Tökéletes ​pajtás 8 csillagozás

Rick Osborne – Gary Chapman: Tökéletes pajtás

Az 5 szeretetnyelve gyerekeknek

Üdvözlünk Geri Bácsi Állatparkjában!

Fedezd fel Dani és Dorka társaságában ezt a különleges helyet, ahol egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásod” találhatod meg, hanem azt is megtudhatod, milyen szeretetnyelvet beszélsz!

Gary Chapman és Rick Osborne gyermekkönyve elsősorban kisiskolásoknak íródott, ám a különböző játékos feladatok a kisebb testvérek figyelmét is leköthetik, igazi családi élménnyé varázsolva ezzel a közös olvasást. A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.

Eredeti cím: A Perfect Pet for Peyton

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Harmat, Budapest, 2016
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632883205 · Illusztrálta: Wilson Williams Jr.

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

csucsorka P>!
Rick Osborne – Gary Chapman: Tökéletes pajtás

Borzasztóan szerettem ezt a mesekönyvet tavaly.

Nagyon hiánypótló, hisz' a csemeték a mese során maguk ébrednek rá, mi is az ő szeretetnyelvük. (És közben talán arra is, hogy mi a pajtásuké, tesó vagy anya és apa szeretetnyelve.) A legjobban az tetszett a történetben, hogy nem demagóg. Megvolt a veszélye annak, hogy a végeredmény az, hogy leírják, XY szeretetnyelve ez, mert így viselkedett – de nem ez történt. A gyerekek tényleg gondolkodva, tanulva, fejüket használva jöhetnek rá a dolgokra.
Ha ez megvolt, két extrát tartalmaz még a könyv: egy kis segítséget a szülőknek, hogy kérdések segítségével beszélgethessenek a különböző szeretetnyelvekről. (Mindig nagyon értékeltem az ilyen függelékeket; mindent, ami kommunikálni tanít a gyerkőcökkel.) És egy kis kaland a kicsiknek is: a sok színes rajz között néhány oldal sarkában egy nagyító rajza van, ami azt jelenti, hogy a képen valahol bogarak bújtak el, amiket meg lehet keresni – ez izgalmasabbá teszi az olvasást (meg persze tudom, lehetetlenné az elalvást, ha esti mese! :D )

kzsk>!
Rick Osborne – Gary Chapman: Tökéletes pajtás

Végigolvastam a 7 éves tesómmal. Ugyan nem vagyok benne biztos, hogy valóban sikerült a szeretetnyelvét megtalálni, de talán ha többet beszélgetünk utána, még az is sikerült volna. Mindenesetre megértette, hogy mik azok a szeretetnyelvek, és mivel ezeknek az ismerete nagyon sokat tud segíteni az életben, ezért szerintem tök jó, ha már ilyen korán találkoznak a témával és meg is értik az alapjait. A bogaras ötlet szuper szerintem, és az is, hogy a végén nekik kell kimondani, hogy szerintük kinek mi a szeretetnyelve. Ezektől valamennyire interaktívvá válik az egész, és sokkal inkább élmény is lesz, mint „csak” egy mese olvasása. :)
Azért vettem meg igazából, mert egy táborban, aminek a szeretet a témája, szeretném a szeretetnyelveket is belevinni a játékokba, feladatokba, beszélgetésekbe. A korosztály ovistól egészen 14-15 évesekig van, kíváncsi vagyok, kinek mennyire tud majd átmenni, hogy mik is ezek a szeretetnyelvek.
(A fél csillag – csak azért, mert van benne 1-2 „amerikai” mondat, ami számomra elveszi az életszerűségét.)

Coffee I>!
Rick Osborne – Gary Chapman: Tökéletes pajtás

Nagyon szerethető, gyönyörű illusztrációkkal ellátott könyvecske. Végigizgultam, mint egy AC kötetet, de rájöttem, hogy ki a gyilkos melyik gyereknek melyik az elsődleges szeretetnyelve. :) Nagyon cuki történet. :)

PTJulia P>!
Rick Osborne – Gary Chapman: Tökéletes pajtás

Az élvezetes bevezető mese segít rávezetni a gyerekeket a szeretetnyelvek jellemzőire. A könyv végében található tesztet a mese többszöri elolvasása után javasolják kitölteni. A középső lányom így, első olvasatra is rögtön tudta, hogy melyik az első és második szeretetnyelve, annyira egyértelműen válaszolt a kérdésekre. Boldog is, hogy akkor most nála erre kell figyelni; és persze mi is örülünk (bár azért már sejtettük, hogy mi lesz a megoldás).
A többiekkel még párszor átvesszük majd a könyvet.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sz. Marsak: Hol ebédelt a veréb?
Alison Inches: Dóra, a felfedező: Dóra nagytesó lesz
Bonny Becker: Medve aludni megy
Marc Brown: Arthur máshol alszik
Vajda Éva: Szása, a szibériai kistigris
Schmidt Egon: Születésnap az állatkertben
Gerald Durrell: Keeper, az állatkert őre
Várszegi Adél: Gibbon és makákó
T. Aszódi Éva (szerk.): Tarkabarka
Ingrid Sjöstrand: Prücsök