Vérvonalak (Vérvonalak 1.) 267 csillagozás

Richelle Mead: Vérvonalak

Vámpírakadémia ​spinoffjaként kezelendő új sorozat meglepő fordulatokkal teli első részében sok eltemetett titok kerül a felszínre, és az új szereplők mellett olyan régi ismerősöket is üdvözölhetünk, mint Adrian Ivaskov, a lélekmágus szépfiú, vagy Abe Mazur, a tetteivel a törvényesség határán táncoló kalandor. Ahol pedig ők jelen vannak, ott a baj sem járhat messze.

A történet szerint Sydney, az Alkimista élete teljesen új fordulatot vesz, amikor kegyvesztett státuszából hirtelen a mora vámpírtársadalom egyik legrangosabb és legféltettebb tagja, Jill Mastrano személyes testőrévé nevezik ki. A vámpírok közelsége miatti viszolygása hirtelen eltörpül egy sokkal ijesztőbb probléma mellett: magántanulóként töltött gyermekkora után Sydney belecsöppen a gimnáziumi élet kellős közepébe. Miközben egy zaklatott lelkivilágú – mellékesen vámpír – kamaszról gondoskodik, és az iskolai klikkek között próbál eligazodni, az Alkimista berkeken belüli ármánykodással is meg kell küzdenie.… (tovább)

Eredeti mű: Richelle Mead: Bloodlines

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049545 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Adrian Ivaskov · Sydney Sage · Eddie Castile · Jillian Mastrano


Kedvencelte 72

Most olvassa 8

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
EgyKönyvmoly
Richelle Mead: Vérvonalak

ADRIAN IVASKOV újabb rajongód van! (Basszus, hogy miért nem tudok beköltözni ebbe a könyvbe se??? Az élet igazságtalan! )
Határozottan tetszik az írónő stílusa és humorérzéke!

20 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Richelle Mead: Vérvonalak

Nagyon tetszett. Legfőképp Adrian miatt, aki egyszerűen ellenállhatatlan, viszont a cselekmény se volt semmi.
A Vámpírakadémiát már rég olvastam, ezért olyan szereplők, mint Jill, hát alig mondott valamit. Eddie-re még úgy-ahogy emlékeztem….eléggé szerethető karakter. De Jill a sok nyavalygásával már idegesített.
Ami Sydneyt illeti, nagyon bírom a csajt :) Okos, ügyes, elszánt és bátor, nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom kedvelni.
Tetszett a titkolózás a furcsa tetoválásokkal kapcsolatba, és hát persze a „vámpírvadészok” is hozzáadták a kellő feszültséget, de a legjobban akkor is a vége tetszett.
Az elején még kellett egy kis idő, hogy beinduljanak a dolgok, viszont mikor már Adrian is megfelelő mennyiségben kezdett szerepelni, csak jobbak lettek a dolgok.
Rendesen meglepődtem, hogy ennyire megkedveltem a könyvet :))

13 hozzászólás
>!
abstractelf P
Richelle Mead: Vérvonalak

Ez igazán nagy váltás volt az előző olvasmányomhoz képest, így kellett egy kis idő, mire hozzászoktam. Fogalmazzunk úgy, hogy ez „nagyon YA”, annak pozitív és negatív tulajdonságaival együtt.
Itt jelezném, hogy nagyon addiktív ez a könyv; miután hozzászoktam a stílushoz, képtelen voltam lerakni. Kicsit nosztalgikus is volt visszatérni a Vámpírakadémia világába. Mégis elsősorban a karakterek miatt szerettem meg ezt a részt.
Sydney sokkal szimpatikusabb volt, mint a VA-ban, amihez hozzájárult az is, hogy Richelle Mead végre teljesen kidolgozta a karaktert. Tetszett, hogy nem egy Mary Sue, hanem megvannak a maga hiányosságai.
Mellette Adrian is a szívem csücskévé vált. Most nincsen Dmitrij, hogy háttérbe szorítsa őt, így sokkal jobban tudtam figyelni rá. Kis cukorvámpír, aki nem csodálom, hogy mennyi rajongót szerzett magának az olvasók közt.
Mindent összevetve nagyon ráfüggtem a sorozatra, és több mint valószínű, hogy hamarosan folytatom is, mert kíváncsi vagyok, mi történik a maradék öt részben.

3 hozzászólás
>!
h_orsi P
Richelle Mead: Vérvonalak

Az elején kicsit unalmas volt a könyv. Kezdjük ott, hogy nem igazán emlékeztem már a Vámpírakadémia szereplőire + be sem befejeztem a sorozatot, tehát az első fele a könyvnek enyhén spoileres volt számomra… Viszont, ahogy egyre jobban beindultak az események (és igen, itt is a végére maradt a jó rész :D) kezdtem megkedvelni. Azonban nem tudom, hogy mennyire lenne helyes úgy megítélni a könyvet, hogy a másik sorozatól különállónak tekintjük… Mert ugye ez már nem tartozik oda, de mégis visszautalgat rá és sehogy sem lehetne megérteni, ha előzőleg nem olvastuk a Vámpírakadémiát.
Mivel nem jelent meg a többi része magyarul és főleg az eleje miatt, arra számítottam, hogy a vége is szörnyű lesz. Pozitív csalódás volt :)

>!
Vivi_
Richelle Mead: Vérvonalak

Ez egy spin-off sorozat, ezért annyira nem is vártam tőle sok mindent. Külön örültem, hogy lesz, úgymond folytatás, de leginkább csak Adrian miatt akartam elolvasni. A Vámpírakadémiába Sage karaktere nem tetszett, emiatt is voltak kétségeim, hiszen ki akar olyan főszereplővel olvasni, akit nem kedvel? Szóval… azért féltem egy kicsit a belekezdésébe. DE! Most a könyv befejezése után, rá kellett jönnöm, hogy I-MÁ-DOM. Így nagy betűvel szótagolva.
Egyszerűen… imádom. :D Annyira fantasztikus a világ, amit Richelle Mead teremtett – ezt már leírtam a vámpírakadémiás értékelésem egyikében –, hogy tyű.

Ne hát akkor. Teljesen új környezet, sok új szereplővel, de még mindig annyira Vámpírakadémia hatása volt, vagyis számomra. Ahogy említettem nem kedveltem Sydneyt, de itt, ebben a könyvben még jobban hozzám nőtt, mint Rose. Sok közös vonásuk van, de persze két különböző ember. Khmm… nem sok vizet kavarok, ha azt mondom Adrian imádni való, egyszerűen olyan jó volt, hogy ilyen sokat szerepelt a könyvben. Mondjuk még mindig elnéztem volna egy kis pluszt részt vele. Hatalmasakat röhögtem a cinizmusán, és a poénjain. Anya csak annyit látott, hogy mosolygok, amit már megszoktak, de most kifejezetten sokat csináltam. A nagy változás számomra Jill volt. Nem tudom, de megutáltatta magát velem. Eddig kedveltem, de a Vérvonalakban nagyon sokat hisztizett, ami már néha idegesített.

A cselekménnyel kapcsolatban megint érezhető volt, hogy a könyvet Mead írta, hiszen megint a végén voltak a fordulatok, és igaz, hogy kitaláltam ki a „vámpírvadász”, azonban így is élveztem. Talán sokkal jobban tetszett ez a rész, mint bármelyik Vámpírakadémia rész. És ez nagy szó, de lehet csak elfogult vagyok Adrian miatt. :D Istenem, amikor eszembe jutott, hogy nincs magyarul folytatása, azt hittem sírva fakadok – na jó, azért nem, de nagyon szomorú lettem. Szerintem érdemes lenne/ lett volna kiadni, hiszen ez így olyan rossz, hogy csak az elsőt fordították le.

>!
tündérrózsa P
Richelle Mead: Vérvonalak

Sokáig úgy gondoltam, hogy ez lesz az a könyv, ami hiába itt áll a polcomon évek óta, sosem fogom elolvasni. Na nem azért, mert nem érdekel, hanem mert a kiadó gondolt egyet, és nem folytatta a sorozatot magyarul. Nekem meg csak fájna a szívem, hogy így félbeszakad egy remek történet. Ahogy fáj is. Mérges is vagyok miatta nagyon.
De aztán jött a Vámpírakadémia sorozat újraolvasása és nem bírtam még elszakadni Adriantől. Adriantől és ettől a világtól. Ami ugyanaz, mégis teljesen más. Visszatér néhány régi kedvenc, és bőven bukkannak fel új karakterek. Féltem is kicsit, hogy nem fogja megugrani az eredeti sorozat szintjét, de bizony simán felér hozzá, aminek én nagyon örülök. Sydney sokkal szimpatikusabb itt, végre megértjük, mit miért tesz. Kicsit még merev ugyan, de határozottan kedvelhető. Adrian pedig sziporkázik. Imádom a humorát, nem lehet megunni. spoiler
Fordulatokban sem szenvedünk hiányt, elég felfokozott állapotban olvastam néha, és csak kapkodtam a fejem. Sűrűn hagyták el a számat olyanok, hogy „Mivaaan???”, „De miért?”, „Ez most hogy”, Atttyaúúúúristen!!!". Igen, azt hiszem, egyértelmű, hogy nagyon tetszett a könyv. És ezért nagyon-nagyon csalódott vagyok, hogy nincs folytatás. Pedig most is annyi kérdésem maradt… Mi lesz Eddie-vel? Mert bár róla kevesebb szót ejtek, azért ő is az egyik kedvencem. Hogyan alakul Jill sorsa? És mit fog csinálni Adrian spoiler? Megannyi kérdés, és nem tudhatom meg a választ, hacsak el nem kezdek angolul olvasni. Ami, valljuk be, nem az erősségem.

>!
Renkaa
Richelle Mead: Vérvonalak

A Vámpírakadémia sorozat nagy kedvencem, így nem volt kérdés, hogy ezt a spin-off sorozatot is olvasni szeretném, főleg úgy, hogy Adrian is szerepel benne.
(Ő még mindig annyira ahh.. *.* Imádom.♥)
Akkor még úgy gondoltam, hogy, hát nem baj, hogy nincs folytatása de legalább ezt az egy részt elolvashatom. De most, hogy vége, nagyon mérges és szomorú vagyok, hogy nincsenek kiadva a további kötetek. Úgy de úgy olvasnám tovább!! :(
A szereplőket nagyjából szerettem, ahogy a történetet is. És nagyon kíváncsi lennék, hogy mi minden lesz még itt!
Azért annak örülök, hogy ha még ilyen kevés időre is, de visszacsöppentem ebbe a világba, ezekhez a karakterekhez.

>!
Dombi_Petra
Richelle Mead: Vérvonalak

Nem hitte volna, hogy tetszeni fog Sydney szemszögéből a történet, egyrészt a Rosemarie által elmesélt történet(ek) miatt, másrészt az alkimista mora és dampyr utálata miatt. Tévedtem.
Már a könyv eleje is érdekesen indult, s ez az érdekesség felkeltő szál végig lappangott a kötetben, mindenhol nyomot és izgalmat hagyva maga után. Adrian (<3<3<3..<3) felbukkanásától még érdekesebb lett a könyv. Hogy mennyire imádom ezt a részeges fickót <3 *elolvad*. Nem gondoltam volna arra ami, a mi Ivaskosunk és Jill között van…. érdekes.
Kár, hogy a többi részt nem nagyon adják ki magyarul :/

2 hozzászólás
>!
FFG
Richelle Mead: Vérvonalak

Mit mondhatnék? Nem egy Vámpírakadémia, de nem is kell annak lennie. Mead nem felejtette el, hogy kell írni!

>!
mcborzaska
Richelle Mead: Vérvonalak

Mivel a többi része nem jelent meg magyarul, így nem számítottam arra, hogy ennyire jó lesz a könyv. Lehet, jobb lett volna, ha azután olvasom, hogy a Vámpírakadémia minden kötetét elolvasom. De így is nagyon izgalmas volt, bár Sydney nem volt annyira izgalmas, mint Rose. Jó volna, ha a többi részt is kiadnák magyarul.


Népszerű idézetek

>!
Greylupus

Keith éppen az ajkához emelte a poharat, amikor Adrian ezt mondta: – Mmm. Nullás pozitív, a kedvencem.
Keith kiköpte a bort a szájából, és azonnal köhögni kezdett. Én örültem, hogy semennyi nem fröccsent rám. Jill vihogni kezdett, Clarence pedig csodálkozva meredt a poharára.
– Tényleg az? Azt hittem, hogy cabernet sauvignon.
– Valóban az – felelte Adrian rezzenéstelen arccal. – Tévedtem.

142. oldal

5 hozzászólás
>!
FFG

Te túl csinosnak tűnsz ahhoz, hogy hasznos legyél.

329. oldal

>!
kellyolvas P

És nem bízom olyan pasasokban, akik több pipereholmit használnak, mint én.

26. oldal

2 hozzászólás
>!
Greylupus

A tökéletességhez rengeteget kell próbálkozni. – Kicsit elhallgatott, hogy ezt átgondolja. – Hát, kivéve a szüleimnek. Nekik elsőre sikerült.

265. oldal

22 hozzászólás
>!
Greylupus

– Várnak rátok. Menjetek be. – Adrian Keith füléhez hajolt, és baljós hangon belesuttogta: – Ha…. mertek. – Majd megbökte Keith vállát, és egy „muhahaha”-szerű szörnynevetést hallatott.
Keith majdnem három métert ugrott a levegőben.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
2 hozzászólás
>!
Fummie P

– Zavartnak tűnsz – jegyezte meg Adrian.
Megráztam a fejem, és felsóhajtottam. – Azt hiszem, csak túl sokat gondolkozom.
Adrian ünnepélyesen bólintott. – Ezért nem csinálom én soha.

176. oldal

>!
Zsanó

(…) – Ugye nem akarsz az Amberwoodba járni?
– Mi, és eljátszani veletek a High School Musicalt? Nem kösz.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: High School Musical
>!
Greylupus

– Istenem, Sage. A szemed. Hogy lehet, hogy ezt még soha nem vettem észre?
Ismét elöntött az a kényelmetlen érzés. – Mire gondolsz?
– A színe – lehelte Adrian. – Amikor a fényben állsz. Elképesztő… mint az olvadt arany. Le tudnám festeni… – Felém nyúlt, de visszahúzta a kezét. – Gyönyörű. Gyönyörű vagy.

327. oldal

7 hozzászólás
>!
inka0507

– Ó, tényleg? Le tud rajzolni egy csontvázat motoron, amiből lángok törnek elő? És egy kalózkalapot is akarok a csontvázra. És egy papagájt a vállára. Egy csontvázpapagájt. Vagy talán egy csontváz nindzsapapagájt? Nem, az már túlzás lenne. De az menő lenne, ha a csontváz olyan nindzsás dobócsillagokat dobálna. Amik lángolnak.
(…)
– Ez a legnevetségesebb dolog, amit valaha hallottam – válaszolta a tetoválóművész.
– A hölgyek nem ezt fogják mondani – felelte Adrian.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
>!
Greylupus

– Amikor bementem, azt mondták, hogy a tulajdonos éppen telefonál, és várnom kellene pár percet. Úgyhogy leültem, és rendeltem egy italt.
Ezúttal tényleg a kormányra borultam. – Mit rendeltél?
– Egy Martinit.
– Egy Martinit. – Felemeltem a fejem. – Egy Martinit rendeltél egy állásinterjú előtt.
– Ez egy bár, Sage. Azt hittem, nem lesz ezzel bajuk.

209. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Rachel Hawkins: Hex Hall
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Tombolás
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
Rachel Vincent: Shift – Változás
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Marissa Meyer: Scarlet
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása