A ​végső áldozat (Vámpírakadémia 6.) 568 csillagozás

Richelle Mead: A végső áldozat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ezúttal ​maga Rose Hathaway kerül őrizet alá, és nem is akármiért. A vád: a morák királynőjének, Tatjanának meggyilkolása. Az örökmozgó dampyrt azonban apja, az extravagáns öltözködéséről és titokzatos kapcsolatairól ismert és hírhedt Abe Mazur megszökteti a fogdából. Rose így Dmitrijjel nekivág a nagyvilágnak, hogy elrejtőzzön rosszakarói, valamint a királyi udvar testőrei elől. Rose persze nem tűrheti tétlenül, hogy valaki a nyakába varrta a gyilkosságot, és nyomozni kezd az igazi tettes után. Ehhez azonban meg kell találnia a királynő neki írt levelében említett utolsó Dragomir-leszármazottat. Eközben barátnője, Lissa, az Udvar politikai intrikái közepette a királyi trón várományosai között találja magát…
Kiben bízhatnak, miközben halálos ellenségeik nyújtanak segítséget, és barátaik árulják el őket? Ki fogja meghozni a végső áldozatot a családért, a szerelemért és a túlélésért?

„Csodálatosan megírt, akciódús könyv, tele izgalommal.”
yareads.com

„A… (tovább)

Eredeti mű: Richelle Mead: Last Sacrifice

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049217 · Fordította: Farkas Veronika

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírakadémia

301 tag · 160 karc · Utolsó karc: 2018. november 11., 12:03 · Bővebben


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rose Hathaway · Dmitrij Belikov · Adrian Ivaskov · Christian Ozera · Vaszilisza Dragomir (Lissa) · Sydney Sage · Abe Mazur · Eddie Castile · Janine Hathaway · Jillian Mastrano


Kedvencelte 202

Most olvassa 25

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 205

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
molybarby
Richelle Mead: A végső áldozat

Méltó befejezése a történetnek. Igazából nem tudom mit mondhatnák még amit nem mondtam el. Nagyon szeretem ezt a sorozatot, sose hagyott cserben. Minden részben volt valami izgalmas, valami hátborzongató, valami szenvedélyes :ˇ) Adriant sajnálom a legjobban, szegénykém, remélem majd egyszer helyrerázódik az élete ahogy kell. Igazából annyira olvasnám még tovább. Mi lesz Lissával, Rose-zal, Dimitrijjel, Christiannal, Adriennel és mindenki mással. Ezek után sajnos már csak a képzelet marad :)

9 hozzászólás
>!
deen
Richelle Mead: A végső áldozat

Végre vége! Nem mondom, ezért a részért már érdemes volt végig szenvedni az előző részeket. Végre izgalmas volt a cselekmény, nem futottunk felesleges köröket, és végre Lissa is megállt a saját lábán, hiszen Rose ezúttal nem lehetett ott mellette. Az udvari intrikák most sokkal több szerepet kaptak, így igazán látni lehetett, hogy hogyan is működik a mora társadalom. Rose végül csak magára talált, még úgy is, hogy Dmitrij megnehezítette a dolgát. Sajnos a szókincse nem lett bővebb és a sok „izé”-től a falra tudtam volna mászni. Az írónő jól csavarta a szálakat, de azért nem sikrült olyan jólleplezni, hogy ki is áll a gyilkosság hátterében. A szerelmi háromszög szerintem nagyon erőltetett volt, mivel tudni lehetett, hogy Dmitrijnek nem lehet vetélytársa. Adriant pedig nagyon is meg tudom érteni, hiába a remény hal meg utoljára. Az elvarratlan szálakért viszont nagyon kár: mi történt Sydney-vel, Roberttel stb.

>!
FreeBird
Richelle Mead: A végső áldozat

Lenyűgözően izgalmas, pörgős sorozat, Moning Tündérkrónikái mellett ez abszolút kedvenc lett. Az elejétől lekötött, holott az első kötetben még azért eléggé kis csitri Rose, azért nagyon jó látni, hogy a végére milyen jellemfejlődésen ment keresztül. A kedvenc főhősnőm lett, mert igazán bátor, lelkiismeretes, merész, de a szíve mindig a helyén van, és nagyon csípem, hogy mindenre van egy csattanós beszólása. A fiúk közül Dmitrij párti vagyok, én akkor is oda voltam érte, amikor striga volt :) Abe volt a másik favoritom, bejön ez a maffiózós – de mégis jófiú vagyok, és mindent a lányomért stílusa. Így a sorozat végére szerettem volna egy szebb lezárást Adriannal kapcsolatban is, illetve hiányolok egy olyan részt is, amiben Dmitrij családja megtudja, hogy a fiuk életben van… és az Őrzőkről is jó lett volna többet tudni, valahogy befejezni azt a történetet… Ettől függetlenül nagyon örültem a befejezésnek, Lissának, stb. szeretem a happy endeket.
Ugye nem derült ki, hogy Sydney-t mivel tartotta sakkban Abe?

14 hozzászólás
>!
Wee IP
Richelle Mead: A végső áldozat

Jajjj, annyira, de annyira!!! :)))
Még egy picike hátra van, de muszáj leírnom, mennyire imádom, Mead mennyire fantasztikus, és mennyire köszönöm neki, hogy ilyen befejezést írt!
Ez a könyv, és az egész sorozat majd egy részletesebb dicshimnuszért kiállt, de egyelőre még csak lubickolok a boldogságban, és szenvedek a hiánytól, hogy vége… :) nem hinném, hogy egyhamar túl teszem magam rajta :))

2013.08.24.
Még mindig imádom, és még mindig úgy érzem, hogy a végtelenségig tudnám olvasni Dmitrij és Rose történeteit :))

>!
Nita_Könyvgalaxis
Richelle Mead: A végső áldozat

Végül ez a nap is eljött, mikor el kell búcsúzzak Roséktól. Mondjuk a női főszereplőket kevésbé sajnálom, de Dmitrij, Adrian és Christian hiányozni fog (na jó, Rose is :) ).
Az utolsó rész pörgős, végig körömlerágós, és számomra a legtöbb fordulat is váratlan volt. Mead egy remek befejezést alkotott, ami méltó az egész sorozathoz. A Szent Vlagyimirtól végleg búcsúzunk, bár Sydney melléktörténetére kíváncsi leszek, hogy lesz-e olyan jó, mint az eredeti részek.
A végére pedig: éljenek a hosszú bőrkabátos férfiak! :DD

24 hozzászólás
>!
mea0810
Richelle Mead: A végső áldozat

Őőőőő vége?!? Biiiiztos??
Ez egy szuper sorozat, érdekes,titkokkal teli és mindig történik benne valami:) jó volt vele egy kisebb mélypontom de amint azon átlendültem újra faltam a sorokat:)
Egyértelműen ez a rész lett a kedvencem a sorozatból:)
Rengeteg izgalom, fordulat és titok ami napvilágot lát és hát az események mellett Dimitrij, Adrian és Christian :D nem tudok választani:D:D

7 hozzászólás
>!
PEvice
Richelle Mead: A végső áldozat

Nos én nem csak erről a könyvről hanem az egész sorozatról leírom ide a véleményem.
Nekem nagyon tetszett. Tele volt izgalmakkal, akcióval, szeremmel, küzdelmekkel. Egymás után faltam az oldalakat és a könyveket. Számomra letehetetlen volt sokszor emiatt kómásan kellet kibírnom a másnapot de estére megint felpörgetett a könyv.
Imádtam Rose aktív, pezsgő természetét majd később a beletörődő segítős végül a soha fel nem adós természetét igazán megérdemelte a boldogságot.
Imádtam Dimitirt spoiler hát csodálom és örökök hogy sikerült vissza szoknia az eredeti életéhez az a fájdalom azért végig fogja kísérni.
Imádtam Lisát igaz voltak nyavalygós gyenge pillanatai de a végére elég jól össze szedte magát.
Igen érdekes volt ez az új modern kori vámpír felfogás. Morák, dampyr és sorolhatnám az elején nehéz volt megjegyezni a sok új írónői fogalmat.
Tetszettek a borítók is :) 10/10
Nagyon találósak voltak a címek is 10/10
Jók voltak a fülszövegek is 10/10 sót szerintem a fordítás is jóra sikeredett.
Jó olvasást hozzá! :)

>!
Siberian_girl
Richelle Mead: A végső áldozat

Nagyon érdekes és elképesztő volt ez a sorozat,és Richelle meg alkotta a lehetetlent.
A fordulatok, csavarok miatt a könyv kb. letehetetlen volt :D
Viszont Rose tette azért viszonylag 'enyhén' kegyetlen volt D.-vel szemben…
Kár, hogy a spin-off részeket nem akarják magyarra is lefordítani…

>!
Mazsidrazsi
Richelle Mead: A végső áldozat

Elég ha annyit mondok, hogy ez egy gyilkos egy sorozat? :D

Rose szinte már a hihetetlennel határos kalandokat él át, nincs egy perc nyugta sem, mindig szökésben vagy üldözésben van. De pont ez a szép benne, hogy így végigkövethető a jellemfejlődése. Átél annyi mindent, hogy elég erőteljesen megváltozzon, hogy elbizonytalanodjon saját magában, de a barátaiért,a szerelméért bármire képes.
Lisa a sorozat elején igazán idegesítő volt, nem láttam benne a jó barátot. A végére ő is változott, áldozatokat hozott. Jót tett neki, ami történt vele.
Dmitrij… hmm… olyan kettősséget érzek irántad, hogy csoda, hogy megbírom fogalmazni. Egyszerre szeretlek és utállak. Néha mérhetetlenül hülye vagy, máskor meg olyan bölcs, mint egy 200 éves ember. Nehéz veled, de különleges vagy, az biztos.
Christian… Kifejezetten örülök, hogy Lisa mellett kötöttél ki, hogy igazán jó barát vagy, emellett beteg egy humorod van :D Üde színfolt voltál végig a sorozatban, szükség volt rád :)
Adrian…Nagyon megszerettelek, piszok jó lélek vagy, remélem megtalálod a számításaidat. Mondjuk mellettem :D Najó, nem, mert olyan vagyok, mint Rose… képtelen vagyok közted és Dmitrij között :D de azért jobban húz a szívem feléd :)

Drága Mead kisasszony! Köszönöm ezt az egész világot, hogy ilyen hihetőre, mesterire sikeredett. Féltem belevágni, de igazán különlegeset alkottál. Így volt tökéletes minden.

Sokáig nem tudtam megírni az értékelést, mert nem akartam elengedni ezt a világot, de remélem most sikerül. Ha nem, újraolvasom :D

4 hozzászólás
>!
Dombi_Petra
Richelle Mead: A végső áldozat

A könyv elejét sajnos nem tudtam annyira élvezni, de ezt a VA mentes hosszú időszakomnak tudom be. Miután felidéződtek bennem az előző könyv eseményei, elkezdtem élvezni az olvasását.
Az udvarban történő királyválasztási procedúrák, a sok nyomozás, illetve az ott történő végső szembesítés, s az ahhoz tartozó események nagyon izgalmasak voltak. Talán azok tetszettek a legjobban.
Rose nyomozása olyan – spoiler –, mint mindig. Tele van veszéllyel, eseményekkel, alábecsüléssel és veszekedéssel. A szerelmi élete viharos, sosem lehet tudni, hogy mit is akar. spoiler
Sonja, Jill, illetve a Daskov testvérek felbukkanása igencsak sokat számított, mindig volt valami új, valami izgalmas cselekmény a történetben, így végig fenntartotta az érdeklődést.
Az utolsó előtti, vagy talán az az előtti részben, majdnem elsírtam magam, de szerencsére továbblapoztam a következő fejezethez, s hál' Isten, minden megoldódott. :D
spoiler Nekem a befejezés elég összecsapottnak tűnt, szerintem lehetett volna még a végén egy kicsit dolgozni.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2011
426 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049217 · Fordította: Farkas Veronika

Népszerű idézetek

>!
Wee IP

Dmitrij takarókat terített a sátor padlójára, majd végigfeküdt rajtuk. Az arcán olyan búbánat tükröződött, ami szinte komikus volt. Razziák, golyók, bűnözők… nem probléma. Egy elveszett bőrkabát? Krízis.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov
>!
Wee IP

– Ah, Belikov – rázta meg Abe Dmitrij kezét. – Reménykedtem benne, hogy összefutunk. Nagyon szeretném jobban megismerni. Talán szakíthatnánk egy kis időt arra, hogy beszélgessünk, és többet megtudhassak az életéről, a kedvteléseiről s a többi. Szeret vadászni? Olyan vadásztípusnak tűnik. Egyszer elmehetnénk. Ismerek egy remek helyet az erdőben. Jó messze. Elmehetnénk oda egész napra. Nagyon sok kérdést szeretnék feltenni magának. És nagyon sok mindent szeretnék mondani.
Pánikkal teli pillantást vetettem az anyámra, némán könyörögve, hogy vessen véget ennek. […]
– Ami azt illeti – mondta az anyám fesztelenül –, én is szívesen elmennék. Nekem is rengeteg kérdésem lenne, különösen arról az időszakról, amikor még mindketten a Szent Vlagyimirban voltatok.
– Nincsen nektek most dolgotok valahol?
[…]
– Fuss! – mondtam, amikor eltűntek. – Ha most megszöksz, talán nem veszik észre. Menj vissza Szibériába!

423. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abe Mazur · Dmitrij Belikov · Janine Hathaway · Rose Hathaway
7 hozzászólás
>!
Greylupus

– Mi az ördög? – kérdeztem. – A szökésemet a Honda szponzorálja?

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway
4 hozzászólás
>!
Wee IP

– Hű – mondta, miközben belépett. – Szóval így akarjátok megoldani a családi hátteret. Kis Dragomirok. Jó ötlet.
Christian felült, majd feléjük indult. – Igen, pontosan erről van szó. Hivatalos kormányprogramot szakítottál félbe.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Christian Ozera · Rose Hathaway
5 hozzászólás
>!
Dawn_Silver I

– Ruhát nem vettél, igaz?
– Ruhát? – kérdezte Dimitrij, mintha ez egy külföldi szó lenne.
A szakadt ruhámra mutattam. – Ezt nem hordhatom már sokáig. Mit fogok csinálni? Tógát hajtogatok a takaróból? Te annyira pasi vagy, soha nem gondolsz ilyenekre.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
>!
Wee IP

– Nocsak, nocsak, nocsak – mondtam. – Csak nem azok, akik a világra szabadították Rose Hathawayt? Rengeteg mindenért kell felelnetek.

421. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abe Mazur · Janine Hathaway · Rose Hathaway
>!
FFG

Az életet sajnos láthatóan nem érdekli, hogy mi mit akarunk.

278. oldal

>!
Tufuka

– Ugyanaz a terv – helyeselt Dmitrij. – Te mész oda a házhoz. Te tűnsz kevésbé veszélyesnek.
– Hé!
Dmitrij elmosolyodott. – Azt mondtam, „tűnsz”.

267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitrij Belikov · Rose Hathaway
1 hozzászólás
>!
Belle_Maundrell

Micsoda igazából a szerelem? Virágok, csokoládé és versek? Vagy valami más? Az, amikor az ember képes befejezni a másik vicceit? Vagy a rendíthetetlen hit abban, hogy a másik megvéd, ha baj van? Vagy amikor olyan jól ismer az ember valakit, hogy mindig tudja, miért teszi, amit tesz, és ugyanabban hisz?

346. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rose Hathaway · szerelem
>!
Wee IP

– Te vagy az egyetlen. – Még szorosabban kapaszkodott belém. – Az egyetlen, aki megért. Az egyetlen, aki látta, milyen voltam. Soha nem tudnám elmagyarázni senkinek… te vagy az egyetlen. Az egyetlen, akinek beszélhetek erről…

183. oldal


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Maggie Stiefvater: The Raven King – A Hollókirály
Cassandra Clare: Üvegváros
Rachel Hawkins: Hex Hall
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
P. C. Cast – Kristin Cast: Megkísértve
Lisa Jane Smith: Tombolás
Lisa Jane Smith: A titkos vámpír
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő