Bloodlines (Bloodlines 1.) 41 csillagozás

Richelle Mead: Bloodlines Richelle Mead: Bloodlines Richelle Mead: Bloodlines

BLOOD DOESN'T LIE
Sydney is an alchemist, one of a group of humans who dabble in magic and serve to bridge the worlds of human and vampires. They protect vampire secrets – and human lives. When Sydney is torn from her bed in the middle of the night, at first she thinks she's still being punished for her complicated alliance with dhampir Rose Hathaway. But what unfolds is far worse. Jill Dragomir – the sister of Moroi Queen Lissa Dragomir – is in mortal danger, and the Moroi must send her into hiding.
To avoid a civil war, Sydney is called upon to act as Jill's guardian and protector, posing as her roommate in the last place anyone would think to look for vampire royalty – a human boarding school in Palm Springs, California. But instead of finding safety at Amberwood Prep, Sydney discovers the drama is only just beginning.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Razorbill, New York, 2012
422 oldal · ISBN: 9781595144737
>!
Razorbill, 2011
422 oldal · ISBN: 9781101535547
>!
Razorbill, 2011
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780141337111

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Adrian Ivaskov · Sydney Sage · Abe Mazur · Eddie Castile


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Tufuka>!
Richelle Mead: Bloodlines

Kissé tartottam a sorozattól, mert bár szerettem a VA-t (még ha nem is volt abszolút kedvenc és az utolsó pár részt elég gyengének éreztem), de el nem tudtam képzelni, hogy Sydney és Adrian hogyan illenének össze, valamint, hogy mennyire lesz elviselhető Sydney nézőpontján át látni a világot és a történteket.

Nem volt alaptalan a tartózkodásom, de a könyv mégsem okozott csalódást. Nem annyira pörögtek az események, mint sokszor a VA-ban, de ez nem is volt feltétlenül hátrány. A háttérben zajló események közül az egyik elég egyértelmű volt, de a másikat jól felépítette az írónő és meglepetést okozott vele.

Bár a szereplők ismerősek, de mégis új oldaluk is megmutatkozik, mivel most nem Rose-on keresztül ismertük meg őket.
Sydney-t nem igazán kedveltem a VA-ban, de itt nagyon hamar megszerettem. Teljesen más, mint Rose (ami nem baj). Folyamatosan gondolkodik, kombinál, néha túl sokat is. Bevallom számomra üdítő volt Rose után egy olyan karakter Meadtől, aki nem rohan állandóan a vakvilágba mindenféle terv nélkül. Ami kicsit zavart benne, az az alkimisták által belé nevelt néha elutasító magatartás és néha túl naivnak tartottam.
Adriant mindig is imádtam. Nem találtam ideális társnak Rose mellé, de mindig is érdekes karakter volt. Nem volt soha zűröktől mentes, de Rose véleményen szerint borzasztóan kihasználta, amiből még mindig nem épült fel. És ez az amiben segítségére lehet Sydney, sőt nemcsak ebben. Bár semmilyen romantikus dolog nem történt köztük, de mégis sok jelenetük közben éreztem, hogy kiegészítik egymást és együtt jobbá válhatnak.
A mellékszereplők közül Jill és Eddie aranyos karakterek, de eléggé dimenziótlanok. Sydney apukája irritáló, a testvére pedig nem túl szimpatikus. Az alkimistáktól időnként a hideg kiráz, nem hiszem, hogy valaha is megkedvelném őket. Az iskolatársak üde színfoltok, még akkor is, ha nem hiszem, hogy túl sok szerep jut számukra a jövőben.

A rész bár nem volt hibátlan, de meglepő módon nagyon gyorsan haladtam vele és bár nem pont olyan, mint a VA, de mégis látok benne lehetőséget, így én vevő vagyok a folytatásokra is.

Rémálom P>!
Richelle Mead: Bloodlines

Sosem értettem, miért kell spin-off sorozat, és valljuk be, nem mindig működik. (Úgy érzem, hogy az írók általában rájönnek, hogy a főszereplőik nem olyan érdekesek, szerethetőek, és mást kedvelnek meg és arról akarnak írni.) És miután a Végső Áldozat halálra idegesített, féltem ettől, pedig nem kellett volna!
Mind Sydney-t, Jillt, Eddie-t és persze Adriant imádtam ezelőtt, most pedig ők kapták a központi szerepet! A világot, a humort, a karaktereket imádom, de a történet… Nem zavar, ha átlátszó a sztori, vagy ha csak iskolás mászkálás van, de nem szeretem, ha lenézik az olvasót. Ezért ment csak a négy csillag, de ez a pozitív négy csillagom.

16 hozzászólás
rafaelo0824>!
Richelle Mead: Bloodlines

Ez a párosítás nagy kedvencem. Különösen tetszik, hogy annyi féle szál elindul, nem csak az előző sorozatban megismert dolgokkal, hanem azokat kicsit továbbfejlesztve. Az Alkimistákat nem szeretem, idegesítőek nagyon, de Sydney-t nagyon kedvelem, ahogy a többieket is, Adrian pedig egyenesen a szívem csücske.

phoenix1987>!
Richelle Mead: Bloodlines

Másodjára olvasva is beszippantott. A karakterek alapját ismerhetjük az eredeti sorozatból, de ahogy itt szépen elkezdi ismét, sokkal részletesebben felépíteni őket, az valami zseniális.A történet egyszerre 2 fő szálon fut(és számtalan mellékszalon) de tökéletesen követhető. AZ egyik konfliktushelyzet mozgatórugója a pénz, a másiké a személyes érzelmek(illetve azok változása). Sidney hihetetlen átalakuláson megy keresztül, ami már a Vámpirakadémiában megkezdődött, itt csúcsosodik ki: szépen lassan mindent megkérdőjelez, ami az eddigi életét irányította.
Még mindig kedvenc!!!

Rileey>!
Richelle Mead: Bloodlines

8 év után egy újraolvasást követően újra belemerültem a morák, strigák és alkimisták világába no meg Richelle Mead általam oly imádott stílusába. Hiába telt el ennyi év, egyszerűen annyira jó érzés visszatérni!
Sydney nekem kicsit olyan offos volt korábban mellékszereplőként, de a gondolataiban járva máris megkedveltem, az ő személyisége sokkal közelebb áll hozzám, mint Rosé. Adriant már korábban is imádtam, ez az érzés most viszont fokozódott (igen, ő is olyan könyves karakter, akit úgy meg tudnék ölelgetni).
Az az igazság, hogy én nem gondoltam, hogy ez a sorozat ennyire spin-off lesz, az megvolt, hogy Sidney és Adrian jönnek, na de hogy mindenki más is? Ez persze nem baj, hiszen nagyon kedvelem a szereplőgárdát, csak nem egészen erre számítottam, hanem nagyrészt új karakterekre, akikből elég kevés akad.
Összességében a stílusra, a humorra és a karakterekre továbbra sincs panasz, ám a történetvezetés, annak ellenére, hogy mutat fel jó ötleteket, néhol elég gyengére sikeredett. Még azt az újrahasznosított ötletet is jól fogadtam, hogy spoiler, de ez úgy kb. a történet elejétől nyilvánvaló, akkor Sidneynek miért csak a könyv közepén esik le? És nagyon sok mindennel ez van, pedig Sidney nagyon okosnak van beállítva… de ilyenkor nem nagyon látszik. (Néha a szociális csökevényessége is kicsit túl van tolva szerintem.) Az aktuális antihőssel kapcsolatban szintén, tök egyértelmű, ki a gonosz… illetve azt is nagyon feltűnően vezeti fel Mead, hogy kire kell figyelni a következő kötetekben… ez a kiszámíthatóság már a Vámpírakadémiánál is nagyon zavaró volt.
Szóval megint elkapott a gépszíj, úgyhogy mehet a következő… és Adrian <3

colorful_monkey>!
Richelle Mead: Bloodlines

Sajnos Sydneyt még mindig nem tudtam megkedvelni így néha nem élveztem a sztorit. De remélem a továbbiakban ő is a szívemhez nő.

Lindaaa>!
Richelle Mead: Bloodlines

Olyan vicces, hogy a nő szeret hangzatosabbnál hangzatosabb címeket adni a könyveinek, aminek úgy egyébként vajmi kevés köze van a tényleges regényhez. Ne mindegy, ezen is egy jót nevettem.
Ez messze sokkal jobban tetszett, mint a Vámpírakadémia utolsó 2-3 kötete. Sidney nekem egyelőre sokkal szimpatikusabb, mint Rose volt a végén. Kicsit idegesít az a kényszer, ami sok íróból előjön, hogy ha kell, ha nem kell romantikázni akarnak, teljesen random karaktereket összepárosítva, úgy, hogy ráadásul az előző oldalakban hírét sem adták, hogy kedvelnék egymást. A Sidney és Adrian vonalat én egyelőre kicsit erőltetettnek érzem, de tény, hogy az legalább rendesen meg van írva, a kémia működik. A történet persze átlátszó, nem volt benne olyan „váratlan” esemény, amit ne találtam volna ki legalább 50 oldallal korábban, de itt nem idegesített annyira, inkább jót szórakoztam azt várva, hogy Sidney is rájöjjön, hogy mivel/kivel hányadán állunk éppen.
Dimitri megjelenése a végén mókás volt. A Vámpírakadámiában először semleges voltam vele szemben, aztán megszerettem, aztán szegénnyel történt, ami történt, és nagyon depis lett, aztán valahogy elvesztette a személyiségét teljesen (azt a nem túl sokat is, ami volt neki). Kíváncsi vagyok, hogy itt mi fog kijönni ebből.
Majd meglátjuk, mi lesz még itt.

Olvasni_öröm>!
Richelle Mead: Bloodlines

Jó volt újra visszacsöppeni Richelle Mead világába. Viszontlátni Roset a VA után, jobban megismerni a VA-ban nem olyan fontos szerepet kapó szereplőket

LisztAliz>!
Richelle Mead: Bloodlines

Először magyarul olvastam el, mert féltem tőle, de nem volt vészes a nyelvezet, a történet pedig másodjára is lenyűgözött. :-)


Népszerű idézetek

Connie>!

“Adrian, we’re focusing on Jill here. This isn’t about your personal entertainment.”
“Not true,” he said, green eyes sparkling. “Everything’s about my personal entertainment. The world is my stage. Keep it up—you’re becoming a star performer in the show.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Sydney Sage
2 hozzászólás
Connie>!

“I’ve been doing this for years. I can draw anything you want.”
“Yeah? Can you draw a skeleton riding a motorcycle with flames coming out of it? And I want a pirate hat on the skeleton. And a parrot on his shoulder. A skeleton parrot. Or maybe a ninja skeleton parrot? No, that would be overkill. But it’d be cool if the biker skeleton could be shooting some ninja throwing stars. That are on fire.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
4 hozzászólás
Connie>!

Keith was just bringing the glass to his lips when Adrian said, “Mmm. O positive, my favorite.” Keith sprayed out the wine he’d just drunk and promptly started coughing. I was relieved that none got on me. Jill burst into giggles, and Clarence stared at his glass wonderingly. “Is it? I thought it was a cabernet sauvignon.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
Rémálom P>!

“Am I interrupting your social calendar?” I made a big show of glancing around the empty room. “I don’t want to keep you from the mob of fans beating down your door.”
“Hey, a guy can hope. I mean, it’s not impossible that a car full of scantily clad sorority girls might break down outside and need my help.”
“That’s true,” I said. “Maybe I can put a sign out front that says, ‘ATTENTION ALL GIRLS: FREE HELP HERE.’”
“‘ATTENTION ALL HOT GIRLS,’” he corrected, straightening up.
“Right,” I said, trying not to roll my eyes. “That’s an important distinction.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Sydney Sage
Connie>!

As he spoke, I noticed that his tousled blond hair was practically coated in gel. It gave his hair a slimy shine that I didn’t think was attractive in the least. Also, I didn’t trust any guy who used more styling products than I did.

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Sage
Connie>!

“Brilliant? You think I’m brilliant?” He threw his hands skyward. “You hear that, world? Sage says I’m brilliant.”
“That’s not what I said!”
He dropped the cigarette and stamped it out, giving me a devil-may-care grin. “Thanks for the ego boost. I’m going to go tell Clarence and Lee all about your high opinion.”
“Hey, I didn’t—” But he was already gone. As I drove away, I decided the Alchemists needed an entire department devoted to handling Adrian Ivashkov.

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Sydney Sage
Connie>!

“Who?”
“Adrian. Tall. Brown hair. Green eyes.”
She frowned. “Do you mean Jet?”
“I . . . I’m not sure. Does he smoke like a chimney?”
The girl nodded sagely. “Yup. You must mean Jet.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov · Sydney Sage
Connie>!

Micah showed up shortly thereafter and was happy to meet our other “brother.” He shook Adrian’s hand and smiled. “Now I see some family resemblance. I was starting to wonder if Jill was adopted, but you two kind of look like each other.”
“So does our mailman back in North Dakota,” said Adrian.

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
Connie>!

“If it makes you feel any better, you’re not as bad as Keith. He was here earlier today and was so nervous, he literally kept looking over his shoulder.” Lee paused thoughtfully. “I think it might have been because Adrian kept laughing like a mad scientist at those old black-and-white movies he was watching.”

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Ivaskov
Rémálom P>!

So, we made the deal, and I, Sydney Melrose, became the proud owner of a brown station wagon. I named it Latte, hoping my love of coffee would soon transfer to the car.

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Sage

A sorozat következő kötete

Bloodlines sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: City of Lost Souls
Rachel Hawkins: Demonglass
P. C. Cast – Kristin Cast: Tempted
Lisa Jane Smith: Dark Reunion
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Jennifer L. Armentrout: Sentinel
Alyson Noël: Everlasting
Claudia Gray: Spellcaster
Alex Flinn: Beastly