Örök ​kötelék (Vámpírakadémia 5.) 676 csillagozás

Richelle Mead: Örök kötelék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rosemarie ​Hathaway soha nem a nyugodt természetéről volt híres, de most különösen nagy bajba keveredik. Pedig olyan jól indul minden. A Montana erdejében megbúvó Szent Vlagyimir Akadémián sikerrel és figyelemre méltó eredményességgel teszi le gyakorlati záróvizsgáját, megszerezvén az értettségét és elkötelezettségét bizonyító hűségjelet, mely a morákat vigyázó dampyr testőrök büszkesége. Ezt követően azonban megindul a lavina…
Lissa Dragomir hercegnő segítségével annak a Viktor Daskovnak a kiszabadítását tervezi, akit ők maguk juttattak a vámpírok börtönébe. A vállalkozást bonyolítja, hogy az élőhalott strigává lett Dmitrij nem csak szerelmével üldözi Rose-t, hanem egyenesen az életére tör.

Vajon sikerül-e Rose-nak kiderítenie, miként lehet a strigává vált vámpírokat visszahozni az életbe? S ha igen, eltűnik-e belőlük nyomtalanul a gyilkos ösztön? És vajon képes-e felőrölni a strigáktól való örökös félelem a morák és dampyrok közti szoros kapcsolat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049170 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírakadémia

310 tag · 168 karc · Utolsó karc: 2020. december 2., 13:05 · Bővebben


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Dmitrij Belikov · Adrian Ivaskov · Christian Ozera · Vaszilisza Dragomir (Lissa) · Sydney Sage · Abe Mazur · Tatjana Ivaskov


Kedvencelte 191

Most olvassa 29

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Richelle Mead: Örök kötelék

„Dmitrij úgy gondolta, számára nincs remény. Én? Én elképzelni sem tudok egy remény nélküli világot.”

Ennek a sorozatnak az a nagy szerencséje, hogy az egyedi világkép mellett, eszméletlen csavarokkal tudja összezavarni a gondolataimat.

Már kezdtem megnyugodni, hogy egy szép, boldog, akár idilli véget kapok, mikor egy hatalmas pofonnal észhez is tértem.
Az összes teóriám kudarcba fulladt, csak úgy kapkodtam a fejemet, és már kezdet görcsölni a gyomrom, de vége lett….csak pislogni tudtam, hogy akkor most hol is tartunk?

Mindenkit a szívembe zártam, fogalmam sincs kit kedvelek a legjobban, vagy kinek a sorsáért rimánkodok éppen ….

Nagyon magasra tette a mércét az írónő, az utolsó kötet van immáron csak hátra és reszketve fogom olvasni….csak adja az ég, hogy úgy alakuljanak a szálak, ahogy a „nagykönyvben” már megíródott….Viccet félre téve..nagyon, de nagyon izgulok.

Jöhet a következő részt, ezt pedig dobom a kedvencek közé, mert csakis ott lehet a helye!!!

6 hozzászólás
molybarby>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Rose élete továbbra is pörgős és a feje tetején áll. :D Ebben a részben viszont már vettem észre hibákat. Például, hogy voltak részek amik kicsit unalmasak voltak. De szerencsére mindig történt valami ami kicsit feldobta az eseményeket és ezáltal haladt előre a történet. Adriant nagyon megkedveltem és néha elképedek rajta, hogy milyen kitartóan viselkedik Rosezal szemben. Én már tuti kiakadtam volna. Észrevettem azt is, hogy valahogy kevesebbet szerepel úgy naggyábból mindenki az egész könyvben. Például Eddie, de még Lisa is. Annyi titok van és annyi felderítetlen dolog még, ettől ilyen izgalmas az egész és ezért szeretem továbbra is ezt a sorozatot :)

h_orsi P>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Valójában nagyon haragszok Richelle Mead-re. Sokkal többet vártam volna!
Ez most nyögvenyelős volt. Semmi extra. A vége pedig túlontúl erőltetett volt.
Egészen a nagy csata pillanatáig tudtam élvezni a regényt. Onnantól kezdve már csak huza-vona volt az egész. Semmi új nem történik, amit nem lehetett volna már előre is sejteni. spoiler
A szereplők ugyanazok voltak, akiket már 5 kötet óta nagyon is jól megismertem. Ebben a történetben, azonban lényegesen kevesebb változáson mentek keresztül, mint eddig. Ezt én inkább annak tulajdonítom, hogy mindegyikük személyisége kezd kiforrni. Nagy meglepetéseket ez a felállás, már nem nagyon fog okozni.
Gondolkozom azon, hogy elolvassam -e a záró kötetet. Nagyon, nagyon meg kell fontolnom.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2017/01/richelle-mead-or…

joopsy>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Na igen! Az ilyen WTF-pillanatokért szeretek én olvasni. :) Őrület! Ennyi fordulatot tenni egy könyvbe…!
Ebben a sorozatban egyszerűen mindenkit szeretek. Mindenki következetes és nincs fölösleges hiszti. Néha még mindig furának tarom, hogy nekem tetszik egy vámpíros történet, de ez van. Ez tényleg jó!
Szinte már félek az utolsó résztől. Hiányozni fog Rose, Adrian és Dmitryj.
Nem gondoltam, hogy Adriant meg fogom szeretni, de most kifejezettem drukkolok neki. Dmitryj-jel szörnyű dolog történt és érthető, hogy vezekelni akar. Sajnálom őt, de jó látni, hogy jót akar Rose-nak.
A végső váratlan fordulatra pedig már megint nem számítottam. spoiler Minél előbb olvasnom kell a befejezést. Miközben nem akarom még lezárni. Őrület! :))

deen>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Most úgy érzem ez a sorozat egyre rosszabb lesz. Mondhatni az egész könyv, leszámítva kb. 60 oldalt, merő unalom volt. Rose egyre jobban idegesít a viselkedésével, a ki ha én nem hozzáállásával. Tipikus tini, nem pedig egy fiatal felnőtt, ezt a meggondolatlan megszólalásai is tökéletesen alátámasztják. A szíve csak Dmitrijé, viszont Adriant azért jól kihasználja, mert nem akar egyedül lenni. Lissa végre megmozdult és nem csak a szende morát alakítja, hanem végre vállal némi kockázatot is. És persze egyértelmű, hogy mit is fog véghez vinni, ami megint felkavarja a Rose-féle állóvizet. A cselekmény vége legalább izgalmas volt, azért érdemes volt elolvasni.

1 hozzászólás
lena91>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Elképesztően jó volt.
Imádom Mead írásmódját, ahogy kidolgozott minden karaktert óriási. A szereplők nagyon is emberiek, mindenki annyira élethű, az érzések pedig elképesztően valódiak. A fájdalom, az öröm, a csalódottság mindent éreztem Rose-zal együtt, mintha én lettem volna ő.
A történet pedig? Tökéletes. Nem elég jó szó rá, hogy tökéletes a sorozat, de nem jut eszembe más, ami jobban kifejezné, mert egyszerűen nincs olyan szó, ami kifejezi az érzéseimet ezzel a könyvvel és sorozattal kapcsolatban:)

Err>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Aztaa! Hát hova lehet ezt még fokozni?
Mikor „valóra váltották a tündérmesét”, azon kezdtem gondolkodni, hogy: de most akkor miről fog szólni még a hátralévő jópár oldal? Azt gondoltam, hogy ez be fog következni, de azt hittem, hogy csak a könyv végén. De hát aztán volt mivel megtölteni a maradék oldalakat!
Imádom, hogy ilyen fordulatos a könyv és, hogy egy cseppet sem unalmas. Annyi minden történik mindegyik kötetben, hogy csak kapkodom a fejem. És mindez remekül megírva.
Rose szuper főhős és nagyon jól narrálja a dolgokat. Nagyon bírom a szarkazmusát és a humorát.
Lissa-t pedig úgy képzelem el, mint ennek a könyvnek a borítóján lévő csajt.
Na és Adrian.. ohh, egyem meg a szíved, most már végérvényesen beléd szerelmesedtem! Eddig is nagyon kedveltelek és te voltál a kedvencem de mostantól.. ♥
És akkor álljunk neki a befejező kötetnek. Kíváncsian várom, hogy mi minden lesz ott is és, hogy hogyan zárul a sorozat!

Vivi_>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Számomra itt egy kicsit már érezhető volt a sorozat szintjének esése. Vagyis, hát néhol unalmas volt. Ennek ellenére még mindig jó és ha túljutunk az unalmas részeken, utána már jó lesz.
Azt hiszem ha ebben a részben nem szerettem bele Adrianba, akkor eddig soha. Jaj, annyira aranyos volt ebben a könyvben. Meg amiket Rosenak mondott. Ahhhh:D
Megint nagyon jól megoldotta az írónő a cselekményt, de ahogy említettem voltak benne unalmas fejezetek/részek.
Ami a legjobban idegesített az, hogy Rose csak kihasználta Adriant. Az elején amíg nem volt Dmitrij, jó volt, amikor meg újra megjelent csak ő rajta járt az esze, ami szerintem nagyon idegesítő volt.
Valamiért annak ellenére, ami történt Dmitrijvel én megutáltam. Nem tudom miért, de már annyira ellenszenves lett nekem.
A királynőt is egy picit megkedveltem, és Abe-t is.:)
Persze amikor ilyen vége van egy könyvnek, sosincs a kezemben a következő rész…

jehuka P>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Sajnálom, hogy ezt kell írjam, mert az elején nagyon szerettem ezt a sorozatot, de borzasztóan sablonos kezd lenni. Így az 5. kötetre semmi eredetivel nem tud előrukkolni. Ezzel a típusú szerelmi háromszöggel, amit spoiler produkálnak, ki lehet kergetni a világból, persze nem kevésbé spoiler játszmáival, amihez egészen hasonlót olvastam már tucatszor. Egyedüli színfolt Abe alakja volt, de ő meg alig szerepelt. Egyre kevésbé köt le a történet, és a sok picsogás. Az írónő szerencséje most már nem először olyan véget írt a könyvnek, ami miatt mindenképpen elolvasom a folytatást.

Pompi>!
Richelle Mead: Örök kötelék

Na jó, emberek, mondjátok hogy csak hiányzik a könyv vége és nem ezzel van befejezve..!:D
Richelle megint aratott. Hogyan tudja még fokozni?
„Ez volt a legjobb rész”.. hülyeséég! Minden rész akkor a legjobb mikor befejezem. Viszont ez a rész is eszméletlen volt. Én azt hittem hogy amikor megoldódik a Dmitrij-es ügy minden szép és jó lesz, erre az agyam eldobtam a végén.
6. rész azt hiszem nem sokára randizunk.:D


Népszerű idézetek

Nita_Könyvgalaxis>!

Adrian az ég felé fordította a tekintetét.
– Álmok, álmok. Bennük járok; bennük élek. Velük csapom be magam. Csoda, hogy egyáltalán képes vagyok még érzékelni a valóságot.

110-111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
21 hozzászólás
xoxo_ivett>!

– Semmi baj – vágta rá Adrian könnyedén. – Miután Rose-zal összeházasodtunk, majd ő eltart minket a gyerekekkel a testőri fizetéséből.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
1 hozzászólás
Natsu>!

A remény azt jelenti, hogy az ember úgy érzi, van esélye valamire.

301. oldal

melka123>!

Az örökkévalóság magányos lesz nélküled.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Nita_Könyvgalaxis>!

Az én fejemben a büntetés könnyű dolgokról szólt, mint például a korbács és az éheztetés. Nem a papírmunka.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
Catnip>!

Hála istennek, hogy vannak még olyan bűnök, amiket nem én követtem el.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
Belle_Maundrell>!

Dmitrij úgy gondolta, számára nincs remény. Én? Én elképzelni sem tudok egy remény nélküli világot.

301. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Vivi_>!

– A pasik képesek szerelemből nevetséges dolgokat csinálni. – Adrian a zsebébe nyúlt, és elővett egy doboz cigarettát. – Tudod, mennyire vágyom most egy ilyenre? És mégis inkább szenvedek, Rose. Csak miattad.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Rose Hathaway
H_G>!

Ha bármit is megtanultam az életről és a szerelemről, az az, hogy ezek törékeny dolgok, és bármelyik pillanatban véget érhetnek..

310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Rose Hathaway · szerelem

A sorozat következő kötete

Vámpírakadémia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jus Accardo: Touch – Érintés
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Anna Banks: Poszeidón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Rachel Vincent: Halott lelkek
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté