Academia ​Vampirilor (Academia Vampirilor 1.) 2 csillagozás

Richelle Mead: Academia Vampirilor

DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…
Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimânttori şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise. Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Leda, Bucuresti, 2010
384 oldal · ISBN: 9789731022604 · Fordította: Catalin Pruteanu

Kiemelt értékelések

christine>!
Richelle Mead: Academia Vampirilor

Legeslegelső román könyv, amit önszántamból olvastam el. Azóta elkezdtem a második részét is.
Kellemes a nyelvezete, kellett szótárazzak, de az inkább csak a saját hibámból, mert annak ellenére, hogy itt élek, a román tudásom silány, de ha így folytatom, akkor néhány hónapon belül ez változni fog.
A történet érdekes volt, többnyire megértettem mindent, hogy mi miért van, aminek örülök, mert az a hír járja, hogy nem rossz kis sorozat ez, és nem akarom, hogy lerombolja az élményt az, hogy lényegében idegen nyelven olvasom.
Rose egyelőre közömbös, nem minden tettének értettem/fogadtam el a miértjét.
Lissa számomra, legalábbis ha a vége alapján kéne döntenem, antipatikus, még az elején kedveltem, de a vége felé már látni sem akartam. Felelőtlen, mást okol a saját hibájáért. Tökéletes kis hercegnőcske. Őrülten remélem, hogy ez változni fog, mert érdekes karakter, sok dolog van a hátterében, és kár lenne érte.
Kérek haza egy Dimitrit. Postán, legyen szíves, de utalva is megfelel. A lényeg, hogy legyen ott a fám alatt. Köszönöm szépen. ^^


Népszerű idézetek

christine>!

Indiferent ce se întâmplã în lumea noastrã, câteva adevãruri fundamentale privind vampirii rãmâneau aceleasi. Mororii erau vii; strigoii erau morti vii. Mororii erau muritori; strigoii erau nemuritori. Mororii erau nãscuti; strigoii erau fãcuti.

72. oldal


A sorozat következő kötete

Academia Vampirilor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: Prințul nemilos
Stephenie Meyer: Amurg
Kerstin Gier: Verde de smarald
Cassandra Clare: Orașul de sticlă
Rick Riordan: Eroul pierdut
Kami Garcia – Margaret Stohl: A șaisprezecea lună
Holly Black – Cassandra Clare: Turnul de aur
Neil Gaiman: Pulbere de stele
Lev Grossman: Magicienii
Leigh Bardugo: Regatul furtunilor