan sokszor csalt mosolyt az arcomra. Újabb filmes hasonlattal élve, Amy olyan volt, mint Hermione Granger. A történelmi utalások hitelességéről nem tudok nyilatkozni, ahhoz túl sok történelemórát aludtam át iskolás koromban.:) Mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet és a következő kulcs utáni keresésre is beszállok.


Népszerű idézetek

Quiconque>!

– […] És miért éppen harminckilenc kulcs van?
Dan vállat vont.
– A harminckilenc jópofa szám. Tizenháromszor három. Ráadásul az öt prímszám összege: 3 + 5 + 7 + 11 + 13. És ha összeadod a három első három hatványát, 3¹ + 3² + 3³, szintén harminckilencet kapsz.
Amy úgy meredt az öccsére, mint aki kísértetet lát.
– Ezt honnan tudod?
– Hogy érted? Hát ez nyilvánvaló.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Vicky3>!

Dan szeretett gyűjtögetni: baseballkártyákat, híres bűnözők aláírást, polgárháborús fegyvereket, ritka érméket, és megvolt mind a tizenkét gipsze, amit óvodás kora óta viselt. Most legjobban a sírfeliratokat szerette, amiket szénnel dörzsölt át egy darab papírra. Otthon volt már pár király darab belőlük. A kedvence így szólt:
PRUELLA GOODE
1891–1929
HALOTT VAGYOK. BULIZZUNK.

4-5. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill · halál
Klaudia98>!

– Emlékeztess rá, hogy bocsássam el a nevelőnőt, ahogy visszaértünk Bostonba! – morogta Beatrice. – Túlságosan elkanászodtatok.
– Nellie jó fej! – tiltakozott Dan.
– Ha! Ez a Nellie hagyta volna, hogy felgyújtsátok a szomszéd épületet!
– Pontosan!

6. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill · Nellie Gomez
Black_Angel>!

Miért nem eregetsz sárkányt viharban, hogy megtudd, agyoncsap-e a villám?

58. oldal

Pikachu>!

– Húha! – mondta Dan.
Amy megragadta a kezét.
– Megtaláltad?
– Nem, de ezt nézd! Ezt az esszét „A Királyi Akadémiához”. Egy egész esszét írt a fingokról! – Dan élvezettel vigyorgott. – Azt javasolta, hogy csináljanak egy tudományos vizsgálatot a különböző fingok szagáról. Igazad van, Amy. Ez a csávó egy zseni volt!
– Dan, akkora tökfej vagy! Keress tovább!

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Benjamin Franklin · Dan Cahill
Hickory>!

– Ez elég jó lerázás volt? – kérdezte Nellie.
[…]
– Meg is ölhettél volna minket! – Dan arcán hatalmas vigyor terült el. – Csináld meg még egyszer!

Quiconque>!

Mindenhol szemgolyó nélküli szemgödrök meredtek rájuk, ahogy elhaladtak előttük.
– Ez király – határozott Dan. – Talán…
– Nem, Dan – mondta Amy. – Nem gyűjthetsz emberi csontokat.
– Kár.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
rlb_32557241>!

Berohantak az épületbe, és az előcsarnokban egy hat méter magas, fehér márványból készült Franklin-szobor fogadta őket, egy óriási székben ülve nézett le rájuk.
– Szent almanachok – mondta Dan –, ez aztán nagy.
Amy bólintott.
– Élete végén olyan kövér volt, hogy négy hatalmas fegyenc cipelte mindenfelé gyaloghintón.
– Nem rossz – mondta Dan. – Én is akarok egy gyaloghintót.
– Negyven kiló vagy.
– FOGADALOM: elkezdek több fagyit enni.

97-98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Benjamin Franklin · Dan Cahill
psn>!

– Szóval – kezdte Dan –, kaphatnék még pár gránátot?
– Nem! – tiltakozott Amy. – Dan, örülhetsz, hogy csak sokkoló gránát volt. Kiirthattad volna az egész Holt családot!
– És ez azért lett volna rossz, mert…

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
Wello_Book>!

– Nem, de ezt nézd! Ezt az esszét „A Királyi Akadémiához”. Egy egész esszét írt a fingokról! – Dan élvezettel vigyorgott. – Azt javasolja, hogy csináljanak egy tudományos vizsgálatot a
különböző fingok szagáról. Igazad van, Amy. Ez a csávó egy zseni volt!


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Brandon Mull: A mesés menedék
James Fenimore Cooper: A prairie
Scott O'Dell: Kék delfinek szigete
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
James Fenimore Cooper: A vadon útjain
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái