Richard Wells (szerk.)

Damnable ​Tales 1 csillagozás

Richard Wells (szerk.): Damnable Tales

This ​richly illustrated anthology gathers together classic short stories from masters of supernatural fiction including M. R. James, Sheridan Le Fanu and Arthur Machen, alongside lesser-known voices in the field including Eleanor Scott and Margery Lawrence, and popular writers less bound to the horror genre, such as Thomas Hardy and E. F. Benson. These are damnable tales, selected and beautifully illustrated by Richard Wells.

They stalk the moors at night, the deep forests, cornered fields and dusky churchyards, the narrow lanes and old ways of these ancient places, drawing upon the haunted landscapes of folk-horror – a now widely used term first applied to a series of British films from the late 1960s and 1970s: Witchfinder General (1968), Blood on Satan's Claw (1971), and The Wicker Man (1973). But as this collection shows, writers of uncanny fiction were dabbling in the dark side of folklore long before.

These twenty-two stories take the reader beyond the safety… (tovább)

>!
Unbound, London, 2021
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781800180604
>!
Unbound, London, 2021
400 oldal · ISBN: 9781800180611

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Timár_Krisztina I>!
Richard Wells (szerk.): Damnable Tales

Van az a pár ezer éves gondolat, hogy az ember annál boldogabb életet él, minél közelebb élhet a természethez. Körülbelül ugyanennyi ezer éves a kritikája is, de az ritkán zavarja a vágyakozókat. Akiknek adott esetben, ha elég okosan kezelik a helyzetet, akár igazuk is lehet. Sőt, még érvényes, jól működő filozófiákat/életmódokat is építhetnek erre a gondolatmenetre, ezt tették a romantikusok is, Atlanti-óceánon innen és túl. Ez azonban nem változtat azon, hogy a legtöbben annyit fognak fel ebből a gondolatmenetből, hogy vidéken tisztább, szebb és derűsebb az élet, az emberek mind szeretik egymást, a családtagok összetartanak, a halált és a születést egy körforgás részeként, harmóniában élik meg, az egyénieskedő elhajlásokat jótékonyan megfékezi a hagyományokon őrködő közösség, az agressziót pedig kiélik kapálás közben. Vagy ha ma nem is így van már, akkor is létezett ilyen időszak hosszú-hosszú ideig.

Hogy ennek mi köze a folk horrorhoz? Az, hogy a folk horror – ha jól értelmezem – pont ennek a felfogásnak ad egy piszkos nagy pofont, de úgy, hogy a fal adja a másikat. És még csak nem is nyers erőből adja, hanem ügyesen és kiszámítottan.

Egyébként meg úgy tűnik, csináltak egy horrorműfajt direkt nekem. Illetve ha valaki az eddigi ajánlóim alapján úgy gondolja, hogy az enyémhez hasonló az ízlése, akkor neki is.

Részletes értékelés a blogon:
https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/2021/09/24/horrormufa…

>!
Unbound, London, 2021
400 oldal · ISBN: 9781800180611

Hasonló könyvek címkék alapján

Graeme Davis (szerk.): More Deadly than the Male
Edgar Allan Poe: Kegyetlen mesék / Cruel tales
Edgar Allan Poe: The Gold Bug
Horacio Quiroga: The Decapitated Chicken and Other Stories
Stefan Grabiński: The Dark Domain
H. P. Lovecraft: The Dream-Quest of Unknown Kadath
Classic Horror Stories
Edgar Allan Poe: Seven Stories of Mystery and Horror (Macmillan Readers)
Edgar Allan Poe: Selected Stories
Richard Matheson: I Am Legend