Last ​Sacrifice (Vampire Academy 6.) 39 csillagozás

Richelle Mead: Last Sacrifice Richelle Mead: Last Sacrifice Richelle Mead: Last Sacrifice Richelle Mead: Last Sacrifice

Murder. Love. Jealousy. And the ultimate sacrifice. Now, with Rose on trial for her life and Lissa first in line for the Royal Throne, nothing will ever be the same between them.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, London, England, 2013
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141331881
>!
Razorbill, 2011
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781595144409 · ASIN: 1595144404
>!
Penguin, New York, 2010
608 oldal · ASIN: B004EPYW7Y

2 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Amare >!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Nagyon bátor és merész befejezés! Ritka az olyan YA könyv, ahol az író meg meri lépni a keserűédes befejezést és mégis Richelle megtette. A karaktereknek nem teljes a boldogsága, nem cukrozott a heppiend és ez így teljes. Így valóságszerű.. Így képes az ember beleélni magát. A karakterek hozták a formájukat és a cselekmény is pörgött, az ember csak kapkodta a fejét. Kiemelkedő befejezés, a megfelelő lezárás egy ilyen sorozatnak!

Szanik>!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Nagyon, nagyon jó lett. Azt a befejezést kaptam, amit vártam. Végig izgalmas, tempós és persze Richelle Mead itt sem hazudtolja meg magát, sikerült a végén jól meglepnie. Igaz, hogy a korábbi könyveivel magasra tette a lécet, de szerintem sikerült megugrania, nagyon is.
(bővebben hamarosan a linknél)

6 hozzászólás
Lindaaa>!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Ez valamivel jobb volt, mint az előző. Itt csak a könyv első felében akartam Rose-t oldalanként felpofozni, nem az egészben. Sonyát bírtam talán egyedül, meg persze Abe nagy arc. Nem volt egy katartikus lezárása a sorozatnak, mintha az írónő kicsit kifulladt volna a végére. De könnyed, agyzsibbasztó limonádénak még mindig aránylag jó volt.

Szeles>!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Megpróbálok valamiféle sorozatértékelőt összehozni. Az elején még nagyon tetszett a sorozat, mert ugyan sablonos a történet, de olyan jól megírtan sablonos, kellemes kikapcsolódás. Ez az állapot tartott körülbelül a harmadik részig, de onnan valami már nem volt rendben. Nem szórakoztatott olyan jól, mint addig. Ez mondjuk több okból is lehet. Az első két rész olvastam a másik négyet pedig hallgattam. A harmadik rész után lecserélték a felolvasólányt egy olyanra, aki jobban játszott a hangjával. Ezt még úgy önmagában még nem bántam volna, de sok helyen átesett a ló másik oldalára. Nekem úgy rémlik, hogy többször is ki volt emelve, hogy Dmitrijnek enyhe, alig észrevehető akcentusa van. Na amit a csaj művelt az minden volt csak enyhe nem. De jól van, meg lehet szokni. Adrian meg RP közeli akcentust kapott, valami iszonyatosan idegesítő hanglejtéssel(szintén nem emlékszem rá, hogy lett volna bármilyen utalás a könyvben arról, hogy Adrian így beszélne). Nem tudom ez mennyire játszott közre abban, hogy sehogyse tudtam megkedvelni a karaktert. Lisa meg túl tündibündi lett és Abe-ről meg inkább ne is beszéljünk. Nem tudom mennyire a felolvasás és mennyire magának a szövegnek az érdeme, de így a végére fájóan egysíkú lett mindenki.

lustica P>!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Alapvetően tetszett a könyv, gyorsan végeztem vele, de számomra nem tartozik a top sorozatok közé.

Dinky>!
Richelle Mead: Last Sacrifice

Egy blog bejegyzésben részletesen fogom kifejteni a véleményem, miután elolvastam magyarul is. De elöljáróban csak azt tudom mondani, hogy hihetetlenül jó volt. Az előző kötet is fantasztikus volt, de ez überelte, annyira, hogy a kedvenc könyveim közé lépett. Az elejétől a végéig izgalmas volt, letehetetlen olvasmány. Váratlan fordulatok, szívszorító jelenetek, boldog egymásra találások. Legjobb paranormális ifjúsági könyv sorozat.


Népszerű idézetek

ℕnabella>!

What was love, really? Flowers, chocolate, and poetry? Or was it something else? Was it being able to finish someone's jokes? Was it having absolute faith that someone was there at your back? Was it knowing someone so well that they instantly understood why you did the things you did—and shared those same beliefs?

ℕnabella>!

“I don’t belong to anyone. I make my own choices."
„And you’re with Adrian,” said Dimitri.
"But I was meant for you.”

ℕnabella>!

“Don't blame us," said my mother. „We didn't blow up half of Court, steal a dozen cars, call out a murderer in the middle of a crowd, or get our teenage friend crowned queen.”

„Actually,” said Abe, "I did blow up half of Court.”

ℕnabella>!

“I loved you!" he yelled. He jumped up out of his chair so quickly I never saw it coming. "I loved you, and you destroyed me. You took my heart and ripped it up.”

ℕnabella>!

“Auras tell a lot, Rose, and I'm very good at reading them. Much better than you friends probably are. A spirit dream wraps you own aura in gold, which is how I knew. Your personal aura is unique to you, though it fluctuates with your feelings and soul. When people are in love, it shows. Their auras shine. When you were dreaming, yours was bright. The colors were bright…but not what expected from a boyfriend. Of course, not every relationship is the same. People are at different stages. I would've brushed it off, except…"
„Except what?”
"Except, when you're with Dimitri, your aura's like the sun. So is his.”

ℕnabella>!

“What’s going on?” he demanded.
“The usual, old man,” I replied cheerily. “Danger, insane plans… you know, the stuff that runs in our family.”

Henriett_Csilléri>!

„Do you think that's, like, REAL bacon?” I whispered to Sydney and Dimitri. „And not like squirrel or something?”
„Looks real to me.” said Dimitri.
„I'd say too” said Sydney „Though, I guarantee it's from their own pigs and not a grocery store.”
Dimitri laughed at whatever expression crossed my face. „I always love seeing what worries you. Strigoi? No. Questionable food? Yes.”

ℕnabella>!

“What the hell?" I asked. Is this daring escape being sponsored by Honda?

ℕnabella>!

“Who is he?"
"An idiot, said Adrian. "Makes me look like an upstanding member of society.”


A sorozat következő kötete

Vampire Academy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: City of Heavenly Fire
Maggie Stiefvater: The Raven King
Gena Showalter: Heart of the Dragon
J. R. Ward: The Beast
Gena Showalter: The Darkest Secret
Laurell K. Hamilton: Affliction
Andrea Cremer: Bloodrose
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Joss Stirling: Seeking Crystal
Chloe Neill: Blood Games