Vampire ​Academy (Vampire Academy 1.) 43 csillagozás

Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy Richelle Mead: Vampire Academy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lissa ​Dragomir is a Moroi princess: a mortal vampire with an unbreakable bond to the earth's magic. She must be protected at all times from Strigoi; the fiercest and most dangerous vampires--the ones who never die.

The powerful blend of human and vampire blood that flows through Rose Hathaway, Lissa's best friend, makes her a Dhampir; she is dedicated to a dangerous life of protecting Lissa from the Strigoi, who are hell-bent on making her one of them.

After two years of illicit freedom, Rose and Lissa are caught and dragged back to St. Vladimir's Academy, hidden in the deep forests of Montana. Rose will continue her Dhampir education. Lissa will go back to being Queen of the elite Moroi social scene. And both girls will resume breaking hearts.

Fear made Lissa and Rose run away from St. Vladimir's--but their world is fraught with danger both inside and out of the Academy's iron gates. Here, the cutthroat ranks of the Moroi perform unspeakable rituals and… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin Putnam, New York, 2017
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780448494296
>!
Razorbill, New York, 2013
332 oldal · ISBN: 9781595143600 · ASIN: 1595143602
>!
Razorbill, New York, 2013
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781595143600 · ASIN: 1595143602

7 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway


Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Meeraval_Marnath>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Eleinte nem akartam elolvasni, nagyon ótzkodtam tőle. Aztán egyik unalmas (akkoriban még TV-m is volt) estémen, a TV-ben adták, én meg megnéztem. És annyira megtetszett, hogy muszáj volt elolvasnom. Sikerült is megszerezni azzal a gyönyörű bordó (? rossz a színismeretem) angol borítóval. Nem mondanám, hogy a könyvet jobban szerettem volna, mint a filmet. Voltak karakterek, akiket jobban megszerettem. Volt olyan, ami fárasztóbb volt, és ha nem láttam volna a filmet, kiszámítható lett volna. spoiler Voltak, amit a filmben jobban szerettem, volt olyan, amit akönyvben.
Mindazonáltal nem bánom, hogy mégis adtam neki esélyt. Nagyon nagy pozitívumként maradt meg bennem a könyv és biztos, hogy fogom folytatni.

kucmorgo P>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Régebben egyszer kétszer láttam a könyvből készült filmet, és eléggé kedveltem. Meglepő módon kifejezetten könyvhű volt a film – eltekintve a lezárástól. Így azt mondhatom, hogy nem csalódtam olvasás közben. Könnyed, szórakoztató olvasmány volt, bár be kell vallanom, nem értem ezeket a különbözővámpír elnevezéseket. Nem igazán tetszenek.
Összességében tetszett.

Sabinomi>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Másodjára, angolul is nagyon élveztem a sztorit. Féltem, hogy már felnőtt fejjel nem fog annyira tetszeni, de úgyanúgy imádtam a könyvet. A nyelvezet nem volt nehéz, sőt nagyon könnyű volt. Imádtam Rose-t, és jó volt újra a szemén keresztül nézni a világot… És ott van Dimitri :)

kikisz96>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Hogy én ezt eddig miért nem olvastam? Teljesen beszippantott a világ, imádtam a szereplőket egytől egyig és végre egy vámpíros könyv ami nem gagyi.:) Amit a legjobban imádtam az talán a humor volt, a szarkazmus. Igazából semmi sem mondhatja el jobban azt, hogy mennyire tetszett, mint a kevesebb mint 24 óra olvasás, ami alatt kivégeztem. Jöhet a következő!

2 hozzászólás
Cinti P>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Még mindig imádom, minden egyes sorát! Ez volt az első könyv, amit angolul olvastam el, és szeretném idegennyelven kiolvasni a többi kötetet is. Eddig féltem angolul neki kezdeni egy könyvnek, de úgy voltam vele, mivel a VA-t imádom és tudom a történéseket, ez jó lesz kezdetnek. És jó is volt, teljesen megértettem az egészet.
2009-ben olvastam először a könyvet, azóta örök kedvenc és Dmitrij álmaim pasija. Még mindig az, és csak még jobban beleestem. Istenem, miért nincsenek olyan pasik, mint ő? Bárcsak életre kelhetne… És Rose… még most is állatira csípem, a legjobb könyves karakter, akivel valaha „találkoztam.”
Imádtam az egészet, és annak ellenére, hogy tudtam mi lesz benne, izgultam, nevettem és istenem, nem tudtam letenni. Itt a vizsgaidőszak, hátra van még a két legfontosabb vizsgám, és nem tudok másra gondolni, csak hogy mielőbb neki kezdhessek a 2. kötetnek.
Mindig is hálás leszek Richellenek, amiért megteremtette ezt a világot!

Moony>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Angolul még jobb volt olvasni mint magyarul. Bár ez nem lepett meg, általábban ezzel így szoktam lenni :D

Ngie>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Így, hogy láttam a filmet, nagyon meglepődtem, hogy aránylag keveset variáltak a storyn, és ahol volt változás az szerintem nagyon jól sült el. A könyvről nem nagyon tudok nyilatkozni mert a film nagyon meghatározta az olvasást. Jó kérdés, hogy a film nélkül hogyan viszonyultam volna a szereplőkhöz. Kicsit az elején megijedtem, hogy igénytelennek éreztem a könyv szövegét, de már a harmadik rész után elmondhatom, hogy belejött az írónő.

Amare>!
Richelle Mead: Vampire Academy

A karakterek megnyerők és szimpatikusak, a világ is szépen kidolgozott. Kíváncsi leszek milyen irányba fog tovább haladni az események sorozata.

Viki55>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Sokszor hallottam mennyire jó ez a sorozat, de a címe eltántorított, na meg persze nem volt nagy kedvem vámpírokról olvasni. Amikor kijött a film előzetese, úgy döntöttem mégiscsak elolvasom. Nem voltak nagy elvárásaim, de amikor elkezdtem, egyszerűen nem tudtam letenni, egy nap alatt kiolvastam. Magával ragadott az egész világ, nagyon jó ötletnek tartottam, hogy a Moráknak volt uralkodójuk, és a Strigák ellen harcoltak. Rose és Lissa barátsága az egész történet alapja, szerintem a szerelmi szálaknál is jobb.
Senkit se ijesszen el a könyv címe, tényleg megéri elolvasni!!

Lindaaa>!
Richelle Mead: Vampire Academy

Mostanában nem szoktam jóban lenni az ilyen tini fantasy dolgokkal, de ez most nem volt rossz – már csak az olvasási sebességet tekintve sem. A szereplők messze nem olyan hülyék, mint más hasonló történetekben és/vagy beismerik, hogy hülyék, ami valahol plusz pont. Még nem döntöttem el magam véglegesen a sorozatról, de kezdetnek bőven nem volt rossz.


Népszerű idézetek

doro33>!

Rose: Do you think I’m pretty?
Dimitri: I think your beautiful.
Rose: Beautiful?
Dimitri: You are so beautiful, it hurts sometimes.

doro33>!

The greatest and most powerful revolutions often start very quietly, hidden in the shadows.

doro33>!

If I let myself love you I won't throw myself in front of her I will throw myself in front of you.

ℕnabella>!

I fought against her, trying to mount some kind of defense, but it was like fighting Dimitri on crack.

ℕnabella>!

Only a true best friend can protect you from your immortal enemies.

ℕnabella>!

Lissa and I had been friends ever since kindergarten, when our teacher had paired us up together for writing lessons. Forcing five-year-olds to spell Vasilisa Dragomir and Rosemarie Hathaway was beyond cruel, and we’d—or rather, I’d—responded appropriately. I’d chucked my book at out teacher and called her a fascist bastard. I hadn’t known what those words meant, but I’d known how to hit a moving target.
Lissa and I had been inseparable ever since.

Fraichild>!

Rose: Do you think I’m pretty?
Dimitri: I think your beautiful.
Rose: Beautiful?
Dimitri: You are so beautiful, it hurts sometimes.

doro33>!

Rose “Did you see that dress?”
Dimitri: “I saw the dress.”
Rose: “Did you like it?”

Rose: “You…you got rid of that dress fast, I thought you liked it.”
Dimitri: “I do like it, I love it.”

1 hozzászólás
doro33>!

‘I had a standing arrangement with God: I’d agree to believe in him—barely—so long as he let me sleep in on Sundays’

Henriett_Csilleri>!

“Well, good luck finding one better than mine. I’m an identity thief.”
“Does that tag say ‘Jesus’?”
“It’s Spanish.”

446. oldal, The 10th Anniversary Edition

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway

A sorozat következő kötete

Vampire Academy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Susan Ee: World After
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Rainbow Rowell: Carry On
Kerstin Gier: Emerald Green
Leia Stone: Fallen Academy: Year One
Kerstin Gier: Just Dreaming
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Rick Riordan: The Red Pyramid