95. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

The ​Golden Lily (Bloodlines 2.) 102 csillagozás

Richelle Mead: The Golden Lily

Sydney ​Sage is an Alchemist, one of a group of humans who dabble in magic and serve to bridge the worlds of humans and vampires. They protect vampire secrets—and human lives.
Sydney would love to go to college, but instead, she’s been sent into hiding at a posh boarding school in Palm Springs, California–tasked with protecting Moroi princess Jill Dragomir from assassins who want to throw the Moroi court into civil war. Formerly in disgrace, Sydney is now praised for her loyalty and obedience, and held up as the model of an exemplary Alchemist.
But the closer she grows to Jill, Eddie, and especially Adrian, the more she finds herself questioning her age–old Alchemist beliefs, her idea of family, and the sense of what it means to truly belong. Her world becomes even more complicated when magical experiments show Sydney may hold the key to prevent becoming Strigoi—the fiercest vampires, the ones who don’t die. But it’s her fear of being just that—special, magical,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Razorbill, 2012
320 oldal · ISBN: 9781101565889
>!
Penguin, London, 2012
432 oldal · ISBN: 9780141337142
>!
Razorbill, 2012
418 oldal · ISBN: 9781595143181

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dmitrij Belikov · Adrian Ivaskov · Sydney Sage · William Shakespeare · Eddie Castile

Helyszínek népszerűség szerint

Amszterdam


Kedvencelte 28

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Vivi_
Richelle Mead: The Golden Lily

Ezt nem hiszem el. Miért? Miért nem kell senkinek Adrian?
Ha lehetne én már rég kitéptem volna a lapok közül, erre meg… na mindegy, nem akarok spoilerezni.
A sok tanulnivaló mellett nem sok időm volt olvasni, de még amikor aludnom kellett volna, akkor is muszáj volt egy kicsit olvasnom, mert ebben a világban akartam lenni.
Igaz, sokáig olvastam, mégis olyan rövid volt, és a végére vártam már mióta, de mégse lett az amit akartam. Ez nem igazság. NEM. És nincs lefordítva a többi része magyarra. Szintén nem hiszem el.
Egyszerűen imádom ezt a sorozatot, nincs akkora pörgés benne, mint a Vámpírakadémiában, de teljesen elvarázsol.
Az egyetlen dolog, ami kicsit furcsa volt számomra, hogy mindenki Jillt akarta. Egy 15 éves lányt. Emellett nagyon megkedveltem Angelinát és Eddiet.
Úristen mi lesz velem? A további részeket, hogy olvasom el? Meg fogok halni. (Jó, nem de akkor is.).

>!
abstractelf P
Richelle Mead: The Golden Lily

Richelle Mead legnagyobb tehetsége, hogy fantasztikus eleven karaktereket talál ki, akik nemcsak önmagukban ragyogóak, de az egymással való kapcsolatukat is lehet imádni.
A Bloodlines sorozatot határozottan ez a két aspektus teszi számomra annyira addiktívvá. Ismét éjszakába nyúlóan olvastam Sydney legújabb kalandjait, és nem sajnálom a dolgot. Sőt! Azt kell mondjam, ez a rész még jobban is sikerült, mint a Vérvonalak!
Imádtam, hogy még inkább megismerhettem az előző részben megkedvelt karaktereket. Önmagukban is nagyon szerethetők, de a köztük lévő kapcsolatok?! Annyira jól megírt, őszinte barátságok alakultak ki a szereplők között, öröm volt olvasni róluk.
Emellett most már kicsit hangsúlyosabb szerep jutott a romantikának – lassan elkezdtek bimbózni bizonyos kapcsolatok, amelyhez egy csipetnyi dráma is járult (szerencsére nem estünk át a ló túloldalára ezzel). A shipemnek is sok-sok közös pillanata volt, fangirlködhettem rendesen miatta.
Egyedül a történet az, ami annyira nem indított meg – főleg annak az ütemezése. Elég lapos az egész, nincsenek nagy csavarok (jó, teljesen kiszámítható), és többször is megkérdőjelezhető. De tekintve, hogy másodlagos szerepet kapott a történet a könyvben, nem érzem úgy, hogy ez elrontotta volna az olvasási élményemet.
Nagyon megszerettem ezt a sorozatot; hatalmas kikapcsolódás volt, könnyed, olvasmányos, és a fangirl érzelmeim teljes skáláján mesterien játszott.

>!
DarknessAngel 
Richelle Mead: The Golden Lily

Ó, az isten szerelmére…
Gondoltam, hogy valami ilyen befejezés lesz, na de akkor is. Ez kínzás. Az az utolsó pár oldal annyira megérintő és felemelő és szomorú. És imádom.
Adriant legszivesebben halálraölelgettem volna. Ha valaki eddig nem volt totálisan belehabarodva, ezek után biztosan az lesz *.*
A Sydney-vel való kapcsolata olyan szépen alakul a cselekmény folyamán. Imádtam minden egyes kettesben töltött percüket.
A Halloween, a medencénél való üldögélés, az önvédelmi órák és a festészet… ezek mind-mind teljesen elkápráztattak.
Alig várom a folytatást :))

>!
Katamano
Richelle Mead: The Golden Lily

Nagyon nagyon nagyon szerettem! A történet kimondottan lassú, és ezúttal nagyon kiszámítható is – bár nekem az előző is az volt – de ez semmit nem von le az értékéből. Amikor olvasom, elmerülök egy olyan világban, amiből semmi kedvem szabadulni. Szerintem ez a könyvek igazi ereje, és ilyet csak egy jó könyv tud.

8 hozzászólás
>!
Greylupus
Richelle Mead: The Golden Lily

Aki olyan folyamatos akciókra vágyik, mint ami a Vámpírakadémiában volt, az ennél a résznél is csalódni fog. Ez a rész inkább arra összpontosít, hogy a szereplőket jobban megismerhessük, és a köztük lévő kapcsolatokban jobban elmélyedhessünk (vagy elveszhessünk:)). Bár izgalom, rejtély és akció itt is van a könyv vége felé, nem is kevés, de úgy érzem, hogy van még ennél több is Richelle tarsolyában.
Akit viszont érdekel, hogy hogyan alakul Adrian, Sydney, Eddie, Jill, Micah, Trey, Angelina és a többiek sorsa, aki kicsit szeretne többet megtudni az alkimistákról, a vámpírvadászokról, szereti a humort, bírja Richelle függővégeit, az ugyanannyira imádni fogja ezt a részt is, mint én.

Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2012/06/richelle-mead-gol…

>!
heysunny P
Richelle Mead: The Golden Lily

Nyeh… ilyenkor mindig rájövök, mennyire hülyeség sokáig váratni egy olyan sorozat folytatását, ami eredetileg nagyon tetszett. (Konkrétan több mint 3 évet. :D) A Vérvonalakat nagyon szerettem akkoriban, pedig Sydney-vel nem voltam kibékülve és el nem tudtam képzelni, hogy tudnék róla egy egész sorozatot elolvasni. De aztán kellemesen csalódtam.

Most viszont így, 3 év után, hogy már teljes mértékben elhalványult minden szeretetem és rajongásom a szereplők iránt, egy kínszenvedés volt ezt végigolvasni. Azért is, mert piszkosul unalmas a könyv, jószerivel csak az utolsó harmadban pörögnek fel a cselekmények, és nekem ez a halálom. Tisztában vagyok vele, hogy ha nem sokkal az első rész után olvastam volna, ezt most imádtam volna, de sajnos nem így történt, így valószínűleg folytatni se fogom a sorozatot, mert nincs értelme. Mondanám, hogy Adriant még mindig szeretem, de hazugság lenne, mert már rég elfelejtettem, hogy valaha mennyire rajongtam érte, és ez a könyv se tudta újra szikrákra bírni ezt a szeretetet.

Sydney-t amúgy én sokkal okosabbnak ismertem meg, de ebben a kötetben néha olyan mérhetetlenül vak és buta tudott lenni…

>!
Connie
Richelle Mead: The Golden Lily

Vannak hibái, látom is őket, de akkor sem tudok öt csillagnál kevesebbet adni, mert amikor nem olvastam éppen, folyton az járt a fejemben, hogy mikor vethetem magam újra bele Mead világába.

>!
Javíthatatlan
Richelle Mead: The Golden Lily

Awesome! Az utolsó fejezet után szóhoz sem jutok ^^

Bővebben a blogbejegyzésben… :)

>!
Roona
Richelle Mead: The Golden Lily

Még mindig imádom! <3
Team Adrian!Ő a kedvencem, mindig rá gondolok, várom mikor jönnek olyan fejezetek, ahol szinte csak ő szerepel. Le sem tudtam tenni a könyvet, mert ha megtettem, folyton az járt a fejemben, mi fog történni a következő fejezetben. Már nem tudom tovább fokozni, hogy milyen jó könyv! Persze, vannak hibái, de 5 csillagnál kevesebbet akkor sem lehet adni rá…


Népszerű idézetek

>!
Javíthatatlan

“You know Latin?” I asked.
“Sure,” he said. “Who doesn’t?”
Trey roled his eyes. “Only the rest of the world,” he muttered.

4.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Sage
>!
Javíthatatlan

"Sydney, this is the kind of shirt that says, ‘You’re never getting in here.’”

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Sage
15 hozzászólás
>!
Aprily 

Eddie was intensely dedicated too. Adrian sometimes called him mini-Dimitri.

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Dmitrij Belikov · Eddie Castile
>!
Javíthatatlan

His message’s subject was: SEND HELP IMMEDIATELY.

Unlike Angeline, Adrian knew the rules of capitalization and was simply going for dramatic effect. I also knew that if I had any doubts about which of my messages related to my job, this was hands-down the most nonprofessional one in the set. Adrian wasn’t my responsibility. Yet, I clicked the message anyway.

Day 24. Situation is growing worse. My captors continue to find new and horrific ways to torture me. When not working, Agent Scarlet spends her days examining fabric swatches for bridesmaid dresses and going on about how in love she is. This usually causes Agent Boring Borscht to regale us with stories of Russian weddings that are even more boring than his usual ones. My attempts at escape have been thwarted thus far. Also, I am out of cigarettes.

Any assistance or tobacco products you can send will be greatly appreciated.

—Prisoner 24601

(Agent Scarlet = Sonia Karp , Agent Boring Borscht = Dimitri Belikov)

2.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
1 hozzászólás
>!
Javíthatatlan

“Sage?” Adrian lightly touched my arm, and I jumped at the feel of his fingertips against my skin. “You okay?”
“I don’t know,” I said softly. “I just thought of something crazy.”
“Welcome to my world.”

19. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Sydney Sage
48 hozzászólás
>!
Javíthatatlan

But Adrian? He wasn’t like anyone I knew. In fact, I was fairly certain there was no one in the entire world quite like Adrian Ivashkov.

6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
3 hozzászólás
>!
Röfipingvin MP

Jill frowned. " Antony and Cleopatra … is that romantic?
„Kind of,” I said. „For a while. Then everyone dies in the end.”

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: William Shakespeare
>!
Röfipingvin MP

„We're going on a, um, windmill tour later this week.”
[…]
Adrien spoke first. „I'm going to assume that means he's flying you to Amsterdam on his private jet. If so, I'd like to come along. But not for the windmills.”

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Amszterdam · Sydney Sage
2 hozzászólás
>!
enechh

“It’s my job to worry. I always have to make sure everyone’s okay.”
“Sometimes it’s not a bad thing to make sure you’re okay too. You might find it actually helps others.”
I scoffed. “Rose always joked about your ‘Zen Master Wisdom.’Am I getting a taste of it? If so, I can see why she was helpless against your charms.”

2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Sydney Sage
>!
Greylupus

But perhaps the best part of all was that, I Sydney Katherine Sage, guilty of constantly analyzing the world around me, well, I stopped thinking.

413-414. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Sage

A sorozat következő kötete

Bloodlines sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Bleeds
Nalini Singh: Archangel's Legion
Sherrilyn Kenyon: Seize the night
J. R. Ward: The Beast
Jeaniene Frost: Twice Tempted
Jeaniene Frost: Eternal Kiss of Darkness
Cassandra Clare: City of Glass
Kresley Cole: Lothaire
Jeaniene Frost: This Side of the Grave
J. R. Ward: Blood Kiss