Venom 11 csillagozás

Rick Remender: Venom

Eugene „Flash” Thompson, az egykori tengerészgyalogos mindent feláldozott a hazájáért. Ám azzal, hogy csatlakozott a Venom Hadművelet nevű titkos katonai projekthez, most kapott egy második esélyt. Összekapcsolódva Pókember egykori leghalálosabb ellenségével, az idegen szimbiótával, Flash kénytelen minden akaraterejét latba vetni, hogy jó célokra használhassa a parazita képességeit, különben ő lesz a ruha sötét lelkének következő áldozata.

A gyűjtemény a Venom 1-5. számát tartalmazza.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel Képregénygyűjtemény

>!
128 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Tony Moore, Crimelab! Studios, Sandu Florea, Karl Kesel, Tom Fowler

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Razor SMP>!
Rick Remender: Venom

A hihetetlen Pókember 39-41. számában már megismerhették a hazai olvasók miként is lesz Flash Thompsonból Venom ügynök, majd a Póksziget eseményei alatt akció közben is láthattuk. Jelen kötet e két pont között játszódik, Flash első bevetései idején. Elsőként Kelet-Európában, egy háborús helyszínen kell Flashnek helytállni, majd egy itteni nyomot követve útja a Vadföldre vezeti, ahol a Zord vadászat során feltámadt Kravennel is összefut. A találkozásnak „köszönhetően” sikerül is megszegnie a szabályt, mi szerint 48 óráig lehet csupán rajta a szimbióta, mert utána végleg kötődni kezd hozzá…
Ahogy az borítékolható, a képregény sztoriját végig átjárja a Flash jó oldala és a Venom-szimbióta agresszív énje közötti konfliktus. Ugyanakkor ennek kibontását sokszor nem éreztem kellően erősnek, Flash elég sokszor engedett a „sötét oldalnak”, így aztán a képregény is átment inkább a szokásos pofozkodásba, bár a kötetzáró számban ismét kaptunk némi karakterépítő drámát.
A másik problémám, hogy a sztori eléggé nyitott maradt, az egész spoiler-Lámpás Jackes szál lóg a levegőben. A Póksziget Hachette-es kiadása tartalmazza majd a következő három részt, de Remender sztorija 12 részes volt, szóval kíváncsi leszek, mennyi kérdésem marad még azon két kötet elolvasása után.
Grafikailag a képregény rendben volt, bár a harmadik, Moore helyett Fowler által illusztrált rész elég erősen kilógott a több szám közül.

>!
128 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Tony Moore, Crimelab! Studios, Sandu Florea, Karl Kesel, Tom Fowler
JGabesz>!
Rick Remender: Venom

Ismét egy olyan kötet a gyűjteménycsaládban, ami nem egy teljes történetet tartalmaz, hanem csak egy betekintést egy karakter indulásába. Agent Venom ötlete kifejezetten zseniális, de mert nagyon messzire merészkedni a hálószövőtől, lépten-nyomon utolérhető, hogy mennyire közel áll Flash és a szimbióta is Pókemberhez. A rajzolás is teljesen rendben van, az írás kifejzetten remekel, viszont nagyon sok megválaszolatlan kérdést hagy maga után a kötet, ami nagyon gyorsan az utolsó laphoz érkezik.


Népszerű idézetek

Dávidmoly>!

A pszichopata ártatlanokat öl, a szövetségi ügynök pszichopatákat… na, ez az élet körforgása.

5. rész

Dávidmoly>!

– Egy nap majd kérni fogunk magától valamit.

3. rész

1 hozzászólás
Dávidmoly>!

De ez az ádáz szörnyeteg nem csupán egy nyáladzó fekete pszichopata, akinek több foga van, mint egy láncfűrésszel felszerelt cápának.

Marco M. Lupoi főszerkesztő előszava

Dávidmoly>!

„Ahová Isten küld, oda az utat is előkészíti.”

1. rész

Dávidmoly>!

Nem tudom eldönteni, mit élvezek jobban. Hogy golyóálló vagyok… …vagy hogy tudok futni.

3. rész

Dávidmoly>!

A düh. Mint a drog. Tiszta.

4. rész

Kapcsolódó szócikkek: düh · kábítószer, drog

Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Snyder: Batman – A Baglyok Bírósága
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Mark Millar: Kick-Ass – Ha/Ver 2.
Gerry Conway – Paul Jenkins – J. M. DeMatteis – Stan Lee – Tom DeFalco – Tony Isabella: A hihetetlen Pókember – Gwen Stacy halála
Sean Murphy: Batman: Fehér Lovag
Brian Michael Bendis: Az Új Bosszú Angyalai – Ostrom
Brian Azzarello: Lex Luthor: Az Acélember
Peter David: X-Faktor 6.