Dermesztő ​ölelés (Vámpírakadémia 2.) 1060 csillagozás

Richelle Mead: Dermesztő ölelés Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit damfír testőrtanoncként kell átélnie, de még oktatója, a vonzó Dmitrij is valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg.

Közben a vérszomjas strigák lemészárolnak egy patinás mora családot, a váratlan és brutális támadás pedig készenlétre ösztönzi a Szent Vlagyimir Akadémia vezetőit. Hogy megvédjék a tanulókat, a legjobb damfír testőröket hívják segítségül, többek közt Rose anyját, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-t is, ráadásul az idei sítáborban a veszély miatt kötelező a részvétel. Idaho hótól csillogó lankái azonban csupán látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, így Rose-nak cselekednie kell. A hősiesség ugyanakkor mindig nagy árat követel.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2023
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635981236 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2023
272 oldal · ISBN: 9789635981243
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2010
306 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639868694 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírakadémia

316 tag · 166 karc · Utolsó karc: 2022. november 27., 12:33 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Dmitrij Belikov · Adrian Ivaskov · Christian Ozera · Vaszilisza Dragomir (Lissa) · Mason Ashford · Janine Hathaway · Mia Rinaldi · Natasa Ozera (Tása)


Kedvencelte 233

Most olvassa 36

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 329

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

„– Ha már a magánéletünkről beszélgetünk… gondolom, te Tásához tartottál éppen, ugye?
Tudtam, hogy kicsinyes vagyok, és egy „semmi közöd hozzá” jellegű válaszra számítottam. Ehelyett Dmitrij azt felelte:
– Igazából az anyádat látogattam meg.
– Vele is össze akarsz jönni?”

Hatalmas ez a rész és úgy összességében is imádtam. :D
Nagyon szépen összeszedett folytatást kaptam, tele váratlan helyzetekkel, fordulatokban és hatalmas poénokban gazdag párbeszédekkel.

Most már azt kell írjam, hogy kedvenc lett, az első rész is nagyon tetszett, de ilyenkor, azért behúzom a kéziféket és többnyire türelmesen várom a folytatásokat, hogy megüti e a mércét.
Nemhogy megütötte, de túl is szárnyalta.
Hol hangosan nevettem, hol pedig forgattam a szememet, hogy most mi is fog kisülni ebből.

Rose hozta a formáját, bírtam, mert nem akart „kedvesebb lenni” , mint amit feltétlenül megkívánt az adott helyzet.
Dimitrij pedig imádni való (hatalmas sóhaj), nagyon várom mi lesz velük.

Lissa és Christian aranyosak voltak, bár helyenként kicsit soknak éreztem őket. És nem csodálom Rose – nak néha elege volt, azért a legjobb barátunkról sem kell mindent tudni.
(Ez rád nem vonatkozik @n_anett ):D

Összességében nagyon tetszett, és jöhet is a következő rész. Ajánlom. Kedvenc

2 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

A második rész hozta az első színvonalát, könnyed volt és szórakoztató. Kétségtelenül nem ez volt a legnagyobb irodalmi remekmű, amit valaha olvastam, nem volt benne túl nagy izgalom, de nem untatott, és élveztem Rose csípős párbeszédeit. Az öt csillagot két, számomra nagyon tetsző elem miatt adtam meg: a Dmitrij-es és a Janine-es szál miatt.

MissFortune>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Ez kellemes meglepetés volt.. Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Rose itt már nem annyira flúgos. Viszont úgy érzem, Dmitrijnél sokkal jobban kedvelem Adriant. Neki remélem bőven jut még szerep, a következő könyvekben.
Masont sajnálom, de ő volt a buta.

molybarby>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Hogy én mennyire imádom ezt a sorozatot :)
Emlékszem régen ott állt az üzletbe a polcon egy darab. Mindig szemeztem vele, de hát a borítója nem nagyon tetszett. Végül rászántam magam, hogy elolvasom. Életem egyik legjobb döntése volt. És most végre magyarul is el tudtam olvasni a második részt. Mert hát, azért mégis csak a magyar az igazi :)
imádtam ezt a részt is. Richelle Mead annyira jól tudja mozgatni a szálakat. Jó, persze mint minden főhősnek és szereplőknek itt is megvannak a maguk hibái, de ez az a fajta könyv amiben nem zavar. (ami nálam ritkaság számba megy)
Itt is érvényes az ami az előzőekben és valószínűleg a többi könyvvel is ez lesz. Bár tudom miről szól, mégis ugyanolyan élvezetes az olvasása. :)

@_7es_ még egyszer nagyon köszönöm :)))

Linszyy P>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Kicsit csalódott vagyok. Mindenki azt mondta, hogy ha az első részt imádtam, akkor a második még jobb lesz. Nem így éreztem. Az elején nagyon unatkoztam, félre is raktam, mert sajnáltam Rose-t, aki magára van maradva a gondjaival, de ezen kívül nem történt semmi. Csak az ő kis mindennapjait látjuk, a vívódásait a fiúk között, és néha a szemén át Lissát.

A második fele sokkal jobb volt, mert közben épült egy konfliktus a strigákkal kapcsolatban, és reméltem, hogy kezdünk is vele valamit. Az utolsó jelenet nem kímélte a karaktereket és tetszett a végkifejlet, bár egyébként pont erre számítottam. Rose és Dimitrij párbeszédei extrán cikik és gyerekesek voltak, alig vártam, hogy elkerüljék egymást. xD Nagyon hiányzott az a szoros kötelék, ami a lányok között volt, de a végén ebből is kaptunk vissza egy kicsit. Örültem az új szereplőnek, aki segít rávilágítani pár dologra. Szóval nem volt ez rossz, csak a végéből kellett volna az elejére is valamennyi, mert ez túl sok volt bevezetésnek.
https://youtu.be/Np_FczottVY

csillagka>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Vauuu, miből is lesz a cserebogár. A vámpírakadémiát két és fél éve olvastam, elég sok minden kiesett (szerencsére volt pár oldal mely alapján fel lehetett venni a fonalat) olyan egynek elmegy sorozatindító volt, a huu és haa nélkül. Általános sulis sztori a felsőbbrendű törékeny morákkal és testőreikkel a dampyrokaal aki félvér vámpírok és ellenségeikkel a strigákal, ebben a világ alakul ki egy meghitt barátság egy úrnő és a testőre között. A második részre a sorozat elkezdett működni, pont annyira ahogyan elkezdett a fiatalságnak kinyílni a szeme, hogy az új világban a régi megrögzött szokások mellett új trükköket is kell alkalmazni, ha túl akarják élni az elkövetkező éveket. Érdekes, izgalmas ifjúsági fantasy, a felétől alig tudtam letenni, izgalmas kérdések maradtak nyitva, biztos nem fogom ennyit húzni a következő rész elolvasását.
(és 200 darts pontot ért jókor stoppolva)

1 hozzászólás
Zyta88>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Olyan érzésem van ezzel a sorozattal, hogy jó lehetett a buli, de sajnos én akkor érkeztem, amikor már mindenki hazafelé indult. A történet még ma is teljesen megállja a helyét, de ha azt nézem, hogy 15 éves, akkor különösen el tudom ismerni az egyediségét. Érdekes a háromféle vámpírfaj köré épített világ különleges képességekkel, alá-fölé rendeltséggel, a kötelezettség kontra egyéni boldogság kérdésével, politikai állásfoglalásokkal, csak sajnos a mai merítésből már nem igazán tud kitűnni, túl sok hasonlót olvastam már. A karakterek kiemelhetnék, de számomra a főszereplő annak ellenére, hogy folyamatosan fejlődik, rettenetesen idegesítő, régen jobban elvoltam ezekkel az inkább cselekvő, mint merengő hősökkel (talán mert több is volt belőlük), de most már szívesebben keresem önmagam a csendes, visszahúzódó, introvertált szereplőkben, és az ilyen nagyszájú, ki ha én nem, fejjel a falnak nőszemélyektől csak a fejemet fogom. Dmitrij, mint mentor abszolút példaértékű, ahogy kedvesen, higgadtan mindig irányba tudja állítani Rose-t, ha kell, megmondja azt is, ha rosszul lát valamit és nyíltan képes kommunikálni vele. Ez a megjegyzése kifejezetten tetszett: “– Sok szempontból még mindig fiatal vagy, és úgy is viselkedsz, de ez csak akkor fog megváltozni, ha felnőttként kezellek.” Itt értelmes dolgok vannak kihozva a korkülönbségből és ezt értékelem, viszont a romantikus szál egyáltalán nincs megalapozva ahhoz, hogy átérezzem, kb első látásra odavagyunk érte, aztán ennyi. Igazából egyetlen szereplő sincs, aki megfogott volna és talán emiatt nem tudott bevonzani a történet. A másik gondom a rengeteg szerelmi drámázás, amit – mint észreveszem magamon – az évek múlásával egyre nehezebben viselek. Egyszerűen fárasztott, hogy Rose kibukik, mert Dmitrij talán mással akarna lenni, de az tök oké, ha ő meg Masonnel kavar. Vagy jaj nem akarom, hogy Adrian járjon utánam és mindenki azt higgye, hogy együtt vagyunk, de azért elfogadok tőle drága ajándékot… Meg ó, ez Tása milyen vagány és szimpi… ja hogy ránézett Dmitrijre? Nahát akkor utálom… Fúúú, ezeket már nagyon nem bírom. És sajnos 80%-ban erről kell olvasni a világ felépítését vitató politikai kérdések helyett, pedig az a szál sokkal jobban érdekelt. Kíváncsi is lennék, mire fog kifutni, de nincs idegem a töltelékhez.
Az előző részben tetszett Rose és Lissa barátsága, de itt kifejezetten zavart a köztük lévő egyenlőtlenség, Rose állandóan alárendelte magát Lissának, sosem beszélt a saját problémáiról, ne terhelje vele Lissát, pedig egy barátság nagyon nem így működik, és értem, hogy ilyen ennek a világnak a felépítése, mert Lissa mora, Rose pedig az őt védő damfír, de akkor sem tetszett. Az zavar igazán, hogy ennek disztópiának kéne lenni, mert egyáltalán nem élhető világ ez a damfírok szemszögéből, de arra nincs is törekvés, hogy eltöröljék az egyenlőtlenségeket. Hol normális az, hogy gyereket kell nemzened, mert kevés a testőr, de aztán nem foglalkozhatsz vele, még csak nem is láthatod, mert a morádat kell védened 0-24-ben? Ugyanezen okból normális párkapcsolatod sem lehet értelemszerűen… Ja és ugye ahhoz, hogy damfír szülessen, a damfír nőnek egy mora férfival kell összeállni, na de akkor rögtön rásütik, hogy vérszajha…
Rengeteg potenciál van ebben a világban, és abszolút értem, miért volt ez nagy szám 15 éve, épp ezért nem is akarom lehúzni, csak úgy érzem, nem a megfelelő dolgokon van a fókusz a történetben és a karakterek közt sincs senki, aki miatt folytatnám. Őszintén szólva, hiába tetszett az első rész, nem tudom, mikor kerítettem volna sort erre, ha nem veszem meg, és ahogy olvastam is azt éreztem, hogy kár volt erőltetnem. Ma már akkora a választék, hogy bőven találok ennél jobbakat. off

Vivi_>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Basszus, hát ez még jobb volt, mint az előző rész. Nem számítottam rá, hogy a további részek is ilyen jók lesznek. Úristen most mit mondjak? Nagyon fasza volt. :D

Az első dolog, amivel kezdeném: ADRIAN. Imádlak, egyszerűen imádlak. Már hallottam róla, de nem értettem mi ez a nagy rajongás körülette, hát most már nagyjából értem. Már a végére azt se tudtam kinek szurkoljak, komolyan. Mason is olyan aranyos volt, aztán jött Adrian és ott volt Dmitrij is. Egyébként nagyon mérges vagyok a filmadaptációban szereplő színészre, mert most már mindig úgy képzelem el Dmitrij-t. Így kicsit elveszett a hatása.
Mindig a végére kerül a tömérdek akció, és érzem, hogy olvasni kell, mert a végén fognak csak kiderülni a dolgok. És a vége…
Nem is tudom, hogy örüljek, vagy ne. Kicsit fáj a szívem, meg nem is.
Adriant még úgyis szeretem, hogy alig kapott szerepet.
Azt hiszem most ennyi telett tőlem, és rohanok a következő részt elolvasni. Szerencsére az 5.részig kikölcsönöztem.

5 hozzászólás
BubbleTea>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Ez az ölelés tényleg dermesztő!

Nekem ez a rész kész hullámvasút volt, mondjuk én alapból szeretem a drámákat. Nagyon örültem neki, hogy még több szereplő bekapcsolódott Rose történetébe, és a striga támadások is nagyon izgalmasak voltak. A legjobb ebben a részben, hogy az olvasóknak kielégülnek a vágyaik, mert van benne családi dráma, több szerelmi szál, harc, barátságok, halál, önfeláldozás és gyász.

A karaktereket még mindig imádom, mindenki annyira egyedi. Ebben a részben, akiket kiemelnék az elsősorban Lissa. Nem hiszem el, hogy ez a csaj csakis saját magával tud foglalkozni! Nagyon idegesítő volt, hogy alig foglalkozott Rose-zal, csak a barátjával volt elfoglalva, észre sem vette, hogy a legjobb barátnője, min megy keresztül. Komolyan nem értem kettejük barátságát, de már első olvasásnál sem értettem.
A másik karakter pedig Adrian. Ez a pasi imádnivaló! Ahogy ő fogalmazott pasi és még pszichopata is! :D

spoiler

deen>!
Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Határozottan fejlődik a sorozat. Már nem idegesítettek a szereplők. Igaz, itt inkább Rose került a középpontba, az ő fejlődését követhettem nyomon, Lissa csak közvetve került bele a cselekménybe Rose szemén át, vagy néha felbukkant egy-egy beszélgetés erejéig. Rose-ban sok a neheztelés és a harag az anyja iránt, és valljuk be Janine sem tudja, hogyan kezelje az anya-lánya kapcsolatot. Örültem, hogy az ért a végére megpróbáltak közeledni egymáshoz. Azt hiszem, mondhatjuk azt, hogy ezt a rész a féltékenység uralta: mindenki féltékeny mindenkire, félreértenek dolgokat, aztán megsértődnek, végül kibékülnek. Nehéz egy olyan közösségben, ahol a morák annyira unatkoznak, hogy mást sem csinálnak, csak pletykálnak. Rose-ban is ott bujkál a féltékenység, bár Tása nagyon kedves és végre valaki, aki mora létére nem csak a babérjain ül, Dmitrij iránt érzett vonzódása Rosenál igencsak kiveri a biztosítékot, főleg mert Dmitrij viszonozni látszik Tása közeléledését. Adrian megjelenése csak még inkább felszítja a kedélyeket, egyébként nagyon jó karakter. Igazán megint a végén sűrűsödtek be az események, és nem csalódtam a végkimenetelt illetően.


Népszerű idézetek

muffinhamster>!

– Történelemből vagy a leggyengébb, és valahogy mégis mindent tudsz Kelet-Európáról.
– Hát, kell az anyag a poénjaimhoz, elvtárs.

20-21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Shinobu>!

– Ha már a magánéletünkről beszélgetünk… gondolom, te Tásához tartottál éppen, ugye?
Tudtam, hogy kicsinyes vagyok, és egy „semmi közöd hozzá” jellegű válaszra számítottam. Ehelyett Dmitrij azt felelte:
– Igazából az anyádat látogattam meg.
– Vele is össze akarsz jönni?

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Nita_Könyvgalaxis>!

– Ez nem egy karácsonyi különkiadás! Ez az én életem. A való világban a csodák és a jó dolgok nem válnak valóra csak úgy.
Dmitrij még mindig higgadtan figyelt engem.
– A való világban az ember valóra válthatja a saját csodáit.

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · élet · karácsonyi csoda · Rose Hathaway
muffinhamster>!

– Miért hív téged Gyimkának?
Lágyan elnevette magát. Aznap rengeteget hallottam nevetni, és úgy éreztem, nem bánnám, ha még többet hallanám.
– Az a Dmitrij becézése.
– Ebben semmi logika nincsen. Egyáltalán nem hasonlít a Dmitrijre. Téged, nem is tudom, Diminek vagy valami ilyesminek kéne becézni.
– Az oroszban ez nem így működik – jegyezte meg Dmitrij.
– Az orosz fura nyelv. – Oroszul a Vaszilisza becézése Vászja, amiben szintén semmi logikát nem láttam.
— Az angol is.
Ravasz pillantást vetettem rá.
– Ha megtanítasz oroszul káromkodni, előfordulhat, hogy más szemmel kezdek nézni a nyelvre.
– Már így is túl sokat káromkodsz.
– Csak szeretném kifejezni magam.
– Jaj, Róza… – sóhajtott fel Dmitrij, és ebbe beleborzongtam. A Róza a nevem volt oroszul. Szinte soha nem használta. – Te jobban ki tudod fejezni magad, mint bárki más, akit ismerek.

76-77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
26 hozzászólás
vmonika_>!

– Az a te apád?
– Legalábbis az anyám szerint.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Rose Hathaway
Amadea>!

– Hogy nem tudod, merre van a szív? Különösen azt tekintetbe véve, hogy hányat összetörtél már?

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov
horsegirl P>!

– Tudod, mivel segíthetnél igazán? – kérdeztem anélkül, hogy ránéztem volna.
– Hmm?
– Ha kikapcsolnád ezt a vacak zenét, és valami olyasmit raknál be, ami a berlini fal leomlása után jött ki.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Nita_Könyvgalaxis>!

A szerelmet nem lehet erőltetni, döbbentem rá. Az vagy megvan, vagy nincs. Ha nincs, akkor tudni kell beismerni. Ha megvan, akkor mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük szeretteinket.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
muffinhamster>!

– Hová mész? – kérdezte.
– Összetörni egy szívet – válaszoltam.

224. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
Amadea>!

Minden elpusztul egyszer. De nem minden marad halott.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway

A sorozat következő kötete

Vámpírakadémia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Rick Riordan: A vörös piramis
Lois Duncan: Stranger with my Face – A másik én
Tracy Wolff: Sóvárgás
Csóti Lili: Hetedvérig
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Aurora Lewis Turner: A tűzróka