Spirit ​Bound (Vampire Academy 5.) 32 csillagozás

Richelle Mead: Spirit Bound Richelle Mead: Spirit Bound Richelle Mead: Spirit Bound Richelle Mead: Spirit Bound

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dimitri gave Rose the ultimate choice. But she choose wrong…

After a long and heartbreaking journey to Dimitri’s birthplace in Siberia, Rose Hathaway has finally returned to St. Vladimir’s—and to her best friend, Lissa. It is nearly graduation, and the girls can’t wait for their real lives beyond the Academy’s iron gates to begin. But Rose’s heart still aches for Dimitri, and he's out there, somewhere.

She failed to kill him when she had the chance. And now her worst fears are about to come true. Dimitri has tasted her blood, and she knows in her heart that he is hunting her. And if Rose won't join him, he won't rest until he's silenced her…forever

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, England, 2013
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141331874
>!
Razorbill, 2011
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781595143662 · ASIN: 1595143661
>!
Penguin, New York, 2010
494 oldal · ASIN: B003O2SCVU

2 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Adrian Ivaskov


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Beatrice8>!
Richelle Mead: Spirit Bound

Az első felét kicsit nehézkesen olvastam, de aztán le se tudtam tenni. Ugyanúgy, mnt az eddigi részeket, imádtam!
Rosenak rengeteg hibája van, de mégis egy zseniális karakter és imádom őt. Az a jellemfejlődés amin végigmegy a sorozatban! Ebben a részben nagyon éreztem ezt. Emlékszem még az első részben legszívesebben azonnal befejezte volna az iskolát, mert hogy ő „készen áll”. Nem állt. De ettől tudja ő egészen pontosa, hogy a 16 évesek mennyire nem állnak még készen rá. „Mennyit számít még egy/két év?” Kérdezte ő az első részben, bár nem szó szerint. Rá kellett döbbenie, hogy a képességei ellenére is nagyon sokat. Az az idő élet-halál kérdés lehet.
Hű önmagához, de képes fejlődni. Nem tökéletes, hiszen önző, nagyképű és legtöbbször azt hiszi körülötte forog a világ, mégis egy nagyszerű karakter. Egyik bajom vele: Amit Adriannel művel! Szerencsétlen srácot hagyja már! Nem érti mit jelent Daniella kérése? Belevonja a kis játékába szegény srácot, aki meg fülig szerelmes belé! Adriant is imádom egyébként.
Dimitrij <3. Megértem… És ez is nagyszerűen le lett írva. Bár nyilván nagyon jó érzés lett volna, hogy azonnal minden happy, de úgy nem lett volna az igazi.
A vége… mi történt? Volt egy gyanusítottam, de aztán elvetettem, nem tudom ki lehetett.
A történet izgalmas, fordulatos. Imádom!
Jöjjön az utolsó rész, vissza a magyar nyelvre!
Ui.: Azért angolul olvastam, mert a 2016-os Könyvhéten megláttam ezt az 500ft-os polcon. Megörültem, mert szerettem volna olvasni. Hát sajnos azt nem vettem észre, hogy ez az ötöddik rész :D. Így meg kellett vennem magyarul az egész sorozatot. Az első négy részt magyarul olvastam, de ezt, ha már megvan angolul. A kiadás egyébként nem rossz, kényelmes olvasni, csak egy hatalmas bajom van vele, az hogy szörnyen törik a gerince! Nem is csoda valami Spine Breakers jwlzés van rajta, de én utálom megtörni a könyvek gerincét!

Amare>!
Richelle Mead: Spirit Bound

ADRIEN!!! Fáj a szívem érte. :( Az ő karaktere kesrűédessé teszi az egész regényt, de egyben sokkal életszerűbbé is, ammennyire egy vámpírokról szóló regény lehet életszerű. Néha úgy érzem, Ms. Mead random plottwist-eket tett egy kalapba és ahányszor megakadt az írásban, kihúzott egyet. Ez kiszámíthatatlanná és igzalmassá teszi az eseményeket és én imádom. Kíváncsi vagyok a befejező részre és hogy hogyan alakul mindenki élete.

Lindaaa>!
Richelle Mead: Spirit Bound

Ettől a résztől a falnak akartam menni. Eddig is feltűnt, hogy a történetek elején, mintha még az írónő se tudná, merre is tart a cselekmény, aztán valahol az utolsó egyharmadnál jön rá. Ami nem lenne baj, de így az utóbbi két könyv eleje teljesen céltalannak tűnt, meg elnyújtott rétestésztának, hogy azért mégis legyen regényformája a végkifeljetnek. Rose-t ebben a részben én felpofoztam volna. Eddig még egy egész értelmes lánynak tűnt, de itt teljesen átment ostoba libába.
Most már biztosan elolvasom az utolsó részt is, mert kíváncsi vagyok, mi lesz a vége, de ha az első rész lett volna ilyen színvonal, biztos, hogy ott ejtettem volna a sorozatot.

szeszi>!
Richelle Mead: Spirit Bound

óóó és óóó megtörtént az amire vártam, és megse úgy vannak a dolgok, ahogy gonolnánk… nagyon meglepő és izgalmas egy rész … nem tudom hogy lehetene elmagyaráznom az érzéseim, egyszerűen el kell olvsani, és várni a folytatást…

Katamano>!
Richelle Mead: Spirit Bound

Ez nagyon jó volt. Jól fejbe csapott. Ne felejtsem el én is Tittit… Tényleg fényévekkel jobb volt, mint az előző rész, sőt merem állítani a sorozat legjobb kötete. Aki tud angolul annak érdemes elolvasni, nagyon nagyon könnyen olvasható, és nagyon olvasmányos.

4 hozzászólás
kikisz96>!
Richelle Mead: Spirit Bound

Végre visszatért az, amit szerettem ebben a sorozatban. Mozgalmas rész volt, annyi minden történt mintha nem is egy könyv lenne csak. Adrianbe beleszerettem teljesen, bár eddig is szerettem, de amiket ebben a kötetben tett, egyszerűen belopta magát a szívembe. Annyiszor sokkolta ez a kötet, de a vége volt a legdurvább. Aggódok. :(


Népszerű idézetek

Szelén>!

I'll find you. There is no place in this world you can hide from me. I'm watching.

Szelén>!

There's a big difference between death threats and love letters.

(első mondat)

doro33>!

„You're a dream within a dream. I'm afraid touching you makes me wake up, you'll desapear.”

doro33>!

I couldn’t tell her that I’d been saying goodbye too. I’d spent my last day at St. Vladimir’s walking all the familiar sites, starting with the elementary campus where Lissa and I had first met in kindergarten. I’d explored the halls and corners of my dorms, walked past favorite classrooms, and even visited the chapel. I’d also passed a lot of time in areas filled with bittersweet memories, like the training areas where I’d first gotten to know Dimitri. The track where he used to make me run laps. The cabin where we’d finally given in to each other. It had been one of the most amazing nights of my life, and thinking about it always brought me both joy and pain.

Fummie>!

My indignation amused Adrian, and he gave me a lazy smile. „I agree with you. But that doesn't mean I'm not going to take his 'advice' seriously. My face is too pretty to risk.”

Chapter 2

doro33>!

And we know it’s never simple,
Never easy.
Never a clean break, noone here to save me.
You’re the only thing I know like the back of my hand,
And I can’t,
Breathe, without you,
But I have to.

doro33>!

Music starts playin’ like the end of a sad movie,
It’s the kinda ending you don’t really wanna see.
Cause it’s tragedy and it’ll only bring you down,
Now I don’t know what to be without you around.

Beatrice8>!

“Damn it," I muttered.
„What?” asked Adrian.
„I hate when you're the sane one. That's my job.”
„Rose,” he said, forcibly trying to keep a serious tone, "I can think of many words to describe you, sexy and hot being at the top of the list. You know what's not on the list? Sane.”

Beatrice8>!

“Of course it's jealousy," said Adrian nonchalantly. „What do you expect? The former love of your life comes back—from the dead, no less. That's not something I'm really excited about. But I don't blame you for feeling confused.”
„I told you before—”
„I know, I know.” Adrian didn't sound particularly upset. In fact, there was a surprisingly patient tone in his voice. „I know you said him coming back wouldn't affect things between us. But saying one thing before it happens and then actually having that thing happen are two different things.”
„What are you getting at?” I asked, kind of confused.
„I want you, Rose.” He squeezed my hand more tightly. „I've always wanted you. I want to be with you. I'd like to be like other guys and say I want to take care of you too, but…well. When it comes down to it, you'd probably be the one taking care of me.”
I laughed in spite of myself. „Some days I think you're in more danger from yourself than anyone else. You smell like cigarettes, you know.”
"Hey, I have never, ever said I was perfect. And you're wrong. You're probably the most dangerous thing in my life.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
Beatrice8>!

“Oh, hey. This looks promising. "
We came to a stop before a high, barbwire fence with an enormous
PRIVATE PROPERTY--NO UNAUTHORIZED PERSONNEL ALLOWED sign on it.
The lettering was red, apparently to emphasize how serious they were. Personally, I would have added a skull and crossbones to really drive the message home.


A sorozat következő kötete

Vampire Academy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

P. C. Cast – Kristin Cast: Tempted
Lisa Jane Smith: Dark Reunion
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Susan Ee: World After
Maggie Stiefvater: The Raven King
Jennifer L. Armentrout: Sentinel
Wendy Higgins: Sweet Evil
Maggie Stiefvater: Sinner