Nem ​futhatsz örökké (Parker 22.) 7 csillagozás

Richard Stark: Nem futhatsz örökké

Amikor ​egy nagyobb bank lenyel egy kisebbet, azt úgy hívják, hogy egyesülés. Amikor a kisebb bank összes tulajdonát – készpénzt, értékpapírt, mindent – az éjszaka közepén szállítják át keskeny földutakon a nagyobbik bank páncéltermébe, azt úgy hívják, hogy esély, legalábbis Parker számára. Mindössze négy páncélozott pénzszállító autót kell ügyesen kirabolni.

Nem is lenne semmi probléma, ha mindenki olyan profi lenne a csapatban, mint Parker. De ez sajnos ritkán jön össze. A kockázatot többnyire az amatőrök jelentik és a mohó, pénzéhes rendőrök.

Mielőtt ez a gyönyörű lehetőség, a négy megrakott pénzszállító autóval felkínálta magát, Parker egy vidéki szállodai szobában pókerezett néhány hivatásos társával. Egyikük azonban mikrofont viselt az inge alatt, amiből nyilvánvaló volt, hogy valaki, talán az FBI, figyeli, és lehallgatja a találkozót.

Parker és a többiek hiába végeztek gyorsan és feltűnés nélkül a besúgóval, nem lehettek biztosak benne, hogy… (tovább)

Eredeti cím: Nobody runs forever

>!
Sorozat Könyvek, Budapest, 2014
ISBN: 9786155276262 · Fordította: Illés Róbert
>!
Sorozat Könyvek, Budapest, 2013
304 oldal · ISBN: 9789638961372 · Fordította: Illés Róbert

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Profundus_Librum>!
Richard Stark: Nem futhatsz örökké

Richard Stark könyvei vékonyak, sűrűn tagolva rövid fejezetekre, pörgősek és letehetetlenek. Szinte az egész szöveg végig párbeszéd, sehol egy felesleges szószaporítás.

Mégsem ajánlom a könyv elolvasását addig, amíg nincs kint a folytatás, a Kérdezd a papagájt, különben az egyszeri olvasó úgy fog járni, mint én. A regénynek ugyanis nagyon hirtelen van vége – pontosabban egy óriási cliffhanger a vége! –, a történet magasan legizgalmasabb részénél. A következő rész pedig pontosan itt veszi majd fel az események fonalát – (én meg várhatok ki tudja még mennyit, hogy megtudjam, hogyan vágja ki magát Parker ebből a reménytelen helyzetből is). A két könyv tehát végeredményben egyetlen történetet mesél el!

Bővebben a blogon:
http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/02/richard-star…

b_anett95>!
Richard Stark: Nem futhatsz örökké

A coop-ban akasztottam le 499Ft-ért, gondoltam egy gyors olvasásnak tökéletes lesz. És ez így is volt, csak jobb lett volna ha előre készülök és előkerítem a 2. részt, mert ennek így nincs vége. :D A nevekkel néha bajban voltam, meg néhol kicsit túlzottnak találtam a sok leírást, mint pl a kocsik márkáját, meg az utak nevét/számát. Remélem sikerül elolvasnom a Parker sorozatot. :)


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Parker sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Greg Iles: Csontfa
Janet Evanovich: A négy fejvadász
David Baldacci: Végső fázis
Douglas Preston – Lincoln Child: Csendélet varjakkal
Michael Connelly: Angyaljárat
Michael Connelly: Az igazság ára
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Karen M. McManus: Lehull a lepel
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Maya Banks: Suttogó angyal