A ​szukkubusz dala (Georgina Kincaid 1.) 509 csillagozás

Richelle Mead: A szukkubusz dala

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155049620 · Fordította: Török Krisztina
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2012
338 oldal · ISBN: 9786155438400 · Fordította: Török Krisztina

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Georgina Kincaid · Seth Mortensen · Carter · Roman Smith · Cody · Hugh · Peter · Jerome · Kayla


Kedvencelte 61

Most olvassa 12

Várólistára tette 242

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Jean>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Imádom! :)
Az írónő stílusa hasonlít L.K. Hamilton-éhoz, Georgina pedig Anitához. Nagyon bejött! A vámpírok után ez az angyalos-szukkubuszos téma nagyon tetszik!
A főhősnő könyvesboltban dolgozik, halhatatlan és egy íróval is „összebarátkozik”. Én is könyvesboltba akarok dolgozni!! :)

UP: Könyvesboltba dolgozok!!!!! Yipppppííí!!! (2016. március 1.)

2 hozzászólás
FélszipókásŐsmoly P>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Összességében szórakoztató humorú urban fantasy egy nappal könyvesboltosként dolgozó szárnyas csábdémon éjszakai életéről, bulizásairól, románcairól, kufircolásairól. Vámpírok és lélekkufár kisördögök (imp) között él, aztán egyszer csak nephilimek vadásznak rá (akikről könyvekből tájékozódik nagy meglepetten, ami elég vicces, tekintve, hogy maga is természetfölötti lény, de nem tudott egy közismert keresztény mitológiáról). Lehetett volna érdekes is ez a világ, de középszerű maradt, szeszélyes, pasik és veszélyek közt ide-oda sodródó, „1600 éve még mindig tini” főszereplővel, csapongó ábrázolással, amelyben úgy bukkannak fel és tűnnek el szereplők, akár egy diszkó fénygömbtől vibráló homályában.

Jó szukkubuszos történethez inkább a Lost Girl című tévésorozatot ajánlom.

1 hozzászólás
Roszka>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Az eleje nagyon jól indult, pergő eseményekkel halhatatlan lényekkel. Kb a háromnegyedéig, sőt talán a végéig is nagyon tetszett, de valahogy úgy érzem, a kevesebb több lett volna. Hiába volt a sok történés, mégis kicsit vontatottnak éreztem. Az, hogy a rosszak megpróbálnak jók lenni, valahogy nem zavart, de hogy a halhatatlanok nem tudják kik a nephilimek, az azért elég meredek.

Rémálom P>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Repülhetnek a kövek, de nekem ez jobban bejött, mint Mead bármelyik könyve. De olyan meades, nem kell félni, mitológiahasználat, karakterizálás, humor az nagyon ott van. Kivételesen most kb. mindenkit kedveltem, ilyen is régen volt. (Carter a nagy szerelmem, de szerintem ez nem meglepő.) Persze, a történet átlátszó, a nyomozás kicsit laza, de engem teljesen megvett.

2 hozzászólás
BubbleTea>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Richelle Mead az egyik kedvenc írónőm, imádom a Vámpírakadémia sorozatot, számomra szent és sérthetetlen, úgy tökéletes, ahogy van. Emiatt óriási lelkesedéssel vágtam bele ebbe a könyvbe, de valahogy nem jött át. Nagyon lassan haladtam vele, döcögött és nem voltak szimpatikusak a karakterek.

A történet úgy kezdődik, hogy Georgina, a főszereplő egy szukubusz, aki éppen készül elvenni egy férfi lelkét. Nagyon tetszett, vicces volt. De sajnos utána már csak jobbra-balra kapkodtam a fejemet, mert csak jöttek és jöttek a pasik. Nekem sok volt, hogy minden pasi oda van érte, ami érthető, mert szukubusz, de mégis. A legrosszabb pedig Georgina határozatlansága, hogy most ki tetszik neki jobban. Nem tetszett, hogy ennyi minden volt, de a legjobban az aggasztott, hogy a gyilkosság egyáltalán nem hozott lázba. Nem kezdtem el izgulni és gondolkozni, hogy vajon mi lehet a háttérben és ki lehet a gyilkos. Nem sikerült bele élnem magamat. Sokszor idegesített Georgina, aki elvileg több száz éves, de útmutatás segítségével egy könyvespolcot nem tud összerakni, és ráadásul a fúrót sem ismeri. spoiler Ezt el tudom képzelni egy mai átlagos nőről, aki fiatal és még életében nem látott ilyet, de aki több száz éves, ráadásul egy könyvesboltban dolgozik, számomra hihetetlen volt. De ez csak egy a sok közül. Nekem nagyon butácska lett a karaktere, egyáltalán nem hittem el, hogy egy idős, halhatatlan és férfifaló nőről van szó. Aztán jöttek a könyv végén a csavarok, amiknek a nagy részét lehetett sejteni, és az volt a legrosszabb, hogy mire Georgina rájött az összefüggésekre, már a falba vertem a fejemet és könyörögtem mindenhez, ami szent, hogy jöjjön már rá!

Nagyot csalódtam, és sajnáltam, hogy nem tetszett. A végén a csavarok feldobták az eseményeket, néhány okozott meglepetést, és emiatt el fogom olvasni azt az egy könyvet folytatásként, amit a kiadó kiadott.

brena>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Nagyon tetszett:)))Életemben nem olvastam még szukkubuszról,nem is tudtam igazán mi is az.Na most már vágom:))))Na és kisördög és nephilim:)A legjobb újdonság számomra az alakváltás,amiket művelt:)Nagyon alakváltanék időnként én is:))Imádtam, hogy egy könyvesboltban dolgozik,és egyfolytában könyvek közt jár.A múltbéli jelenetek is kellettek bele,tetszettek.
Ja és Lilith-et se tudtam eddig kicsoda..na jó egy moly:)))De most már tudom honnan a neve @Lilith.

12 hozzászólás
CatleenCosplay I>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Én nagyon szeretem Richelle Mead Vámpírakadémia köteteit, ahol egy fantasztikus világot alkotott. Így borzasztóan csalódott voltam a mostani kötet miatt. Egyszerűen ez a könyv, ez a történet silány. A szereplőinknek semmiben sincs rendes motiváxiója, egysíkúak, és egyet sem lehet megszeretni. Az írónő előszeretettel akkor hasnálja főszerepkője – meg úgy mindenki – különnleges képességfeit, mikor neki tetzsik, nem mikor a történetből fakadna. Szomorú vagyok.

Röfipingvin P>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Nagyon tetszett. És most ezt nem azért mondom, mert elfogult lennék a VA vagy a Vv miatt.
:)(:
Richelle Mead bebizonyítja, hogy tud felnőtteknek is írni. Azt hiszem @Wee is említette, hogy a könyv stílusa, Georgina karaktere idézi Hamilton világát. Ez nekem is feltűnt, és jól is esett, hisz Hamilton Anita Blake regényfolyama nagy kedvencem, főleg az első kilenc kötet, sőt a Gyűrűk ura és a Harry Potter után ez a sorozat volt az első, amit fantasyként (urban fantasy) olvastam még az özönvíz előtt.
De csak idézi, és nem másolja, ami fontos! Jó volt olvasni a könyvet, szerettem a humorát, üdítő volt úgy „szerelmi” sokszögekről olvasni, hogy azokban nem kínlódás, nyavalygás van, hanem humor, valódi, vagy annak tűnő vágyódás és ha kell hideg, számító gondolkodás, és őszinteség (a maga sajátos formájában). Tetszett a tempó is, ahogy a világgal megismerkedünk: nem rögtön egy fejezet van neki szentelve, hanem tulajdonképpen fokozatosan adagolva kapjuk az információkat (mint egy jól működő infúzió: se nem gyors, se nem lassú cseppszámú), pláne, hogy bizonyos dolgok Georgina-nak is „csak most” derülnek ki, válnak tisztává (értsd: nephilimek pl).
Száz szónak is egy a vége: lehet, hogy elolvasom angolul a folytatást! igen, mondták már, hogy türelmetlen vagyok :D

4 hozzászólás
Vaklarma P>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Szóval, adott egy szukkubusz, aki egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelnél egy „férfifaló démont”. Lelkiismereti kérdést csinál a férfifalásból, és zavarba jön, amikor a kedvenc írójával találkozik… Ez az elején egy kicsit zavart, és bár a végére szépen megindokolták miért lett olyan amilyen, azért nekem mégis egy átlagos csajnak tűnt, aki mellesleg tud alakot váltani, és bejön a pasiknak. De kb. az első ötven oldal után úgy döntöttem, mi a bánatnak örlődjek ezen, ha egyszer jó a könyv? Tetszett a sztori, a karakterek is a maguk valószerűtlen egyéniségével, és igazából jól szórakoztam! Így aztán örülök, hogy megismertem Georginát, és jó eséllyel összefutunk a következő kalandjánál is…

Wee IP>!
Richelle Mead: A szukkubusz dala

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy Mead tud felnőtt könyvet is írni! Még hozzá nem is akárhogy!
Nagyon tetszett, imádtam, és jó gyorsan be is kebeleztem, pedig nem tudtam napi 24 órát olvasni :))
Georgina szimpatikus karakter, és talán a fordító teszi – Török Krisztina fodrította az első Anita Blake könyveket is – hogy ilyen csípős humorú, cinikus, belevaló narrációt kaptunk, mindeesetre én nagyon élveztem! Sok könyvre mondták eddig, hogy olyan, mint a kezdeti Anita Blake – erre senki nem mondtam, mégis, Hamilton óta először éreztem azt, hogy igen, ez az! Ez hiányzott már évek óta!
És annak ellenére, hogy Georgina szukkubusz, nem volt tele az egész könyv szexszel, amit külön értékeltem! Amikor meg előfordult benne, egyáltalán nem volt zavaró, és valahogy az sem verte ki a biztosítékot, hogy Georgie ennyi pasi között kavarászik – elvégre ez a dolga, a szex tartja életben, és különben is, a mostani Anitához képest egy szentéletű szűzleány ;)
Tetszett a világ felépítése, hogy jóformán mindenféle lénynek van hely benne, az egész démoni, meg angyali rendszer felépítése, a hierarchikus sorrend, meg minden :)
Bár elég hamar sikerült kiokosodni, hogy ki is lehet a gyilkos, nem kifejezetten zavart, ugyanis nem villogott nagy, piros betűkkel a homloka fölött, és nem anyáztam, hogy ugyan Georgina, vedd már észre! Mert a helyében valószínűleg nekem se állt volna össze olyan hamar.
Egy szó, mint száz, Mead megint megcsinálta, és ezt hiszem sikerült egy újabb kedvenc sorozattal bővítenem a palettát :))

Bővebb véleményemet megtaláljátok a linkeknél :)

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ninácska P>!

A lényeg mindig az, hogy ne ragadj le a muszájoknál, hanem mindig illeszd be azokat a dolgokat is, amikhez igazán kedved van, szerintem.

100. oldal

9 hozzászólás
Wee IP>!

– Honnan tudod, Hugh, hogy egy démon hazudik?
Szünet, aztán leesett neki.
– Mozog a szája.

57. oldal

Röfipingvin P>!

– A szerelem ritkán tökéletes – jegyezte meg Carter. – Az emberek szívesen gondolják azt, hogy annak kell lennie, de áltatják magukat. Mert a szerelem tökéletessége éppen abban rejlik, hogy tökéletlen.

324. oldal 12. bekezdés

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
7 hozzászólás
Wee IP>!

A legbölcsebb ki se tenni a lábam, nehogy valami ostoba balesetből valaki belém bolonduljon. Ez azért rém szimpatikus a részemről, most nem azért.

21.

Fleur_Rouge_Cerise>!

A statisztikák szerint a halandók nagy többsége öt okból képes eladni a lelkét: szexért, pénzért, hatalomért, bosszúból és a szerelemért.

(első mondat)

Fummie>!

Vámpírok. Komolyan, néha mintha az óvodában lennék.

142. oldal

2 hozzászólás
Timi>!

– Toltak már át a szíveden egy karót? Mert lehet, hogy meg nem öl, de mibe, hogy nem imádnád az érzést?

57. oldal

3 hozzászólás
Fummie>!

– Nahát, ha tényleg annyira nem akartad volna „ezt”, akkor az este kellett volna gyorsan felcsalnod magadhoz, és már túl is lennél rajta. De késő. Most akkor kezdődhet a hosszas szenvedés. Okosabb lett volna úgy túlesni rajta, mintha, teszem azt, egy sebtapaszt tépnél le. Vagy egy végtagot vágnál le.
– Hú! És még azt állítják, hogy kihalt a világból a romantika […]

72. oldal

17 hozzászólás
Röfipingvin P>!

– Szent pornó olvasására csődítettél össze bennünket? – hagyta ott közönyösen a konyhaasztalt Hugh. A vámpírokkal ott gyűltünk össze a Biblia körül.

170. oldal 1. bekezdés

Fummie>!

– Mily boldogság ismét találkozni – csilingelte kimérten. – Carter úrtól hoztam egy küldeményt.
– Carter úrtól? – kérdezett vissza Cody. – Szóval ez a vezetékneve? Én mindig azt hittem, hogy a kereszt.
– Szerintem meg csak ez az egy van neki. Mint Chernek. Vagy Madonnának.

136. oldal


A sorozat következő kötete

Georgina Kincaid sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: A Hold sötét oldalán
Karen Chance: A hajnal átka
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Darynda Jones: Első sírhant
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Gaura Ágnes: Kard által