The ​Glittering Court – Ragyogó Udvar (Ragyogó Udvar 1.) 118 csillagozás

Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

A Vámpírakadémia ​elsöprő sikerű szerzője, Richelle Mead új, lenyűgöző, romantikus sorozata a pompa és a felfedezések világába kalauzolja az olvasót.

A Ragyogó Udvar Osfrid előkelő palotáitól Adoria aranyporán és vadregényes erdein keresztül mutatja be Adelaide életét. Az osfridi grófnő komornája személyazonosságát ellopva megszökik előre elrendezett házassága elől, hogy új életet kezdjen Adoriában, az Új világban. Ehhez pedig be kell iratkoznia a Ragyogó Udvarba.

Az Udvar egyszerre iskola és üzleti vállalkozás: szegény lányokból előkelő hölgyeket faragnak, hogy tehetős, hatalommal bíró férjet foghassanak maguknak az Új világban. Adelaide számára természetesen semmiféle kihívást nem tartogat a tananyag. Csupán egyetlen ember jön rá, ki is ő valójában: az éles eszű Cedric Thorn, a Ragyogó Udvar gazdag tulajdonosának fia.

Adelaide rádöbben, hogy Cedric is sötét titkot rejteget, és közös tervet szőnek: megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni Adelaide… (tovább)

Eredeti mű: Richelle Mead: The Glittering Court

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571483 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Cedric Thorn · Adelaide Bailey / Elizabeth Rothford · Aiana · Mirabel Viana (Mira) · Warren Doyle


Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

A Vámpírakadémia után egész másra számítana az ember az írónőtől. Mert hát ez nem volt igazi fantasy a szó hagyományos értelmében. Ha a kitalált országokat valósakkal cserélnénk fel, akkor egy sima történelmi romantika lenne. Mert hát anno az elszegényedett angol nemesek közül is sokan próbáltak szerencsét Amerikában. Az indiánok helyett itt ikorik élnek, akik kiköpött piktek vagy skótok. :)
Ettől eltekintve a történet aranyos volt, sejtettem, hogy mi lesz a főszereplőink sorsa. Sajnos a másik két lány, Tamsin és Mira – történetére nem nagy az esély magyarul, pedig a titokzatoskodásaikkal felcsigázott az írónő. Azt hiszem ennek a történetnek az az egyetlen baja, hogy mindenki többet várt tőle. Pedig a VP romantikusok között megállja a helyét.

>!
ƨɔɴом
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Az év átb***ása ez a könyv…. imádom Richelle Mead stílusát és műveit, mindig kilóra meg tud venni magának, de komolyan nem tudom, hogy ezen most sírjak e vagy nevessek.
A szereplők totál egy síkúak és kedvelhetetlenek, hiszen jószerével meg sem tudjuk őket ismerni, mert nincs egy olyan irányvonal, ami ki lenne jelölve a számukra, hanem mindig bejön egy újabb jellemük, és a többit felül írja. (Ilyen szépen sem fogalmaztam még meg, hogy a főszereplő egy sekélyes, hülye 3,14csa.)
A világfelépítés összecsapott, kidolgozatlan, és össze-vissza ugrál. Egyik pillanatban túl sok mindent akar megmutatni, a másikban pedig semmit.
A történet sem egy nagy durranás igazából. Jó alapokra van helyezve, mert érdekes lehetne, de baromira nem az.
Nem tudom igazából, hogy mit gondoljak ezek után, mert ha őszinte akarok lenni imitt amott fellelhetőek azok a dolgok, amik miatt imádom az írónő többi könyvet, de ez édes kevés volt ahhoz, hogy ezt igazán élvezni és értékelni tudjam.

4 hozzászólás
>!
Faythe P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Nem volt túl bátorító a közel 70%-os értékelés molyon. Először megvettem a könyvet, és utána néztem rá az értékelésére. Első gondolatom az volt, hogy na, ezzel most lehet jól melléfogtam.
De nem!
Az egész történet dinamikus és izgalmas volt. Egy pillanatra sem unatkoztam és alig vártam, hogy újra és újra visszatérjek a Ragyogó udvarhoz.
A szereplők közül szinte mindenki szimpatikus volt, kivéve persze a negatívakat.
Adelaide, Tamsin és Mira nagyon jó kis trió volt és lesz is. Mindannyiunkban meg van valami egyedi, különlegesség és hárman erős csapatot alkotnak, akik igenis számíthatnak egymásra.
Imádtam Adelaidet és Cedricet együtt. Forrt közöttük a levegő, amit én éreztem, annyira átjött a lapokon keresztül. Hihetetlen micsoda kémia van közöttük és szerencsére spoiler.
Nagyon nagyon örülök, hogy a kritikák ellenére belefogtam a könyvbe, mert itt egy újabb bizonyíték arra, hogy ami a többségnek nem tetszik, nekem igen is tetszhet – avagy fordítva. :) Köszönöm @Könyvmolyképző, hogy kiadtátok ezt a csodát, és nagyon remélem hogy maradék 2 kötetet is kiadjátok! :) ♥

>!
Snow_White P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Ez a könyv aztán igazán rászolgált arra a sok negatív véleményre, amit olvastam róla. Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint a regény iszonyatosan unalmas. Ráadásul az írónő nem valami ügyesen lopkodott innen-onnan ötleteket a történethez. Egy jó adag Párválasztó megspékelve némi gyenge történelmi párhuzammal. Ez mondjuk még nem is lett volna akkora baj, ha jól használja fel ezeket, ami sajnos nem sikerült. A regény leggyengébb pontja egyértelműen a karakterek voltak, ami azért nagy baj, mert ha abszolút nem érdekel mi lesz velük, élnek-e vagy halnak, akkor már megette a fene az egészet. Márpedig itt ez történt. A főszereplő lány borzalmasan sekélyes és ostoba, a férfi karakter pedig egyszerűen sótlan. A közöttük lévő szikrát sem éreztem. A cselekmény nem túl bonyolult, elég kiszámítható és hát igen…unalmas. Még a közepéig sikerült némileg fennntartania az érdelődésemet, de miután spoiler, már nagyon meg kellett erőltetnem magam, hogy végigolvassam. A vallási aspektusa a dolognak pedig annyira nevetséges volt, hogy egyszerűen nem tudtam komolyan venni. Nagyon gyenge regény volt, sajnálom, hogy pénzt és időt áldoztam rá. Egyébként valaki világosítson fel, hogy miért van rajta a fantasy címke? (Mármint azon kívül, hogy a valós földrajzi neveket átkeresztelték egy kitalált verzióra.)

6 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Nem is tudom, hogy mit írjak róla….
Kicsit felemás az egész. Jó is, nem is.
A Párválasztó történetre hasonlítottam volna elsőnek, de azért kicsit mégis más.
Viszont, nagyon sok bizonytalanság van benne, meg is mutat valamit az írónő, de nem is tudunk meg sok mindent a szereplőkről….

>!
ViveEe P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Hát ez harmatgyenge volt.
Unalmas, totál bosszantó cselekmény, a vallási részt hagyjuk is, mert nagyon nem értem minek bele.
Semmi nem tetszett, és ez azért extrán bosszantó, mert a Vámpírakadémiát imádtam, és az különleges volt.
Itt nyoma sincs sem érdekes karakternek, sem izgalmas cselekménynek. Csak sok elpocsékolt papír és tinta..

>!
Ency_moly P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

MFKata tanácsát megfogadva, nem vártam fantasy-t és igyekeztem elvonatkoztatni a Vámpírakadémiától is, ami nekem is nagy kedvenc. Örülök, hogy így tettem, mert nekem ez a történet is tetszett. Engem inkább a Párválasztóra emlékeztetett.
A fantasy besorolást én sem értem, azért mert kitalált helyszíneken játszódik, még nem lesz fantasy, szerintem. Sokkal inkább éreztem kalandregénynek, vagy történelmi romantikusnak, bár az meg azért nem állja meg a helyét, mert igazából nem a múltban, hanem egy kitalált régi időben játszódik.
Én szerettem Adalaide-t, mert egy határozott, okos és bevállalós főszereplőt ismerhettem meg személyében. Tetszett, hogy mindig volt bátorsága az ismeretlen utat választani a kényelmesebb helyett. A csavaros észjárása is bejött, mindig mindenre talált megoldást, ha férfi lett volna, simán lehetett volna ügyvéd. Cedrick-kel szerintem jó párost alkottak, bár ő egy kicsit gyengébb karakternek tűnt.
Tamsin és Mira is nagy kedvenc volt, lélekmelengető volt hármójuk barátsága.
Engem lekötött a történet, ami időnként lassabban haladt, bár én ekkor sem unatkoztam, majd felpörögtek az események és bevallom, néha annyira kíváncsi voltam, hogy előre lapoztam a könyvben, hogy a későbbiekben feltűnik-e még annak a szereplőnek a neve, aki miatt éppen izgultam.
Úgy gondolom, hogy fontos és elgondolkodtató dolgokat is érintett a könyv, mert megjelenik benne a nők kiszolgáltatottsága, a diszkrimináció, a vallásszabadság fontossága, a korrupció és az őslakosok üldöztetése is.
Egyáltalán nem bánom, hogy elolvastam, engem végig lekötött, megkedveltem a főszereplőket és végig izgultam a sorsuk miatt. Egy kis hiányérzetet hagyott bennem, hogy nem derültek ki Tamsin és Mira titkai, de úgy hallottam, hogy a következő kötetek róluk szólnak majd. Bízom benne, hogy a kiadó folytatja a sorozatot, mert szívesen elolvasnám az ő történetüket is.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571483 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Meskaa
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Kicsit azért többet vártam Meadtől, bár maga a koncepció és a stílus a világgal együtt nagyon tetszett. Valami mégis hiányzott belőle, habár nem tudom megfogalmazni.
Vagy csak túl magasra tettem a mércét Mead miatt. :/

>!
Masni3 P
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Most így hirtelen nem is tudom, hogy dühös vagyok, hogy 300 oldalon keresztül kőkeményen unatkoztam, vagy a maradék oldalak miatt izgatott, mert tényleg történt is valami.
Vagy büszke legyek magamra mert nem hagytam abba …
Adelaide egy hülye p*csa! Szerencsére összeszedi magát a végére de nem hiszem el, hogy ha valaki spoiler ennyit bír nyáladzani. Irritáló egy személyiség. Cedrik legalább annyival izgalmasabb karakter, hogy spoiler van. :D

7 hozzászólás
>!
Beatrice8
Richelle Mead: The Glittering Court – Ragyogó Udvar

Ez volt az utolsó előtti 2017-ben szerzett olvasatlan könyvem.
Már az elején láttam, hogy határozottan jobb, mint számítottam rá. Reméltem a továbbiakban sem okoz majd csalódást. Mondjuk rossz voltam és elolvastam a végét, az alapján tudtam, hogy nem fog :D
Vicces hogy:
1. Nem szabadulok az ilyen eretnekséges dolgoktól
2.Olyan mintha a kora-újkorban játszódna és pont ott tartok most töriből
Tetszett az spoiler szál, illetve ez így nem pontos, az tetszett, hogy Cedric spoiler teljesen feldobta a könyvet és biztosított egy komoly témát is a könyvben. Ezen kívül is volt még. Egyszerűen undorító, amit a hódítók csinálnak az őslakosokkal nem csak ebben a könyvben, a válóságban is.
Ez a könyv egyáltalán nem olyan mint amire számítottam. Amilyen rég nálam van már mindenféle érzetet társítottam hozzá de EZ mindegyiktől távol áll.
Végülis lényegtelen hülyeség ami mégis zavar hogy elveszett No.nemszámolommár: spoiler Annyira dühös voltam spoiler tudtam, hogy nem szabad megbízni benne, de mégis meglepetésként ért.
A végén alig bírtam olvasni olyan izgalmas volt.
A romantikus szálat imádtam. A történet izgalmas volt és érdekes, a szereplők kedvelhetőek. Kedvencem Adelaide. Jól eltalálták nála a nyafogás-erősség arányt. Nem panaszkodott/grófnősködött annyit, hogy idegesítsen, de nem is kezelte olyan lazán a helyzetet, hogy valótlan legyen a személyisége. A világfelépítés szép.
A borító se rossz.
Az alapötlet szuper, a történet is.
Továbbá nagyon jól megírt, szép és fontos gondolatok vannak benne. Maga a stílus is tetszett.
Imádtam és örülök, hogy végre elolvastam.
A többi részt nem olvasnám el, mert őszintén nem érdekel a barátnői sorsa, de annyira nagyon keveset árult el róluk az írónő, hogy muszáj lesz. Gondolom ez volt a célja. De nem sürgős, megvárom szerintem a magyar megjelenést.
Izgalmas, érdekes, romantikus, bátran ajánlom!


Népszerű idézetek

>!
[névtelen]

Sosem akartam ellopni valaki másnak az életét.

(első mondat)

>!
VNoémi P

Még mindig te vagy számomra a leggyönyörűbb nő, és te vagy az első, aki eszembe jut, miután reggel felébredek, de néha… hát, nem vagyok benne biztos, hogy jobbá vagy rosszabbá tettem-e az életedet.

392. oldal - 23. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Cedric Thorn
>!
VNoémi P

… olyan jó lenne, ha nem kellene ennyi mindent megoldanunk. Mondjuk, ha a végére érünk, még unatkozni is fogunk.
– Mi ketten? Kizárt.

409. oldal - 24. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

>!
szklaudi

– Sose hidd, hogy kötelező azt a sorsot választani, amit valaki más álasztott neked.

406. oldal

>!
VNoémi P

(…) gyűlölöm, hogy így érzek. Gyűlölöm, hogy itt nyavalygok. Gyűlölöm, hogy túl gyenge vagyok, és nem tudom felülkerekedni a körülményeken a szerelmünkért.

370. oldal - 22. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

>!
VNoémi P

(…) megszédített a tudat, hogy bármit megtehetek, csupán egy karnyújtásnyira vannak tőlem a lehetőségek.

95. oldal - 6. fejezet (Könyvmolyképző, 2017)

>!
szklaudi

Szerinted te vagy az első lány, aki kényszerből megy férjhez? Gondolod, hogy te vagy az első, akinek ez nem tetszik? Tele vannak a mesék és dalok olyan fiatalokkal, akik inkább megszöknek egy ilyen helyzetből, mert hiszik, hogy csodás jövő vár rájuk. De ezek csak mesék.

14. oldal

>!
szklaudi

Téged akarlak, gondoltam. Azt akarom, hogy megint megcsókolj, és visszafeküdjünk a mezőre.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adelaide Bailey / Elizabeth Rothford
>!
Axelyna

Cedricnek nem kellett amiatt aggódnia, hogy a frizurám elárul majd. Még soha életemben nem formáztam én a hajamat, és miután először megmostam a Kék Tavaszban, egyszerűen képtelen voltam ugyanolyanná alakítani, mint amilyen a megérkezésem napján volt. Senki nem is várta, hogy mindennap olyan csinosan nézzünk ki, leginkább össze kellett fognunk a hajunkat, és vagy kontyban, vagy fonatban hordani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Jinx
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Neil Gaiman – Michael Reaves – Mallory Reaves: Ezüst Álom
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Patrick Ness: Háború a békéért
Marissa Meyer: Scarlet
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra